AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar Ne Diyor
-Lan olum alma diyom yine almışsın benden dalacam ha.
-almadım daa işte bak burda benimki ne bağırıyon
-hadi len 2 tane vardı işte birini sen almışın dallama. aha senin yüzünden sinirden kaçtı yine ben değiştirmeye gidiyom
asddf
çok güzel olurdu en azından varolusumuzdan beri biz kadınların temel özelliklerinden biri olan reglden utanmamıza (utanmıyorsakta terbiyesiz damgası yememize) gerek olmamış olurdu. hemde bize bunu öğreten yine kadınlardır. lanet olsun hepsine.
Sana da lanet olabilir
bunun aksini yaymaya çalışıyorum bana niye lanet oluyor? :D
Ay bir baksanıza çıkmış mi diye sorduklarini, rahatsız uyumalarini, o sanciyi sivilceyi huzursuzlugu cekmelerini bizi anlamalarini isterdim ama regl olmadan önceki o tripleri ve sinirleri ani duygu degisimleri çekilmez olabilirdi o yüzden emin olamadım :)
Düşünmek bile istemiyorum. Kız arkadaşı evli falan olanlar hele daha zor. Kalk bana onu getir , onu giymiceksin , bunu yapmıcaksın bide kız arkadaşıyla aynı gün olsalar yemin ediyorum ayrılık sebebi :)
Kesinlikle romantik komedi film izleyip ağlarlardı,
çikolata krizleri, karın ağrıları, sıcak su torbaları, ağrı kesici stokları, trip atma modu... :D
Allah siz erkeklere böyle hormon dengesizliği vermesin, zor zor :D
Vermiş sakallarımız çıkıyor :D
O erkeğin aksesuarı :D
Erkekler o duyguyu anlayamazlar o yuzden onlara sormak biraz anlamsiz geldi bana , ama ben hep bor seyi merak etmisimdir acaba erkekler kizlarin regl donemi hakkinda ne dusunuyor yani onlara iğrenç mi geliyor acaba ~~
Geliyodur tabi ya ama emin ol bizden daha cok biliyolar bu regl konusunda:)))
Nasil bileceklerki , yasamadan bilmem mumkun mu sence ama merak edip arastiriyolarsa bilmem :D
Valla oku bir goruslerini gulmektej karnin agrir:))
Dur bir bu siteden arastirayjm jsndbsnbd
Arastir arastir:)))
Aman olmasınlar. Surekli gelen bir sıvıyla, agriyla, pms donemleriyle hic bas edemezler. Gerci biz kadinlar cok mu kaldırabiliyoruz regl olmayi hayır. Her ay hastanelik oluyorum. Zor iş. Erkek olmak isterdim
Erkekler daha zor olurdu ya her şeye Trip atardı ve lavabolar ped ile dolu olurdu sigara yerine 😁😂😇
Bence de olmasın cok tribe girerdim kavga cıkartırdım
Ay o kadar pis olurlar ki sancılarını triplerini geçtim hadi önden salarlar kesin aksın gitsin diye pet bile ihtiyaç duymazlar
Abart abart iyice abart
Hahaaha😂gerçekten olursuniz
Emin ol senden bakımlı ve temizimdir
Bakimsizsin demedimki
Ahahah resim çok komik ve manidar olmuş :) Erkekler regl olsa her ay ağlarlardı. Bir nezle oluyorlar naz niyaz hiç bitmiyor neyse ki regl olmuyorlar :)
Erkeklerde doğuştan alışmış olsaydı bizim gibi sorun olmazsı
Doğru tespit tebrikler
@Duygusalanlar yanu sonucta biz yaratılışın boyle oldugunu biliyoruz, sizde bilseydiniz kendinizi hazırlardınız ve sorun olmazdı
Doğrudur ama erkekler duygusal olarak odun olduğumuz için pek sorun etmezdik sanırım
Ama kadınlarda yinede zor bir durum bu yüzden kadınlar gerçekten üstün insanlardr
eger kı erkek ıradesı ve kız ıradesı degısseydı bence bız kızlar erkekler kdr hakimsiz olmzdık ama erkekler bu sefer regl dönemlerinde bizim gibi olsalardı kesınlkle cekılmelerdı ve baya bır kotu durum olurdu gıbıme gelıyo
peki erkeklerde penis olsaydı ne olurdu :D.
Hayal ettim de hahahah ya bir bakın ordikidiniz var mııı ya benim kalmamışta 😥
Ama bu çocuk kızı nasıl bırakır ya 😖
Çikolata çikolata getirin banaa
Battaniyem nerde ayyy ölüyorum bu sancı ney
😂😂😂
Ay hiç çekilmezlerdi. :D Düşünsene babalar regl oluyo. Hanıım benim pedim nerde? :D ahahha
Ne güzel kız işte
Ya da abi flan bağıra bağıra sen mi aldın l*n diye :D
l*n erol sen mi aldın l*n son orkidimi :D :D
-Abdullah arkama baksana bişey var mı?
-Maça gelmiyon mu?
+Yok ya koşunca pedim kayıyo
:D :D :D
al sana benden kocaman + :D
haha harıka ya :D :D
Tam olarak böyle olurdu
😂😂👍🏻
Çekilmezler herşeyi çok abartıyorlar zaten nezle olsalar zatürre moduna girerler
Beyaz pantolon giyince çok havalı olduğunu düşünen erkekler muhtemelen giyemezlerdi jzxhxhdjjxbxhdj
Oğlum halı saha iptal aybaşıyım.
Aşkım içimden birşeyler gidiyor ve sen o kıza baktın diyorsun.
Dursun arkama bak bir .
düşünsen " ay kanka arkama baksana ya leke var mı, ayy çok rahatsız hissediyorum siz takılın ben yokum" ahahaha :D
Çekilmezler net.😂
Merve benimle hiç ilgilenmiyorsun
Kimse beni anlamıyor
Çocuk olmak istiyorum
Bide biyerleri yıkıp dökerdiniz
Ay bide sizi göğüs hassasiyeti varken düşünemiyorum
İlk reglları yüce bir törenle kutlanır ayyy hanimiş benim aslanıma büyümüşde adet mi olmuş denir hastalığı süresince el bebek gül bebek muammele görür daha da sayayım mı
Güzel saymışsın da sizi de askere çağırsalar hadi ben seve seve gidecem ama siz o çıt kırıldım kızların kafasına havan topları docka keleş mermileri acaba siz ne yapacaksınız
Bak burda askeriye yi kötülemiyorum sadece toplumun ℅90 ı istemiyor
@mustafa01238 Ne yapabilirsek, gücümüzün yettiği kadar vatanımızı koruyacağız.
@mustafa01238 Tabikide öyle anlamadım açıklama yapman bile gereksiz
Ne diyebilirim ki sen de haklısın el bebek gül bebek yetiştirilen erkek sayısı hayli fazla
Kime gore adelet neye gore adalet olurdu? Eger muslumansan sunu diyim Allahin yarattigi hicbir seyde adaletsizlil yoktur. Sen adet gorursun erkekler farkli seylerden sinanir. Empati kurarsan anlarsin.
+Ahmet maça gelemem anlamıyor musun regl olmuşum koşunda ped kayıyo.
+Lan şey olmuşum amünüm pedi olan var mı
+Regl olunca ayakta işediklerini düşünsene 🤣 kanla duvar yazısı!
kanka halısahaya gidelimmi?
ya ne halisahasi yaaa regliyim sacmalamaaaa 😣😣
çikolata?
olum cigara ver ne çikolatası 😂
gibi bir muhabbet olurdu muhtemelen 😂
Bence regl oluyorlar, bu dengesizliğin başka bir açıklaması olamaz çünkü.
Evet itiraf ediyorum. Oluyoruz :(
Kaşık kaşık nutella yiyen, en ufak şeyde ağlama krizlerine giren, sıcak su torbasına sarılıp yatan, en önemlisi trip atan erkek düşünsenize bir ... IYY!
Çekilir şey değiller :)
Haha çok komik olurdu :D
Mehmet:Oğlum bugün saha maçı var ne yapcam ben sende fazla ped var mı
Ahmet:Oğlum la ben rahatım valla geçen hafta oldum bitti la oynarken dikkat et antrenör görmesin gibi olurdu :D
harun abıı baksana arkadan ped kaymısmı :D kosunca düşer die korkuom la ali :d
Haha ya çok komik olurdu :D
kayarsamı komık olurdu :D tuuu
Valla komik olurdu ya düşündümde gülme krizine girdim :D
aman diim bacım aklına neler getirion :d
Bence halinize şükredin :D
:D sükür edioz bee :D
Mahmud:hacı sende fazla var mı ya sen olursan sana öderim
Yusuf:hacı kusura bakmada veremem murada sor o her zaman fazla taşır falan komik :D
murata bak sen kesin kızlarda ister die tasır fazladan :D
Hahaha güldüm ya kesin kesin kızlarda sorar diye :D
sen gül diye sölemedm biliosun dimi murat gbi deilim ben :d
Haha biliyorum :D
gene güldürdük kendimizi var bir sakttlık ama ciddi adamım la ben :D
Haha ciddi olduğun belli oluyo sorudan :D
yapma be bir soruyla olçme imsanları olgunluk değil yaptıgın eglenioz hep beraber işte
Gülmek iyi geldi aslında :D
Onların her durum ve koşulda ilaçları belli Allah dağına göre kar veriyor
Muhtemelen 3. Dünya savasi,
Biz yine iyi idare ediyoruz
İyi mi idare ediyorsunuz o dönemde ne yaptığınız ne istediğiniz belli değil yahu az bile çekmedim yani eskiden 👿
@AddrenaliN okadar nazımız olsun yani
Naz mi ne bazı yaa bişey alırsın neden bunu aldın eee seviuorsun? Hayır şimdi canım istemiyor çikolata alırsın ben bunu mu seviyorum geçen gün bunu isteidn ama?
@AddrenaliN e ne var bunda kız haklı, istediginden al sende
Yahu zaten geçen gün ondan istemişti sorun orda bende onu almıştım 😑
@AddrenaliN nazlıcaksın yapcak bisey yok 😊
Bak yaa nasıl hem cinsini koruyor birde 😀
@AddrenaliN e ne sandın 😊😊
Haklının yanında dur bence 😂😂 sende kim bilir ne çileler cektirmissindir ondan dimi hep bunlar 😀
@AddrenaliN hala cekiyorum sorma ben yanimda nefs bile akınsa kızarım ama bir sarilsa sokulurum hemen cikolata degil sefkat iyi gelir
Yaa tabi tabi yanına sokulsa sirnasma dersin ama dimi 😀
@AddrenaliN vallahi demem ben ☺️
Ne güzel o zaman 😂 o zaman bize yaptığın aksilikler sen birisini söyle hepsi normal olamaz dimi 😀
@AddrenaliN hayir hormonlardan o, benim yapim pasif oldugu icin pusuyorum ama dahada azıtanlar var
O zmaan azitanlar hep bana denk geldi anlamadım ki bende 😀👿
@AddrenaliN öyle görünüyor vallah😊
Teeslemeye başlayınca ahanda bunun yine özel günü diyroum hiç birşey yapmıyorum ne diyorsa o tamm tamm sadece ama bazen o bile ise yaramadı sen de herşeye tamm diyorsun dedi bir kere 😂😂
@AddrenaliN hahahhh koptum yaaaa aynı ben
İşte itiraflar geliyor 😀😂 şöyle hadi söyle neler cektiriyorsun adama 😀😂
@AddrenaliN hayatımda bir adam yok ama cevrem cok cekiyor ya, gereksiz alinmalar bagirip cagrmalar, mod düsüklügü ota boka aglamalar, tuhaf olan elinde olmuyor durduramiyosun kendin bile sasiriyosun kasten yapilan bşsey degil
Hehhh işte şimdi oldu bende bu kadar rahat geçiriyor olamaz diye düşünmüştüm 😂😂
@AddrenaliN yok ne rahatı anam aglıyor cidden, rahim sancısı ayrı, bacak agrısı ayrı bel agrısı ayrı gögüsler ve bikini bölgesinin hassasligi ayrı, tatlı isyegi ayrı,, e yüzdede iki sivilce cikinca bunlar sinir damarlarini ziplatiyor
