Ben ölüyorum sanmıştım ve feryat figan annemi uyandırmaya gitmiştim.😅
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılhaklısın. yani tabiiki şaka yaptığını biliyorum ama güzel bir konuya dikkat çekmişsin ki ben de bu konuda oğluma özellikle sünnet düğünü yapmayı düşünmüyorum. tabi hanım isterse yapıcaz kaçarı yok da ben yapmam yani.
09 Yorumla- +1 yıl
şaka yaptigimi nerden çıkardın pardon da?
- +1 yıl
toplum ahlakı ve etik olarak (desteklemesem de) böyle bişeyin mümkün olmadığını biliyoruz.
- +1 yıl
yo gayet te mümkün
- +1 yıl
yav he
- +1 yıl
değilim ama mersinli çok arkadaşım oldu onlardan kapmışımdır belki @patlicanz 😂
- +1 yıl
sizin akıllı sayildiginiz dünyada ben deli olmayı yeğlerim en azından deliler her zaman doğruyu söyler
En İyi Cevaplar
Bu bir Özel CevapSadece soran ve cevap paylaşan üye tarafından görülebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
+1 yılOlmadım hiç
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam 😀
+1 yılSonunda regl oldum diye sevinmiştim.
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar Ne Diyor
419
+1 yılSünnet düğünü de regl kutlaması da saçma ama sünnet acı veren bir şey olduğundan belki çocuğun o güne dair tüm anıları kötü olmasın diye bu düğün olayı ortaya çıkmış olabilir. Bilemiyorum ya böyle şeylerin sistematik şekilde düşünülüp yapılması bana asıl cinsiyetçi gelen. Kıskanç çocuklar gibi "Onların var, benim de olsun." demek komik geliyor bana ama içten gelinir, yapılır, o ayrı, utanmaya saklanmaya gerek yok. Babam, anneme benim regl olduğum zaman aile arasında, evde, küçük bir kutlama şeklinde pasta kesmeyi teklif etmiş mesela. Önemli olan bu eylemi gerçekleştirmek değil, bunu doğal karşılayabilmek. Ben evde regl dönemimde bunu sürekli belli eder halde dolanmam tabii ama biraz da doktor oluşundan kaynaklı çok rahat gidip babama "Baba hastayım, ağrı kesici ne içeyim?" vs. derim. O anlar zaten ve söyler. Bunda utanacak bir şey yok ama burada bir soru görmüştüm mesela: "Erkek arkadaşınıza/kardeşinize/babanıza ped aldırır mısınız?" diye. O kadar da değil yani..:)
*Gecen bol olsun.*10 Yorumla
+1 yılİlk an okulda herşeyi anlattıkları bir seminer dolayısı ile adet olduğumu anladım panik yapmadım ama artık genc kız oldum diye hüzünlendim büyüdüm dedim ama buyumek istemiyordum her ay böyle bir evre olmasından nefret ediyordum ilk zamanlar ikinci gün korkmuştum yoğun akış olunca ne oluyor lan bu kadar fazla mi geliyordu bu diye ödüm patladı ama sonra teyzem normal olduğunu söyledi beni teskin etti rahatladım o günleri tekrar yasamak isterdim annem teyzem sevdiğim herkes hayatta ve mutluydu 😭😭 şimdi güzel anılar iken acı veren Anılar oldular
10 Yorumla
+1 yılYine içimdekileri anlatan bir yazın daha 😀 Bu konu regl olduğum ilk günden beri aklıma takılan bir konu. Hatta annemin arkadaşından tokat yemiştim bu yüzden -sonra araları bozuldu vs.- Gelenekten yapılıyor diyorlar ancak "erkek oldu" diyerek oğlan çocukları arabalarda davul zurna eşliğinde ortalıkta gezdirilirken kız çocukları "genç kızlığa adım attı" diye tokat yiyor. Sizin geleneğinize tüküreyim. Erkek olmak çok yüce bir duyguyken kadın olmak tokat yiyecek kadar aşağılık bir durum bu insanlar için. Üstelik bu tokadı bana atanda bir kadın (!) İçler acısı bir durumdayız malesef. Geçen gün ilk kez regl olan kuzenim bana sormuştu "Arda sünnet olduğu için eğlence yapıldı, ama ben adet olma sevincimi babamla paylaşamadım, annem susmamı söyledi. Neden?" diye. Cevap dahi veremedim. Kadınları bu şekilde aciz gören insanların psikolojik yardım alması bile bu zihniyeti değiştirmez, bu insanlar insan değil. Hayvan desek hayvan değil. Allah ıslah etsin bunları.
