Bu acıyı ya da problemlere sebep biz değiliz ama ceremesini neden bize çektiriyorsunuz? Konuya bizleri siz dahil ediyorsunuz sonra neden bu konuları abarttığımızı sorguluyorsunuz Çektiğiniz acı konusunda hem fikirim hak veriyorum size (gecenin bir vakti çok acile götürmüşlüğüm vardır) nasıl dayanılmaz olduğunu anlayabiliyorum ama bu acının ya da yaşanan başka problemlerin sorumlusu biz değiliz bence siz bunu anlamıyorsunuz Dipnot: problemsiz ağrısız sızısız çok geçirende var. Sizler kadar acıtasyon yapmıyorlar. Peki siz o kızların hakkını yediğinizi düşünmüyor musunuz?
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Bazı kadınalırın regli dönemleri KALP KRİZİ kadar şiddetli olabiliyormuş.🤔 O zaman ailesinde genetik olarak kalp krizi olan ve kalp krizi geçirmiş biri olarak diye bilirim ki kadınların söz ettikleri ağrı ABARTI. 😬 Kalp krizi geçirdim evet şiddetliydi ağrıydı bir anda girdi ve giderek çeneme sırtıma doğru yayıdı, siz kadınlar da nasıl karında ağrı başlayıp sonra kasıklara ve bacaklara yayılıyorsa tahminimce öyle bir şey hissettim. Kadınlar nasıl ağrı hissettiğinde eline karnını koyuyorsa benimde elim hep sol göğsümde kaldı ama o acıya ve ağrıya rağmen (kalp krizi geçirdiğimi anlamamıştım) 30-40 dk daha çalıştım, günlik işlerimi yaptım. Kalp krizi ağrısı bile sizin dediğiniz kadar değil. Böbrek taşı düşürme acısını görün bir, acı neymiş görürsünüz. Böbrek taşı düşürme hemen hemen doğum ağrısına eşittir. Biyolojik olarak hem adet ağrısı simülasyonu hem doğum ağrısı similasyonu yaşadım hemde bir acı eşiği düşük erkek olarak. Bahsedilen regli ağrısı abartı, doğum ağrısı gerçek.
Açıkçası Ben bu durumu küçük görmüyorum sonuçta herkesin beden yapısı çektiği sıkıntılar aynı değil ama bu durumu bazen kullanan kadınları mı söz konusu oluyor, yani sırf ilgi görmek için ya da karşısındaki insanı terslemek veya kapris yapmak için ben böyle durumu yaşıyorum gibilerinden söylenti söz konusu olabiliyor.
gerçekten hem duygusal hem de fiziksel olarak zor fakat biz kadınlar bu durumu var olduğumuzdan beri yaşıyoruz. Güçlü olmadığımız zaman hem iş, hem eğitim hem de sosyal hayatta alt plana itiliyoruz. Güçlü durmak gerekiyor bence. Eğer sıra dışı bir ağrı varsa zaten kadın doğuma mutlaka kontrol olun. Miyom veya kist de bu ağrıyı arttırabiliyor.
@emral11 2 gün mü? PMS dediğimiz süreç bile neredeyse 1 hafta önce başlıyor. Ağrılar, ciltte sivilce, göğüslerde ve vücutta genel olarak hassaslık bile neredeyse hafta önce başlıyor çoğu kadında. Bunun üstüne neredeyse her kaında ortalama 5 gün de adet sürüyor. Yani, diyorum ki, madem bir bok bilmiyorsun, bari bilmediğin konuda fikir sahibi de olma :) www.nhs.uk/.../
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar Ne Diyor
63
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Türk kadını sanki son 40-50 yıldır regli görüyor🙄 ne dertmiş. Bende kadınım, bende ağrılar çekiyorum ama siz abartıyorsunuz be. "Herkesin acı eşiği farklıdır, sen az hisse... Vıdı Vıdı" ağrılar ve ya duygusal değişimler günlük hayatınızı, ilişkilerinizi, işinizi etkilicek kadar çoksa jinekolojik hastalık olarak kabul edilir. Bence de kist, miyom... gibi sorunları yaşayanlar dışında çoğu kişi abartıyor. Regli ağrısı, regliden bayılan kadın, acı çeken yoktur demiyorum ama kadın nüfusunu %3-8 gibi bir kısmı aşır aşırı ağrılar yaşıyor sadece. Çoğu abartıyor.
