%98 bütün kadınlarda görülen hormon değişikliği sebebiyle kadınlar bu süreçte yıpranmış, dışlanmış, aşırı hassaslaşmış, alıngan, tartışmaya meyilli, yay gibi gergin ok kadar hızlı duygusal manevralar yapabilen ve o kadını tanımakta güçlük çekeceğiniz kadar farklı birine dönüşebilirler. İçinde yatan dev canavar bir anda uyanır havadan nem kapar, huzursuz, huysuz, kıskanç, isteksiz bir ruh haline bürünür.
Bütün sistem yenilenme süreci başlangıcındayken kadından nasıl serin davranışlar sergilemesi beklenilebilir ki.. Bazı ülkelerde bile kadınlar özel günlerinde işine konsantre olamadığı için devlet tarafından bu günlere has izinler verilmeye başlandı.
Peki gelelim zurnanın zırt dediği yere bu sancılı süreç nasıl kolay yoldan atlatılır? Kan şekerini aniden düşürüp yükselten bütün yiyeceklerden uzak durulmalı onun yerine kana karıştığı anda şekere dönüşen gıdalar yenilmeli patates, pirinç, meyve gibi.. Yoga, meditasyon, hafif yürüyüş bu dönemin daha az ağrılı geçirilmesine neden olur. Bir kadın o ay içinde yediklerine dikkat eder, spor yaparsa bu süreci daha az ağrılı, rahat ve mutlu geçirecektir. Tartışmaya varacak konulardan uzak durulmalı muhabbet etmek yerine birlikte spor yapılmalı film izlenmeli özellikle geçmiş konular kurcalanmamalı kitap okunmalı hobilere zaman ayırmalı...
Özetle diğer özel gün başlangıcına kadar kadına koz vermekten kaçınmalı biraz politik olmalı 2 taraf içinde yıpratıcı, ruh zedeleyen bu süreç ancak anlayışla, konuları geçiştirmekle ve bol sabırla atlatılabilir.92 Yorumla- +1 yıl
Dediklerine tamamen katılıyorum ama bazı kadınlar fazla abartıyor yok çiçekmiş çikolataymış şunlar bunlar gerek yok bence bu kadar abartmaya bende mesela olsa olsa en azla sinir oluyor o kadar oda normal dozda
- +1 yıl
@kızılokyanus her kadının regl sürecindeki sıkıntıları farklıdır. Bazıları çok şiddetli ağrı eşiğiyle günlerce süren büyük sancılar eşliğinde bu dönemi atlatırlar zira regl dönemi öncesi bağışıklık sistemi zayıflar. Enfeksiyonlara yakalanma riskleri fazladır. Kadınların korkulu rüyası kist türleri başlangıç evresi, gelişimi ve devamı regl müddetinde ortaya çıkar. Miyomların kuluçka süresi yine bu zaman diliminde gerçekleşir. Üst solunum yolları hastalıklarına yakalanma riski regl dönemi öncesinde ortaya çıkmaya başlar. Her ay regl olmadan önce nezle olan, ciltlerine akneler dolan, virüsler sebebiyle uçuklarla uğraşan, kas/eklem ağrıları çeken hatta bu acılar yüzünden tabir-i caizse çarşafları yırtan kadınları biliyorum. Ağrı kesici penisilinleri regl süresi boyunca her gün kullanmak zorunda olan kadınları da... Özellikle kist oluşumu tamamlandıktan sonra bu ağrılar dayanılmaz boyuta ulaşır. Bir gözünü açarsın ki ameliyathane odasındasın. Her ay regl gelmesin diye dua eden kadınları da biliyorum regl olmamak için farklı ilaçlar kullanmaya yönelenleri de.. Umarım özel günlerini hayat boyu aynı şekilde rahat, sağlıklı ve huzurlu olarak geçirirsin.
En İyi Cevaplar
+1 yılBu kadar değişimi artık normal bulmuyorum. Samimi de gelmiyor. Sosyal medyada bu olay o kadar dillendirildi ki âdeta twit malzemesi olsun diye evrildi.
