Çünkü regl olan kadına pis kadın mikroplu kadin gözüyle bakılıyormuş.

Regl zamanı ilişlkiye girildiğinde eğer hamile kalınırsa çocuğun saçları kırmızı olurmuş güya.
birde regl döneminde olan kadınları turşuya dokunturtmazlarmış, turşu bozulurmuş falan filan, saçma sapan şeyler işte
Ne saçma şeyler bunlar yahu hala varsa öyle şeyler inanamıyorum
Yahudilerde hala var.
Şey regl bitene kadar banyo ve ya duş alınmamalıymış yoksa kısırlık olabilirmiş ne kadar doğru bilmiyorum
Ilginç bir tespit olabilir bu halam kısır benim ve yüzük falı hep doğru çıkıyor biliyor musun?
Yüzük falının sonucunu bana söyle ve kaç çocuğun varsa eşle eşit çıkacak
Eskiden kadınlar regl dönemlerinde yemek yapmaları pis karşılanırmıs, o zamanlarda yaptıkları yemekler bereketsiz olurmuş
Regl olunca kendini pis hisseden çok kız var zaten ama başka biri böyle düşünürse üzücü olur çünkü bilerek olmuyoz ahdjhdkxd
O ortadogunun gerikafali cahil ve yobaz zihniyeti yüzünden
Duş almamak lazımmış öyle duydum
Ağda vs yapılmaz. Ama hurafeden sayılmaz.
E yani o hurafe degil ki. temislikle alakalı. Ama tampon takılıp yapilabilir aslinda bak simdi geldi aklıma. Yapilabirlir mi cidden?
Hurafe olmadığını belirttim zaten. Vajinadan bahsetmiyorum genel olarak ağda yapılmaz, kaş alınmaz hassas dönemde olunduğu için.
Hadi yaa bak iste bunu bilmiyordum. Neden peki ne zarari olur o dönemde?
Hassas dönem diyorum ya arkadaşım. Daha fazla acı duyuluyor.
Tamam iste ben de onu soruyorum. Hassas dönem cok genel bir açıklama. Ama daha fazla aci duyulması tatmin edifi bir aciklama sagol. Ama garip cidden
👍🏻
Neyse sagol. Iyi bayramlar
Teşekkürler sana da
Reglken tırnak kesilmez diye bir şey duymuştum 🙄
Regl iken saç boyanmaz
Boyarsan bittikten sonra abdestin olmaz demişti birisi
Yo tutuyor alakası yok güzellik uzmanıyım hurafe.
Onu bilmem de hala etrafımda regl olunca kızına tokat atan analar tanıyorum.
yüzü kızarsın diye bir kadın ilk kez regl gördüğünde tokat atılırmış.
Tokat mevzusu
Tobe tobe
Yokk
Yav ne sacma seyler
Saçmalık
Hayır direk araştırıp öğrendiğimden sahte bilgilere hiç kulak asmadım bilmem gerekeni biliyorum o kadar
Hurafe tam da geri kalmış toplumlara ait birşey. Vardır elbet de ben duymadım.
Ama regl olanlara karşı bir tavır var.
Senin yazdıģın israil toplumunda doğruymuş
Eskiden pek çok toplulukta vardı. Bir sonraki sorumda kitaptan bununla ilgili alıntıları olan bir soru soracağım.
Tabi cevaplarım elimden geldiğince
yok ilk defa duydum yazdığını
Ne kadar saçma hurafe bu yahu.
Adı üstünde hurafe.
Hiç yoktur...
Çok var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?