24 Yorumla- +1 yıl
Özel günümde dışarıda herhangi bir ortamdayken normal olarak pedimi değiştirmem gerekiyor. Bu durumda büyüklerim bana pedi saklayarak lavaboda değiştirmem gerektiğini öğrettiler. Hatta bir süre böyle yaptım. Aklım başıma geldiğinde yahu dedim ben ne yapıyorum utanılıcak bir şey yok ve kimseyi ilgilendirmez diye. O vakitten beri lavaboya gidip değiştirmem gerektiğinde saklamadan ve rahatsız olmadan elimde taşıyıp gidiyorum. Halbuki ne kadar saçma değil mi?
- +1 yıl
Kesinlikle 😕
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynısını ben de düşünüyorum.
İlk olduğumuz zaman ''bacaklarını kapat, kız oldun'' denip tokat atılır. Kız edepsiz olmasın diyeymiş.
Din ile ilgisi yok. Erkek sünnet olduğu yaşlarda, (genelde) zaten ergenliğe doğru yaklaşmış oluyor. Erkeğin ergenliğe TAM girdiği zamanı söylemediği sürece HEMEN anlamak zor. Kızların kolay tabii, toplum bu yüzden ''sünnet'' olayını büyümek olarak görüyor. Ergenlik olarak. Toplumun bakış açısından bakmak lazım, bir dini karıştırmayın. Burada erkek üstün görülmüş oluyor. Oğlu kesilecek diye para toplayan anne baba kadar saçma bir şey yok.
Kaldı ki, bence dini olay olarak bile düğün gösteriş budalası olmak. Kestir işte, bitsin. İlla yaptıracaksan.
Sünnetin bazı zararları da var. İlişkide erken gelme, vücut ısısı ayarı vs gibi. Temizlik diyorsunuz da, dünyanın çoğu sünnetsiz. Bazıları bizden daha temiz. Küçücük deri parçasıyla olmaz o. :)11 YorumlaNasil ki sunnet olmak erkeklige ilk adim ise regl olmak da kadinliga ilk adimdir. O yuzden her ikisine de kutlama yapilmali. Buradan kadini ezikleyen erkeklere sesleniyorum siz ki kadinin kaburga kemiginden yaratildiniz hangi ara kendinizi bu kadar üstün görmeye basladiniz? O sacma yorumlarinizi da alip defolun burdan.
15 Yorumla- +1 yıl
Canım dediklerine kesinlikle katılıyorum ama kadınlar erkeklerin kaburga kemiğinden yaratılmıştır
- +1 yıl
Yok canım ne özürlü ama yazacaklarimi yazmışsın 😊
- +1 yıl
*özürü
- +1 yıl
Haklısın bide şu var 😄😄gelin meme açıyorum de söyleyen herkes gelir
+1 yılDaha önceden konudan haberim olduğundan ve en yakın arkadaşım da benden 1 hafta önce filan olduğundan pek bir şey hissetmedim korkmadım. Sadece şaşırdım çünkü çok yakın zamanlarda reglden filan konuşmuştuk annemle ve onun üstüne olmak işaret gibiydi:)
*Gecen bol olsun.*10 Yorumla
+1 yılHahah. Ya ben söylemiştim babama ağlayarak. Ben çok korkuyorum canım çok acıyor hep mi böyle olacak diye. Hayır hep böyle olmayacak ilk sefer diye çok ağrıyordur demişti. Bide neden korkuyorsun demişti. Ben şimdi ergenliğe girdim ya sen hemen beni kapatacak mısın ondan korkuyorum demiştim. Gülüp sarılmıştı sen ne zaman istersen o zaman yaparsın bir şey diretecek değilim oku araştır kendi yolunu bul demişti. Canım benim ya 😂😂 💕
20 YorumlaBabaya anlatamayacagini dusunuyorum boyle konularin. Anlatsin desemde anlatamaz cunku kucuklukten banyo ve tuvalet konularinda erkeklere karsi ayip i bileceginden sanmiyorum konusabilecegini. Yasayan birinden dinlemesi daha etkili hem. Babayla sakinleyemez.
10 YorumlaIlk başlarda arkadaşlarım olunca bende adet olmak istemiştim bir genç kız gibi ama olduğumda nedense ağladım sınıfa gittiğim de ise değişik tavırlar icerisindeydim erkekler yanima gelip ergenlige mi girdin diyince kizariyodum böyle bir saçma şeyler yaşadım kdjshdhdjdn
10 YorumlaAile arası bir sünnet düğünü ve yine aile arası regl kutlama günü. Kız erkek ayrımını ortadan kaldırma fikri mükemmel. Araplardan asimile olmuşların ''kızını utandırırsın'' cümlelerine de aldırma. Biz adam yetiştirme peşindeyiz, erkeği herkes doğuruyor.
