Regl nedir? Âdet kanaması olarak da bilinen regl, aylık döngüler hâlinde gerçekleşen vajinal kanamadır. Kadın üreme hücresi olan yumurtanın, yumurtalık rezervinde olgunlaşmasıyla birlikte rahmin iç dokusu da kalınlaşmaya başlar. Döllenmenin olmaması durumunda kalınlaşan doku, dökülür ve bir miktar kanla birlikte vajinal yoldan vücut dışına atılır. Ergenlikten menopoz dönemine kadar devam eden bu süreç, kişinin doğurganlığının devam ettiğinin de göstergesidir. Vücutta oluşan hormonal değişimlere bağlı olarak gerçekleşen regl, düzenli olarak 21 ila 35 günde bir kez gerçekleşir ve 3 ila 7 gün kadar sürer. Âdet döngüsü olarak tanımlanan bu fizyolojik sürecin düzenli olması, kişinin üreme sisteminin sağlıklı olduğunun ve vücudun gebelik için kendini hazırladığının göstergesidir. Kadınların yaklaşık olarak %75'inde ise regl döneminin hemen öncesine hormonal değişimlere bağlı olarak regl sancısı görülür ve bu sancılar kanamanın ikinci gününe kadar sürebilir. Regl döneminde ne gibi değişiklikler olur? Regl döneminde karın ağrısı, karın bölgesinde şişlik, baş ağrısı, kabızlık, iştahsızlık ve aşırı susama hissi belirtileri görülür. Bu dönemde tatlı yeme isteği ile birlikte yorgunluk ve göğüslerde şişlik oluşur. Regl belirtilerinden birisi de kadınlarda ani ruhsal değişiklikler görülmesidir. Erkeklerde regl olabilir mi? Erkekler de kadınlarda olduğu gibi regl dönemi yaşarlar. Regl dönemi erkeklerde ve kadınlarda farklı şekillerde yaşansa da erkeklerde hormonal olarak böyle bir süreçten geçmektedir. re-state://background_color_rgb (255, 255, 255), font_color_rgb (60, 64, 67), justifyLeft
Çok saçma bu olsa zaten erkek olmazdı. Kaldı ki erkekte de sperm üretimi süreklidir. Bu sebeple boşaltma isteği ortaya çıkar. Erkeklerin sekse daha düşkün olmasının sebebi de bu. Kadınlar gibi ayda bir kaç gün homonlar zirve yapmiyor. Sonrada erkekler neden sekse düşkün.. anlayana. Bilerek değil ihtiyaç çünkü...
Çok güzel olurdu yaaa😄😄😄😄😄Keşke erkeklerde en az kadınlar kadar duygusal olup, sağ beynini güzelce kullanabilseydi, hiç şüphesiz o zaman dünya daha empatik, dolayısıyla daha vicdanlı ve merhametli yani daha güzel olurdu. Bu anlamda erkekler çok şanslı, hayatlarına aldıkları kadınların ilgilerini beğenmeyecek kadar burunları büyüdü artık.. Ve bence kadınlar erkeklerden daha güzel sever, kendini geliştirmiş iyi istisnai erkekler olsa da.
Bence yaşadıkları acıyı içlerine atarlardı)) hani erkek adama bi şey olmaz 😀 ama ahh o kıvranışların dile olsa da konuşsun derledi kesin. Erkekler daha dayanıksız. Ayy iyi ki erkekler regl olmuyor. "Kan, ter, gözyaşı " Ahaha 🍒
Bende çok abartıldığıni düşünüyordum reglin ama bu ay 5 gün geç oldum o kadar gergindim ki herkese boş yere kızıp sinirlendim o vücut şişliği zor ya cidden
Kadınlar nelerden şikayet ediyorsa ondan şikayet ederlerdi. Kadınların üreme organları her ay atıldığı için erkeklerinki de atılırsa, bu testislerin kanayacağı anlamına gelir. Kadınlardan daha çok ağrır büyük ihtimal
O sinir stresle kadına şiddet daha da artar sanırım düşünsene regl olmuş bir erkek yemek neden daha hazır değil dang tatlı yap bana bang çocuklar çok gürültü yapıyor sustur şunları belim ağrıyor.. Kadın kaçar.. bence erkeklerin regli olmaması ilahi bir güç doğa gereği yasaklanmış..
O zaman bu durumda erkeklerde de şiddetin artması gerekiyor. maalesef ki geneli için konuşuyorum bu durumda pek anlayışlı değiller her istedikleri her ne olursa olsun hazır olsun istiyorlar kadına şiddete eğilimli bi insan olarak düşüncen çok yanlış zira bu durumdan bunu çıkardım diyebilirim.
Ahhh be mihraygenn yazının içindeki detayları anlamamışsın sen beni yargılayıp infaz ettin.. Canım bu kadar ve daha çok kadınlardaki regli sancısını bilmem çektiği acıyı tahmin etmem sana kadına şiddet çağrısı mı yaptı.. Ben erkek olduğum ve erkekleri tanıdığım için bu yorumu yaptım.. Not: kadınlar çiçektir.
sanki ben bu soruyu hatırlıyorum daha önceleri bundan 3 yıl önce sormuştum ama emin olun erkekler kadınlardan daha kırıcı olurdu her gün hastanelerde regl yüzünden kafa göz bacak kırıkları ile dolu erkekten geçilmezdi erkek doğası gereği odun bir varlık bazen duygusallıktan uzak bir varlık pet arayışımız olmazdı gider eczaneden sonda alır takardık geçenlerde bağırsaklarım dan ağrım oldu yeminle bağırsaklarımı birisi tutup çengelle makatımdan söküyor gibiydi anama diyecektim anne beni acile götür bu götüm durmuyor diye ki acı eşiği yüksek biri olan ben o an ölecek gibiydim ki ara ara bağırsaklarım aynı acıyı çektiriyor
Erkeklerde zaten düzenli olarak regly olur. Sadece kadınların ki kadar şiddetli ve ağrılı geçmez. Ve her yıl bir defa ve yaklaşık 30-35 gün kadar sürer.
Oxford gibi büyük üniversiteler de bunu destekleyen aciklamar ve kanıtlar sunmuştu zamanında. ya da doktor bir tanıdığınız varsa. Sorabilirsiniz. Sadece insanlarda değil. Hayvanların da erkeklerin de regly dönemi var. Ama kadınlardan çok daha farklı yaşıyoruz
Lan yerim sizin regl’inizi kedi şeyini görmüte bu yara beni 3 gün yaşatmaz demiş. Sünnet oluyoruz lan biz siz de bir sünnet olun bakalım sonra kıyaslarız ikisini..
Hissetmiyorlar mı? İkinci kişi ağzıyla konuşmak kolay tabii. Kadın sünnetleri diye bir gerçek var olsa bile ülkemizde geçerliliği yok dolayısıyla bu bir savunma değil.
Cevaplanması zor bir soru ben biraz derin ve ciddi düşünürüm sizlerden farklı allahın takdiri hiç bir şey boş ve anlamsız değil öyle yarattıysa her şey güzel olursa tadı çıkmaz bazen regl dönem olcak ki; bakalım sınavı geçebiliyormusun sakin kalarak tuzu biberi hayatın🙌