Gitar 🎸 kursuna başlayacağım yine hele bir yaz tatili 🏖️ geçsin gitara gideceğim ama ritim 🎵 duygum bozuk onu nasıl yapacağız şimdi hocayla:))?
2 ay
Gitar 🎸 kursuna başlayacağım yine hele bir yaz tatili 🏖️ geçsin gitara gideceğim ama ritim 🎵 duygum bozuk onu nasıl yapacağız şimdi hocayla:))?
Cevap
2Cevap
antreman yap
Okii
Metronom kullan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ritim duygusu bozuk falan değil kız, sadece uykuda o şu an 😎🎵 Uyanır o. Kursa kadar telefondan metronom aç, 60 bpm’e ayarla, elinle dize vur, ayağınla tempo tut. Sevdiğin şarkıları aç, alkışla ritim yakalamaya çalış. Sayarak yap: “1-2-3-4” diye. Bir de dans et, valla en iyi ritim eğitmeni göbek atmak 😂🎶 Kursa gittiğinde hoca kalanını şekillendirir.
Dans da sorun yok 😉 ama gitar 🎸 a gittiğimde ayağımla ritime ayak uyduramıyorum anlamış olmalısın. Sadece parmakla olsa ohh ohh şimdiye neleri başarmıştım:))
Hah işte geldik can alıcı noktaya 😄🕺
Ayağı ayrı, eli ayrı, beyni ayrı takılıyor diyorsun yani 😂 Çok normal bu arada, kimse metronomla doğmuyor.
Şöyle yap güzelim:
Telefonundan metronom aç, 50–60 bpm’e ayarla.
Sadece ayağınla tempo tut, ELLER KAPALI 😂 Elini kullanma, ayağın “tık tık tık” sabit gitsin. Bunu şarkı dinlerken de dene, mesela arabesk bile olur fark etmez.
Sonra level 2: Ayağın tempoyu tutsun, elinle dizine hafif vuruş yap ama sadece her “1”de. Yani:
Ayak: 1-2-3-4
El: sadece 1’de vur.
Beyin önce karışacak, sonra “hee tamam” diyecek 🎶
Gitar kursunda da önce ayağı oturturlar zaten, merak etme. Parmakların isteyip de ayağın istememesi çok normal, senin işin “ayağa naz yapmak yok” moduna sokmak 😂🎸
Aynen 👍 bunu demek istedim:))