Elbette ruhsal ve hormonal değişim oluyor. Ama bu düzeyde değil. Bambaşka birine dönüşmüyoruz ya da içimizden kurt kadın çıkmıyor.
Burada tanıştığım bir vasıfsız anlatmıştı karısı regl olduğunda kocasını gece uykudan uyandırıp ağlamaya başlıyormuş kocası da nutella kavanozunu kapıp yatağa getiriyor bir de kaşıkla ağzına verip kendi yediriyormuş. Neymiş efendim yoksa vay haline...
Ne oluyorsunuz arkadaş, hangi çağdayız ya? Gidin biraz okuyun araştırın, doktorla görüşün. Bu olayı bu kadar abartan hemcinslerimde artık zekâ geriliği olduğunu düşünüyorum. Bunu pozitif ayrımcılık malzemesi yapanlardan da hoşlanmıyorum. Bunu yiyen erkekler de bir iq testi yapsınlar87 Yorumla- +1 yıl
Bazıları çok abartabilir psikolojik durumundaki degisiklik konusunda ama bazi kadinlarda ağrı olmuyo ama benim gibi kadınlarda o kadar fazla oluyo ki o an gercekten biri "a " dese o sancıyla batıyo. Normal zamanda rahatlatan o güzel deniz meltemi sanki kuru ayaz soguguymus gibi vucudumu titretip sancı veriyo. O anda o sanciyla biri gelse iyi misin dese delircekmis gibi oluyorum. Kac kere doktora gittim ama hic faydasi olmadı. İrsı dediler gectiler. Ilgi cekmek icin abartan bu durumu saçma bir seye dönüştüren kadinlardan utaniyorum ve benim gibi agri ceken o dönemde sinirleri yıpranan onlar yüzünden "bu şekilde " gosterildigimiz icin de üzülüyorum gerçekten.
- +1 yıl
Aynen kardeşim katılıyorum neymiş o dönemlerde kendini değersiz hissedermiş ya neden değersiz hissedeyim ki bu durumda olduğum için canın çikolata çektiyse kalk ye kimden neyi bekliyorsun
- +1 yıl
@kızılokyanus bazıları hayatını başkalarının idame ettirmesine o kadar alışık ki. Annelerini görüyor pasif, ablalarını görüyor pasif kendi neden nefes alırken bile bir erkekten yardım istemesin ki? Ya da tam tersi psikolojiler de var anneyi görüyor çilekeş kendi neden çeksin? Bulduğu her fırsatı değerlendirmek isterken kantarın topuzunu kaçırıyorlar işte.
- +1 yıl
- +1 yıl
Bende onu diyorum zaten gerektiğinde zaten eşi her türlü yardımı yapar masaj vs ama dediğin gibi ben abartanlara diyorum
@Ojelikadin güzel bir bence yazmış bu konuda, bir bak derim.
Erkeklere Özel Tavsiyeler: Adet Dönemindeki Bir Kadına Yaklaşmanın Yolları71 Yorumla
+1 yılEvi terk et amca, güncelleme bitene kadar da gelme.
53 Yorumla
Soran+1 yıl:) ya sinir oluyorum
- +1 yıl
jdbrjgvbf yaa görüşün efsane :D regli güncelleme olarak tanımlayan tek insansın, efsane
- +1 yıl
@KürkMantoluHayri Güvenlik duvarı açık klfklgkgfl
Kızlar Ne Diyor
+1 yılSen elinden geleni yapıyorsan onun için sıkıntı yok. Ama çok agresifse sen alttan almana rağmen bence biraz kendisini törpülemesi lazım. Evet zor bir dönem kiminde şiddetli geçiyor da her ay her ay çekilmez böyle. Bence kendini sakinleştirmek için birşeyler yapsın bitki çayı falan içisin. Sen de çok alttan alma naz yapıyor da olabilir iyice tepene çıkmasın tepkini göster.
