10 ayBiz de tabancalı oynadık erkekler olarak, kim kafasını çıkarırsa tabancası ile gören vurdum vurdum diyerek onu deşifre eder , karşı oyunculardan bir tanesi eksilirdi.. hayali kurşunlar nasıl gidip vuruyor ve vurulduğunu nasıl hissedip oyundan mahçup çıkıyoruz mantığını şimdiki nesile geldi anlat:))
13 Yorumla- 10 ay
Mükkk oyunculuk performansı var dizilerdeki oyunculara bin basardınız
- 10 ay
Teşekkür ederim:))
- 10 ay
🙏🙏
En İyi Cevaplar
10 ayMahalle maçı yapardık, meşe oynardık ki onda da favorim kuyuydu. Kartlar, tasolar çıkardı onlarla oynamayı da çok severdim. Bizim nesil çocukluk anlamında şanslıydı çünkü mahalle kültürü vardı, oyun kültürü vardı ve arkadaşlık vardı ama şimdilerde sadece telefon tablet gibi elektronik cihazlar var yani dünya evrimleşiyor ve bunun da sosyal becerileri zayıflattığını düşünüyorum.
020 Yorumla- 10 ay
Beyblade i de hatırladım
- 10 ay
Evet o da vardı ki böyle köşelerine ekstra metal falan eklerdik çarpınca diğerini kırıp atsın diye. Ateş yaktığımızda olurdu çevresinde.
Bizden öncekilerde de topaçlar falan meşhurdu tabi - 10 ay
Aslında o kadar çok vardı ki saklambaçlar, topla oynanan türlü türlü oyunlar daha nicesi
- 10 ay
Meşe oyunu nasıl
- 10 ay
Meşe bazıların söylediği şekliyle bilye.
Farklı farklı oyunları var mesela kuyuda ufak bir çukur açıyorsun 10 cm falan ve o yakınlara random bilyeleri diziyorsun sonra sırayla kendi bilyeni atıp o bilyeleri kuyuya düşürmeye çalışıyorsun eğer düşürürsen sıran devam ediyor düşüremezsen karşıdakine geçiyor ve düşürdüğün bilyeler senindir. Böyle devam ediyor. - 10 ay
Hmm ilk defa duydum ama güzelmiş. Diğer oyunların mantığıyla benziyor
- 10 ay
Evet ben çok severdim ve bayağı oynardım tabi başka bile oyunları da vardı. Goblin bilyeler büyük ebatlı olurdu bir vururdun diğerini kırardı tabi bilyesi kırılan kişi ağlardı falan bazen😂
Biz şanslı nesildik ya böyle güzel oyunlar oynadık, sosyalleştik. - 10 ay
Sen zaten gözü açık iyi oyunculara benziyorsun ben çok safoştum
- 10 ay
Aynen iyiydim ya. Futbolda da iyiydim ve diğer oyunlarda da. Sosyal bir çocuktum ve başarılı olduğum da söylenebilir.
Saftım derken çekingen miydin, sosyal mi değildin yani - 10 ay
Yani oyunlarda öyle gözüm çok açık değildi tuttuğunu koparan cinsten değildim genelde öyle arkadaşlarım benim gözümü açardı yardım ederdi skdkskd
- 10 ay
He anladım. Sen hiç kart veya okey gibi taş oyunlarında kart, taş falan da çalmamışsındır o zaman😂
- 10 ay
Of hala çalmıyorum 😄 uno oynuyoruz dayım kekliyor felaket çalıyor
- 10 ay
Hem öyle kazanmış olduğuma inanmam tatmin olmam
- 10 ay
Bende daha dün Monoply ve Uno oynadım arkadaşlarla hatta unoda 4-0 kazandım🤣
- 10 ay
Ne şimdi tatmin oluyor musun gerçekten 🫠
- 10 ay
Tabi hile yapmadım ama geçmişte kart oyunlarında zevkine yaptığım oldu.
