Evet, sadece adet döneminde değil birçok sorunda kullanılması tavsiye edilir. Adet sancısına sıcak su torbasının zararları olduğu düşünülse de doktorum, karna koyulmasının duyulduğu gibi zararlı olmadığını söyledi, gönül rahatlığıyla koyabilirsiniz efenim.😉 Torbanın en az 1/3 'ü boş bırakılıp havası çıkarılarak kapağı kapatılınca patlama gbi bir durum olmuyor. Genelde çok doldurup birde havası alınmadığnda patlar. Dikkatli olalım 🙂
''Regl döneminde sıcak su torbası kullanımı, hem rahim hem de karın ön duvarındaki kasları ısı etkisiyle gevşetir. Beraberinde damarlarda da gevşemeye yol açar, böylece kaybedilen kan miktarını da hafif artırır. Hızlanan dolaşım yoluyla rahatlama sağlanır. Sıcak su ucuz, zararsız ve rahatlatıcı etkiye sahip olması nedeniyle önerilen bir yöntemdir. ''diye belirtmiş kadın hastalıkları ve doğum uzmanı.
Özel Günler & Hijyen konusunda 850 cevap paylaştı.
Regl döneminde sıcak su torbası kullanılabilir. Biz kadınların çoğunlukla ağrıyı giderme, kanamayı artırma ve ısınma ihtiyaçları için tercih ettiği yöntemdir zaten.
Reglken sıcak su torbası kullanıyorum, çünkü;
sıcak su torbası
- Regl döneminde yaz-kış fark etmeksizin üşüyorum ve sıcak su torbası, bölgesel olarak ısıtsa da bütün vücudumu etkiliyor. Özellikle ayaklarımın altına sıcak su torbası koyunca üşümem geçiyor.
- Regl döneminde sıcak su torbası kullanmak kasları rahatlatıyor. Kasık bölgesindeki sancıları, bel ağrılarını, eklem ağrılarını ve göğüs ağrılarına iyi geliyor. Tabi göğüs için 3-4 dakikayı geçmemek ve kalbe çok yaklaştırmamak da sağlık açısından önemli. Göğüs ağrısı çekenler, sıcak su torbası haricinde sıcak duşla da ağrılarını hafifletebilir.
- Ayrıca reglken sıcak su torbası kullanmak, regl kanamasını artırır, daha doğrusu kolaylaştırır. Çünkü sıcak uygulamayla beraber damarlar genişler, kan akış hacmi artar ve kanama daha kolay şekilde gerçekleşir.
- Şu konuda uyarımı da yapmak isterim: Sıcak su torbasının kullanımın çok dikkat etmeliyiz. Özellikle klasik tip sıcak su torbaları, kılıf veya havlu gibi üstünü kaplayan bir şey olmadan direkt vücuda temas ettirilmemelidir. Ayrıca üstünde kılıfı olsa dahi direkt deriyle de temas ettirilmemeli. En iyi kullanım şekli şöyledir:
regl döneminde sıcak su torbası
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Regl döneminde çok üşüyen biri olarak mevsim fark etmeksizin sıcak su torbası mutlaka kullanıyorum. Karın bölgemde ve ayaklarımın altında olmak üzere iki adet kullanıyorum ve ancak ısınıyorum. Aynı zamanda ağrılarım da geçiyor.
Regl döneminde sıcak su torbası kullanmanın faydaları nelerdir?
🌺 Sıcak su torbası, kasları rahatlatır ve gevşetir. Böylece rahim içi ağrılar, kasıktaki sancılar ve eklem ağrıları biraz olsun diner.
🌺 Ağrıları dindirme konusunda faydası olan sıcak su torbası aynı zamanda adetin sökülmesini de kolaylaştırır.
🌺 Göğüs ağrısı için de sıcak su torbası kullanılabilir, ama sıcak duş almak ve göğüslere hafif masaj yapmak çok daha faydalı ve sağlıklı olur.
Sıcak su torbası nasıl kullanılır?
Sıcak su torbası direkt deriye temas ettirilmemelidir. Öncelikle bir kılıfa geçirilmeli ya da örtüye sarılmalı ve sonrasında ağrı olan bölgelere yakınlaştırılmalıdır.
Bende Ağrı Olmuyor O Yüzden Rahatım. Ama Bazı Arkadaşlarım Çok Ağrıyınca Koyuyor. Karına Koymuyorlar Ama. Ayağının Altına Koyuyorlar. Karına Koyunca Sakıncalı Diyorlarmış.
Kesinlikle kullanılmalı ne kadar sıcak tutarsak o kadar acısız bir regl dönemi geçirirmiş oluruz. O yüzden regl döneminde sıcak su torbası ve şekerli sıcak suyumuzu yanımızdan ayırmıyoruz 😅😊😊
Adet döneminde sanciniz varsa aspirin için hem Ağrinizi keser hemde kanı sulandırıcı için daha rahat olmanızı sağlar ben her ay muhakkak kullanırım. sicak şu torbasininda zararlı olduğunu sanmıyorum
Kullanmıyorum zararlı diye duydum kullanılırsa da ayak kısmına koyulması gerekiyormuş brn hasta olunca yüzden korse var onu giyiyorum belimi ve karnımı sıcak tutsun diye
En İyi Cevaplar