Telefonu tamire verdim anakart yanmış dediler?

Arkadaşlar iphone 11 pro max vardı bende birkaç gün önce birden şarj olmamaya başladı, bende şarj soketi, bataryası gibi birşeyi arıza yaptı, bozuldu diye düşünüp tamire verdim.

Vermeden birkaç saat öncesine kadar daha tamamen her şeyi çalışıyordu, sonra şarj etmediğinden doğal olarak şarjı bitip kapandı. Götürdüğümde şarjı bitmişti yani, şarjı bitti diye iphonelarda çıkan bildiğimiz işaret çıkıyordu. Götürdüğüm bakacağım denip aldılar iki gün sonra beni arayıp telefonunuzun anakartı gitmiş gelip alabilirsiniz hiçbir şekilde tamir olmuyor dendi. İçinde benim için önemli bilgilerim vardı, o sebepten meraktan soruyorum.

Böyle konulardan anlayıp bilenlere soruyorum, böyle bir şey olabilir mi? Yani anakart böyle aniden bozulmuş olabilir mi? Bozulsa önceden anlaşılmaz mı? Dediğim gibi sadece şarjı bitti ve verene kadar hani açılmasa da çalışıyordu. Konuyla ilgili bi bilgim yok ben tamir olur muhtemelen birşeyleri değişir çalışır diye düşünüyordum çünkü hiçbir şeyi yoktu önceden yani. Konuyla ilgisi bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim:)
Telefonu tamire verdim anakart yanmış dediler?