Regl dönemlerinde ruhsal çöküntü yaşıyorum, bu normal mi?

Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Hola,
Regl duyguları fazlası ile etkiliyor , normal.
Meditasyon, dans ve hareketli müzikler dinleyin karamsar şeylerden uzak durun.
Bu dönemde gerçekleşen yoğun hormonlar değişikler sebebiyle kadınlar bazen aşırı duysak bazen aşırı öfke bazen ise aşırı kaygılı hissederler ve bu duygu halleri davranışlarına da yansıyanbilir bu sebeple bu dönemde dikkat edilmesi gereken en hasas konulardan biri de ilişkilerdir.
İntihar düşünme noktasına geliyorsan ve bu çöküntü halini çok ağır yaşıyorsan kesinlikle bir doktora danış, regl dönemlerinde depresif hissetmek hepimizin başına gelen bir durum ama bunu çok ağır yaşamak bir bozukluk. Yanlış hatırlamayım prememstrual disforik bozukluk diye geçiyordu sanırım. Ne olur ne olmaz bir psikolog ya da psikiyatriste danış istersen. Bir de bu ruh halin sadece regl döneminde mi oluyor, yoksa her zaman mı çökkünsün, öyleyse zaten dikkat etmen lazım psikoloji önemli
Normal bunalımlar. Bende sabah ölsem keşke diye karalara bağlamıştım burger siparişi verdim tadı felaket kötüydü daha çok moralim bozuldu kendimi balkondan aşağı atmamak icin zor tutuyorum
Normal normal
Melisa çayı tüket , spor yap canım
Normal bende depresyon dayım gibi hissediyordum öncelerde herkese soğuktum sonra her regl olduğumda keyfime baktım boşver takma
Gayet normal bı durum bana da önceden çok olurdu ama artık hep uyuğudum için dusunemiyom
O dönemde beni ara muhabbet ederiz tanışırız iyi gelirim 😜
Bende 1 hafta öncesinden başlıyor bu durumlar
Her regl döneminde mi
bende ruhsal çöküntüye giriyorum hep
Çok normal be aynısı bende de var :(
Normal. Şu an bende o durumdayım skdkskdksks
değil normal değil
Normal
Normal
Evli misin
normal bence
Bu yastamisin
Merhaba,
Premenstrual Sendrom nedir?
Regl dönemlerine yaklaşırken vücudumuzda birçok hormonal değişim meydana gelmektedir. Bu hormonal değişimlerin psikolojimiz üzerinde birçok etkisi vardır. Bu döneme Adet Öncesi Gerginlik Sendromu (Premenstrual Sendrom) ismi verilmektedir. Reglden 5 gün önceye kadar başlamakta ve normal şartlarda reglin en geç 4. günü son bulmaktadır.
Premenstrual Sendrom'da neler yaşanır?
Bu dönemde,
Gibi birçok davranışsal değişimler ve psikolojik olumsuzluk yaşayabiliriz. Bu psikolojik değişimler regl öncesi dönemde oldukça normaldir. Buna eşlik eden şişkinlik, mide bulantısı, baş dönmesi gibi belirtiler de eklendiğinde süreç birçok kadın için psikolojik açıdan zorlayıcı geçmektedir.
Premenstrual Sendrom nasıl geçer, ne yapılmalı?
Bu dönemde özellikle sinir ve anksiyete düzeyinde önemli düzeyde bir artış gözlemlenmektedir. Bu sinir ve anksiyetenin şiddetini azaltmak amacıyla spor yapmak, yoga ve meditasyon gibi aktiviteler önerilmektedir. Bu aktiviteler ile bedenimizin rahatlamasını sağlayarak bu süreçte yaşadığımız fiziksel ve ruhsal gerginliği azaltabiliriz.