- 10 ay
Ha tamam
- 10 ay
Yok ya çocukken yapardım hileyi şimdi hiç yapmam ki hani orada da yaptığımda sonra söylerdim ki sürekli yapmazdım
- 10 ay
İyi madem 🫠
- 10 ay
Neyse ben kaçayımz iyi geceler size.
10 ayRenkli istop
22 Yorumla- 10 ay
O renk birinin kıyafetinde olunca sağdan soldan çekiştirmeli olurdu uyuzdu 😂
- 10 ay
Evet o yüzden bilinmedik renkler demek lazım 😅
- Müzik & Etkinlik konusunda 504 cevap paylaştı.
10 aySaklambaç ve mendil kapmaca )) birde şey vardı menekşe Menekşe mendilin düşe bizden size kim düşe..🥹
13 Yorumla- 10 ay
Ay eveeeet 🥹 mendil kapmaca çok eğlenceliydi, yağ satarım bal satarım da vardı birinin arkasına mendili atardık zambak zumbak dön arkana iyi bak derdik kovalardık
- 10 ay
Ewwwet ne günlerdi şimdi kimse bilmez o oyunları..
- 10 ay
Teşekkürler 🌈
Yapay Zeka Cevapladı
Mahallede çocukken en sevdiğim oyun istoptu! Topu ne zaman fırlatacaksın, kimi vuracaksın, bir an için herkes paniklerdi! 😄 Ayrıca saklambaç da ayrı bir efsaneydi, karanlıkta saklanıp diğerlerini korkutmaya çalışırdık. Oynarken geçen saatlerin tadı hiçbir şeyde yok. 🌙✨ Umarım o günlerin enerjisini hep içinde hissetmeye devam ediyorsundur! ❤️
12 Yorumla- 10 ay
Evet de sarmıyor bu günler be pera
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
- Müzik & Etkinlik konusunda 23,2b cevap paylaştı.
u 10 ayhalı saha maçları
12 Yorumla- 10 ay
Devam mı hocam
- 10 ay
bizden geçti artık
10 ayGece saklambaç en zevklisiydi, tişörtlerimizi değiştirip sırtımızı dönerdik, yanlış kişiyi sobeleyince tekrar ebe olurdu falan
21 Yorumla- 10 ay
Hahshahsha topal tilki
10 ayArkadaşımla evimiz vardı bizim kendimiz dizayn etmiştik evcilik oynardık çok keyif alırdım yapraktan sarma yapardık sonra bide yakantop ile seksek oynardık o da çok keyifli oluyodu
12 Yorumla- 10 ay
Biz de bebeklerle çok oynardık türlü dizayn yapıp. Barbielerimize elbiseler de dikerdik. Kombin koleksiyonumuz vardı 😄 sonra ordan stardoll a geçtik
- 10 ay
Ayy çokkk iyiiii
10 ayGeçmişte Bir gün hepimiz arkadaşlarımizla son saklambaçımızı oynadık ama kimse bunum son saklambaçımız olduğunu fark etmedi.
14 Yorumla- 10 ay
Harbiden, hangisiydi acaba 🤔
- 10 ay
Nefes alıp vermek gibi hangisi sondu hatırlamıyorum
- 10 ay
Ben çok iyi hatırlıyorum ve hatırladıkça göğsüm daralıyor
- 10 ay
Neden
10 ay🌟🌟🤔💯🆙
Bu konu üzerine derin bence yazmıştım.
Çocukken Sokaklardaki Oyunlar Başkaydı: O Efsane Oyunlardan 5 Tane!
00 Yorumla
10 aySaklambaç ve seksek şimdi seksek bilen çocuk yok ortalıkta ha
11 Yorumla- 10 ay
Harbiden
10 aySaklambaç. Çatıya ya da ağaca çıkardım. Oradan pes etmesini beklerken çürürdüm :)
12 Yorumla- 10 ay
Of ben de ağaçta ağaç olmuştum ya ajdjajdjjs
- 10 ay
:)
10 ayO o Oya, Oya gitti maça, maç bileti kaça 😂😂?
