Trans bir kadın olduğum için asla deneyimleyemeyeceğim bir durum regl olmak. Ve biyolojik kadınların doğum yapabilmesi, emzirebilmesi ile en çok kıskandığım durumlarından birisi.
Ama çoğu kız arkadaşım (biyolojik) bana regl olmanın iğrenç ve tamamen ıstırap çekmek olduğunu ve bu durumu yaşamadığım için çok şanslı olduğumu söyledi.
Regl olmak nasıl bir şey? Regl olmamak gerçekten büyük bir şans mı? O dönemde bedensel ve ruhsal olarak neler yaşıyorsunuz?
Olduğumda sağlıklı hissediyorum çünkü olmazsak sorun var anlamına geliyor, içim rahatlıyor doğal olarak. Ama o pedlerle, tamponlarla uğraşmak tam bir zaman kaybı. Ben acı da çekmiyorum çok nadiren hafif bir karın ağrısı oluyor onun harici aşırı rahat pedler ve tamponlar olmasa. Çokta rezil edebiliyor bu durum seni. Bir yere gittiğinde ve beyaz bir koltuğa oturmak zorunda kaldığında gerçekten çok iyi rezil ediyor diyebilirim. Hep kendimden örnek verdim biraz diğer insanlardan da örnek veriyim. Bazı arkadaşlarım regl haftalarında çok saldırgan olur acıları yüzünden, nasıl acıyor bilmiyorum benim öyle ağrılarım olmadığı için ama çok ağrıdığı ve çok acı çektikleri belli. İyi ki regl falan olmuyorsun, şanslısın yani.
Kötü bir şey yaşamayan biri olarak bizim anlatmamızla ne kadar anlayacaksın bilemiyorum. Ağrı oluyor dört beş gün boyunca ara ara başta bu bir eziyet biz kızlar için, huzursuz mutsuz oluyorsun her an tedirginsin acaba arkama geçti mi diye, hareketlerin bile kısıtlanıyor sırf bu yüzden, duygusal veya sinirli oluyorsun veya aynı anda her ikisi de, canın acayip şeklde tatlı yemek istiyor, karın ağrısı bazen o kadar kötü oluyor ki oturup ağlıyoruz, banyoya girmekle çıkmak ayrı bir dert o akıntıyı o an durduramıyorsun.. Temizliğine dikkat etmen gerek koku oluşmasın diye günde 3-4 defa ped değiştirmen gerek, kan akıntısı ara ara oluyor ama baktığında baya fazla bir miktar bu... Ped takmak bazen rahatsız edici olabiliyor çünkü yürürken hışırtı çıkmasın istiyorsun giydiğin pantolondan belli olmasın istiyorsun vs vs.. Açık renkli giysiler giymek riskli oluyor arkaya geçerse belli olur diye. Başka ne anlatılabilir bununla ilgili bilemiyorum yaşamayan birinin anlaması zordur kısacası...
Çok kötü bir durum bence, yani regl anında canın yanıyor, çıkan kan dolayısıyla kirli hissediyorsun, karın ağrısı gidiyor baş ağrısı yine başlıyor. Zaten o bir haftalık dönemden bir hafta önce moral bozulmaya başlıyor. Bazı arkadaşlarım 10 gün boyunca regl oldukları oluyor kansızlıktan harap oluyorlar. Acı kan çöküş döngüsünün tekrarı yumurtalık aldırma fikrini doğuruyor ama sağlıksız bir eylem olduğu için vazgeçiliyor. Bir de denize giremiyorum ühü.
Regl döneminde çok acı çeken , okula gelemeyen hatta her regl olduğunda hastaneye gidip iğne olmak zorunda kalan arkadaşlarım vardı. Bu durum aşırı hayat kalitesini düşürüyor ve çok da sinir bozucu. Kendim için konuşacak olursam pek sıkıntı yaşamıyorum regli rahat geçirenlerdenim , her ay sağlıklı olduğumu bilmek- her ne kadar kötü yönleri olsa da (ki cidden bazı durumlarda çekilmez olabiliyor) -iyi hissettiriyor diyebilirim.
Haklısın bu dünyada gerçekten kadın, çocuk, erkek, trans, hayvan herhangi bir şey olmak çok zor. Ve senin durumun Türkiye gibi bir yerde maalesef ki diğerlerinden daha kötü..
Öyle düşünme ben burada çevremi çok iyi kurduğum ve olabildiğince çevremde queer buldurduğum için neredeyse homofobiklerle hiç temasım olmuyor yoksa dünyanın her yeri homofobik transfobik kaynıyor. Belki Türkiye de de çevremi bu kadar iyi kurabilmiş olsaydım taşınmamı gerektirecek kadar büyük problemler yaşar mıydım emin değilim ama hiç değilse bu kadar taciz edilmez bu kadar dışlanmaya maruz kalmazdım.
Haklısın hayatımızdaki insanları kendimiz seçiyoruz ama senin bir suçun yok insanlar o kadar aptal ki sen ne kadar hayatına sokmasanda her türlü kötülüğe yine de açık oluyosun ki eminim orda bu kadar nefret dolu bir kesim yoktur
burada insanlar bize (queerlere) karşı nasıl bir cephe var bilmiyorum ama insanlar haklarını aramasını bildiği ve yasalar daha çok insan hayatına öncem verdiği için bir şey yapmak pek yemiyor gözlemlediğim kadarıyla. Ama gene arada gene gözünü kan bürümüş birkaç manyak çıkıp fiziksel olarak zarar veriyor.
Regl dönemini yaşamak güzel bir şey aslında. Çünkü bu benim biyolojik olarak bir dişilik özelliğim. Bunu uygun bir şekilde yaşadığım için mutluyum. Bazen ağrılar, psikolojik ve fiziksel zorluklar yaşanabiliyor fakat bunlar regl döneminin doğasında olan şeyler. Bundan şikayetçi değilim. Aksine dişilik özelliklerimi birebir yaşadığım için mutluyum.
Ya olsun öyle düşünme yine de. Her şeyin kendine göre bir güzelliği vardır. Bence bir bireyin kendini nasıl hissetmesi önemli. Sen kendini dişi hissediyormuşsun ve böyle bir tercih yapmışsın. Elbette fizyolojik durumların doğuştan dişilerle birebir aynı olmaz. Ama yine de ne hissettiğin önemli. Üzülme. 🌸🙆🏻♀️
Söyle kadınlara ve erkeklere cinisyet değiştirmeden önce de ilgim vardı cinisyet değiştirince kadınlara olan ilgim devam etti ama zaman içerisinde erkeklere olan ilgim tamamen yok oldu ve bir kadın olduğum için kadınlara ilgi duyduğum için kendimi transbian (trans lezbiyen) olarak tanımlıyorum. İyi dileklerin için çok ama çok teşekkür ederim 😘🌈🌺