Bunu isteyen bir topluluk var aslında ama ben pek mantıklı bulmuyorum açıkçası. Aynı elzemlikte birçok şey var, örneğin bebek bezleri. Onlar bile ücretsiz dağıtılmazken pedler neden ücretsiz dağıtılmalı anlamıyorum.
Hijyenik pedlerin ücretsiz dağıtılması gerektiğini destekliyor musunuz?
dünyanın yüzde 30 kısmı tüm serveti bölüşüp, yüzde 70 i kırıntılarla geçinmeye mahkum edilmişken, insanlık aç kalmış, ped alacak parası yokmuş,çocuklar kötü koşullardan ölüyormuş, sence umursarlar mı? Onların tek derdi devasa servetlerini, işçilerin emeklerini ve kanını sömürerek her geçen gün biraz daha büyütmek, ta ki kahrolası göbekleri çatlayıp servetleri p.ç varislerine kalana dek, yılda bir kaç kere haberlerde hayırsever iş adamı diye adları geçer, işbirlikçileri siyasilerle kol kola açılık yaparlar, kırıntılarla geçinenlerde onları alkışlar.
Temel hijyen ve sağlık ürünlerini bir çoğu bence ücretsiz dağıtılmalı tabiki özel şirketlerin ürettiği ürünler parayla satılabilir ama bunların yanında devletin üretmiş olduğu bedava veya aşırı ucuz ama ürünlerde olmalı mesela= ped, diş (fırçası macunu ipi), şampuan, sabun, prezervatif, bit ilaçları, deodorant gibi günlük hayata birebir etkisi olan ürünlerde
Bir bebek kadınlar gibi ömrünün yarısında ped takmıyor tuvalet eğitimine kadar bence ayrı değerlendirilmeli ve ücretsiz olmalı bugün bu konuda gündem olur değişir ilerleyen zamanda başka konularda en azından yerinde sayıp hiçbir değişimin olmamasından iyidir
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar Ne Diyor
66
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bu bizim temel ihtiyacımız ama buna gelmeden önce daha önemli şeyler var bence yemek, su, barınma... 🤷♀️🤷♂️Pozitif ayrımcılığın ayarı kaçınca olmuyor, desteklemek yerine köstek oluyor.🤦♀️ Ayrıca böyle bir politika ped ve tampon kullanımı destekler ve artırır ki bunu hiç onaylamıyorum; tek kullanımlık menstrual ürünlerin doğaya verdiği zarar belli.🌱
Aynı zamanda bedeva olması devletede yük olur. Vergi alınmayabilir ya da minumum derece alınmalı, bedava olmamalı. Devlete ne kadar yük olabilirki diye düşünüyorsanız şöyle anlatıyım. Türkiye'de ortalama 40 milyondan yetişkin kadın var her birinin her ay 20-25 TL'lik (vergisiz asıl fiyatı daha da azdırda ortalama bir şey hesaplıyalım) ped harcaması olsa, bunu hesaplayın👌 bir de şu bilgiyi bilin 32 derslikli, 300 öğrencilik pansiyon, 3 atölye ve spor salonundan oluşan okulun tahmini yapım maliyeti 24 milyon 750 bin liradır. (Bu fiyat milli eğitim bakanlığı'nın açıkladığı rakamdır) Anlamışsınızdır.
İlla ki bir şey bedava olması gerekiyorsa hem doğa için hem sağlık için hemde devlete yük olmamak için tekrar tekrar kullanılan bilen menstrual ürünler bedava olabilir (en fazla bu olmalı bence); adet kabı, kumaş ped, adet külodu... gibi altarnatiflere insanlar yönlendirilmeli.
Keşke mümkün olsa ama ped gibi ihtiyaçlardan ziyade durumu kötü olan insanlara temel destek bile verilmiyor sizin de dediğiniz gibi bebek bezi daha önemli bir yerde hijyenik pede göre. Ama mümkün değil mi tabiki mümkün olabilir aile sağlık merkezlerinde korunma hapları ücretsiz veriliyordu şu an fiyatları bildiğim kadarıyla 50 lira civarında her kadına bu ilaç ayda bir kez veriliyorsa ped de verilebilir imkansız değil ya da zor değil aynı şekilde bebek bezi de verilebilir mümkün ama gerekli mi derseniz önünde çok sıra var
Aynı şey değil. Bebek bezi dediğimiz olay iki insanın bilinçli bir şekilde sorumluluklarını kabul ederek üstlendiği bir durumken, regl olmak istem dışı ve kesinlikle ücretsiz dağıtılmasa bile en azından bu kadar pahalı olmamalı.