37 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın tamam alttan illaki alıyorum ama sanırım biraz kendini de frenlemeli
- +1 yıl
Aynen öyle Sonuçta her ay başımıza gelen bir durum ve insanlar katlanmak zorunda değil
Soran+1 yılEvet sürekli oluyor çok seviyoeum eşimi ama bazen dayanamıyorum
- +1 yıl
O da bu durumu kullanıp üzerine geliyor olabilir Orta yolu bulmaya çalışın Rahatsız oöduğunu söyle yani
Soran+1 yılAnladım umarım düzelir ya
- +1 yıl
Umarım İyi şanslar
Soran+1 yılteşekkür
+1 yılOhoo eşin bence senden yüz bulmuş adetliyken sinirli oluyorum diye şımarıklık yapıyo. İpin ucu kaçmış. Sen böyle mızmızlanırsan o daha canına okur senin 😂😂😂😂😂😂
43 Yorumla
Soran+1 yılDesen işimiz var
- +1 yıl
Kolay gelsin :))))
Soran+1 yılSağol teşekkür ederim
+1 yılBen de bir değişim olmuyor. Kadınlar bu tarz şeyleri kullanıyorlar. Ha ağrısı olursa bir şey diyemem ama öyle öfke sinir kapris vs yok o sadece karşı tarafı suistimal etmek eğer sana da hayatı zindan ediyorsa sürekli kavga, laf sokma, trip bunlar oluyorsa ve bunu da regliye bağlıyorsa iki elinle kollarını iyice sık silkele onu bağırarak de ki bu vücut senin vücudun. Vücudunla mücadele etmesini artık öğren de.
25 Yorumla
Soran+1 yılAğrısı çok lluyor anlıyorum ama gresif olması resmen bambaşka insan oluyor
- +1 yıl
Ev işlerine ara versin. Doktora gitsin anlatsın derdini belki vajinasında bir sorun vardır. Muayene olsun. İlaç kullansın. Ağrının şiddetini bilemeyiz. Bunlar birer seçenek. Agresif olunacak bir şey yok. Senden önce anasına babasına da mı agresif oluyormuş? Babasına baba bir sus aptal aptal konuşuyorsun regliyim zaten diyebiliyor muymuş?
Soran+1 yılHaklısın sanırım vajinal bir durum bileyorumki ama beni üzen bir durum hala daha ilşkiye girerken bile canı yanıyor
- +1 yıl
O zaman kesinlikle doktora gitmek zorunda ilişkide bile canı yanıyorsa instagramda bir kadın jinekolog var drnejlagultekin bu kadını takip et kadın bütün kadın hastalıkları hakkında bilgi veriyor kocalara da nasıl davranılması gerektiğini söylüyor.
Soran+1 yılAnladım takip edeceğim belki farklı bir durum var evet ya hala ilk gğnkü gibi canı yanıyor zaten kanda gelmemişti
Gizli Üye(25-29)+1 yılO günler biraz rahatsız hissediyoruz kendimizi tabiki. Özellikle İlk gün ben de sinirli oluyorum çünkü karnım, belim, bacaklarım çok ağrıyor ve midem bulanıyor. Ama 2. gun eski sakin halime geri dönüyorum. Özellikle tatlı bir şeyler yedigim zaman benden daha keyiflisi olmuyor. Sen de ona bol bol tatlı yedir, belki daha az sinirlenir
30 YorumlaHormonlardan kaynaklı. Dogaldir🤷♀️ kimileri rahat atlatir acı cekmez, gerilmez. Kimileri kızgın lava dönüsür😄
11 Yorumla
Soran+1 yılBizimli de kızgın lav
Çikolata al masaj yap falan sıcak su torbası koy karnına ama bazı kadınlar gerçekten de abartıyor fazla da naz çekme bence
132 Yorumla
Soran+1 yılİnan hepsini yapıyorum ama en ufak şeyde çıldırıyor