16 Yorumla- 10 ay
Devamı var mıydı😄
- 10 ay
Ebe seçmek için kullanırdık bu tekerlemeyi. Bunun gibi çok var.
Bir iki üçler yaşasın dörtler, dört beş altı, polonya battı, yedi sekiz doku, almanlar domuz, on onbir oniki ruslar tilki, onüç ondört onbeş leşe leşe leş :) kime denk gelirse ebe olurdu. çoook çocuk oyunlarımız vardı. Saysam sayfa lar almaz :) - 10 ay
Bunlar bizim nesle ulaşmamış ya anneme sordum oya gitti maçayı hatırlıyor 😄 bizde o piti piti karamela sepeti vardı
- 10 ay
Annenizle aynı yılların çocukluklarını yaşamış olabiliriz,
Seksek
Dalye
Körebe
kovalamaç
çelik çomak
yakan top
patlak
silgi
çember
yağ satarım
evcilik :)
misket
aşık
topaç
tornet
aklıma gelmeyen daha niceleri - 10 ay
Eveeet dayımlarla oturup anlatırlar çocukluklarını ama çelik çomağı anneannem köydeyken oynarmış bizim mahallede yaygın değilmiş. Ben annemin büyüdüğü mahallede büyüdüm nesilden nesile öyle fark ediyor ki... dayım tahtadan bilgeli diye bi araba yaparmış ben en çok onu sevdim 😄
- 10 ay
Tornet onun diğer adı :)
listeme dahil etmişim şimdi baktım. Cazdırı cuzduru vardı bir de :)
10 ayMisket oynardık kavga ederdik en sonunda mahale büyükleri kola alırdı barisirdik 😄😅
12 Yorumla- 10 ay
Canım kola çekti
- 10 ay
Bu saatte 😅
10 ayÇamurdan kekler yemekler yapardık evcilik oynardık
13 Yorumla- 10 ay
Harikaydı🥹 sonra biz işi yemekteyize çevirdik 😄 her hafta birinin kapısının önünde oluyorduk
- 10 ay
Soruyu görünce geçmişe gittim 🥺
- 10 ay
Güzel oldu ya 😄 herkesin içi hoş oldu
10 ayEn favori oyun saklambaç ve yakalamacaydı. Şimdi sorunu görünce bi geçmişe gittim, ne güzel günlermiş…
111 Yorumla- 10 ay
Evet ya ben de şimdi balkonda otururken o günlere gittim mahalle bomboş 🥺
- 10 ay
Son kez oynadık hepsini ve öylece bitip gitti.. Şimdiki çocuklar hepsinden mahrum kalarak büyüyor, yaşayamıyorlar sokak kültürünü. Yine şanslı nesilmişiz gerçekten.
- 10 ay
Ben bayramda aralarına girip oynuyorum valla ama hemen sıkıldık demeye başlıyorlar hepsi tabletine telefonuna koşuyor 🫤
- 10 ay
Hâlâ oynayan çocuk görebiliyorsan, oldukça şanslısın bence. :) ben sokakta çocuk görmeyi bırak, o yaşta olup, çocuk mentaline sahip olanlarını göremiyorum. :)
- 10 ay
Canımız sıkılıyor diye geliyorlar oynatıyorum bir şeyler de hiç tatmin olmuyorlar her biri başka bir şey yapmak istiyor uyum sıfır alışmışlar bireyselliğe
- 10 ay
Birçok şeyi unuttuk gerçekten ve bu kadar bireysellik aşırı tehlikeli bir eylem.. Birazdan sosyolojik konulara girip, toplumsal normları değerlendireceğiz diye korkmaya başladım.. 😅
- 10 ay
Yok yok dozunda bırakalım ahshahs
- 10 ay
Başka bir soruya artık jfjsjsj
- 10 ay
Gelecek güzel bi soru saatimin dolmasını bekliyorum😂
- 10 ay
İpucu verebilirsin hahah
- 10 ay
Süprayz
Müzik & Etkinlik konusunda 644 cevap paylaştı. Parkta oynanan saklanbaç kaydiraga boylu boyunca uzanirdim
