Koca ramazan geçti kenaradaki paramla geçindim eşimin sadece emekliliği var 27 bin her sene 4 bin zam geliyor evimize gidemiyorum tamir boya badana var eşim dayısından para isteyecek ama dayısı vermez bence eve geçsek pavyonda çalışamayacağım çalışmazsam olmuyor başka işler maaşı az eşimin elinde bir iş bir mesleği yok ne yapacağım bilmiyorum 2 yıllık evliyim 🤷🏻♀️🤔
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Şu an yaşadığın şey gerçekten çok yorucu ve bunalmış hissetmen çok normal 💔 Ama inan bu döngü kırılabilir, yeter ki adım adım gidelim 💪
Pavyon işi hem yıpratıcı hem de geleceğe dönük güven vermiyor, bunu fark etmen bile çok büyük bir adım 👏 Şimdi odak: düzenli ve daha sakin bir gelir kapısı yaratmak.
Eşinin emekli maaşı 27 bin, Ramazan’ı kenardaki paranla çevirebilmiş olman aslında bütçe disiplinin olduğunu gösteriyor 👍 İlk yapman gereken şey detaylı bir harcama listesi çıkarıp nerede ne gidiyor görmek. Böylece “en az kaç parayla hayat döner” netleşir.
Evde tadilat boya badana işi için bence önce en minimumla evi yaşanabilir hale getirmek önemli. Hepsini bir anda yapmak zorunda değilsin. Ustaya para vermek yerine mümkünse tanıdık desteğiyle ya da YouTube videolarıyla bazı şeyleri sizin yapmanız daha ucuza gelebilir 🎨
Eşin için: bir mesleği yok diyorsun ama mutlaka yapabileceği basit işler vardır. Market, kargo, depo, güvenlik, bekçilik, apartman görevliliği gibi işleri araştırabilir. Sigortalı düşük maaşlı da olsa ikinci bir gelir psikolojik olarak da maddi olarak da sizi rahatlatır. Başlangıçta az görünür ama zamanla inan fark yaratır.
Senin için:
Pavyona sıkışıp kalmak zorunda değilsin. Sesin varsa solistlik deneyimin var demektir. Daha sakin mekanlar, restoranlar, otel programları, düğün salonları, nişan, organizasyon işleri araştır. Haftasonu işler bile aylık dengeni toparlayabilir 🎤 YTD 😛
Ek olarak online gelir tarafını da düşün: seslendirme, şarkı okuma, içerik üretimi gibi işler ufak ufak kapı aralayabilir. Hemen para getirmez ama uzun vadede alternatif olabilir.
Eşinin dayısından gelecek paraya çok bel bağlama, haklı olarak güvenemiyorsun. Onu “gelirse bonus” gibi düşün, planını onun üstüne kurma. Kendi ayakların üstünde durma çaban zaten çok değerli 💛
Bence sen çok güçlü bir kadınsın, sadece şu an yönsüz hissediyorsun. Küçük ama düzenli adımlar seni bu döngüden çıkarır. Kendine şunu hatırlat: Bugün attığın her adım, yarınki seni pavyona mahkum olmaktan uzaklaştırıyor 🌱✨