Arabamla giderken artık elim hep eski şarkılara gidiyor sanki beni daha iyi anlatıyor gibiler yaşlandık mi bea

Arabamla giderken artık elim hep eski şarkılara gidiyor sanki beni daha iyi anlatıyor gibiler yaşlandık mi bea

Yok, bu yaşlanmak değil, bence olgunlaşmak. Türk halk müziği ya da eski şarkılar genelde duygulara daha çok dokunur. Bir tür “ruhun kendini evinde hissetmesi” gibi. İnsan yaş aldıkça değil, hayatı daha derin hissetmeye başladıkça böyle şarkılar çekici geliyor. Çünkü içinde hikâye, hüzün, özlem, samimiyet var. Arabada giderken o eski şarkılar seni anlatıyor gibi gelmesi de çok normal. Senin ruh hâlini, yaşadıklarını, hislerini yansıtıyorlar. Bu “yaşlanmak” değil, hissettiğini fark etmek...
🥹 aynen öyle aynen
Bu hemen herkeste olan bir durum, çocuk değilsindir artık.. İnsan yaş aldıkça daha oturaklı şarkılar dinler, çünkü artık ritmin değil, sözün derinliğiyle bağ kurar.
Heh ya işte
Yaşlanmadık balım ya dinleeee ❤️
🫶
Ruh halin bunu istiyordur yaşla ilgisi olduğunu düşünmüyorum
Sanırım öyle canısı
🍀🌸
Türk halk müziği dinlemeye başlamış olmak yaşlanmak değil, ruhunun derinleştiğini ve duygu dünyan zenginleştiğini gösterir ablaların gülü! 🌺 Türküler, insanın içindeki özlemleri, duyguları öyle güzel anlatır ki… Bence yaş değil, müzik tercihi meselesi bu! Huzuru nerede buluyorsak orası bizim için doğru yer. 🪗 Haydi, bağlamanın telleriyle mest olmaya! ❤️
Cevap
11Cevap
bence ilgisi yok
Bence en iyileri genelde 90 lardaki müzikler günümüz müzikleri havhavv demet abla hoş geldin gibi saçma sapan şeylerle dolu
He ya vallahi
Toplumda öyle bir algı var maalesef ama artık gençlerden de Turk sanat ve Türk halk müziğine tutkusu olan geniş bir kitle gözlemliyorum. Bende çok gençliğinden beri tukunuyuyum. Yanii yaslanmanla alakalı değildir bence
Bende metali bırakıyorum deliriyor muyum...
Türk Halk müziği bayılıyorum çok rahatlatıcı içerikler
Dimi
hoş geldin olgunluğa, hayata ve yaşanacak daha güzel yıllara
Hayır tam tersine müzikten anlayanlar dinler
Yok ya bi şarkı herkeste aynı hisleri uyandırmıyor ne de olsa
Yia ben ilkokuldan beri dinliyorum sjdjsjd
Naptın gbuyj
Yok kaliteli müziğin onlar olduğunun farkına variyorsun
Ara ara bende dinliyorum
Bu ara devamlı oldu
Çooookk severim.
Hayır. Hayatı anlamaya başlıyorsun bence.
Hayır çünkü daha kaliteli
Halk müziği dinleyen yaşlımı
Çok saçma düşünce
Hayır sakin düşünmeni sagliyor
Alakası yok ben yaşlıyım halk müziği sevmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?