Aileler bu konuda çocukları bilgilendirmiyebiliyorlar. maalesef her aile bilinçli değil. Halen cok kapalı kafa yapısına sahip insanlarımız var.
Sahi arabistanda kadınlar sürücü belge si almaya yeni başladı ve bizim kültürümüz de çok karma bir kültür olduğu için kadınların kısıtlandığı dönemlerden geçtiğimiz için insanların halen o dönemlere takilmalarini anlayabiliyorum.
Biz karmaşık kültürlerin birleşimi bir topluluğuz .
Ben 7. Sınıftayken okulumuza Orkid gelip konferans vermiş ve bizlere pedler , Adet dönemini anlatan kitapçıklar vermişlerdi. Çok güzel bir zamandı. Bence halende yapılıyor bu.
Nasıl yapılmıyor ya ne saçma benim dönemimde ortaokul zamanımda da lise çağımda da anlattılar bir iki hafta üstünde durup konferans odasında olsun sınıfta olsun ayrıntılı bir şekilde bizi bilinçlendirdiler. Pedler nasıl kullanılıra kadar neden niçin olması gereken nedir ne tür Pedler kullanılır neden regl olunur ters durumlar nelerdir aklımıza düşen her ayrıntıyı açıkladılar olması gerekende budur zaten öğretmeliler. O yaşta gençler kulaktan dolma İnternetten okuma öğrenmemeli bir bilenden bilinçli bir bireyden öğrenmeli en sağlıklısı budur.
Bence okullarda her konuda her iki cinsiyete de eğitim verilmeli. Regl dönemiyle ilgili eğitimler, ergenlikle ilgili eğitimler, cinsellikle ilgili eğitimler, insan ilişkileri eğitimleri ve düzenli psikolojik destek artı ailelere de ayrıca bir eğitim+psikolojik takip ile mükemmel bir Türkiye elde etmek mümkün bence en azından belli bir kesim kurtulur
Bence öncelikle ebeveyler bu konuda bilgilendirilmeli çünkü ilk eğitim ailede başlar. Okullarda bu tarz konular hakkında ders verilmesini pek sağlıklı bulmuyorum. Annenin veya babanın çocuğuna vereceği eğitimi hiçbir öğretmen veremez diye düşünüyorum kanaatimce.
Bence verilmeli Kadın/Erkek farketmeden ve bence bu oldukça doğal olan bişey. Hatta cinsellik eğitimide verilmesi gerekiyor. Hatta neyin yanlış neyin doğru olunduğuda davranış eğitimininde verilmesi gerekiyor. Bize matematik veya Türkçe eğitimleri verselerde dil bilgisini veya pisagora hayatımızda neresinde kullanıcağız ki Hayatımızda işimize yarayacak bazı derslerinde verilmesi gerekiyor.
Benim zamanımda yapılıyordu lakin erkekler çıkarılmıştı oysa erkeklerin yanında anlatılmalı ki abes bir şey olmadığını anlasınlar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ciddiyim şu işi yaparken erkek öğrencileri dışarı çıkarmaları kadar tiksinç bir şey yok Regl megl boş çocuklara (kız erkek karışık) cinsellik eğitimi verilmeli. Hayatı öğrensinler biz fen dersinde hoca regli anlatırken herkes kikiki gülerdi Saçmalık vereceklerse cinsellik eğitimi versinler ama doğru düzgün
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Evet. Erkeklere de verilebilir anneleri var ileride eşleri ve kızları olacak bu şeyin hastalık değilde vücdun normal bir döngüsü olduğunu kanıtlmak amacıyla. Tabi belli bir yaş sonrası
Sadece kız çocuklarına değil kız ve erkeklere doğru düzgün cinsel eğitim şart! Çocuklar bunları bilmediği için saçma sapan hatalar yapıyorlar, kafaları yanlış bilgiler ile doluyor.
Sadece kızlara değil, erkeklere de verilmeli. Kadınların regl dönemlerinin önemi, ne durumda olabilecekleri gibi bilgileri erkekler de alırsa daha anlayışlı ve sağlıklı nesilleri görürüz.
Vahiy mi insin çocuklara bu bilgiler? Ordan burdan yanlış bilgilerle mi büyüsünler? Cinsel eğitim kız/erkek için ailede başlamalı. Aile gerekli bilgiyi vermeli, kalanını da okulda öğrenmeliler.
@Lepegete bana ayıp kavramını açıklar mısın? bu regl ya da cinsel eğitim dersi ayıp değil insanlığın sağlıklı ve bilinçli düşüncelerle ilerleyebilmesi için bir zorunlu gerekliliktir. Böyle önemli konular ordan burdan sokaktan öğrenilmez bilinçli yetişkin bireylerden öğrenilir
Ayy ne kadar boş bir insansın gerçekten sana acıyorum ya insanlığa insanlara hiç bir katkın vasfın yok çok gereksiz bir kişiliksin yazık insan israfısın
@Meilenda kesin bunu çalışmayan okul okumayan bütün gün KS de takılan bir Sümeyye diyordur. Hadi Sümeyye kalk babana abine çay koy hizmet et bak yoksa geliyor azar agshshsj
Aaha seni ezik yanıldın özel bir firmada modelist Asistanlığı yapıyorum ileride başaracağım güzel hedeflerim var ve yolum açık senin gibi boş değilim üzüldün mü ahaha ağla
Sen söyle diyeceğim de sallamasyon yaparsın sen şimdi neyse sana akıl vermek için harcadığım zamana minnet duy seni ezik şimdi daha fazla vaktimi senin gibi insan israfına daha fazla harcayamam.
@Meilenda özel bir firmada modelist asistanligi mi hahahshsjssh ulen akşam akşam hiç güleceğim yoktu var ya bi de utanmadan bunu söylüyor ahsjs. Hani hiçbir baltaya sap olamadım gittim farmasi de işe başladım ürün satıyorum desen daha az rezil edersin kendini benden sana tavsiye her yerde söyleme bunu ahsjs. Bana gelecek olursak bana mesleği kendi işimiz dükkanımiz var aynı zamanda okuyorum ve sporla uğraşıyorum senin gibi boş işler asistanı değilim ahsjs bi de asistan olmuş bah bah bah allahın summeyesi abdj