Benim regl sancılarım adet döneminden bir hafta önce ara ara vurmaya başlıyor ve çok rahatsız ediyor. Sıcak su torbasının iyi geldiğini söyleyenler var fakat bazı kişilerden kist yaptığını da duydum. Bilgisi olan var mı?
Regl sancılarına sıcak su torbası iyi gelir mi? Kist yaptığı söyleniyor, doğru mu?
Karnının alt tarafına veya ayaklarına koymakta yarar var. Direk kasıklara koyunca damarlarda genişleme olduğu için kanama daha çok olabiliyormuş. Birde enfeksiyon varsa sıcak su torbası tehlikeli, kist hakkında da herhangi bir duyumum olmadı şimdiye kadar çünkü bende hep kullanıyorum bir sıkıntı yok çok şükür.
Ben ağrı kesici kullanıyorum çok kötü olunca. Sıcak su torbasını karnına koyma demişler çünkü birden etki yapabilir fazla sıcak yumurtalıklarına da zarar verebilir o yüzden ayağının altına koyabilirsin. Kendini sıcak tut kalın giyin kaloriferin dibine git kasıklarını popişi falan ısıt ilaç al tatlıdan kahveden uzak durmaya çalış ağrını arttırır. Sıcak bir çorba iç dengeli beslen su iç meyve ye geçer inşallah ben hep bu dediklerimi uyguluyorum sonra geçiyor ama o acıyı illa çekeceksin başta 😊 Ağrı kesicinin faydası olur ama iyice zor durumda kalırsan al
0
4 Yorumla
Gizli Soran
+1 yıl
Nasıl ya tatlı iyi geliyor diyorlar bol şekerli süt iç diyenler oldu çikolata yemeyim mi ben 😂
Ben kötü geliyor diye biliyorum ve denedim gerçekten de kötü geliyor biraz daha detaylı araştırabilirsin her söylenene inanma ya da dene gör bakalım sana hangisi iyi gelecek
Ben her regl döneminde sıcak su torbası kullanıyorum, bir zararını görmedi. Ağrılarım çok fazla oluyor yataktan çıkamıyorum bazen. Kasıklarıma direkt olarak sıcak su torbasını koymuyorum genelde sıcak kompres jel kullanıyorum kasıklarımda ayaklarıma koyuyorum sıcak su torbasını :)
sıcak su torpasını sakın karın bölgende bulundurma! Kanın pıhtılaşmasına sebep olur akıntının olmasını engellediğin için sancın artacaktır. Ayakların 90 derecelik dik tutarak beline kan gitmesini sağlayabilirsin.
Bana serum, iğne ve ağrı kesici hariç hiç bir şey fayda etmiyor. Sıcak su torbasını kasıkların üstüne koyarsan yumurtalıkta çatlama yapıyor bu yüzden zararlı ama ben yine de o an ki ağrıyla koyuyorum, lâkin ayak altına koymak daha etkili. Ben her regl dönemimde yatak döşek yatıyorum ve hiç bir işi sancıdan dolayı yapamıyorum.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
O derece değil çok şükür ama arada bir şiddetli vuruyor tabi ayak altına denicem teşekkür ederim
Bu konularda erkekler kızlardan daha bilgili 😃 bazen gerçekten şaşırıyorum onca kız bilmezken erkeklerin takır takır cevap vermesine 😃😃 sıcak su torbasını eskiden kullanmazdım ama son bikaç aydır bende kullanıyorum her durumda ama regl döneminde daha bir fazla bir zararını görmedim
sıcak su torbasını ayaklarının altına koyarsan daha rahat edersin ve vücudunun genelini sıcak tutmaya çalış direk karnına sıcak su torbası koyma kan damarlarını da genişletir
Sıcak su kan dolaşımını hızlandırıyor. regl dönemindeki ağrılarsa kanın katı biraz sertimsi olduğunda oluyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Spor yap. Gerçekten iyi geliyor. Sıcak bitki çayları iç. Bir de bu sıcakta regl sancısına hiç katlanılmaz ya. Kış mevsimi olsa sıcak papatya çayını alıp yatağında film izlersin.. Ben de iş yerine regl olmadığım halde çok sancım var gelemiyorum deyip rapor aldım. Pişman değilim :D
Stopever lady comfort isitici bantlar var kullanabilirsin. Herkesin vücudu bir değil. Bazı insanlara bu donemde ağrı kesici ters etki yapıyor o yüzden demişlerdir. Sen o şekilde rahat ediyorsan iç tabiki
0
2 Yorumla
Gizli Soran
+1 yıl
Ağro kesici hemen kesiyor sancımı ama kist yapabiliyormuş arkadaşlar öyle söyledi
