Komşu kızına verdiğim şarj aletini kırdılar, üstüne hediye aldılar, ben de hediye almak zorunda mıyım?

Komşu kızına 2 ay önce 12 yıldır tek çizik almamış şarj aletimi verdim birkaç günlüğüne ve kırık döndü. Sonra kız bana hediye aldı ama birkaç gün boyunca o kırığı fark etmemesi bence mümkün değil, kütüphaneye falan da gitmiş orada da kullanmış. Aldığı hediye de küçük bir lamba ama ışıkları benim gözlerimi rahatsız ediyor çünkü gözlerimde hassasiyet var. Yine de ben de ona hediye almalı mıyım? Kendileri kırığa dair bir şey söylemedi bu arada, hatta bir şey söylememek için ya da zararı karşılamamak için bile o dandik lambayı almış olabilirler. O kadar fenalar mı derseniz evet, iki yüzlülüklerini az görmedik. İçimden hediye alasım gelmiyor ama yüzlerine de aletimi bozdunuz diyemediğim için yoktan yere borçlu hissediyorum. Daha doğrusu annem böyleymiş gibi hissettiriyor bana ve aletimi verdiğimi, çatlağı falan hep unutmuş. Başka komşunun yanında ne zaman hediye alacaksın diye açtı konuyu bana.

Komşu kızına verdiğim şarj aletini kırdılar, üstüne hediye aldılar, ben de hediye almak zorunda mıyım?