14 Yorumla- 10 ay
Bunun havuz versiyonu da var çok eğlenceli 😄
- 10 ay
Aqua parkta kaydıraklara ve suyun altına saklanarak efsane. Bizim kuzenler suyun altında birbirlerini dövüyorlardı erkekler sert oynuyor ya 😄
10 ayBiz apartmanda oturup o zaman Popstar Türkiye vardı şarkı yarışması yapardık 😂😂😂😂 Onu çok severdim
10 Yorumla
10 ayFutbol basketbol erkeklerde klasik zaten onları söylememe gerek yok. Seksek ve yerden yükseği özledim açıkçası
16 Yorumla- 10 ay
Erkekler seksek oynuyor mu
- 10 ay
Oynardık tabii
- 10 ay
Bizim bi abi vardı bize başka seksek öğretmişti. Yuvarlak çizmişti içini çaprazlama bölümlere ayırmıştı taşı tek ayağı üzerinde zıplayarak sürüklüyordu. Tam net hatırlamıyorum ama katmanlı bir oyundu çok beğenmiştim
- 10 ay
Adam yeni oyun yapmış. Hiç denk gelmedim öyle bir şeye
- 10 ay
Manyak bir şeydi
- 10 ay
Öğretirsen oynanır gfkdmghkdf
10 ayEvet bende istop severdım ortada sıcan o dahada guzeldı ya o değilde harbi çocuk olmak çok iyiydi keşke hıc buyumeseydık hep çocuk kalsaydık😏
10 YorumlaÇok var be gazoz kapağı oynardık, misket, taso süper günlerdi. Sonra kızlar girdi hayatımıza seksek, evcilik, doktorculuk oynaya başladık.
10 Yorumla
s 10 ayHerkes yüksek yine yerden
18 Yorumla- 10 ay
Yerden yine yüksek hep hep
- 10 ay
Güneşin doğmasına da var vakit hala elbet yıldızlara değicez sabah olsak bile nane moola
- 10 ay
Ne bu ahshahs ben cümlenin mantığına baktım her şekilde yerden yüksek anlamı veriyor kısır döngü
- 10 ay
www.youtube.com/watch
oyun da doğru şarkı da :) - 10 ay
Oha çok güzel
- 10 ay
Contra'nın kötü olan şarkısını görmedim hiç.
- 10 ay
O zaman saygı duruşu 🫡
- 10 ay
:) teşekkürler
10 ayToprakla, çamurla oynadığımız oyunlar..
11 Yorumla- 10 ay
Yaptığımız pastalar... ağaç dallarından diktiğimiz mumlar...
Müzik & Etkinlik konusunda 679 cevap paylaştı. Seksek ve saklambaç çok severdim.
12 Yorumla- 10 ay
Sendeki bu kibarlığa bu çıtıpıtılığa seksek çok yakışırdı 🥰
10 aySaklambaç, yerden yüksek, körebe :))
15 Yorumla- 10 ay
Şarkılı yerden yüksek Z harfi gelince hep birlikte "Zaaaalim oyun bozaan"
- 10 ay
Ben daha eskiyim bizim versiyonda şarkı falan yoktu sizinki daha iyiymiş ajsjdkdkdkfkfk
- 10 ay
Ahshahsha sırf o oyun için şarkı ezberlemiştim birsürü
- 10 ay
Repertuar geniş diyosun ajsjdkdkdkfkfk
- 10 ay
Tabiii 😂
10 aySek sek, gerçi hepsini çok severdim 🦋🍀💫
12 Yorumla- 10 ay
Ben de ✨
- 10 ay
🦋🍀💫
Müzik & Etkinlik konusunda 655 cevap paylaştı. 21 aylık oynardık hep anne çıkardım
11 Yorumla- 10 ay
Hahshahdhahdhahdhshd
10 aySaklambaç oynardık o zaman inşaat çoktı kızlarla inşaata girerdik bulamazlardı tabii gerisi malum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayöğretmencilik oynardık bir kız vardı ellerimize bütün gücüyle sopayla vururdu tokat atardı 😂 çok zevkli olurdu
10 Yorumla
10 aySaklambaç, ip atlama
10 YorumlaHerzaman futbol futbol tutkusu bitmez
10 YorumlaEvet aksam karanlıkta saklambaç güzel oluyordu
10 Yorumla- Müzik & Etkinlik konusunda 1,1b cevap paylaştı.
10 aySimit ve kuka
11 Yorumla- 10 ay
Kuka ne
10 ayFutbol
16 Yorumla- 10 ay
Ah dilara keşke bizim mahallede olsaydın kızlar beni hep futbolda yalnız bırakıyordu 😬
- 10 ay
Bizim mahallede de tek kız ben olduğum için mecburi bir sevgiydi benimki 😅
- 10 ay
Ahshahhsjahdaj abilerin kardeşlerin var mıydı
- 10 ay
Evet abim var
- 10 ay
Güzel abisi olanlar nüfuzlu oluyordu kimse bulaşamıyordu 😄
- 10 ay
Güzel anılar biriktirmişsin sevindim senin adına 😊
u 10 ayİp atlama
14 Yorumla- 10 ay
İp atlamanın her türlüsü güzeldi. Tek atlama arkadaşınla karşılıklı atlama, iki kişinin çevirdiği bir kişinin ortada atladığı vardı laleli bir içeriye gir... şey de güzeldi üçgen falan ipi bağlayıp üstünden atlıyorduk her seferinde ip yükseliyordu 🫠
- 10 ay
Ahahah evet ya ne kadar keyifliydi şimdiki çocuklar gibi telefon elimizde gezmezdik biz hiç akşama kadar kapıdaydık ne güzel günlerdi 😄
- 10 ay
Evet yazın gece 3 e kadar dışarıdaydık herkes bahçesinde otururdu ışıklar yanardı kaldırımda oturup çekirdek çitlerdik 🥹
- 10 ay
Ah ah eskiler 🥺
10 ayKörebe oyunu
13 Yorumla- 10 ay
Bunu evde daha çok seviyorum odada alan küçük heyecan artıyor
- 10 ay
Evet şimdi yanında olsam beraber oynarız
- 10 ay
Şiimdii yanında olsam beraber oynarız
10 aySeksek
11 Yorumla- 10 ay
Oyyy tebeşir bulunca nasıl mutlu olurduk 🥹
Aylık
15 Yorumla- 10 ay
İlk kim anne çıkardı
- 10 ay
Hadi be
- 10 ay
Benim de üst düzey yeteneklerim vardı top yerine bacağa vururdum topa vursam uzaya gönderirdim baya iyiydi
10 ayMisket
11 Yorumla- 10 ay
Mahalle mahalle dolaşıp misket toplayan tosuncuklar vardı
Gizli Üye(18-24)10 ayDoktorculuk oynamayı seviyordum ya
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayYedi kule yedi taş bisiklet sürme
10 Yorumla
10 aydoktorculuk elbette ben hep doktor olurdum
00 YorumlaAyakkabı boyamak
00 Yorumla
10 ayİp atlama seksek
10 Yorumla
10 ayGeceleri oynadığımız saklambaç
10 YorumlaFutbol oynamaktı
11 Yorumla
10 ayTabiiki futbol :)
10 Yorumla- Müzik & Etkinlik konusunda 512 cevap paylaştı.
10 aySaklambaç
10 Yorumla Alman oyunu
01 Yorumla- 10 ay
O ne
10 ayBilye..
10 YorumlaMüzik & Etkinlik konusunda 644 cevap paylaştı. Saklambaç ,
10 Yorumla
10 ayEvcilik, karı koca oyunu :)
00 Yorumla
10 aySeksek
10 Yorumla
10 aysaklambaç 🤩