Ayıp bir konu değil nitekim doğal bir şey. Ancak bu demek değil ki sırf konuşmak için bağıra bağıra konuş, sosyal medyada paylaş. Yani dediğim gibi ayıp değil misal samimi olduğum bir kadın gelip anlatsa ayıplamam ama bunu dünyaya da duyurmaya çalışmak yanlış bence.
Önceden kızların yanında muhabbeti açılırsa HEP derdim benim hiç ağrım olmuyor rahatım normal günden farkı yoķ derdim benim için. Akrabaların yanindada dedim tabi. Son 1 senedir reglmi oluyorum her qy korono mu geçiriyorum belli değil. Korono belirtileri gıbı ılk 3 gün yatağa bağlanıyorum ağrıdan yemek yiyemiyorum resmen ağlıyorum. Konuşulmamak daha ıyi kem göz hazirda bekliyor
Nasıl ki ben böyle tuvalete gittim, şu şekilde oturdum, bu saatte tuvalete gittim gibi ulu ortada söylenmiyorsa regl de ulu orta söylenmez. Söylenmemesinin sebebi ayıp veya gizlenecek bir şey olması değil, sormadan söylenmesinin gereksiz olması.
kaçınılmasına gerek yok aksine bunu söylemeniz ve bilmemiz sizi anlamamızda yardımcı olur ama reglimiz var diye de bağırmayın bizimde sizin regl gibi durup durmadık yere hareket eden bir organımız var saklamak için çabalıyoruz
Yani regl hayatın gerçeği okey buna diyecek bir sözüm yok. Herkes gitsin pedini özgürce alsın tamam da zaten kimse buna birşey demiyor ki yani.. Biraz da öz eleştiri yapmak lazım yani. Mesela erkekler prezervatifleri sallaya sallaya gezseler ne kadar abazansınız deriz örnek veriyorum ya da dün gece rüyalandım diye ulu orta konuşmaları çok irrite edici değil mi.. Kimse kimseye neden regl oluyorsun demiyor zaten ama bunu bağıra haykıra bir hâl olmanın da alemi yok yani her şeyin bir adabı olmalı bana göre. Keyifli geceler..
Dunya uzerindeki milyarlarca insanin yarisi kadin ve hayatimiz boyunca yasadigimiz bir sey. Her ay kaniyoruz ve bunun getirdigi bir cok seyi de deneyimliyoruz. Zaman zaman bunun uzerine tabii ki konusacagiz. Regl meselesi toplumda ayip, kirli, gizli tutulmasi gereken bir sey olarak goruluyor kimi zaman ama bence artik bunu normallestirmemiz lazim. Marketten aldiginiz pedi saklamakla ugrasmak, bir erkek neyin var dediginde regliyim demeye cekinmek, bunun gibi bircok davranisi geride birakalim artik kizlar…
Valla toplum öyle ataerkil ve yobaz ki elin erkek çocuğunun çükü kesildi diye konvoylu düğün yapılırken marketlerde gizli saklı el altından ped alınıyor, bekaret namus göstergesi sayılıyor. Bence oldukça doğal bir süreç olduğu için konuşmakta hiçbir zarar yok ayıp olan bir şey yok çünkü.
Regl ayıp degil konuşmakta ayıp degil erkeklerin önlerindeki organları kesilirken davullar zurnalar çalıyor da kızlar regl oldııgnda neden sus ayıp deniliyor ikisi farklı şeyler değil aynı şeyler biz tabiki bizim içinde bir tören hazırlayın demiyoruz ama markette ped alan bir kıza da ahlaksız gözüyle bakmanızı istemiyoruz!
Ramazandayken oruc tutmamistim dayimda sofra basinda neden tutmuyorsun demisti hastayim ondan dedim tamam sus sofra basinda dedi tiksinerek, boyle cahil insanlarin hala cevremde olmasi sinirimi bozuyir
Hayır, her kadın regl oluyor zaten. Her erkek de kadınların regl olduğunu biliyor. Ayrıca anneleri, kız kardeşleri de var. Bence ayıp bir şeymiş gibi konuşmaktan kaçınmaya gerek yok.
bana göre regli ayıp görmek ayıp , regl denen şey olmasaydı o ayıp görenler şu an dünya da yoktu! neyse elbette uluorta konuşulmaz ama hastalık muamelesi yapılmamalı
Tam aksine özellikle konuşulması lazım. Bu konuda erkek çocuklarına eğitim amaçlı öğretilmesi lazım. Ben liseye geçince öğrendim. WC gitmek için hocalar erkeklere izin vermezdi mesela ama kızlar istediği zaman gidebiliyordu. Bundan haberimiz olmadığı içim hep yanlış anlardık. Özellikle doğup büyüdüğüm kapalı bir toplumda
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İngilizce de Regülation diye bir kelime var anlamı düzen demek. Regl kelimesi de buradan geliyor. Belli bir düzen içinde olan bir şey. Hiç ayıp değil dilediğiniz yerde dilediğiniz kişiyle konuşun. Ayıp olarak gören örümcek kafalılara buradan selam.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ulan sünnet düğününü böyle uzun bir olayla kıyaslayan kızları görünce "bir insan daha nasıl daha kanka olabilir" diye düşünüyorum. Ulan o an küçük çocuk,1 gün kutlama. Regl her ay ve yıllarca sürebilen bir şey. Âdet olmanın neyi konuşulacak? Bende şu kadar kan geliyor, sende nasıl flan mı? Birde lütfen parfüm falan sıkın. Bol bol, bazen koku geliyor.
Tam aksine gayet rahat konuşulacak bir konu bilgilendirmek daha mantıklı bilinçli bir erkek daha çok saygı duyar ve ona göre daha da iyi davranır sen anlatmazsan bilmezse bu nerden anlasın ki senin halini sonuçta herkeste aynı etkiyi göstermiyor
Ya hayırda, cidden kadın regl oldum der erkek tamam der biter. Oturulup da saatlerce konuşulacak bir mevzu değil, olmasında zaten, dünyanın en gereksiz konusu olabilir.
Bütün kız arkadaşlarımla konuştum bu konuyu onları anlamak adına ayıplanacak Bi konu değil doğal bişey yani masttan konuşuyor ama herkes baktığımız da mesela buda konuşulur kasmaya gerek yok