Hayatımda küçümseyen bir erkek yok 2 erkek kardeşim bir babam var hasta olduğumu bilirler ve o dönem üzerime gelmezler büyük kardeşim kaç kere elinde su torbası başımda uyuyup gitmişti cokmu acıyor sultanım diye küçük kardeşim elinde çikolata yanıma gelir eğer uyuyorsam sessizce yanıma kıvrılırdı
ABD merkezli dijital haber platformu Quartz'a konuşan Prof. Guillebaud, ağrılı regl döneminin (dismenore) ancak 'en az kalp krizi kadar kötü' ile tanımlanabileceğini ifade etti.
Kadınların her ay menstrual döngüde yaşadıkları regl ağrısı pek çoğunun korkulu rüyasıdır. İngiliz uzmanların yaptığı açıklamaya göre ise regl döneminde yaşanan kasılmalar ve ağrılar kişiye göre en az kalp krizi kadar acı veriyor.
Kaynak google
Beni alakadar etmeyen bir konu Sadece araştırmalara bakmak istedim sonuç bu
@Tubaacelyaaa Litfen şükret öyle çok isterdim ki agrimamasını her ay illa hastaneye gideriz sekiz gün sürüyor çok geç bitiyor vücudum kan kaybını kaldırmıyor tek öğün beslendigim için zayıf düşüp bayıldığım oluyor sancılar ölümcül sanki
@emral11 yapacak bişey yok ama yani naz olarak görenler var bu durumu tek yaşıyorum ailemle olursam çok ilgilenirler ama evimdeyken de duvarlara kabapeye naz yapcak değilim ya 😂 bazen bazı erkekler komik oluyor
Regl açısı çeken her kız reglin her saniyesinde binlerce sevab kazanıyor senin reglin ağrısı şiddetli olduğun için daha çok sevab kazanıyorsun bu konu da çok şanslısın ben sevab kazanıyorum ağırı çekmediğim için bi de bu yönden baksan :)
Her şeyin gerektiği kadarı güzeldir Fazlası veya azı sorun yaratır Bayılacaklar kan kaybı oluşturacak kadar şiddetlisi gereğinden fazla Çoçuk doğurma evresi gibi Yani bilmiyorum benim böyle bir sorumum yok özünden mantıklı bir cevabımda olmaz 😃 Ama kız olsaydım bu denli şiddetli bir durum sanırım bana normal gelmezdi Erkek olduğum halde normal değil gibi görünüyor Muane olup normal olup olmadığını kontrol ettirmek mantıklı olur 👍
@MassHsteria Evet doktora göründüm ama yapabilecekleri bişey yokmuş evlilik düzeltebilir dediler sadece bazen 1 ay bile sürebiliyor regl bende yapa bilecek bişey yok aylıp bayılmalar a devam ☺️
Bu Bizim elimizde olan Bir durummuş gibi görüyor çoğu küçümsuyor abarttgmizi düşünüyor çünkü onlar Bilmiyorlar nasıl Duygu olduğunu o anda gelişen ağrı psikolojik etmen duygu değişimi bir bakıma istemsizce oluyor beyler oyuzden bilmediğiniz konu hakkında mümkünse yorum yapmayın
İlaç bulamadığım zaman ağrıdan bayıldığım oluyor, abartmıyorum bayılıyorum, terden sırılsıklam oluyorum. İstifra ettiğim oluyor. Benim ağrım en fazla iki saat sürer ama ömrümden ömür gidiyor. Abarttığmı düşünenleri vacdanlari ile başbaşa bırakıyorum.
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İnsan dişisi var olduğundan beri bu durumu yaşıyoruz, bence de abartılıyor. Eski zamanlar da ki kadınların hiç şikayet ettiğini duymadım, hala köy kadınlarının çoğunluğu şikayet etmeden abartmadan gayet günlük işlerini yapıyorlar ama şehirli kadınlar sürekli sürekli regli ağrı diye abartıyor. Amerika'da, Avrupa'da, Çin'de bile kadınların Türk kadını regli ağrılarını kadar abarttığını görmedim.
Bekara koca boşamak kolay derler ya bu da o hesap. Bilmiyolar, cahiller bu konuda ve ufak bir olaymış gibi bizim büyüttüğümüzü düşüyorlar yetmiyo küçümseyip boş boş konuşuyolar. Kaç kişi bu dönemde hastanelik oluyor ama yine de inandıramıyoruz kendimizi. Onlara göre basit bir şey bu.
Anlayamazlar çünkü bir şeyi yaşamadan anlayamazsın ve bunu karşı cinsimizden beklemek saçma olur ama regl dönemindeyken hassasiyet gösteren erkekler oluyor.
Herkes içmediği çorbaya tuzlu der bence kimse bir şeyi başından geçmeden bilemez regl öncesi gerginlik sürekli öfke hali regl sonrasında yaşanan ağrılar hassaslaşma sürekli girilen çikolata krizi bence küçümsenecek şeyler değiller hale o ağrı hiç yaşamayan bilemez.
Ah bi iki gün çekseler çilesini görürler de işte olmuyor, regl sancısını küçümseyen erkeklerin kasıklarına topuklu ayakkabı ile bastırıp "nasılsın" diyesim geliyor
Kesinlikle abartmıyoruz keşle bir kere yaşasalar. Özellikle çalışan ve gündelik hayatına devam etmek zorunda olan kadınlar için ciddi eziyet bir üç gün geçiriyoruz her ay
Yaşamadan bilemez ve Biz bir zaman yaşayamayacağı için anlamayan anlamaz ama eğer eşi vb. İse ve çok seviyorsa anlamaya çalışır elinden geldiğince anlayışlı olanlarda var.
Yaşamayan anlayamaz o yüzden çok da şey etmemek lazım boşverelim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Yaşamadıkları için anlayamazlar öyle konuşanlar var evet ama aynı zamanda çok düşünceli ince düşünenler de var hatta beni şaşırtıyor abartı gibi geliyor o kadar ilgi gösteriyolar ki
Yani anlayışla karşıladığını sana ifade etseydi örnek. Canım benim yaa geçecek ama sağlığın herseyi çiğner sakız gibi sorun değil yat sen iyi olana kadar ben sana bakayım hep senmi bakcan bana bende isyorum sana hizmet etmeyi sen iyileş birlikte atlatmayı isterim seninleee her anımızı yaşatırız da diyebilmektir adamlık.! Yani cümleyi uzatmaktan değil olması gerekeni yaşatır dünyaamı varr.
Neyin kibiri abartan sizsiniz önceden kadınlar bu kadar regleyi düşünmüyordu şimdi yeni nesil yok şuram ağrıyor yok sinirliyim türlü türlü şeyler bu kadar abartmanın bir anlamı yok ilgi istemek için regleyi bahane bulmayın
Emral11 , 21 yaşındasın ve hangi önceden bahsediyorsun dhdhhdhd regl diye birşeyin varlığını kaç yıldır biliyor olabilirsin de erkek olarak bu kadar sığ düşünce sahibisin 🤦🏻♀️
13 yaşımdan beri biliyorum bir kaç sene içerisinde bu kadar abartıldığını ilk defa görüyorum sırf yeni nesil kızlar ilgi ve alaka beklenti içerisinde olmak için abarttıklarını düşünüyorum
Neden son günlerde daha çok bahsediliyor söyleyeyim. Eskiden regl ayıplanıyordu kadınlar kendi babalarına bile regl olduklarını söylemenin ayıp birsey olduğunu düşünüyordu. Eskiden kadınlar baskılandığı için hiçbirşey söylenmiyordu
Allah yardımcınız olsun, böylesi bir yaratılışa sahipsiniz, o kimyasal değişim hem vücudunuza bitmez tükenmez gibi gelen ağrılar veriyor hemde vücudunuzdan türlü enfeksiyonu atmanızı sağlıyor. Sizin kadar anlayamasamda genel anlamda ağrılarınız için muz ve çikolata yemenizi öneririm. Erkekler ülkemiz toplumunda zaten aileden bişey öğrenmiyor. Ona göre fazlada bişey beklemeyin. İnce adam zaten inceliğini gösterir.
kimsenin kimseyi rahat bırakmadığı yok. aksine siz gözümüze sokuyorsunuz kaç kere duydum ölüyorum ağrıdan uğraşma benle bana bak zaten reglim bide senle uğraşamam. gibi gibi
en masum şekilde bile olsa hastayım bana çikolata getirir misinin gibi konuşuyorsunuz. ee bize ne bunlardan?
Ilk 2 gün elimden geldiğince her zamankinden anlayışlı ilgili ve bol bol çikolata alan biri olurum. Kizarsa da umursamam cunku biliyorum o ruh halini 1 2 gun sonra her şeyin normale donecegini. Azicik sabır.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Soruyu görünce aklıma geldi, bir gün partnerimle evinde buluştuk, yakınlaşıp sevişmeye başlayınca bana regl olduğunu söyledi, bende dedim ki noluyo regl olunca? İlişkiye neden girilmiyor? Cevap olarak günah dedi, bende o zaman sorun yok deyip devam ettim 😁😁 sanki yaptığımız çok sevapta, regl iken yapmanın günahının derdine düşmüş 🤷♂️ 🤣
0
15 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Ha birde sonradan teşekkür etti birde 😅😅😅 çok iyi geldiğini söyledi 😂
Ben böyle düşünmüyorum içlerine çikolata perileri kaçıyor içten içede kızı dürtüyorlar. Bu dürtmelere sinirlenen kızımız ilgi ve masajla kendine geliyor. Zor bi süreç değil ama bunu kullananlar da var.
Özel Günler & Hijyen konusunda 311 cevap paylaştı.
Empati yoksunu olduğu için. O karın ağrısını kendileri bir çeksin, küçümsüyor mu bir daha. Daha şurada baş ağrısını kaldıramayan erkek, gelmiş regli küçümsüyor.
Ben şahsen küçümsemem. Kimi kadın için sancısız geçerken kimi kadın için çok sancılı geçebilir bu süreç. Bu zamanlarda kadının ruh haline göre davranılmalı ve sabırlı olunmalıdır diye düşünüyorum.
Küçümsediğimiz yok aslında. Sadece her ay olduğu için artık normal bir şeymiş gibi düşünmeleri gerektiğini savunanlardanım. İlk çağlardan beri milyarlarca kadın bu sancıyı çekti yani sadece ona özel bir şey değil bunu anlamalılar. Tamam saygı duyuyorum her ay acı çekiyorlar biz bu acıya dayanamazdık ama şunu da göz ardı etmesinler vücutları ağrıyı kaldırabilecek şekilde yaratıldı ve erkeklerin bir tercihi değildi bu adet görmeme durumu.
Biraz önceki soruda yorumum kaldırılmış neden olduğunu anlamasamda. Size sizin için bir öneri de vereyim kadınlar tuvaletinde pedmatikler olabilir hatta ben ped üreten bir şirket olsam kesinlikle bunu uygularım bir şey isteyeceksiniz mantıklı bir şey olsun kalkıp da adam yolda ped matiği ne yapsın ped kadınlar için üretilen bir şey neticede.
Ben küçümsemiyorum tabii hemcinslerimden küçümseyenler var. Reglde bişey mi biz sünnet olduk vs. vs. Erkeklerin regl gibi bi problemi olmadığından bu konuyu küçümsüyorlar. Niye ya?
Regl olmak zordur eminim ama regl olan kızın derdini çekmek daha zordur. Derdi çeken değil yanındaki kişiler daha çok sıkıntı yaşar. Bu da bir hayat kuralıdır.
Yani 💩 u çıkarıyorsunuz yersiz sinirlenmek er agresiflik sürekli tartisma çıkarmalar regl dönemlerinde hiç çekilmiyorsunuz anlayış istiyorsanız daha mulaim olun bence
Açıkçası ben küçümsemiyorum, en son kız arkadaşım regl olunca ekstra dikkat edip daha hassas davranıyordum. Hatta regl olduğu günü kaydetmiştim ki sonraki ay bileyim ona göre davranayım diye.
Küçümsemiyoruz da aşırı abartan insanlar var bu olayı
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Dişiler sadece hormonlarıyla hareket eden davranışlarını tavırlarını beyniyle kontrol edemeyen varlıklar olduğu için haklısınız anlayış göstermemiz lazım