Merhaba kızlar. Umarım iyisinizdir💫 Regl hakkında bu bilgileri bilmeyenler var. Bildiğimi paylaşmak istedim 🌈 Regl; halk arasında adet, renklenme gibi bir çok ismi olan, kadının ayda bir kez yaşadığı bir olaydır. 1. Eğer doğum kontrol hapı kullanıyorsanız, aslında sahte bir adet dönemi yaşıyorsunuz. 2. Doğum kontrol hapıyla reglinizi ertelemenizin hiçbir sakıncası yok. Sonrasında biraz daha fazla kanamanız olsa da, ertelemek için hap kullanmanız, vücudunuz için bir sorun teşkil etmiyor. Bu aslında korkunç adet dönemleri olan ya da PMS (premenstrüal sendrom) belirtileri olanlar için gerçekten faydalı. 3. Toksik şok sendromu çok nadirdir; bu yüzden tamponla uyuyabilirsiniz. En az emici olan tamponları kullanmanız ve unutup uzun süre içeride tutulmaması tavsiye ediliyor. 4. Kan rengindeki (kahve rengi ya da koyu renkli kan) küçük bir değişikliği kafanıza takmamalısınız. Parlak kırmızı kanamanın yoğun olduğunu gösterirken, kahverengi bir süredir kirli kanın içeride beklediğinin göstergesidir. 5. Reglinizin gecikmesi her zaman hamilelik belirtisi olmasa da genellikle öyledir. Regl gecikmesinin en büyük nedeni gebeliktir. Ancak, tabi ki farklı sebepleri de vardır. Stres, kilo değişiklikleri, aşırı diyet, egzersiz değişiklikleri veya sağlık koşulları bunların başında gelir. 6. Krampları yenmenin en iyi yolu, henüz başlamadan ağrı kesici almaktır.(hap kullanmak istemiyorsanız bitkisel çaylar da önerilir: ör. Biberiye çayı) 7. PMS tamamen hormonlarınızın suçudur. Her ay huysuzluk, akne, migren, ishal, bitkinlik, anksiyete, hatta hantal olmaktan şikayetçiyseniz; sebebi bu dönemde vücudunuzda meydana gelen hormonal değişikliklerdir. Bu belirtiler diğer zamanlarda da baş gösterebilir; ancak günlük hayatınızı gerçekten zorlaştırıyorsa doktorunuzla görüşmenizde fayda var. 8. Aylık bir periyoda sahip olsanız da yine de düzenli olmayabilir. Öncelikle 'normal' tanımı tamamen vücudunuza bağlıdır. Ortalama bir döngü 28 günlükken, sizinkinin 23 ya da 30 olması normaldir. 9. Ara sıra yaşanan düzensizlikler önemli değildir; ancak regliniz her zaman düzensiz seyrediyorsa, ileride sıkıntı çeke bilirsiniz. Bu sorunu her zaman yaşıyorsanız, doktorunuzla görüşüp test yaptırmalısınız. Düzensizlik bir tiroid durumundan veya polikistik over sendromundan (PCOS) oluşabileceği gibi sadece stres kaynaklı da olabilir. Tipik bir tedavi örneği olarak doğum kontrol hapları, hormonal sıkıntıları çözecek; reglinizi düzene sokacaktır. 10. Koku oluşması normaldir, bu yüzden parfümlü pedler ya da tamponlar kullanmanıza gerek yok. Temizliğe özen gostermeliyiziyi günler aşklar
Konu benlik değil ama ilgine alakana kadıblsr adına teşekkür ederim. çünkü her kadının bu konu hakkında bilgisi olmayabiliyor. Annesi veya ablası ile bu konuyu konuşamayabiliyor. Senin böyle kızlara ışık olduğunu düşünüyorum ve takdir ettim :)
2. harici hepsini biliyorum. Kronik Auralı Migren hastası olduğum için Doğumkontrol hapı kullanmam yasak. bu yüzden bu topik pek ilgimi çekmedi. Ayrıca bu tarz Migreni olan Kızlar dikkat etsinler bence. Trombosite neden olabilir ve bu şekilde, beyin kanaması, kalp krizi ya da buna bağlı başka hastalıklar yaşayabilirsiniz. Çoğu kez Migren geç teşhis edilebildiği için aslında bir çok Kadın Doğum kontrol hapı alarak kendini ciddi tehlikeye atıyor diyebiliriz. ayrıca doğum kontrol hapı kullanan kız mümkünse Sigara kullanmasın. bana kalırsa aklı olan (pco sendromu hariç) doğum kontrol hapı kullanmaz.