Belli bir mesafe ve mahremiyet olması daha iyi. Önce başbaşayken anne uygun bir şekilde haber verse kâfi. Herşeyin apaçık olarak konu edilmesine hiç gerek yok. Nötralize olması ideal. Bir de bu süreçte kız çocuğundan ziyade sarsılan asıl kişi bizzat baba oluyor. Babalar kızlarını hep minik prensesleri olarak görürler, onları birden büyümüş, yetişkin bir insana dönüşmüş görmek babaların hem hüzünlü hem de telaşlı hissetmelerine yol açabilir.. #TubaSueda 🍀
Boş duyar kasmana gerek kalmadan ben sana atım lafın gelişi hastalık ozaman bir Regl ile ilgili bir problemin olduğunda TIP başvurma evde halledersin okey ✅
Regl ya da halk arasında yaygın olarak bilinen adıyla âdet kanaması, ortalama her 28 günde bir yaşanan, vajinal kanama döngüsü olarak tanımlanabilir. Kadın üreme fonksiyonlarının sağlıklı bir şekilde çalıştığının göstergesi olarak kabul edilebilen regl, hormonal salınımlara bağlı olarak gerçekleşen fizyolojik bir durumdur. Vajinal kanamaya yol açan bu durumda rahmin iç yüzeyindeki kalınlaşan doku, vücuttan atılır. Üreme dönemi olarak kabul edilen, ergenlik ve menopoz dönemleri arasında gerçekleşen bu durum, tıp dilinde menstrüasyon olarak da tanımlanır.
Lafın gelişi söyledim beyefendi bu kadar abartmaya gerek yok önemli olan benim bunu ayıp olarak görmemem çağ dışı düşündüğümü düşünmüyorum bir kelime ile bu kadar olaylar çarpıtılmaz benim demek istediğim çok başkaydı ama insanlar istediği gibi anlıyor
Lafım size değil ama egosunu tatmin etmek isteyen laf sokayımda kafasındaki insanlar toplaşır şimdi bu kadar yorumu görünce oyuzden insanları yargılamadan önce biraz daha kibar bir dille söylemeliyiz her şeyi ben bilirim diyemem Olabilir belki yanlış bir sözcük sarfetmiş olabilirim 1 yıldır Burdayım ama insaların tutumunu bazen çok kaba buluyorum Herseyden önce bence insan olmalıyız
Yani farketmez ben durumun gereksizliğini ön plana çıkarmak için kana kelime kullandım zaten anlaşılmicak bir şey değil annesiyle durumu paylaşır annesi benimle paylaşır sünnet ve regl gibi konuların reklamını yapmaya bence gerek yok
Durumun gereksiz tartışmasından dolayı dediysen olabir dersin evladına. Ama napim ifadesini yazınca bir okuyan olarak bende kanama değil regl ifadesini kullandım.