Bebeği o sorumluluğu göze alarak yapıyorlar ama ben isteyerek mi regl oluyorum? Fiyatlar uçmuş artık bir çaresi bulunmalı. Bu en temel ihtiyaçlardan biri yani
Hayır ona bakarsan bebek bezi, yaşlı bezi, bebek maması, su bla bla bunların hepsi ücretsiz dağıtılsın ki bu imkansız bi durum ve bu ped olayını iyice abartıp saçmaladı "bazı" feministler.
Kadınlar neden kadınlar için yapılan şeylere bu kadar karşı? Ped fiyatlarından haberiniz yok galiba 25tlye belki bir regl dönemini atlatacak bir pedi alıyoruz. Bebek bezi vs gelince, zaten insanlara yardım edilmesi gerekiyor. Küfür etmemişler size bu kadar saçma karşılamanın anlamı yok. Bana kalsa ülkede keşke prezervatif falan da ücretsiz olsa. Saçma sapan, feminizmin ne olduğunu bilmeden b*k atmayın.
Yobazlıkla ne alakası var. İşe böyle her halta yobaz diyen feministler yüzünden feminizm ülkemizde hoş karşılanmıyor. Ayrıca burası gayette paylaşım yapabileceğim bir alan. İnsan gibi konuşmayı bilmiyorsan konuşma. Terbiyesiz...
siz de dahil bunu istemeyen desteklemeyen kadınlar varken eşek gibi para vererek alırız zaten. cinsiyetimizi seçmek elimizde olmadığı gibi kadın olunca regl olmak da kaçınılmaz oluyor. bu kadar yüksek fiyatlı olmamalı hiç değilse.
Ona bakılırsa çoğu şeyin ücretsiz olması gerekiyor. En basiti mesela “su”. En önemliside hastalık sahibi olan insanların yaşamak için ilaçlara para vermesi.
Hijyenik ped, kişisel bir ihtiyaç, bu sebebten kişisel ihtiyaçlar, karşılanamaz dağıtılamaz. Temel ihtiyaçlar karşılanır, oda maddi gücü yetersiz olanlara sadece geneli kapsayamaz
Hijyenik ped degil ama regl cuplari ya da yikanabilir pedlerin ihtiyac dahilinde dagitilmasi taraftariyim neden hijyenik ped degil cunki dunyada yeteri kadar plastik atigi var.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bebek doğurmadan önce tüm bu masrafları bilerek, göze alarak bebek yapıyolar. Ama ben dünyaya kadın olarak geleceğimi ve her ay regl olacağımı bilmiyordum. Her ay pede para ödemek zorunda değilim?
Sigaraya para bulam pedlerede bulur Ucretsiz dagitilirda Bizim turkler ucretli baskalarina satar
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu memlekette suyu, elektriği kesilen evler var devlet umursamıyor siz ped diyorsunuz yani komik çünkü pedden önce bi maskeyi bile halledemedi bizim ülkemiz başta ücretsiz dendi altından kalkamadı herkes başının çaresine baksın durumuna döndü yani...
Ekonomik gücü olmayan ailelere destek olabilir. Sağlık ve hijyen için çok önemli.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Çünkü bebek sonuçta maksimum 2 ya da 3 sene altı bezleniyor ama bir kadın ergenlikten İtibaren menapoza kadar regl olmaktadır buda hayatının neredeyse 30 yılı demektir.
bazıları kadın olacagımı ben seçemezdim demiş. emin olun cogu erkek kadınların ayrıcalıklarını kıskanıyor. Nafaka ödüyoruz kitapsızın biriyle evlensek. evlenirken girenin haddi hesabı yok 10 yıl onu cıkarmak için ugrasıyoruz. en basit örnekler bunlar. ayda 20 tl vermişler cok bişeymiş gibi.üzgünüm hanımlar kadın erkek eşittir ama hak ve özgürlük olarak. istemeyen para vermek zorunda da değil kullanmak zorunda da değil kimseye zorla satılmıyor. erkekler de tıraş bıçağına para vermesin kuaföre her ay gidiyoruz gitmeyelim ya da bedava olsun. bunun kadar boş bir muhabbet. bu ülkede gündem olacak belki son konudur. o kadar saçmalanıyor ki artık görmezden gelemedim