Soran+1 yılNazdan olabilir mi abartıyor mu
Soran+1 yılGene kavga etmeyelim bizimki hırçın valla
Soran+1 yılAslan burcu
Soran+1 yılBide ilşkiye girsek rahatlar mı acaba onun içinde gerginlik yaparmı
Soran+1 yılZararı olur mu ki
Soran+1 yılAnladım şey açısından dedim hani prezervatif takarım yani sorun olmaz
Soran+1 yıl@KüçükLady evet öyleymiş bende o yüzden dedim acaba ilşkiye girmek rahatlatırmı çünkü tutkulu biri biraz belki ondan gergin olabilir
Soran+1 yıl@KüçükLady almıyorum canımı dıkan kavgaya dönmesi
Soran+1 yıl@KüçükLady ya notmal konuşurken ters bişey olduğunda hemen yğkseliyor
Soran+1 yıl@KüçükLady anladım umarım düzelir ya valla canım sıkılıyor artık
Soran+1 yıl@KüçükLady aynen bizede günah ya artık bir şekilde boşaltmayı deneyeceğim onj belki rahatlar
Soran+1 yıl@KüçükLady siz ne güzel en azından karşı tarafın yerine koyuyorsunuz anlamaya çalışıyorsunhz
Soran+1 yıl@KüçükLady imrendim size
Soran+1 yılYengeç
Soran+1 yıl@KüçükLady sağol çlk teşekkür ederim
+1 yılağrı stres yapiyor olabilir duyguyla hormonlar devreye giriyordur
23 Yorumla
Soran+1 yılAma bu gidişle parçalayacak beni
- +1 yıl
ahahah bsy diyemem yani
Soran+1 yılTamam çok teşekkürler
Gizli Üye(30-35)+1 yılAlıp karşına konuş. Biyolojik bir döngü anlıyorum ve sana zorluk çıkartmak istemiyorum ama biraz fazla agresif davranıyorsun bu durumu çözelim de.
35 Yorumla
Soran+1 yılİşe yaramadı ki
Cevap sahibi+1 yılİlginç bir daha konuş o zaman
Soran+1 yılŞey kavgaya dönüşüyor ne bjlırsa fırlatıp atıyor
Cevap sahibi+1 yılBence sen trolsün nn
Soran+1 yılTrol olsam başka soracak soru mu bulamadım?
Öyle bir sey yap ki vicdan yapsın seninle tartışamasın
13 Yorumla
Soran+1 yılNasıl artık korkuyorum adet olacak diye üzmekte istemiyorum
- +1 yıl
Seni çok iyi anlıyorum benim o dönemimde erkek arkadaşım çok çekiyodu ve ben o kadar ağir konusuyodum ki ona karşı halbuki o kadar sey soylemek istemiyodum ama o an inanilmaz sanci cekiyodum ve tutamiyodum agzimdan çıkanları, düsunerek isteyerek yaptığımız şeyler değil inan buna ve stres olma. Bu durumu çok önemsiyosun gördüğüm kadarıyla o yüzden adet olacağı tarihi not al ve ondan önce kendi psikolojini ayarla sen ona cikolata alsan bunu mu aldin bana digerini sevdigimi anlayamadin mi diyecektir baska bisi alsan ona da baska bir laf bulacaktir ilk önce buna hazırlıklı ol. Ona ped ve ağrı kesici al ya da ihtiyaci olup olmadığıni sor. Tarihi not al ama sakin ona adetin yaklasıyo deme ya da senin adetin gelecek heralde yine sinirlisin deme çünkü her seyi o duruma bagladigini görürse daha cok sinirlenir. Çünkü biz ayrıntıcı varlıklarız ayrıntı düşündüğümüz icin kafamizdaki taslaga uymayan her seye sinirleniriz bunun adetle bir ilgisi yoktur o yuzden sen adet olma durumundaki siniri onunla konusurken dile getirme lütfen. Bu sefer adet sinirinden dolayi genelleme yapip senin bu siniri hormonal gördügünden dolayı