Regl üzerine konuşmak ya da regl olduğunu söylemek normal mi yoksa ayıp mı?

İnsanların ayıp karşıladığı şeyi delip geçince elinize ne geçiyor. Ayıpsa ayıptır, ne olacak yani bunu ulu orta konuşunca ne kazanmış oluyorsunuz. Daha mı erdemli oluyorsunuz, daha mı ahlaklı oluyorsunuz, daha mı akıllı oluyorsunuz. Saçmalık bence ve çok ayıp.
Siz sünnet olunca törenler yapılıyor biz regl olunca ayıp? Bizim elimizde değil regl olmak bunun neresi ayıp. Kendi yapmadığım şeyden neden utanç duyayım? Senin p! pinin kesilmesini herkes alkışlıyor ama benim reglim ayıp öyle mi? Yobaz şey seni. İstersem pedimi alır orada burada sallarım bu seni zerre s! kleyemez. Kızlara erdem kavramını öğretemezsin çünkü daha erdemlik kavramını bilmiyorsun. Keşke senin gibi geri kafalı cahiller bir an önce ö! sede kurtulsak.
Terbiyeli ol diyecem ama onun sende olmadığı belli. Konu bayatlamış ayrıca 3 ay olmuş. Utan diyecem ama utanma gibi bir duygun olmadığı da belli. E zaten bunlar olmayınca insanın hayvandan ne farkı kalır ama hayvan gibi olmama endişesi taşıdığınızı da sanmıyorum. Ben sünnet düğününe de karşıyım ama bu konu sünnete benzemez. Bu neye benzer biliyor musun. Erkek çocuğu ilk kez boşaldığında iç çamaşırının resmini çekip paylaşmaya benzer. İğrenç olduğunuzun farkına varın. Aptallık yapıyorsunuz. İnsan olmak düşünerek ve iradenle davranışlarına yön vererek hareket etmeyi gerektirir. Öbür türlü sizin yaşadığınız hayatı sığırlar da yaşayabilir. Hiç merak etmeyin.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Hayır ayıp değil gayet normal bir durum kadınların bu durumu artık bilen biliyor ben kendi açımdan ayıp olduğunu düşünmüyorum ayıp olduğunu söyleyenin aklından şüphe ederim ayıp olacak durumlar ayıp değilde bumu ayıp bazı insanlar daha ayıp görmemiş hatta ayıp nedir daha onu bile bilmiyorlar sonuçta bu durum bizim elimizde olan bir durum değil hormonalardan dolayı oluyor bizim elimizde olan bir durum olmadığı için de bir şey yapamıyoruz
Durduk yerde konusunu açmıyorsundur eminim. Konu geldiği yerde ise neden konuşmayasın ki bu kadınların doğasında olan bir şey. Erkeklerin sünneti düğün olurken biz neden reglden utanalım
Sonuçta o dönem kişisine göre değişir ama ben aşırı gergin ve sinirli oluyorum. Tabiii ki de hayatımıızı paylaştığımız kişi ile de paylaşırım ne var ki bunda. Durup dururken ne oldu demesi yerine regl normal bir süreç diye düşünmesini tercih ederim.
Samimiysem her şey ortadadır zaten
Yıkalım bazı tabuları
Ne ayıbı be
Ayıp değil bence
bir erkeğin erekte olduğunu söylemesi ne kadar doğal bi hal aldıysa kadın için de artık çok doğal bir hal aldı...
neyse toplumsal tabuların zaten aşırı şekilde canımı sıkıyor olduğu bir ülkede erkeğin herşeyi bağıra bağıra dile getirebiliyor olması ama kadının tamamen hayatının gerekli dönüm noktalarını sessiz ve içe kapanık bir şekilde geçiriyor olması aşırı şekilde can sıkıcı değil mi?
-kızım onu söyleme ayıp
-oğlum sünnet oldu hadi düğün yapalım
-kızım aman kimse duymasın
-oğlum ilk defa bir kadınla birlikte oldu
-kızım aman adet olursan dikkat et, kokusu felan eşin veya dışarıdan biri tarafından hissedilmesin.
-oğlum gerdeğe giriyor hadi davul zurna ile kutlama yapalım. (neden o gece eşini... anladınız siz!)
kadına her şey yasak. kadının susması lazım konuşmamalı! ama erkek için her eyleminde davullu zurnalı kutlama yapılmalı!
ne güzel bi dünya yaa!!!
sene olumş 2021 artık gençler ilk okullular bile cinselliği erken yaşta öpreniyor buna mı takılıyorsun :D regl gayet normal ayıplanmıcak bir konu sadece detaya girmeye gerek yok regl olan bir insanada anlayış göstermek gerek
Regl utanılacak bir şey olmadığı gibi kadının doğasında olan özel bir durumdur. Elbette uluorta ' yaşasın ben regl oldum' diyerek durum paylaşmaz kimse. Belki bunu bir erkekle konu olarak konuşmak doğru olmayabilir.
Şahsen sevdiğim kişinin bundan bahsetmesini isterim nede olsa ayıp bir olay değil.
reglden bahsetmek ayıp değil ammaaa
göbek deliginden tut mahrem yerlerini elleyip üff kötü kokuyor gibi şeyleri karşı tarafa söylemede
ben yaşadım çünki
Allah vergisi herşeyi belirtmek ve dillendirmek ayıp değildir, sadece toplum dayatmasıdır.
elbetteki ayip cok ayip. kadin kendisini saklamali oyle ayip seyler konusulmaz
ne alakası var.. hangi yuzyılda yasıyoruz.. bunda ayıplanıcak bişey yok
Doğal bir durum ne var bunda? Kaç gün sürüyor reglin?
buda bi hastalık sayılır neden ayıp olsunki
Ayıp bahsetme size has bişi
Sevmem
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş