AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar Ne Diyor
Her seferinde bu sancıyı çekcem mi diye ağlamaya başlamıştım
Ruh ikizimi buldum 😂😂
Korkmadım. İlk yıl hiç sancım olmadı. O kadar kıvrandıkları şey bu muydu diyordum. Şimdi regl zamanı yaklaşınca stres oluyorum
Haberim vardı bir gün olacağından onun için ilk gördüğümde "hassktr şimdi mi?" demiştim bunu geri yollamanın bir yolu yok mu diye düşünmüştüm bana göre biraz erken zamandı
Çok korkup yengemi cagirmistim ağlıyorum saçma sapan yengemde bisey oldu sanıp çok korkmustu sesimize babam geldi öyle baya ağlamıştım :D çok isterdim anneme söylemeyi ilk
Ya bunu çok düşünmüştüm bende. Ama kesinlikle hayır, utanç verici çünkü onlar küçük yaşta biz çoğumuz 12-13 arası...
Bacagimin kesildigini sanmıştım annem gordu anlattı iste yaa tabi utanicimdan yerin dibine girmiştim jssjsjsj
Annem onceden anlattigi icin korkmadim hic sjsj
Bence abartmanın anlamı yok. Kendini bazı şeylerden uzaklaştırması gerektiğini ifade eder daha çok ama elbette bu asagilayin anlamında kesinlikle değil. Ama parti verilecek bir durum da değil. kendini sakinmali
Bunu düşündüm ama ben biz esitiz mesajı vereyim diye ugrasirken kizimin psikolojisi nasil etkilenir acaba bundan cekiniyorum o yuzden zamani gelince tekrat gozden geciriciim ama bende işti bunu
aferinn sen regl mi oldun bakalımö bıcırık senii jshdfhdskjfsıd
aghsfsdaddastagdadssdsewss😂😂😂😂
@Sakallıbey Normalde konulara dahil olmam ama cevabın gerçekten komik :D
@MrJeorge teşekkürler canım benim kendi yorumuma gülemedim ama olsun
@Sakallıbey Kardeşim senin yorumuna cevap olarak yazmışım. Aslında üsteki adı garip olana yazmaktı amacım ama olsun olmuş bir kere
@MrJeorge fark ettim :D
Ben biraz rahatlamıştım çünkü bir süre sonra ilaç tedavisi görmeye başlayacaktım, neyin ne olduğunu bilecek yastaydim, o yüzden korku falan da olmadı.
12 yaşında olmuştum. Ertesi gün okulda utanıp bir türlü çantamdan ped alıp da lavaboya gidememiştim bütün gün sandalyemden hiç kalkamamıştım :))
Dayımın nişanındaydım. İğrençti. 5 dk da bir tuvalete girmiştim
Yazdıklarına katılıyorum.. şimdiki anneler ve geleceğin anneleri bilinçli duyarlı olmak zorundalar zorundayız her birimiz bu saçma sapan adetlere bu ataerkil düzenin bizlere alıştırdığı cirkin
.. davranışlara dur demek zorundayız. . böyle gelmiş böyle gider dememeli gereken yerde boyun eğmemeyi susmamayı karşı durmayı bilmeli ve uygulamalıyız.. dinimize uymayan düğünler, erkekliği üstün varlık gösteren sünnet düğünleri ve aklıma şu an gelmeyen ama binbir tane zırvalık daha.. bunlara karşı durmalıyız
Aynen öyle haklısın
Ben 6 İnci sınıfta 11 yaşında olmuştum. O gün yaz tatilindeydik. Biz tatilden döndüğümüz günün ertesi günü çok karnım ağrıyordu ve tuvalete gittiğimde kahverengi bir şey olduğunu gördüm ve regl olduğumu anladım. Genç kı oldum diye çok mutlu olmuştum
13 yaşındaydım hiç bilgim falan yoktu okulda anlatınca da dinlemiyordum sanki bana olmayacakmış gibi. Bakkala doğru koşarken oldu tabi ben normal akıntı zannedip hiç bakmadım bile gece yarısına kadar habersiz durdum misafir falan da vardı rezil olmuş olabilirim ama uyarmadılar da
Bence annesi zaten öncesinde kızını bilgilendirmeli anlatmalı telaş yapmaması için fakat babası da annesi yoksa ilgilenenmeli diye düşünüyorum en azından annesini arayabilir.
Bu neeee ben kansermiyim diyerek koşa koşa anneme anne ben kanser olduaaaam demiştim hahahaah ama annemde suç kardeşim o zamana kadar anlatır insan regl dönemini 🤣
Şaka misin arkadaşım sen Sünnet olayı peygamber efendimizden gelme bir olay yani yapılması gereken bir şey. kız çocuğu kendini haya ve iffet içinde gelistirmelidir sen gelmiş ne diyorsun
Niye el üstünde oluyor? Erkekse el üstünde, kızsa aman kimse duymasın. İsterse kendi kendine hamile kalıp insan dünyaya getirebilecek bir nitelikteki canlıyı niye hep arkaplana atıyorsunuz?
Çok mutlu olmustum benim de vücudum hormonal etkilerle kavislere kavuşabilecek diye
Ağlamıştım... Korku, heyecan, utanç, bilgisizlik😂😂 Acaba bir yere mi çarptım diyodum😂😂
Ay insan gerçekten her şeyi hissediyor o an yaa
Bilmez miyim😋😋😎😎
Ilk regl kutlansın yazmışsın herkes her ay yapılacak diye anlamış ayrıca kutlanabilir bence kime ne.
Yani 😄😄
Sünnetsiz iiyi kutlaması bile yok 😀😀
Kızlar daha çok özenirler bize 😄😄
Ben s. ctım sanmıştım banyoya attım annem gördü olmuşsun dedi nolcak dedim bişi olmayacak dedi pcde gta kasmaya gittim sonra
Ben de çocuklarım namaza ve oruca başladığı zaman vermeyi düşünüyorum.
Ben olmadan önce annem bana herşeyi anlatmıştı. Olduğum gün genç bir kız oldum diye sevinmiştim. 😇
Bizim aile tutucuydu böyle bişey hiç konuşulmamıştı. bende biraz mallık vardı tabi öyle tepki verdim
Ped nasıl takılacağını bile bilmiyordum 😒 o zaman annem yoktu kız arkadaşımdan yardım istemiştim ne kötüydü ya 😒
12 yaşındaydım misafirlikteydik yatıya kalmıştık. sabah uyanıp tuvalete gittiğimde görmüştüm çok korkmuştum. anneme seslendim gösterdim :D çok strese girmiştim. kendimi yaşını başını almış bir kadın gibi hissetmiştim :D
Aksi gibi hep de misafirliğe denk gelir😂
aynen keşke evde olsaydım demiştim o an :D
Çok utanmistim. sanki hamile kalmış gibi utançtan anneme bile solemeden üç sene gizli çareme kendim bakmıştım şimdi 30 yaşındayım çok enteresan dönem söyleseymisim hatta babama bile ne olcak ki sanki zavallı gençliğim
Aa 3 sene nasıl söylemediiin
İlk regl olduğumda bir habersiz teyzemde kalıyordum. Heyecan ve rahatsız hissetmiştim. Biraz da kaygı.
Salak gibi aglamistim okulun ilk gunu 😂😂 O da adet olunca bazi kizlar agladigini aglanmasi gerektigini duydugum icindi kotu bir sey olmus gibi 😂
kıyamam sana yaa kim dedi sana kuşum ağlamalılar diye
Ne bileyim benden buyuk ablalae
Erkekler Ne Diyor
Hala şu mantığı kapamadınız... Sizi kendimizden daha çok önemsiyoruz... Sizin özeliniz daha değerli... Madem meraklısınız memenizi çıkarıp cocuk emzirin ayakta agaçlara işeyen pedinizi birbirinize atıp şakalaşın. Bu size daha değerli hisstirecekse yapın...
Çok korkmuştum. kanayan yere pamukla tampon yaptıktan sonra nutellaya gömülüp ağlamıştım çok zordu :(
😁😁
Goster bakayim pipini amcana diyede bir laf vardir ama :) yani cok kiyaslanilacak bir durum degil ayrica o ataerkil toplum yapisi ki bence o yapida kalmadi ama keske kalsa :)
Fark ettik ses kaydı gelsin https://vocaroo.com/i/s1jOHGba2KuJ
Sünnet senede bir regl ayda bir olan olay ekonomimi dayanır ona her ay düğün mu olurmuş hobaa bizim kız regl oldu hobba saçma bizim ülkemizde ayıplanacak bir olay olur ki kızda pek fazlasıyla utanır bu durumdan diye düşünüyorum
Her ayı değil ilkini h
Kast ediyorum ben
Sen ilk reglini babanami söyledim yoksa gizlice annenemi bir düşün babamdan bile sakladığını yedi cihana davul zurnaylami duyuracaksin? Ki eski zamanlarda adet başlangıcın kizin evlilik çağına geldiği anlamı katiliyor olması büyük ihtimal :/ :/
İşte aradaki bu ayrımın sbebi ne?
