Babannem sus kimseye söyleme ayıptır dedi?
Regl olduğunu söylemek ayıp bir şey mi?

-
(7 Eylül 2022, O zaman tüm dünyaya ilan ediyorum ben REGL OLDUMM! saat: 14:22).
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Babannem sus kimseye söyleme ayıptır dedi?
Regl olduğunu söylemek ayıp bir şey mi?

-
(7 Eylül 2022, O zaman tüm dünyaya ilan ediyorum ben REGL OLDUMM! saat: 14:22).
İdrar yapmak da fizyolojik bir şey bunu da herkes biliyor o halde onu da ortada yapalım. Hatta bir adım daha ileriye gidelim cinsellikte hepimiz için bir gerçek onu da zaten biliyor millet diye onu da ilan edelim, yetmez ortada yapalim. Ne gerek var gizlemeye değil mi, bilinen şeyleri ortada yasayalim (!)... Biraz edep biraz hayâ...
Regl olmak, regl olduğunu söylemek ayıp değildir. Ayıp diyen kişilerin çoğu kendilerinin Müslüman olduklarını söylüyorlar ama Müslümanlıkta da ayıp değildir. Hatta hz muhammet bile kadınlara fıkıh dersi verirken anlatıyordu bu ayda oruç tutmayacaklarını ve namaz kılmayacaklarını ve daha nicesini. Utanılacak bir şey olsaydı Rasulullah sahabeler anlatmazdı.
Hayır ama durup dururken de söylemeye gerek yok yani 😅
Ya ahhaa durup dururken değil tabikii ☺️
Teşekkürlerr ☺️ <3
Niye ayıp olsun yaratılışımiz böyle
Hayır değildir, aksine gayet doğal bir durum. Ayıplamak yerine gurur duyulmalı mucizevi bir şey çünkü. 😂😂😂
Eskilere göre nefes almak yine ayıp. Onları dinleme😃
İşte aradığım yorum sağ ol :D
Rica ederimm❤
babam bu konuda çok saygılı ve doğal olduğu için ona çok teşekkür ediyorum. Regl olduğum zamanlarda bunu anlayıp bana sıcak su torbası yapardı. onun sayeside bunun fizyolojik bir şey olduğunu anlayıp bundan hiç utanmadıjm
yaşlı insanlar ayıp denerek yetişirildiği için şu an ki gençlerinde ailesinde çevresinden bu dönemi saklayarak devam etmesi istenir tabiki vucudun bunu olayı gerçekleştirmesi lazım ama bunu herkese söylemek hoş değil kanka regli oldum gelemiycem baba ben adet oldum ped alsana marketten gibi şeyler yapıyorsan ondan sana tepki vermiş olabilir
Karslı bir arkadaşım var regl döneminde babaannesi ona hep kirlenmiş diyormuş :D
:D yok artık olmadı idam etsinler
Hayır ayıp değil durup dururken off regl olmuşum dersen abes ama bir durumda veya karnın ağrıdığında ben reglim ya diyebilirsin regl ayıp değildir Bi hastalıktır ve bunun söylenmesinde hiçbir sıkıntı yok
Hayır ayıp bir şey değiş gayet normal bir durum Allah vergisi her genç kızlarda ve kadınlarda olan bir durum ayıp bir şey değil ama her ortamda da söylenmez. Eski kafalılar işte
Kesinlikle ayıp değil bir döngü. Yarın öbür gün menopoza girince bu da mı ayıp olacak? Bence sen kimseyi kafana takma kendi bildiğinden şaşma
Aman sakın söylemeyin, çok ayıbbb
Olasi bir sey icin ayip dememiz absurt olacaktir
Hayır degil
Hayır.
Hayır değil.
değiştirdin mi bebek bezi
gayet normaldir.
regl olmak kişinin elinde değildir
bu bir kalabalık ortamda da olabilir yalnız başına kalındığında da olabilir
ama ayıp bir şey herkesin ortasında olmaz
yani bu durumun ayıplıkla bir alakası yok
çünkü istemsizce oluyor kadının fizyolojik durumu
yoksa kimse istemez acı çekmeyi kanamayı
O degil de regl olana neden "gecmis olsun" diyorlar ki?
Bu bi hastalik degil, kirik, cikik ta sayilmaz (yaniliyorsam duzeltin lutfen) neden gecmis olsun dediklerini anlamiyorum.
Arada kadinlar bile soyluyor, "yavrum hasta degilsiniz, bu vucudunuzun DOGAL reaksiyonu" diye cikisasim geliyor :/
Yani tabii ki böyle bir şey kadınlar için normal ve doğal bir şey bir erkeğin nasıl boşanma ihtiyacı oluyorsa kadının da böyle durumlarının Olması gayet doğal, Ancak bunu uluorta bir şekilde erkeklerin içinde söylemek ya da ne bileyim bir aile büyüğünün yanında söylemek hoş karşılanmaz. biraz edebe muhalif olur.
benim için afedersiniz idrar yapmak, dışkılamak, kusmak, mastürbasyon yapmak, adet olmak, burnunu temizlemek, kabız ya da ishal olmak... hepsi aynı ve hepsi doğal şeyler. söylenilmesinde bir sakınca yok lakin söylemeye gerekte yok
Ben sevgilime özellikle diyorum regl olduğun zaman söyle ona göre davranayım
Tebrikler ☺️
Görsel gülümsetti beni. Bilmiyorum. Her ne kadar doğal bir süreç olsa da sanki gerekmedikçe bilinmesine gerek yok gibi hissediyorum.
her zaman söylememek gerekir tabi ama mesai başlamadan belirtilirse büyük hayal kırıklıkları yaşanmamış olur :)
O senin özelin her yerde paylaşmana gerek yok. Mesela birisi şuyum buyum geldi tuvalete gidicem dese uygun olur mu? 😂
Neden ayıp olsun ki sonuçta insan yaşamının bir parçası
hayır neden ayıp olsun ki bunu sevdiğim kadından duymak çok gurur verici bir şey benim için
Regl olmak ayıp bir şey değil tabikide ama bunuda bas bas bağırıp söylemenin anlamı yok
hala bu noktada mıyız?
değil.
bir kadının sağlıklı oldugunun gostergesı ve normal bişidir yavru vatanın kan ağlaması.
Aradığın kişiye şu an ulaşılamıyor. Daha sonra tekrar deneyin
Ayıptan ziyade özel bir durum olduğu için her ortamda veya her insana karşı dile getirilmemesi gereken bir şey diye düşünüyorum
Yok değil ben olunca sötlüyom
Hayir, tabii ki de.
Ayıp değil de hoş değil be
Hasta oldum diyorlar genelde.
Ulu orta söylemek ayıp tabi
Bari sen yapma sevgili "kö... ylü arkadaşım" xD xD
Ahhahaha mesajı anladım xD
Anladın*
Değil de, niye söylediğin önemli
Hayır
Hayir
Ayıp değil iğrenç. Banane senin adet gününden.
Ortama göre değişir.
hayır
Cok dogal bir durum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?