onu artik normal sinirini onun normal hassasiyetlerini bile ciddiye almayacagini düşünür. Ona dile getirme boyle seyleri sadece hareketlerinle göster o durumda onu onemsedigini. o donemde karnın agriyo mu üsüyo musun diye sor.. o buna bile sinirlenecektir emin ol ama yine de sen sor çünkü birkac saniye sonra sinirinden pisman olup ne kadar aci cekse de sırf onu sordugun için sana minnet duyup diger sordugunda daha sakin davranicaktir. Yani vicdan yaptır ona sen ilgilen gerisini düşünme. Ve o donemdeki tepkilerine takma onun o anki tepkisi ağrısına ve hastalığına sana değil. Kolay gelsin😊
Soran+1 yılHaklısın ve bu kadar uğraşıp detaylı bir cevap verdiğin için heme emeğine hemde güzel kalbine sağlık, dediğin şeyleri yapacağım zaten artık markette kanka olduk orkide kadar ben aldığım için sorun olmayacak :) şaka bir yana uygulayacağım çünkü kavga esnasında kendini kaybediyor o aşamaya gelmesinden korkuyorum
+1 yılO sana sen köpeksin dese , sen hav hav aşkım diyeceksin. Üzgünüm 😀
21 Yorumla
Soran+1 yılÖyle zaten köpeği kölesi oldum:)
+1 yılValla abartılacak bir durum degil eşiniz sanırım birax naz yapıyor
25 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum ki acaba kişiden kişiye değişiyormu abartıyor mu bilemedim
- +1 yıl
Yas kac hamile degil alt tarafı regl agrısı hamile olsa ne olacak kimbilir
Soran+1 yılEşim 32 ya ağrıdan değil sanırım agresif yani nebileyim anlayamıyorum ki
- +1 yıl
Yapacak bişey yok olabilir agresif suyuna git
Soran+1 yılOk teşekkür
Özel Günler & Hijyen konusunda 965 cevap paylaştı. Sakin olmaya çalış sen ne kadar konuşursan eşin daha çok sinirlenir bu yüzden böyle dönemlerde sessiz olmakta fayda var.
11 Yorumla
Soran+1 yılÖyle yapacaz artık
+1 yıldınlar regl dönemlerin de agrasşf olabilirler bu çok normal birşey ağrıdan dolayı tölarans göster biraz eşine çikolata falan al mutlu olur ya da sıcak çikolata falan yap onun için
11 Yorumla- +1 yıl
kadınlar*
Papatya çayı, sicak su torbası ağrı kesici biraz tatli ve güler yüz kafi.
20 YorumlaKadın cinsinin ortak özelliği, erkek cinsinin ortak derdidir bu :)
20 Yorumlaakıl oyunlarıyla üstesinden gelebilirsin. yangına benzinle gitme suyla git bence ;)
10 Yorumla
+1 yılAbartmasın o da adet olmuş altı üstü sanki kan davası amınkoyıyım neyimiş lan bu
11 Yorumla- +1 yıl
Özel günündemisin 😂
+1 yılVar ben oluyorum hormonlardan malum çikolata alıp vermeyi dene tamam de onu tek bırak bazen ya da kahve yap getir ya da saçlarını okşa ısıt ya da sarılarak öküz gibi saldırma
10 Yorumla
+1 yılValla oluyo bazen. Eski sevgilim hemen ruh halimden anlıyordu. " tamaaaam anlasildiiii sen yarın obur gün kesin regl olacaksın. Alttan alayım ben." Diyordu
10 Yorumla
+1 yılAbartma az sabret Altan al ölmezsin o senin eşin mpruj
10 Yorumla
+1 yılBen adet olmasam da agresifim bence eşinin kıymetini bil ahsjfj
10 YorumlaNormal ne zaman etrafımdaki herkesle büyük kavgalar etsem ertesi gün adet oluyorum