Kimse kızım gelinlik çağa geldi gelin alin diye bağırmak istemez sünnet her yasta özellikle çocuk yasta olur regli ben kadın oldum demek evlenmeye hazırım demek eski zamana gore konuşuyorum hic kimsede bizim kız büyüdü gelin isteyin davasına girmez girilmez diye düşünüyorum
Kısa ve net bir cevap veriyim bu zaten etkili olur :)
Sünnet bir kez olunuyor, regl her ay olunuyor. Her ay regl olunduğu için, tekrar her ay neden kutlansın
İlkini kasdeddim
Regl bir kez olunmuyor, yine tekrar söylenebilir bu cümle, değişömez
Ay başı diyince aklıma gelenler
-Yeni bir aya girdiğimizin ilk günleri
-Maaş ödemelerinin geldiğini
-Regl dönemi
vallah açikcasi ne yapacagimi bilemez, komsu kadini çagirirdim herhalde :D :D
ama güncellemeyi okudum, artik ne yapacagima dair fikir sahibi oldum
Elimden gelen herseyi yaparim internet cagindayiz degil mi bu siteye nasil girebiliyorsak onda da internetten bakarim ona gore bir seyler yaparim
Daha ne olduğunu ben bilmiyorum nasıl davranılır onuda bilmiyorum haliyle ona nasıl yardımcı olacağımı bilemem. Heralde KS'de soru sorardım.
Sünnet saçma iken ona gerek yok. Ancak sünneti savunan bir kişi ise ilk regli de savunsa daha eşitlikçi olur.
Bu saçmalıkları bırakmadıkça gelişmekte olan ülke olarak kalacağız ne yazık ki
Bence erkekleride sünnet etmeyelim sorun kökten cözülsün
ikisinide tasnif etmiyorum şahsen. he illa eğlenicem sebeb arıyorum diyorsan olabilir.
Evet, bunu amerikanın bir şehrinde yaşandığını duymuştum. İlk başlarda toplum tarafından anormal karşılanabilir ama zamanla normale dönecektir. Bence kutlamalısın :)
O da çok saçma bana göre. Erkeklere yapılan şey, sağlık açısından önemli bir operasyondur. Ataerkil kafasında kaldığımız için hala abartılıyor.
bunun açılımı şudur ; kızımın vajinasından kan geldi , hadi kutlayalım
hangi baba bunu yapar :D saçmalık dememek için kendimi zor tutuyorum :D
Gereksiz bir mantık.. Erkeklerin durumu meydanda demişsin de bu Dine göre gerçekleşen bir durum.. Gel gelelim ben şuanda dinsiz olduğum halde neden bu işlem gerçekleşti diye sorarım kendime.. Yinede senin kızın istediğini yap ne diyelim
bu durumlarda pek bir bilgim yok malesef ama annesinden yardım ister ne gerekyiyorsa yapardım..
Konuşulması bile ayiplanan bir şeyin kutlanması çok mümkün değildir. Bu arada kirlenmek nedir ya? Kendinize bari yapmayın.
Aynen yaa.. Çok saçma şeyler vat..
Bu konuyu babasina nasil acacagini merak ediyorum. Geci buyuk ihtimalle o gunler geldiginde olgunlasacagin icin fikrinde degisir.
Bir pipiyi kutsallaştırmaktan başka birşey değil sünnet ritüelleri. Sonra da kadına niye şiddet var diye düsünüyoruz.
Erkeklere de ayda bir gün "t*şak izni" adı altında istirahat versinler. Cinsiyet ayrımcılığı olmasın.
Tabi o günlerin parasını maaşlarından keserlerse neden olmasın. Herkese çalıştığı saat kadar para verilse çok daha iyi olurdu bu ülke.
Memeleriniz büyümeye başlayınca kutlayalim bence mahallenin çocuklarına sıktır 😂 Birisi dini bir ritüel diğeri her kadının surekli bir evresi.
Duyarlı bir milletiz hastanelerde gereksiz kan bağışı kuyruklari olmasın diye.. İroniye bak
Canım kızımın a. m kanama günü mevlidi şerifine bütün dostlarımızı bekleriz.
Cem Yılmaz anlatmış hepsini..
https://youtu.be/81zxTuF3e7cGüldürdü valla sağolasın dostum :)
Çok acı olan bu gerçeklerin bu kadar komik olması ne de ironik...
@Dumas rica ederim. Malesef öyle..
birincisi gelenek bacım
ikincisi kadınla erkeğin eşit olamayacağı durumlardan biride bu kadının özeli mahremi daha kutsaldır erkekten
Telefonla eşimi arar hemen eve gel diye soylenirdim
İşciysen ayın biri
Memursan ayın onbeşi
Askersen şafak
Hemşireysen nöbet değişimi
Doktorsan icaba katılmak demek.