Sittt sen neler soyluyorsun böyle yahuu kendine gel 😂 🙈 açık açık söyleme bari yahu özelden yaz veya takip at bişey yap bu ne bee sen coştun kendine gel 😂😂
@AddrenaliN ne varki bunlar normal seyler
Bebek istiyoruz demeyi iyi biliyosunuz
Bak yine bana laf sokmaya başladı yaa kötü birşey demedim ki ben
@AddrenaliN biliyorum bende kötü bisey demedim☺️
Tabi tabi hiç birşey der misin 😀 regl sin dimi 😋😂
@AddrenaliN hayir ne alaka😂
Konuyu durduk yere bana getirdin laf sokmaya baslamalar falan 😀 bunlar hep bir işaret
@AddrenaliN hayir yaaa olur mu hic
Hı hı tabi tabi duyda inanma 😀😂
@AddrenaliN 😂😂😂
Bak bak gülüyor birde 😂 neyse arkadaşın sorusunu çok meşgul ettik kusura bakmasın cevaplar veridgin için sana da teşekkürler diyeyimde kafama birşeyler yemeden önce 😀
@AddrenaliN rica ederim 😊
😊😊😀
@AddrenaliN rica ederim nedemek
Bişey demedim ki ben 😂😂 sen reglsin yaa olmaz böyle 😀
@AddrenaliN iki kere yazmisim pardon
Önemli değil yaa ben sohbete devem ederdim zaten de hem sana hemde soruyu soran arkadssa ayıp olmasın diye susuyorum 😀
@AddrenaliN evet bildirim gidiyor ona sinir olmasin
Evet bence de o yüzden demiştim bende zaten 😀
Eig icin tesekkürlet
Adalet mi istiyorsun? Seni askeriyeden çağırıyorlar ✩
bir bu eksikti derdim, birde regl nazina katlanmak zorunda kalirdik
Erkekler Ne Diyor
Koşa koşa siteye gelir senden yardım isterim. Ped ödünç alım @_n-k-h_b-n_-m-m_ dan 😂
Bence regl acısıyla bizim ön kısma tekme atma acısı aynıdır
Bazı erkekler çift cinsiyetli oldukları için oluyolar zaten
Oturur inek gibi aglardik hepimiz agridan.. her periyot doneminde , ölüyorum kurtarin beni diye hastanelere kosardik.. aci esiğimiz cok daha dusuktur kadinlardan.. ise okula hic bir yere gitmezdik.. nerede? Raporlu..
şu hayatta seni kafama taktığım kadar ped takmadım bee :D
eminim ki tompon yerine daha kolay bir yolunu bulurlardi.
Hıc hoş olmazdı dusunemıyorum penısımden kan geldıgını aglardım :)
ne olurdu kalp krizi aynı kadınlarda oldugu kadar az olurdu, pis kanı kalbe pompalamaz ve kalp krizi riski azalmış olur, erkeklere kadınlara göre daha çok kalp krizi geçiri pis kanı dışarıya atamadıkları için.
ne yaparsın rabbim böle yaratmış
biz çok mu mennunuz sizin böle olmanızdan rahat rahat birlikte olamıyoruz tam havasında oluyoruz bu hafta unut diyo :)
bende oldu unuturum seni diyorum
nasıl nasıl diyo hemen parlıyo sen unut dedin diyorum ben ne dediğimi biliyormuyum diyo yani o zamanlar ne diyeceğini bilemiyo insan :)
olsak sizin gibi dırdır etmeyiz herhalde :)
Bazen üşütünce karnıma ağrılar giriyordu o bile beni delirtmeye, kıvrandırmaya yetiyordu. Sizin başınıza gelen bu olayı saygı ile karşılıyorum.. Allah yardımcınız olsun..
Bu en iyi yorum olabilir bence 🎃
Kadına şiddet artardı. Şu haliyle dahi görüyorsunuz haberleri, Allah aşkınıza yapmayın şimdi... :)
Muhtemel orkid reklamı 😄 Özel günlerinde onları güçsüz sanmayın erkeklerimizin yanındayız.. #ERKEKGİBİ
Her erkek ya da kadin ayni degil ama, su karikaturu paylasalim cevap olarak 👍
cdn-st1.ofpof.com/.../...li_780x479-mtugiw8by4.jpg
Çok kötü olurdu.
😂 güzelmis
:D :D Ben anlayabiliyorum.. Çok kavga yedim bu yüzden.. Sebepsiz ufacık şeylere bağırmalar vs.. sonrasında özürler diledi ama alışmıştım. bir süre sonra. En azından artık sinirliyken tamam canım diyip geçiştiriyorum süper oluyor :)
Kara resim çizerdik
(Farklı farklı taktikler deneyip ''Neden mesajlarıma cevap vermedin? '' sorusunun cevabını almaya çalışayım mı arkadaşım ? Hayır yani bir hatada yapmadım 🤔 Arkadaşlık yemini edecekken neden bu dışlama)
Kavgalarda ilginç şeyler yaşanabilir "sen benim kim olduğumu biliyor musun söyler misin lütfennn" gibi şeyler yaşanabilir. Yalnız ben iyiki öyle birşey yaşamıyorum zaten duygusalım düşünemiyorum kendimi
2.bp.blogspot.com/.../B4w7ZN5CQAEMkU0.jpg
Acaba ne zaman bu soruyu sormayı bırakacaksınız zten sen böyle diyince erkekler regl oluyordu boşuna yakınıyon kızların doğasında bu var bunu yaşıyacaksınız istemiyorsan sende Rüzgar Erkoçlar gibi erkek ol
doğru düzgün orkid kullanamaz elimizle temizlemeye çalışıp kanımızı kotumuza silerdik. Bu yüzden bizi gören sağlık ekipleri her zaman şunu sormak zorunda kalırdı:''Kardeş yaralandın mı yoksa ya başın mı?''
askerde geçirdiğim her bir gün senin her ayki regline bedeldir. ben 450 gün askerlik yaptım. her günü senin bir aylık regline denk gelse 450 ay yapar. Buda 37,5 sene yapar. zaten kadın bu kadar sene regl olur. kapiş.
Hahaha
hahaha tabi. verin eksiyi tabi. verin. ulan iki gram acı çekiyosunuz diye yaradana bile isyan ediosunuz. aman hiç derdiniz olmasın sıkıntınız olmasın. erkeğin getirsin götürsün doğumuda o yapsın mk. cevap vermeyince eksi ver tabi. şerefsizler.
Karsinda kiz var kizlara serefsiz diyen bir mahluk ne acaba terbiyesiz.
sana verdiğim yoruma güleceğine insan gibi cevap ver sende.
böyle olurduk :D
img-1.onedio.com/.../546b3f39004781232754b3dd.webp
Ööö iğrenç
komik ama :D
ya ben düşündüm de. sss
abi birdaha kız arkadaşıma kötü davranmıycam l*n yaşanır mı öyle
ıyy
ya bu soru hayatımı değiştirebilecek bir soru o nedenle çok kafamı yormıycam hayatımdan memlunum unutmak için bu soruyu ajdar açıcam hemen
Lan oğlum pedim kalmamış bir tane versene :) o da diyormuş lan oğlum bende de bir tane kalmış :) haa öylemi delikanlı adamın son pedi alınmaz diyormuş :D bizdeki durum böyle sigara mevzusuna dönerdi :) :) :D
Bence kısa ve net. Resimdeki gibi !!!
"ped ver lan " çakmak fırlatır gibi firlatirdik oraya buraya , televizyon sehpasının üstünde dururdu, regl tatili diye birşey çıkardı, ağrı krizinde halıya sarılarak kıvrananları düşünemiyorum bile. .
😀
galeri7.uludagsozluk.com/.../...ecekler_411428.jpg
Haha sesli güldüm 😀
😀😀
Ahahahshahhah 😂😂😂
Duvara kanimla yazi yazardım ben regl oldum diye 😂😂😂
- Mehmet neyin var
- Neyim yokki sibel Altta dereler akıyor
- Anlamıyorum seni
- Ay başım geldi ulan neyi anlamıyorsun stresliyim üstüme gelme sibell...
:) :) :)
Alırım beyaz çikolatamı, bir de sıcak su torbası... Birşey kalmaz... Biz zaten küçükken sünnet olarak peşin ödedik regl sancısını...