10 YorumlaRegl utanç sebebi değildir yanlış mesaj vermeyelim. Her ikisini de gereksiz buluyorum sünnet olduysa oldu ya da regl olduysa oldu abartilacak bir durum değil. Oğullarının sünnetiyle ya da yedikleri haltlarla övünenlerin çoğu da kadındır farkındaysanız.. Bu ülkede kadınlar kendilerine bunu yaptılar kısaca.
10 Yorumla
+1 yılZor yerden sormuşsun.
Ancak regl ile erkekten meni gelmeye başlaması belki benzeştirilebilir ama sünnet ile olsa olsa kızdaki bekaret zarının izale edilmesi benzeşebilir.
Yani bir kutlama yapılacaksa bekaretin giderilmesi ve kadınlığın kazanılması günü için bir kutlama yapılabilir.10 Yorumlaİlk regl olduğumda 11 yaşındaydım ve bilgim olmasına rağmen endişelenmiştim :) Zaten o bilgileri de arkadaşlarımla konuşurken öğrenmiştim annem bu konudan bana hiç bahsetmemişti. Lavaboya bir girdim çamaşırımda kan ama nasıl korktum (bilmeme rağmen) hemen değiştirdim görünmez bir poşete koydum çöpe attım :'D eve geri geldim (birde annem görür diye sokağın çöpüne attı sjsjsjaks) annemin petlerinin yerini biliyordum biir tane aldım taktım anneme de ilk bir kaç ay söylemedim :) ama o karın ağrısı öldüm öldüm dirildim :)
00 Yorumla
+1 yılRegl olacagim gunun sabahinda ruyama girdi. Sabah kahvaltimi yaptim her sey normal giderken tuvalete gidip bir baktim ki baya kan var. Ilk gun yogun haliyle. Biraz urktum sonra olunca kullanirim diye yillar once aldigim pedi aldim ve taktim hemen. Hic unutmam...
00 Yorumla
+1 yılKanser miydim diye korkmuştum o zamanlar kanser olan çocuktan kan geliyordu bende sanırım kanserim öleceğim diye korkmuştum akıyo akıyo durmuyordu ağlama krizlerine girmiştim on bir yaşındayken olmuştum cehaletimin dibindeydim hatırladıkça gülüyorum kendime teyzeme dedim teyze kanserim o da allah korusun nerden çıktı bende teyzemin kulağına fısıldamıştım o da ped vermişti on gün sürmüştü keşke o yedi gün ağlamadan önce teyzeme söyleseymişim 😂😂😂
20 Yorumla
+1 yılSünnet kutlamasınada karşıyım. Pipisi kesildi diye niye insanlar toplanıp halay çekiyor. Bu neyin bilinçaltı? Çok yalnış
50 YorumlaDinde zaten sunnet olunca kutlamada diye bir sey yok bu bizim milletin erkek çocugum var havasi yani
60 Yorumla
+1 yılBaşta tam olarak fark edememiştim. Anneme balkonda otururken söylemiştim, şaşırmıştı sonra ne yapmam gerektiğini söylemişti. Çok hatırlamıyorum ama okulda bu konuda düzenlenen toplantılar yüzünden olduğunu sanmıştım. Sıkılmıştım sürekli dile getirilmesinden psikolojimi etkilemişti.
11 Yorumla- +1 yıl
Bak sürekli dile getirilmesi beni de sıkmıştı çok haklısın o konuds
+1 yılAğrılar sancılar içinde kıvranmıştım ve tuvalete gitmek aklıma gelmedi çünkü hiç tahmin etmemiştim sıra arkadaşım erkekti o anladı ben anlamadım yani 🙄
20 Yorumla
+1 yılbence yanlış bir şey olur erkekler hep üstündür bu konuda ama sen kalkıpta kızını kadınlığa adıma attıgı için millete duyurmamalısın sonuçta regl kadınlara kızlara özel bir seydir ne gerek var baskalarının bilmesine.
211 Yorumla- +1 yıl
nasıl kendini sırf kadın oldugun dan dolayı erkekten aşağı gorebiliyorsun? neden erkeğin ki gurur kaynağı da kadının ki ayıp? sizin gibi kadınlardan utanıyorum
- +1 yıl
sen yanlış anladın galiba normaldede zaten kadın kadına söyler regl oldum diye ben hiç bir kızın ulu orta yerde erkekli ortamlarda ilan ettiğini görmedim duymadım tabiki kadın da yücedir yuceltilmesi gerekir ama kadınlara özel olan durumu ilan etmenin anlamı yok edep var bir kere. Ayıp.
- +1 yıl
şahsen ben sizin gibi edep utanç bilmeyen insanlara acıyorum
- +1 yıl
bizim ülkede edepte ahlakta yok ahlakcilik var bizim ülkede kadın bedeni üzerinden yapılan. erkek sünnet olunca bangır bangır kutlanıyor ya sen niye utaniyorsun gizliyorsun regl oluşunu. edepse her kese edep ahlaksa herkese ahlak
- +1 yıl
çünkü sünnet olmak peygamber efendimizin sünnetlerindendir tamam öyle istiyosan öyle yap ama ben dini açıdan baktım olaya ve hiç bir hadiste hiç bir kuranda görmedim duymadım bunu o yüzden diyorum yaptıgın zaman da çevreden alacagın tepkılere hazırlı ol
- +1 yıl
hangi hadiste hangi din de var sünnet düğünü yapmak soylesene bana
- +1 yıl
Cahiliye devrinde de var olan çocuğun sünnet edilmesi, eğlenme için bir vesile sayılmıştır. Araplar sünnet yemeğine "azıra" diyorlardı. (es-Seâlîbî, 266).
Mısır'da erkek çocuklar 5-6 yaşlarında sünnet edilirler. Genellikle masrafı azaltmak için sünnet gruplar halinde yapılır: Kız gibi giydirilen çocukların, yüzlerinin bir kısmı mendille örtülür. Böylece nazardan korunacağına inanılır. Atlara bindirilerek, çalgıcılar, yaşlılar yardımcılarıyla peştemal kuşanmış sünnetçi ellerinde kandiller, büyük bir alayla sokaklarda dolaşırlar. Üç gün üç gece ziyafet verilir, eğlenilir ve son gün çocuk sünnet edilir (Evliya Çelebi, Seyahatname, İstanbul 1971, XV, 25).
- +1 yıl
bir geleneğin eski oluşu doğru olduğu anlamina mi gelir? peygamber efendimiz böyle bir şey yaptirmazdi. arabistanda kadına ne kadar saygısızca davranıldığı aşikar lütfen aklınızı kullanin
- +1 yıl
Aslinda sunnette muslumanlikta var mi gercekten o şüpheli, dogustan sunnetli dogan hala oluyor o zaman peygamberimizin falanca yerinde ben vardi diyrlim ben yaptiralim insanoglu ustun gordugunu taklit eder zamanla abartilir.
- +1 yıl
Yahudilerde de var sunnet.
- +1 yıl
Yahudilerden gecti diyenlerde cikiyor baxen.
+1 yılMilleti bilmem ama ben böyle bir şey yapacağım kızım için.. Bu utanilacak bir sey değil çünkü. Kutsanmiş bir durum oldugunu düşünüyorum..
Ayrıca ataerkil yapidan dolayi regl durumuna bu denli kötü baktıklarını düşünüyorum22 Yorumla- +1 yıl
Gel bebem 😍 Sana kapımiz hep açık
Çok saçma bu ilk regl günü ne alaka izinli olcaklarsa tüm regl gününde olmalılar :/
00 Yorumla
+1 yılİlk annemle paylaştım bir şey hissetmedim çünkü okulda anlatmışlardı. Pet nedir, nasıl kullanılır, bunun normal bir şey olduğunu fala filan. Bende çok normal karşıladım ama regl olduğunu gizleyen kızları anlamıyordum okuldayken.
10 Yorumla
+1 yılBir babanın da herşeyi bilmeye hakkı var. :) Baba olarak kendini bu anlamda eğitmeli erkekler. Uygun bir ifade ile de çocuğuna, sağlıklı her kadının bu durumu yaşadığını anlatmalı. Gerçi şimdiki çocuklar bu konuda bilgili zaten. :)
10 YorumlaOnun yerine sünnet töreni yapılmasa daha iyi fikir değil mi? Bizim ülkede yapılmaz. Adet görüyorsa hamile kalabilir kafasıyla çocuk gelin sayısı artar.
10 Yorumla
+1 yılablam bana önceden böyle birşey olucak büyüyünce korkma falan dediğinden pek korkmamıştım ama anneme söylerken ağlamıştım aynı anda gülüyodum annem tansiyonum çıktı sanmıştı :D ne alakaysa
10 YorumlaFeci şekilde karnım ağrıyordu bir de ondan öncesinde akıntı gelmeye başlamıştı. Regl olduğumda herhalde ilkokul 5'e gidiyordum. Karnımın ağrıdığı gün şüphelenmiştim o gün de dükkandaydım her zamanki gibi ilk başta sevinmiştim aileme söyledim ilk ped taktığımda rahatsız olmuştum biraz ama sonra alıştım. :)
10 Yorumla
+1 yıl13 yaşımdaydım akşam etütünden eve gelmiştim biraz karnım ağrıyordu lan dedim kesin regl oldum tuvalete gittim cidden olmuşum shejgksjen korkmuştum ama biraz da mutluydum neden bilmem sjsjj
20 Yorumla
+1 yılEn önemli şeylerden birisidir ilerdeki kocama bunu anlatıcam gayet normal bir durum böyle şeyleri bize anne babasına rahatlıkla anlatabilmeli sımsıkı sarılıp onunla ilgilenmeli canın bişey istiyormu diye sormalı
11 Yorumla- +1 yıl
En azından ayın bir günü bunu yapın
Gizli Üye(30-35)+1 yılseneler önce pınar aylin yapmıştı. yer yerinden oynamıştı tabii herkes üstüne gitmişti. ama bence doğru bir hareket. bir erkek sünnet olduğunda 1 kere acı çekiyor ama bizler her ay acı çekiyoruz. bunu göremeyecek kadar sığ ve yabanlara aldırış etmemek lazım.
00 Yorumla- Daha fazla (389)
Daha fazla(404)
Erkekler Ne Diyor
430
Regl her ırktan, her dinden kadının yaşadığı bir doğal ritüeldir.
Sünnet dini bir vecibedir, her ırktan her dinden erkek sünnet olmaz.
Dolayısıyla bunu bir kutlama havasında gerçekleştirmek için bir çok sebep vardır.
Tıpkı kurban bayramı, ramazan bayramı gibi.
Bu sebepten kadının sıçması kadar doğal olan bir döngü kutlamaya mazhar olamaz..30 Yorumla
+1 yıl''Oğluma sünnet düğünü yaparken kızıma regl kutlaması yapicam'' dedi, Pelinsu.
Öncelikle millet bu hareketine biyeriyle güler. Hep bu memelere özgürlük diyebilecek kadar manasız feminizm başından çıkıyor bunlar.
Sünnet olmak erkekliğe ilk adımı değildir. 1 yaşında sünnet olan çocuk erkek mi oluyor? Dinin sünnetidir. Daha fazla konuşmayım bu kadarı yeter sana.36 Yorumla- +1 yıl
din de sünneti düğün dernekle kutlayin mi diyo bre aptal
- +1 yıl
yosma, kutlamayın mı diyor?
- +1 yıl
kızların regl oluşunu kutlamasin mi diyor? size laf anlatilmaz çünkü siz acizsiniz. cahil ve yobazsin. ozgecanin katilleri sizsiniz sizin gibi düşünenler o katillerden hiçbir farkınız yok sizde aynı şeyi psikolojik olarak kadınlara uyguluyorsunuz olseniz de kurtulsak
- +1 yıl
''ilsinizde kırtılsak'' dedi, bacaksız. Şu Özgecanın katili gibisin lafını pembeli bir hesap değil de, mavili hesap dese onun ağzına acı biberrr sürerdim. Ama senin gibiler kalkıp hala bagyanlara saygı duyulmuyor der.
- +1 yıl
@patlicanz yok be kardo pek yüklenmedim bastı bacağa, ''öff lanet olsun yha bıktım şu regliden karnım ağrıyor bir rahat gezemiyorum yha. ss'' diyen tiplerden bu belli. Kalkmış regli kurulması yapıcam diyor ehuhehe :D
"Erkek adamın erkek çocuğu olur" ", aslanım benim erkekliğe adımını atacak" birde bunların 18 yaşına girildiği an farklı konularıda var. Hal böyle iken erkekliği yuceltmis bir kesim ile bu hale geldiğini düşünüyorum. Bence çok gereksiz saçma bir durum. İnsan olarak doğar insan olarak ölürüz cinsiyetçilik kavramı artık eskide kalmalı.
30 Yorumla
+1 yıl''Oğlum amcana pipini göster'' deriz, buna güleriz. Kimse ayıplamaz.
''Kızım teyzene kukunu göster'' demeyiz, ayıptır. Açılmaz bile bu konu.
Ama erkek gösteriyorsa, kız da niye ayıp meselâ? Sorgulamamız gerekiyor bence.
Biz de göstermeyelim, sözü bile açılmasın.20 YorumlaYanlış kıyaslama, çünkü sünnet bir dini ritüel. Regl oluş ise erginlenme ile alakalı. Doğru kıyaslama erkeğin ilk ejekülasyonu ile olur ki o da kutlanmıyor. Kadın sünneti yapılan yerlerde bu törensel şekilde, erkek sünneti gibi gerçekleşiyor. (bana sorarsan erkek sünneti de kadın sünneti de kişinin tercihine bırakılmalı)
21 YorumlaSünnet sağlık ve dinsel bir durumdan başka birşey değilken ne yazıkki ataerkil toplumla birlikte "ERKEKLİGE İLK ADIM" olarak lanse edilmiş ve erkek egemen güç kavramı olarak toplum bilincine yer edilmiştir.
Öyleyse REGLİ de kadınlıga ilk adım ve kadın olmanın bir dönemidir ki gerçekde de böyledir.
Ve kutlama gerekiyorsa KIZLAR için daha önemli ve gereklidir.
Bigün kızım olursa bunu ciddi düşünüyorum😊10 Yorumla
+1 yılİşte bu son zamanlarda okuduğum en güzel tenkit yazısı doğru diyorsun bir toplumun güçlü olabilmesi için kadınların güçlü, kendi Ayakları üstünde durabilmesi, ayrımcılık yapılmadan büyütülmesi, ayrıca tabu gelenek görenek diye ezilmemesi, tüm sosyal haklarını istediği gibi kullanabilmesi, istediği gibi hayatını yaşabilmesi ve en önemlisi toplumun bir bireyi olarak yaşayabilmesi şarttır yoksa böyle yabani, içe kapanık ve medeniyetsiz bir toplum oluyoruz
10 YorumlaBence ona bunu anlatması lazım o anda ve sakinleşip duşa girmesini söylemeli. Daha sonra da yanına oturtup uzun uzun hem konuşmalı hemde sakinleşmesini sağlamalı. Zaten annesi geldiğinde detaylarını anlatır. Ama bu devirde zaten çocuklar 10 yaşında herşeyi öğreniyorlar. Hem okulda ders olarak anlatiliyo hemde arkadaşlar arasında rahatlıkla konuşulan bı konu haline geldi.
10 Yorumla
+1 yılKadını mal olarak gören kadinsal herşeyi ayıp olarak algılayan erkeği açıp sacarken kadını bayram şekeri gibi saran bir ahlak anlayışı olduğunda bunlar gayet normal
Ne demiş şair.
Sevişti bir bakır ile bakire
Bakire milli dediler bakireyse oldu fahişe.22 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim hanımefendi. Fikrime katılmanız hoş incelikler dilerim
+1 yılBayana naiflik ve hâyâ yakışır bayan sonucta erkek gibi davranamaz ki ne yapsin bayanlara da regl günü davullu zurnali düğün mü yapilsin herkes kızın durumundan haberdar olacak ve kız milletin icinde dolasmaya devam edecek kendini o atmosferde düşün olur mu sence 😃?
10 Yorumla
+1 yılYa tamam haklisinda kizin istemez emin ol, sadece kiz arkadaslari vs gelecekse anca kabul eder. Mahalle baskisi, halk baskisi hic olmasa bile utanirlar genelde. Birde su tavsiyeyi yapayim kizinla oglunun yad farki az olursa birlikte ciplak yika erkenden ogrensinler yabancik cekmesinler.
02 Yorumla- +1 yıl
Ne sacmaliyon hasta ruhlu
- +1 yıl
Sacmalamiyorum ya neyse ozelden anlatayom tam olarak istersen.
kitle kültürüne ve tüm ahlak kurallarına gelişine kafa attın ve gol oldu asdf
tebrik ederim
olanı kabul etmek, ha tamam bumuymuş o zaman yapmak zorundayız diyenlerden sıyrılarak
ben buyum, ben bir bireyim ve toplumun refahı için doğru olan ne varsa onu sorguluyorum ideolojin ile
devam etmelisin.
yalnız sana tel süpürge lazım.
her yeri kaplamış örümcek ağları çünkü.01 Yorumla- +1 yıl
her 2 kadından 1 rinin şiddet görmesi tecavüzün tacizin normallestirilmesi erkeğin yan gelip yatarken kadının ona hizmet etmesi olan toplumun refahi buysa evet hepsini ters düz edicem. korkun benden ve biz kadınlardan artık güçlüyüz ve gucleniyoruz
Sana şoyle aciklayayim
Reglnin karşılığı sünnet degildir. Regl ergenlige girince olur bu yüzden bu durum çok farklıdır. Erkekte ergenlige girince bir kutlama yapmaz sonucta
Ayıp sayılmasına gelirsek eger kastettigin bayanı regli diye saymayan kisilerse haklisin ama neden regl oldugumuzu millete soyleyince ayıp karsılanıyor dersen de haksızsın. Bu durumlar özeldir. Ben anlatılmasının dogru oldugunu dusunmuyorum :(00 Yorumla
+1 yılSünnet müslüman erkeğin simgesidir, temizlik ve sağlık açısındanda bir gerekliliktir, ayrıca erkekliğe adım atmak olarak simgelenir bu yüzden davul zurna ile kutlanıp çocuk onurlandırılır ve hayat boyu yalnızca bir defaya mahsustur. Siz kadınlar içinde ilk regl oluşunuz kadın olmaya adım atışınız anlamına gelir ama yıllarca devam eden bir ritüeldir bu yüzden bunu her ay kutlamanızı beklemek saçma :)
01 Yorumla- +1 yıl
Heay değil de ilki neden kutlanmıyor? Sonuçta kadınlığa ilk adım.. Sağlık açısından gerekli olup olmadığı tartışmaya açıktır bence. Ben sünnetsiz olduğuiçin haatalığa yakalanan hiç duymadım. Hem burada aklıma br soru daha geliyor
Allah herşeyi kusursuz yarattı, değştirmek günah. Neden sünnetle vüücutta birşeyler değiştiriliyor?
Gizli Üye(30-35)+1 yılPeygamberimiz demiş ki ne sebeple olursa olsun insanları bir araya getiren şey sohbeti muhabbeti artıran şey güzeldir olsun isterlerse kutlansın mesela hristiyanlıkta çocukların ergenlik yaşına gelip dinini seçmesi kutlanıyor çok çeşitli şeyler var dediğim gibi güzel yanlarına bakmak lazım feminist yaklaşacak bir şey yok bana sünnet düğünü yaptılar diye kendimi kral sanmıyorum
10 Yorumla
+1 yılYatağada yatırırsın ziyarete gelenler ped takar iğneyle yastığına.
102 Yorumla- +1 yıl
😂😂😂
- +1 yıl
Ahahahah bak o da güzel
+1 yılöyle bişey olduğu takdirde kadınların iş bulması zorlaşır. zaten doğum izni vs var olduğundan kadınları çalıştırmamak için bahane arıyor. bazı kurumsal şirketlerde kadınlar hamile kalabilmek için yönetimden izin istiyor. bu gibi şeyler ilk bakışta iyi gibi gözikse de kapitalist dünya sebebiyle işleriniz daha zor olacak.
02 Yorumla- +1 yıl
zaten doğum izni vs var olduğundan kadınları çalıştırmamak için bahane arıyor işverenler*
- +1 yıl
kişisel görüşümde abartı olduğu yönünde. eskiden o gün bu gün demeden insanlar tarlalarda çalışıyorlarmış. gereksiz bir tatil olur.
+1 yılRegl, kadının çalışmasına engel olmuyor; gerekli değil.
17 Yorumla- +1 yıl
@Erisa O zaman o günleri tatil olsun, bu sayede hizmet sektöründe kalite de biraz artar belki :))
- +1 yıl
@Erisa Şu an ön yargılı davranmıştım ve her zamanki gibi yanıldım :(
Sen bu görüşüme yorum yazmadan önce 3 eksi vardı. Sen yazdın 4 eksi olmuştu baktığımda. Demek ki başka biriymiş ama ben sen sandım :D
Ayrıca iltifat etmedim. Kadınlar tatil edecekleri için işte çalışmayacaklar ve başarı yani hizmet kalitesinde de artış meydana gelecekti. Fakat bunu ciddi yazmadım, tepki ölçmek içindi :) - +1 yıl
@Erisa Espilc gibisin sen de o da eksi vereceği zaman eksi der ve sonuna ünlem de koyar :D
ama ciddi değildi onu tepki ölçmek için şakasına yazdım yani :)
+1 yılkızım ilerde barbie gibi güzel biri olmak istiyordun dimi , bak bu büyüdğünün kanıtı , artık koca kız oldun sen , hem büyüdükçe boyunda uzayacak baban gibi uzun olacaksın hadi gel annen gelinceye kadar barbie izleyelim derim heralde :D
43 Yorumla- +1 yıl
Ahahah 😊
- +1 yıl
@KasvetliBulutlar ne diyeyim kıza bu olduysa yaşı 8-12 arası olması lazım :D heralde barbieyi sever oda herkız gibi :D
- +1 yıl
@KasvetliBulutlar gördüm mesajını olabilir ama kadınlar 10 yaşında normal şartlarda hiç gdo suz olsada girerler diye biliyordum bu 8-9 a indi diye duymuştum :)
Yapilabilir bunu bende yapmayi düşünebilirim hem onun ilk defa olmasından dolayi yaşadığı şok durumunu atlatmasını sağlar son derece anlamli kadin erkek kiyaslamasina gerek yok sünnetlerde kiz kardeşlerin durumu da bir sunnet çocuğu kadar önemli en azindan bizim ailemiz ve akrabalarimizda ;)
00 Yorumla
+1 yıl''İyi de ikisi aynı şey mi?'' diyesim geliyor. :D Sünnet bir kere oluyor çocukken olur genelde, düğününü yaparlar altın falan takılır işte.
Regl her ay oluyor, yani bambaşka.12 Yorumla- +1 yıl
Elbette öyle de, sonrasında her ay olacağı için bir olayı kalmıyor yani. :/
Bir de bizim ülkede regl düğünü tuhaf olurdu haaa. :D
Çoğu kabul etmez ayıptır der.
+1 yılgayet haklısın aslında saçmalık değil ama sünnet hem dinen hem de ataerkil bir toplum olmamıza bağlı olarak kutlamalı yapılıyor. arap ülkelerine bakacak olursak orada kadınları da sünnet ediyorlar onlar da kendi geleneklerince kutluyorlar bunu.
10 YorumlaSünnet dini bir olay... Her ne kadar sünnet merasimlerinin din ile pek uyuşur hali kalmamış olsa da. Regl de kutlansın diye sorular sorulmaya başlanırsa yakında bekareti kaybettiğimiz günlerinde kutlamalarını talep eder hale geliriz.
12 Yorumla- +1 yıl
Düğün sonrası birleşme olur kutlanan o değil evlilik. Ayrıca çoğunluk evlilik öncesi kaybediyor artık. Cinsiyet ayrımı yapmıyorum. Ki sünnet erkeklik vs. Kutlaması değil, erkek oldun diye çocuğa gaz verilir sonuçta bıçak altına yatıyor. Erkeklik sünnetle olan bir şey değil. Söylediğim gibi dini bir olayın kültürle birleşiminin sonucudur sünnet kutlamaları. Artık 2-3 yaşlarında sünnet oluyor çocuklar. Erkek mi oluyorlar?
+1 yılHep ayın ilk günü mü olur sanki? Ay ortası deseniz? Yabancılar periyot der, ki bence daha mantıklı.
Benim aklıma da maaş ve kredi kartı ekstresi gelir.10 Yorumla
+1 yılBaba kız gibi konuşurum. Kızlar mantıklı açıklamaları sever ve kabullenirler. Biyolojik açıklaması olabildiğince nedenleri ve detaylarıyla sunarım. Anlayacak ve özümseyecektir
10 Yorumla
+1 yılkardeşim sen isteyorsan yap sana yapma diyen yok yannız aranızdaki fark birisi biraz edepsizlik olmazmı sizin yaptığınız
10 Yorumla
+1 yılBu türkiyede olsa, bizdekiler ayda 10 defa regl olur.
Babaannesini 5 anneannesini 8 defa öldürüp,
10 defa nişan için izin alanı gördüm
dahasına gerek var mı10 YorumlaSünnet tamam düğün dernek iyi hoşta kızın regl olmasını da aynı boyutta bir kutlama cidden biraz saçma olmaz mı yani hem bu kızın için biraz utandırici olabilir ayrıca toplumsal olarak yanlış karşılanır
10 YorumlaHayat kimse için eşit degil. Kızlar erkeklerden tlf. istediklerinde erkekler verirken kızlar neden hep yokuş yapar peki? Neden erkekleri hep surunduruyor sizin cinsiyet?
16 Yorumlafarklı düşünüyosunuz aynı şeyler değil çocukları kandırmak için erkek oldun sünnet olunca denir ilk rüyalanma ile blue çağı başlar ve hiç bir erkeğin rüyalanmasını kutlandığı görülmemiştir yanlış kulvarlardasınız
00 Yorumla- Daha fazla (400)
Daha fazla(415)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Özel Günler & Hijyen > Sorular > İlk regl olduğunuzda nasıl hissetmiştiniz, ne yapmıştınız?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler