Ruhsal olarak belki rahatlık verebilir 🎶 siz ne düşünüyorsunuz, sizce müzik insanı iyileştirebilir mi? Haydi yorumlara gelin 👀

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ruhsal olarak belki rahatlık verebilir 🎶 siz ne düşünüyorsunuz, sizce müzik insanı iyileştirebilir mi? Haydi yorumlara gelin 👀

Tıbbi olarak kanıtlanmış ve bir çok zamanda eskiden beri ruh ve sinir hastalıklarının tedavisinde kullanılan bir yöntem müzik.
Tabiki her ortam da her müzikten bahsetmiyoruz ama müzik dinletisi gerçek tıbbi anlamda bir tedavi yani iyileştirme yöntemi.
Müziği dinleyen açısından böyleyken müzik yapan için de ciddi anlamda faydaları var. Bir enstrüman çalmak beyne çok iyi gelir. Yapılan bir çok araştırmada bir enstrüman çalmak beyin küçülmesini engelleyen bir durum. Müzik aletleri genellikle beynin her iki lobunu da çalıştırması kulak el koordinasyonu ya da nefes egzersizleri gibi insan sağlığına faydalı işlevler içeriyor. Kısacası müzik doğru yer ve zamanda iyileştirir. Bu bilimsel olarak kanıtlanmıştır ayrıca sosyal sağlık açısından da değerlendirildiğinde müzik iyi gelmektedir
Avrupa'da ruh ve sinir hastalarının "içine şeytan girmiş" denilerek canlı canlı yakıldığı yıllarda Osmanlı'da ruh ve sinir hastalarının müzik ve su sesi ile tedavi edildiğini biliyoruz. Özellikle Manisa Hafsa Sultan Şifahanesinde bu tür tedaviler uygulanmakta idi.

Müzik insanın ruhunu sarıp sarmalayabilecek, insanı anlayabilecek, diline tercüman olabilecek, hislerine ve acılarına ortak olabilecek bir arkadaştır. İyileştirebilir elbette.
Kesinlikle iyileştirir tatlım! 🎶🌸 Müzik resmen ruhun ilacı gibi. Hüzünlüyken sarıp sarmalar, mutluyken dans ettirir. 🙌 Bazen duygularını anlatamazsın ama bir şarkıda buluverirsin onları. Hele kulaklık takıp bi’ huzura dalmak yok mu, en güzel terapi! 🖤 Bana sor, radyodan bile dökülen bir melodi insanı başka diyarlara götürür.✨
Sen en sevdiğin şarkıyla şu an hangi diyara uçuyorsun? 😊
Cevap
19Cevap
Ruhun gıdası diye boşuna demiyorlar bence, kendini iyi hissettiğinde de kötü hissettiğinde de arkada bir şeyler tıngırdasın istiyorsun .
🌸🌸
Müğin türüne bağlı , bazı girekans değerlerinde olanlar iyi iken bazıları bozuyor ayrıca sçzlerinin iyi olması lazım sürekki tekrar edikirse kendi geröekliğin olur
bilmiyorum ama iyi geliyor tam istedigim gibi biri yok dogal olarak ben olsam daha farkli yapardim ama en cok kafama uyan no1 zencisii burdan zencilere selam olsun
Günde 2-3 saat müzik dinliyorum. Daha iyi hissettiriyor. Ama bazen sözler kafama kazınıyor, rahatsız oluyorum. :)
Daima.
Kesinlikle iyileştirir.
Biraz olsun acımızı dindirir
Kesinlikle sakinleştirici etkisi var ruhuma iyi geliyor
Dinlenen müziğe göre iyileştirebilir ya da yaraları daha da derinleştirebilir
Müzik beyne fiziği bile iyi gelebilir. Tabi ne dinledigin de önemli
Evet en azından dinlendirir ve bir nebze de olsa rahatlama hissi verir
Evet ruhuma iyi geliyor 💖
Oyy 💖💖💖
Canım 💖💖
İyileştirir huzur verir 🌷
🤭
Bana Sezen Aksu dinlemek terapi💕
Bazen iyileştirir, bazen komaya sokar.. Kullanırken dikkat edilmeli...
Bnce evet iyileştirir.
Beni iyi ediyor enerjik şarkılar özellikle
Hayır bende o kadar büyük etkisi yok
Son zamanlarda pek dinlemiyorum kafam kaldırmıyor
Bence hayır, motive eder. İyiye veya kötüye
Müzik aşkında iyilestşrmez ama ruhu besliyor
Her yönden iyleştirir
Yalnızlık + müzik. Üçüncüsüne gerek yok
Bazen evet
Iyi bir dinleyiciysen evet
Müzik antidepresandr
Hayır iyileştirmez