18 Yorumla
Soran+1 yılAma çöxümğ yok mu çok zarar görüyoruz böyle herşeyi kafama fırlatıyor
Soran+1 yılEşiminde 3 gün falan
Soran+1 yılBen hengeç eşim aslan
Soran+1 yılValla ne bulursa fırlatıyor bana
Gizli Üye(25-29)+1 yılPsikiyatra götür, pms için ilaçlar var. Lustral falan
20 Yorumla
+1 yılGüzel şeyler söyle nazını çek bana çok iyi geliyo :)
12 Yorumla- +1 yıl
nazlı bebek bir ağlasana
- +1 yıl
Aa niye ağlıyacakmışım
Gizli Üye(25-29)+1 yılValla elimizden gelen bişey değilki bir anda oluyor anlamıyoruz siz susun sessiz kalıp anlayış gösterin 1 hafta ne var sanki zaten 1 hafta o agresiflik olmuyordur bile biz sizi ömür boyu çekiyoruz ya 3-5 günde siz idare edin beyler
10 Yorumla
+1 yılAyn o çok kötü bir durum ya Maalesef her kadinda oluyor
09 Yorumla- +1 yıl
Adet günlerinde ona tatlı al sakinlesir
Soran+1 yılAma eşim çok gergin kavga çıkıyor o nedenle
- +1 yıl
Bu arada o dönemlerde kadınlarin cinsel arzusu daha cok olur belki gerginliği gider onu da deneyebilirsin
Soran+1 yılAma ilşkiye girmek istemiyor sanırım hijyen açısından benim için sorun değil ama
- +1 yıl
Hayir olmadan önce olucaksin
Soran+1 yılAdet zamanında ilşkiye girilemez mi peki sorun llur mu
- +1 yıl
Adetin etkileri 1 hafta önceden baslar
- +1 yıl
Gelmeden 1 hafta once iliskiye girebilirsin
Soran+1 yılNormalde adetinden önce seviştiğimiz ilşkiye girdiğimiz lluyor ama yine rahatlamıyor belki adet zananında yapmalı
+1 yılÇok iletişim kurmamaya çalış :D
23 Yorumla
Soran+1 yılValla yiyoruz birbirimizi
- +1 yıl
zaten caanı yanıyor birde sen didişme
Soran+1 yılAnlıyorım ama çok huysuz oluyor
+1 yılOnu sakinlestir; öp kokla, cikolatasini al, onu sinemaya gotur, sicak ciko / cay / kahvesini yap
07 Yorumla
Soran+1 yılÖyle yapıyorum ama kadınlar zorlar ya acaba istekli oldukları için mi geriliyorlar
- +1 yıl
Aci cekiyoruz
Soran+1 yılAnladım
- +1 yıl
Şu an eve girmeden ona papatya çayi al + cicek
Soran+1 yılİşe yarar mı
- +1 yıl
Evet yariyor muhakkak papatya cayi al
Soran+1 yılTamam denicem mutlaka
+1 yılBen de aynı oluyorum.
11 Yorumla
Soran+1 yılAma eşler için çok zor oluyor
Ona tatlı tatlı davran
11 Yorumla
Soran+1 yılYapıyorum ama yine aynı oluyor
- Daha fazla (32)
Erkekler Ne Diyor
+1 yılDünyada bunun örnekleri var. Nedense Türkiye de kadınlar sanki farklı anatomi sahibi. Nasıl olur gidin 100 tane Fransız , 100 tane İsveç li kadına okutun burada yazılanları yerlere yatarak guleceklerdir.
11 Yorumla
Soran+1 yılBizimkiler agresif nedense 😔
+1 yılBen iliskilerimde bu sorunu aşmak için bu özel dönemde mümkün olabildiğince uzak durarak meseleyi çözüyorum. Çünkü bu dönemde kadınlar gerçekten çok hassas olabiliyorlar
10 Yorumla
+1 yılkaliteli çikolata ya da sevdiği meyvelerden oluşan yaş pasta al ben eski karımı anca o şekilde yatıştırıyordum
10 Yorumla
+1 yılkaybetmekten korkan kadın agresifleşmez kolay kolay.
