Açıkçası, ben çok özel şeyler yapmamıştım. Önceden adetin ne olduğunu basitçe anlatmıştım ayda bir kere olacaksın, karın ağrın olacak, ped takman gerekecek diye. Basit bir şekilde anlatmıştım çünkü derin anlatsaydım eğer, gözünde büyütme ve korkma ihtimali vardı. Adet oldu, geldi yanıma normalce anne sanırım dediğin şeyden oldum dedi. Bende pedin ne olduğunu gösterdim ve evde kalmadığını, gidip kendisinin almasını istedim. Gitti ve aldı, bunu yapmamın sebebi aslında bunun utanç verici bir şey olmadığını öğrenmesini istememdi. Çoğu kız/kadın ped almaya gereksiz yere utanıyor. Eğer gidip daha ilkinden kendisi alırsa ilerleyen zamanlarda utanmaz diye düşünmüştüm, öyle de oldu. Bu normal bir süreç olduğu için öyle aman aman şeyler yapılması gerektiğini düşünmüyorum. Kızına adetin ne olduğunu anlat, gidip ped almasını iste ve gidip ona tatlı bir şeyler hazırla. Basit, kolay.
Adet olmadan önce böyle durumlar çocuklara anlatılmalı, anlatılmalı ki çocuk neyle karşılaşacağını bilsin korkmasın, bu durumlarda ne olduğu bu sürecin nasıl olduğu öğretilmeli, adet döneminde de duygusal boşluk yaşandığı zaman kızına yardımcı olmalı destek olmalı
Annem beni korkma ilk defa gelmeyecek sürekli yaşayacaksın yaşlanana kadar diyerek alıştırmıştı, işte her ay belli günler yaşayacaksın, ped takmam gerektiğini, korkacak bişey olmadığını vs.