Ya git bir doktora danis. Ne bakıyorsun sen onlara. Bak mesela benim arkadaşlarımdan biri aynı senin gibi sürekli ağrı kesici kullanır. Biri hiç sancı cekmezdi. Ben ise ağrı kesici alsam mahvoluyorum öylece her ay çekiyorum. Herkes farklı yani bir doktora görünmelisin kuşkun varsa burda herkes farklı bir şey soyler
Şimdi dediğimi yap ve 30 dk ağrı kalmaz , ama evde işen yapabilirsin anca , Sol kolunu güzelce sık ve üzerine yat kan dolaşımı dürmüş gibi olması gerek bir 10,15 bekle hiç bir ağrı kalmaz
arada kendini serbest bırak orta sıcaklıkta bir suyla taharet yap sonra sıcak su torbasıni battaniyeye sarıldiktan sonra üzerine koy ve dinlen duzelirsin eger duzelmezseb hiç bekleme direk acile igne serum yaparlar
ben fonstan porte iciyorum canim tabi sicak suyumda eksik olumuyo benim mide bulantim felanda oluyo acille felan gidiyorum o kadar kotu yani Allah yardim etsin bizim gibi olanlara
0
8 Yorumla
Gizli Soran
+1 yıl
Hadi ya amin Allah yardımcın olsun valla... Fonstan ne? İlaç mı
bütün kafein içeren ürünlerden uzak dur kahve çikolata hatta çay... olabildiğince hareket etmeye çalış muzlu tarçınlı süt içebilirsin tüm bunların yani sıra gecmeyince geçmiyor maalesef:/
Biri kahve iç demiş, sakın reglken kafein içilmemesi gerekir çünkü vucutta demir eksikliği oluyo o dönem, bir şeyler yersen ağrıyı bastırabilirsin bu arada bide hap kullanma kesebilir adetini.
sakin karin bolgene koyma ayagin altina koy ayagindan corap eksik etme eger cok cok sanci cekiosan sana arveles hapini tavsiye ederm ne kesio ne cok getirio aciyi 5 dk da kesio soguk seyler iccme su bile ilik olsun
Sıcak su torbası ile ilgili soruyu görünce bir örnek vereyim dedim ama kızlar dikkat edin bir bayan arkadaşın tanıdığı kız sıcak su torbası koyuyor ve sıcak su torbası patlıyormu yoksa kapağımı açılıyor kızın beli kalçaları hep yanmış birde aşırı sıcak su koyunca heralde sıcaktan da olmuş olabilir..
rgelsin ve sıcak su torbasını karnına koyuyorsun ne kadar bilinçsizce yapılan bişey ne kadar yanlış sıcak su torbası sırtına koymalısın , karına koyarsan enfeksiyonu geçirmez artmasına neden olursun ve bacaklar ayaklar açık işte ergence olan yanlış şeyler
Regl olmadan önce iyi beslenin. Vücudun kan toplaması lazım. Kötü besleniyorsunuz sonra da acım nasıl geçer diye yakınıyorsunuz. Bu ay için değil de, gelecek ay için bu ağrıyı çekmemek istiyorsan kan yapıcı besinler tüket olmaya yaklaştığında. Takvim de tut, ona göre beslen
düşünsenize erkekler ç*künüz kanıyor korkudan ölürdüm herhalde tuvalette şöyle şeyler geçerdi -oğlum durmuyor bu ne yapıcaz a*k -gerizekalı önlem niye almadın si*kerim ben dışarı çıkıp gezecem bitince gelirsin :D
Kist ile alakalı birşey değil kan akışı yavaşlar ve oksijen azaldığı için ağrı olur rahim kasıldığı icin oluyor sıcak da kan akışını hızlandırdığı için seni rahatlatır ama bunu yanında bitkisel şeyler de ağrıma iyi gelicektir.
sıcak su torbası hafifletir biraz. bir kaç tavsiye daha vereyim. yağlı ve yapay tatlandırıcılı şeyler yeme. muz yiyebilirsin. bol bol su icmelisin. adet dönemin gelmeden önce e ya da b vitamini alırsan hafiflemesine yardımcı olur bir eczacıya danis istersen. en önemlisi spor yapmalısın esnemeye yönelik etkisini görürsün. birde tarçınlı ballı süt iyi gelir diyorlar. pek bilgim yok aşık olduğum kızın cani acıyor diye araştırmıştım
Majezik iyi gelir. Aslında sen şey alsan uzun vadeli çözüm çuha çiçeği yağı hapı al o tür şeylere iyi geliyor cilde gözede faydası var. Birde spor yap.
Yuruyustur.. zorlanacaksn ama yuruyeceksin.. ageinin kesildigini goreceksin.. bu yontem, tum ingilterede doktorlarca tavsiye edilip uygulaniyor.. sen yattikca da agri siddetlenir.
Dong qua bitkisi var onu kullanmanı tavsiye ederim. Herbalife nin bu bitki içeriği olan Tank Quei isimli bir ürünü var bunu kullanmanı tabsiye ederim. Bu sureci rahat şekilde atlatmani sağlar. Örnekleri var.