10 YorumlaHacı seninki o evreyi geçmesi lazım belki kavga istiyordur. Tartış bakalım biraz üstüne git şiddete başvuruyor mu
011 Yorumla
Soran+1 yılOo ne var ne yok atıyor
Soran+1 yılAbovvv o derece ha
Soran+1 yılÜzüldüm ya
Soran+1 yılDoğru valla dostum
Soran+1 yılOf kadınlar ne zor ya
Soran+1 yıl:) :)
+1 yılkatlanacaksın yapacak bişey yok onların elinden gelen bişey de yok
10 Yorumlazamanla alışır bu duruma kendisi sen üsteleme sakın..
10 YorumlaO konussa bir sen tek kelime etme. Kazanan sen olacaksin
10 Yorumla
+1 yılKardeşim o zamanlarda kadınlardan olabildiği kadar uzak dur :)
10 Yorumla
+1 yılAman dikkat et kanka kedi gibi tıslıyorlar 😂
21 Yorumla
Soran+1 yıl:) :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılFazla müsade etme şımarıklıktan abartmayı severler. Fırsat bu fırsat hesabı
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAmma abartıyorlar ya bu durumu
Bu durumu avantaja çevirme başka birşey değil olur ama o kadarda değil
Geneli bilerek abartıyor02 Yorumla
Soran+1 yılNasıl avantaj
Cevap sahibi+1 yılKardeş nazlanma yani biraz abartı
+1 yılBence her konuda yardımcı olmaya çalış, ama ileride iyi niyetinide suistimal etmesin ama
03 Yorumla
Soran+1 yılYa çok tartışma çıkarıyor
- +1 yıl
Kardeş özele gelme şansın varsa erkek gözüyle yardımcı olmaya calisrm
Soran+1 yılBurdan olsan
+1 yılNe güzel eşin var keşke bende evlensem
15 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah kardeşim
- +1 yıl
Olmaz ki
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
Fiziksel engelliyim çünkü
Soran+1 yılAnladım dostum ne diyeyim Rabbim gönlüne göre versin
+1 yıleşlerde biri ateşse diğeri su olmalı.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl😂 Alıştım artık ayın 1 haftası kayıp bende
31 Yorumla
Soran+1 yılAynen
Adet yüzünden evlenmiyorum. Hiç çekilmezler.
20 YorumlaBiraz alttan alabilirsin
10 Yorumla
+1 yılAskerlik te yapabilir mi acaba öyle?
10 Yorumla
+1 yılMümkün mertebe uzak duruyorum
10 Yorumla
+1 yılHer dediğine eyvallah deyip köle olacaksin
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle oluyorum
+1 yılMuahttap olma ne kadar sessizlik o kadar iyi
04 Yorumla
Soran+1 yılHaklısında bazen taşıyor insan
- +1 yıl
Duyma
- +1 yıl
En fazla 4 gün agrasif olur tamam aşkım haklısın aşkım de
Soran+1 yılOk teşekkür
Kadınlar genellikle öyle dostum.
10 Yorumla
+1 yılAlttan alacaksın aga yoksa işin zor
10 YorumlaTerazi burcudur
20 Yorumla
+1 yılSal gitsin karışma yetef
20 YorumlaHediye götür çikolata falan
018 Yorumla
Soran+1 yılO amlık tamam ama sonra yine 3 falan böyle
Soran+1 yılYapıyorum ama en ufak şeyde çıldırıyor
Soran+1 yılNedenki
Soran+1 yılSevişmeyle falan mı
Soran+1 yılİlşkiye girsem rahatlar belki ama sanırım hijyen nedeni ile istemiyor onu denedim aslında benim için sorun yok
Soran+1 yılEvet o da olabilir anal yoldan
Soran+1 yılEvet artık öyle yapcam napayım bir şekilde belki boşalması lazım
Soran+1 yılDenicem oralı dostum
Soran+1 yıl:) teşekkür
+1 yılaile danışmanlığı.
10 Yorumla
+1 yılDoktora gitmeli
10 Yorumla
+1 yılo zamanlarbsen de uzak dur opmaz mi
02 Yorumla
Soran+1 yılNereye ladar durcan
- +1 yıl
neyse arkdasim gizli olmasn neler oldugunu sormak isterrim se burdan olmaz ya yaz sen dm tp
- Daha fazla (9)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat