1 yılÖyle bir şey yok.
Bugün çıkmış birisi de mekruh olan şeye haram demiş. Herkes kafasına göre ayet yazıyor, tövbe hâşa! Siz rehberiniz olan Kur'an'ı okuyun, oradan asla şaşmayın.11 Yorumla
Soran1 yılEvet okuyorum çok şükür ama böyle insanlar çok yoruyor ya vallahi bıktırdılar
Yapay Zeka Cevapladı
Hmm, tam bir tartışma konusu bu! 🤔 Şimdi, dini konularda net bir şey söylemek haddime değil tabii, ama bildiğim kadarıyla her şey niyete bağlı. Şarkı söyleyip insanları mutlu ediyorsan, bu neden kötü olsun ki? 😇 Ama eğer şarkılar kötü mesajlar veriyorsa ya da insanları kötü yollara sürüklüyorsa, belki o zaman farklı yorumlanabilir.
Bence önemli olan vicdan. Eğer içinden geliyorsa ve güzel şeyler hissediyorsan, yanlış bir şey yapmıyorsundur. Ama daha kesin bir cevap istersen, bir bilene (din alimi ya da ilahiyatçı) sorman daha doğru olur. 🌸10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
1 yılŞarkı söylemek günah değil ama nerde ne şarkısı söylediğine de dikkat etmek lazım
25 Yorumla
Soran1 yılYa neymiş harammıs yahu allah kadını yaratmadı mı? Ona ses yetenegını veren kim? Müzik kulagını veren kim? Bunları düşünmüyorlar. İyiki kuran var yoksa inanaırdım her denilene
- 1 yıl
Bazıları kadının çalışması haram bile diyor, halbuki bu böyle değil, herkesin inancı farklı ama bazıları insanı İslamdan soğutuyor resmen
Soran1 yılKalbine yatmayan hiç bir şeye inanma.
Cübbeli ahmete inanan müslümanlar var ya adam yanmaz kefen var diyor ya okununca yanmıyormus. Bu Allah'a savaş açmak resmen. Acaba bu iftiraları atanlar ne yapıcak çok merak ediyorum- 1 yıl
Herkesin günahı kendi boynuna boş ver
Soran1 yılÖyle
Her denilene bakarsan nefes alamazsın bu dünyada. Yaşa gitsin fazla kafaya takma.
111 Yorumla
Soran1 yılYa bıktırdılar yeminle ailem bile aynı kuran okumasam birde inanıcam bunlara ya
- 1 yıl
Ha şöyle bir durum var neye göre haram olduğunu şundan varsayalım, diyelim ki sesin çok güzel ve erkeklerde bundan etkileniyor diyelim. Genelde camilerde kadına kuran okutmazlar erkek okur. Arkadaş hangi devirde yaşıyoruz o kadar sanatçı var o kadar kadın müzisyen var cariye döneminden kalan düşünceler bunlar bana göre. Ben sanki hiç kadın sesi duymadım da ölecem hayranlıktan. Müzik dinlemek ve söylemek ruhun gıdasıdır. Sen böyle şeylere fazla kafaya takma ailen de eski jenerasyon olduğu için onların döneminde tabi çocukluktan beri öyle yetiştirildikleri için öyle görmüşler. He de geç.
Soran1 yılMüslüman olarak Allahın rızasını kazanmak isterim tabiki ama yalana inanan akpli istemiyorum. Kalbime yatmayan hiç bir şeye inanasım gelmiyor eğer Allah beni yaratıp bir sorumluluk yüklemişsse seçme ve bir şeyleri değiştirme hakkım da vardır o kadar değerli yaratmis bizi.
İnanalım ama yalana değil Allahın söylediğine
Soran1 yılAKP diye çevirmiş jdjdjd yanlış orası
- 1 yıl
Sen sokakta kedi köpek besleyip salih amel işlediğin sürece sesli müzik söyledin diye cehenneme atılacağını düşünmüyorum. Hiçbir canlıya hiçbir ekosisteme zararın yoksa senden iyisi yoktur. O düşünceler cariye döneminden kalan düşünceler. O dönemde insanlar çok bir şey görmemişti. Sadece din kuralları ile insanlar yönetiliyordu. O zamanlar imparatorluklar krallıklar hakimdi doğru düzgün bir devlet yönetim sistemi yoktu. Hal böyle olunca din ile devlet yönetimi yan yana olacaktı işte Atatürk buna karşıydı haklı olarak. Özgürlük adı altında ibadette var her şey var. Özgürce istediğini yapabilirsin fakat kendine ve başkalarına zarar vermediğin sürece. Benim görüşüm böyle.
Soran1 yılHah ya çok yaşa müzik ruha dokunur ya. Zaten şeytanı günler bu ilimünati biliyor musun bilmem mğzik sektöründeler ve çoğu yabancı ünlü ruhunu sattıgını söyledi imza attıklarını programlarda çünkü müzikle ruha etki edebilirler frekans yoluyla biz neden bunu rahmani uani Allah yolunda kullanmayalım güzel sözleri olan güzel frekanslı bir müzik neleri değiştirmezki.
Bugün gençler ölü gibi bak yemin ederim ruh gibiler ya gözlerinin altı mor çoğu saçma subliminal müzikler yüzünden böyle günün 3 saatini müzikle grcirdiğini düşün beyin zaten ne dersen kapan bir organ hemen bilinmektedir altına etki ediyor psikolojiye göre. Biz bunu günahtan bir adım öteye Götüremşyoruz yahu batı aldı bunu kötü emellerine alet etti biz neden iyiliğe kullanmıyoruz ki. Osmanlıda akıl hastalarına musiki ile tedavi varmıs ruhuna etki ettiğini biliyorlarmıs çünkü. Nereden nereye geldik
Soran1 yılYa çok doğru kesinlikle öylr ya sen iyilik yaptıgın sürece allah sana nedne zulmetsin eğer ona sirkte Kosmuyorsan.
Her insan çok özel ve değerli ya allah herkese yetenk vermiş bunu kullanma diyenler hiç mi Allah'tan korkmaz ki- 1 yıl
Evet bazı 540 Hz frekansında müzikler var bazıları uyuşturucu etkisinde bile kullanıldığı söylendi. İyiliğe kullanmak için kendin için kullanabilirsin. Kötü hissettiğinde müzik söyle veya dinle bu sayede de iyilik yapma isteklerin gelebilir beyninde dopaminin salgılandığında iyi şeylere vesile olursun. Aklıma sadece kedi köpek beslemek geliyor iyi olarak. Çünkü onların ağzı var dili yok insanlar gibi aklı olupta nankör olmayı bilen canlılar değiller onlara yapılan karşılıksız iyilikler mutlaka sevap olarak öbür tarafta karşımıza çıkar.
Soran1 yılEvet haklısın frekanslar etkili
Besliyoruz allah vesile kılıyor biz iyilik etmiyoruz ondan bize editor perde arkasında. Kim ne yaparsa kendine
Turabi’nin yeni şarkıları gibi şarkı çıkartırsan evet he
11 Yorumla
Soran1 yılAhahahah evet
1 yılBende öyle bir şey duydum ama tuvalette diye biliyorum
Birde isyanlar Küfürlü şarkılar için geçerli galiba10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence günah değil, Şarkı söylemek günah olsa nolcak zaten daha büyük gunahlar islemiyozmu hepimiz
10 YorumlaKadinin sesi avret. Yabancilara nağmeli
057 Yorumla
Soran1 yılHımm o zaman Allah kadına yetenek veriyor mu? Ses yeteneği müzik yeteneği veriyor mu?
Soran1 yılYani diyorsun ki Allah yetenk vermiş ama söyleme haram demiş. Erkeği yaratmıs yetenek vermiş sana haram değil sen söyle neden çünkü sen erkeksin sesine kimse hallenmez. Kadın sonuçta dimi. Dısarı çıkamaz çalışamaz haram aman bir erkekle konusmasın mazallaz evleneceği erkeği de tanıe yanlıslıkla
Soran1 yılAyet gösterir misin inanmam için gerçekten atrık saçma yorumlara gelemiyorum
Soran1 yılTamam peki kardeşim sana tek soru kalbime yatıyor mu? Erkek söyler ama ksdın söyleyemez şarkı demek. İkisinin de sesi güzel becerileri ve yetenekleri var diyelim sıef erkek duymasın siye Allah bunu kadına yapar mı? Senin bu kalbine yattı mı? Hadi söyle bakalım allah erkeğe varmaz kıldı kadına serbest bıraktı peki bu durumda ne dersiniz dinî kendi cıkarlarınıza alet etmeyin kardeşim kalbinize yatana inanın
Soran1 yılÜniversitede İlahiyat mezunu İstanbul üniversitesi, aynıı zamanda ana dimi Arapça ve ama Baba Türk olan bir arkadasım vardı kadın haram demedi gidip ilahi söyledi bunj da paylastı bendir de çalıyordu.
Şimdi bu işin ilmini almıs ana dimi Arapça kuranı biliyor hadis biliyor
Soran1 yılOsmanlıda akıl hastalarına musiki ile tedavi varmıs ruhuna etki ettiğini biliyorlarmıs çünkü. Nereden nereye geldik
- 1 yıl
Bak canm ablam denin icin özel arastirdim
https://youtu.be/gLHtGS4WQvc?si=DRKm-HRFt8ZFgOQR
Kadin erkege sarki söylemesi helal dersen dinden cikarsin aman ya. - 1 yıl
Hadisi seriflerde geciyormus ilim adamlarimiz açıklıyor
youtube.com/shorts/TaEAFu-efTs?si=7dCLJnsbZfiOQUFT
Soran1 yılBen Cübbeli dinlemiyorum bu adam yanmaz kefen satmıyor muydu?
Soran1 yılOna bakarsan artıgın hocalardan Birisi Hanefi göre kadın sesi avrat değildir diyor.
Soran1 yılŞarkı söylemenin haram olmasından bahsediyorum ama ben kuranda böyle bir haram yazan görmedim. Âyette, : O halde sana vahyolunan Kur'an'a sımsıkı sarıl! Çünkü sen gerçekten dosdoğru bir yoldasın. 44: Şüphesiz bu Kur'an hem senin için hem de kavmin için bir hatırlatmadır ve bir şereftir. Yakında ona uyup uymadığınızdan sorguya çekileceksiniz.
Bizim sorguya Cekilevegimizi söylüuor ama sorunlu tutuklarından bakın kuranda haramlar çok acıktır, kadın erkek ilişkileri acıktır böyle mühim bir konu sizce kuranda olmama imkanı olur muydu?
Haram kuranda yok ama sahabeler söylemiş peygamberimiz söylemiş öylemi? Kuranda yazmayan bir haramı kanun olarak söyleyebilir mi?
Sen sana vahyedilene uy diyor âyette.
Bakın sana vahyedilene!- 1 yıl
Sünnette hadisi seriflerde vahiydir burayi atlamissin.
مَٓا اَفَٓاءَ اللّٰهُ عَلٰى رَسُولِه۪ مِنْ اَهْلِ الْقُرٰى فَلِلّٰهِ وَلِلرَّسُولِ وَلِذِي الْقُرْبٰى وَالْيَتَامٰى وَالْمَسَاك۪ينِ وَابْنِ السَّب۪يلِۙ كَيْ لَا يَكُونَ دُولَةً بَيْنَ الْاَغْنِيَٓاءِ مِنْكُمْۜ وَمَٓا اٰتٰيكُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَمَا نَهٰيكُمْ عَنْهُ فَانْتَهُواۚ وَاتَّقُوا اللّٰهَۜ اِنَّ اللّٰهَ شَد۪يدُ الْعِقَابِۢ ﴿7﴾
7. Peygamber size ne verdiyse, artık onu alın; size neyi de yasakladıysa, ondan hemen kaçının! Allah’dan sakının! Şüphesiz ki Allah, azâbı pek şiddetli olandır.
(Haşr, 59/7)
Soran1 yılBen okurum kardeşim hırsızlık yapandan zina edenden yalan söyleyenden namhsusluk yapandan daha mı kötü.
Din kültürü dersinde din hocam bana söyletmişti ilahi kimse de yablıs anlamadı ve kimsede kötğ niyetle bakmadı. Bu devirde saekı dinlemiyor mu insanlar sanıyorsun.
Soran1 yılHerkes kendi gğnahına sevabına baksın Allah bir yetenek vermiş kullanmamak kendine haksızlık
Soran1 yılBana saçma gelen şu bir hadis de de kadın erkeğin vücudunda ki tüm izinleri yalana hakkını ödeyemez diye bir hadis vardır ama uydurulmuş olduğu belli
Bazı sözleri peygamberimiz Agzjndan diye eksik ya da kırık olabiliyor bunu ilihiyatcı birisi söyledi bakın. Sabit ve ravileri tam olan hadisler var ama bir de kırık hadisler var yani anlamca eksik hadisler o yüzden kuranla çelişen hadis olamaz.
Soran1 yılKur’an’da kadın sesinin haram olduğuna dair açık bir ayet bulunmamaktadır. Ancak, İslam alimleri bu konuda farklı yorumlar yapmıştır.
Kur’an’da Geçen İlgili Ayetler
Kadınların konuşması ve sesiyle ilgili olarak şu ayet öne çıkmaktadır:
1. Ahzâb Suresi 32. Ayet:
"Ey Peygamber’in hanımları! Siz, herhangi bir kadın gibi değilsiniz. Eğer takva sahibi olmak istiyorsanız, sözü yumuşak bir edayla söylemeyin ki, kalbinde hastalık bulunan kimse kötü bir ümide kapılmasın. (Sözü) makul ve ağırbaşlı bir şekilde söyleyin."
Bu ayet özellikle Peygamber Efendimizin (s. a. v.) hanımlarına hitap etmekle birlikte, genel olarak kadınların konuşurken dikkatli olmaları gerektiğine işaret etmektedir. Ancak burada kadın sesinin haram olduğu değil, yumuşak ve cilveli bir şekilde konuşmanın fitneye sebep olabileceği anlatılmaktır.
Soran1 yılKur’an’da kadın sesinin haram olduğuna dair açık bir ayet bulunmamaktadır.
Ayette kadınların ses çıkarmasının yasak olduğuna dair haram olduğuna dair bir ifade yok.
Haram olan şey zaten acıkca haram diye belitilmiş mesela domuz yemek bu bize haram ama belirtilmiştir. Kadın sesinin haramdır yazmaz kuranda
Soran1 yılKur’an’da kadın sesinin haram olduğuna dair açık bir ayet bulunmamaktadır. Ancak, bazı ayetler ve hadisler üzerinden farklı yorumlar yapılmıştır.
Kur’an'daki İlgili Ayetler:
1. Ahzâb Suresi 32. Ayet:
"Ey Peygamber hanımları! Siz, diğer kadınlar gibi değilsiniz. Eğer Allah’a karşı gelmekten sakınıyorsanız, (yabancı erkeklerle konuşurken) edalı ve yumuşak bir şekilde konuşmayın ki, kalbinde hastalık bulunan kimse ümide kapılmasın. Düzgün ve ağırbaşlı söz söyleyin."
Bu ayet doğrudan tüm kadınlara değil, Peygamber Efendimizin eşlerine hitap etmektedir. Ancak bazı alimler bu ayeti genelleyerek kadınların yabancı erkeklerle konuşurken dikkatli olmaları gerektiğini söylemişlerdir.
Ayette kadınların ses çıkarmasının yasak olduğuna dair bir ifade yoktur; sadece konuşma tarzına dikkat edilmesi gerektiği vurgulanmaktadır.
2. Nur Suresi 31. Ayet:
"Mümin kadınlara söyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, iffetlerini korusunlar..."
Bu ayette kadınların örtünmesi ve haya üzere olması emredilmiştir, ancak sesin haram olduğu belirtilmemiştir.
Hadisler ve İslam Alimlerinin Görüşleri:
Peygamber Efendimiz (s. a. v), kadınlarla konuşmuş, onların sorularını cevaplamış ve onlara İslam’ı öğretmiştir. Bu, kadın sesinin mutlak anlamda haram olmadığını gösterir.
Ancak, bazı alimler kadınların seslerini fitneye sebep olacak şekilde yumuşatmasının veya şehvet uyandıracak şekilde konuşmasının caiz olmadığını söylemişlerdir.
Kadınların ilim öğretmesi, şahitlik yapması, selam vermesi, ticaret yapması gibi durumlarda konuşmasının caiz olduğu konusunda İslam alimleri hemfikirdir.
Sonuç:
Kur’an’a göre kadın sesi haram değildir.
Soran1 yılKur’an’da kadının şarkı söylemesinin haram olduğuna dair açık bir ayet bulunmamaktadır. Ancak, İslam alimleri şarkı söylemenin şekline, sözlerine ve etkisine göre farklı yorumlar yapmışlardır.
Peygamberimizin (s. a. v.) Hadisleri ve Uygulamaları
Peygamber Efendimiz (s. a. v.) müzik ve şarkıyı tamamen yasaklamamıştır. Hatta bazı hadislerde kadınların şarkı söylediği durumlar anlatılmıştır:
Aişe (r. a.)'den rivayetle: Bayram günü yanlarında def çalıp şarkı söyleyen iki genç kız vardı. Hz. Ebubekir (r. a.) bunu hoş karşılamadı, ancak Peygamberimiz (s. a. v.), "Bırak onları ey Ebubekir! Bugün bayram günüdür." buyurdu. (Buhari, Iydeyn, 2)
Ensar’dan bir kadın, Hz. Aişe’nin düğününde şarkı söyledi. Peygamberimiz buna karşı çıkmadı. (İbn Mâce, Nikâh, 21)
Kadının Şarkı Söylemesi Haram mı?
İslam alimleri kadınların şarkı söylemesini üç duruma göre değerlendirmiştir:
1. Caiz (Helal) Olan Durumlar:
Sözleri haram içermeyen, ahlaka uygun şarkılar.
Kadınların yalnızca kendi hemcinsleri arasında veya aile içinde söylemesi.
Bayram, düğün gibi meşru eğlencelerde söylenen şarkılar.
2. Şüpheli Durumlar:
Kadının yabancı erkeklerin önünde şarkı söylemesi. Çünkü Ahzâb Suresi 32. ayetinde kadınların cilveli ve yumuşak konuşmaması gerektiği belirtilmiştir. Şarkı, sesi yumuşak ve etkileyici bir hale getirdiği için bazı alimler bunu sakıncalı bulmuştur.
3. Haram Olan Durumlar:
Şarkının müstehcen (ahlaka aykırı) sözler içermesi.
Şehvet uyandırıcı bir ortamda söylenmesi (örneğin, içki içilen veya haram eğlencelerin olduğu yerlerde).
İslam’a ve ahlaka aykırı mesajlar içeren şarkılar.
Sonuç
Kur’an’a göre kadının şarkı söylemesi doğrudan haram kılınmamıştır.
Haram: Müstehcen, ahlaka aykırı veya şehvet uyandırıcı şarkılar söylemek
Eğer belirli bir durum hakkında daha detaylı açıklama isterseniz, sorabilirsiniz.
Soran1 yılPeygamberimiz (s. a. v.) kendi başına haram koyabilir mi?
Hayır, Peygamber Efendimiz (s. a. v.) kendi nefsinden haram koymaz. Onun tüm sözleri ve hükümleri vahye dayanır. Kur’an’da bu konuya işaret eden bir ayet vardır:
> "O, kendi arzusuna göre konuşmaz. Onun söyledikleri, kendisine vahyedilen vahiyden başka bir şey değildir."
(Necm Suresi, 3-4)
Bu ayete göre, Peygamberimiz (s. a. v.) kendi isteğiyle hüküm koymaz, Allah’ın ona bildirdiği hükümleri insanlara ulaştırır.
Kur’an’a Göre Helal ve Haram Koyma Yetkisi
Kur’an’da haram ve helal koyma yetkisinin yalnızca Allah’a ait olduğu açıkça belirtilmiştir:
> "Allah’ın size helal kıldığı şeyleri haram saymayın..."
(Maide Suresi, 87)
> "Dillerinizin yalan yere nitelendirmesiyle ‘Bu helaldir, şu haramdır’ demeyin. Çünkü Allah’a karşı yalan uydurmuş olursunuz..."
(Nahl Suresi, 116)
Bu ayetler gösteriyor ki, helal ve haramı belirleme yetkisi yalnızca Allah’a aittir. Peygamberimiz (s. a. v.) ise Allah’ın hükümlerini tebliğ eden bir elçidir.
Peygamberimizin (s. a. v.) Yasaklamaları Vahye Dayanır
Peygamberimiz (s. a. v.), bazı şeyleri yasaklamışsa, bu yasak ya Kur’an’dan bir işarete dayanır ya da Allah’ın ona bildirdiği bir vahiy iledir. Çünkü Peygamberimiz (s. a. v.), Kur’an dışı vahiy de almıştır:
> "Allah, Kitabı ve hikmeti (sünneti) indirdi..."
(Nisa Suresi, 113)
Burada "hikmet", Peygamberimizin (s. a. v.) Kur’an dışındaki vahiy ile aldığı bilgileri ve sünnetini ifade eder.
Şarkı Söyleme Konusuna Gelince
1. Kur’an’da şarkı söylemek doğrudan yasaklanmamıştır. Ancak Lokman Suresi 6. ayet gibi ayetlerden bazı alimler müziğin kötüye kullanılması halinde haram olabileceğini söylemiştir.
2. Peygamberimiz (s. a. v.) müziği tamamen yasaklamamıştır. Örneğin, bayramlarda ve düğünlerde def çalıp şarkı söyleyen kadınlara izin vermiştir. (Buhari, Iydeyn, 2)
3. Ancak bazı müzik türlerini yasaklamıştır. Şehvet uyandıran, haram ortamlarla ilişkili olan müzik ve
Soran1 yılAfetlerden anlayacagınız haram helal koyma yetkisi Allah'a aittir kuranda yazmayıyot o şu hoca haram demiş buna inanmam.
Soran1 yılHayır arkadasım oradan bakmdım hadis ve ayetleri paylaşan bir yer bu oku baknoku ilk ayet oku İkra.
Soran1 yılKur’an’da şarkı söylemenin haram olduğuna dair açık bir ayet yoktur. Ancak bazı alimler, şarkının sözlerine, ortamına ve etkisine göre hüküm değişebileceğini belirtmiştir. Eğer şarkı İslam’a aykırı, müstehcen veya haram olan şeyleri teşvik ediyorsa haram olur. Aksi takdirde, Kur’an’da erkekler veya kadınlar için şarkı söylemenin doğrudan haram olduğu yazmaz.
Soran1 yılSonuç olarak ben söylüyorum. Kuranda haram yazmıyor acıkca emri allah veririm.
Soran1 yılEmri Allah verir.
Soran1 yılAyetten sen haram yazan delil göstermedin ki. Arkadasım Allah dışında haram helal kimse belirleyemez. Çünkü biz kurandan sorumlu tutulacagiz bakın böyle büyük bir sorumluluk için haramlarda helallerde acıkca belirledik hatta âyette diyor ki; Allahın helal kıldığını kendinize haram kılmayın diyor.
Soran1 yılNe diye korkuyorsun herkes kendi inancınfan sorumludur. Ama size bir soru, bir insan diyelim ki doktorluğu yeteneği var ve kadın ama sen bu kadına calısmak kadınlara haramdır dersen bu insana zulum etmiş olmaz mısın? Allah ona böyle bir yetenek vermiş diyelim ki.
Birde söyle düşün sesi güzel olan ve doğuştan müzik kulagı ile doğan o kadar çok çocuk var ki, bakıyorsun bir çocuk eline kasık almıs vurarak ritim tutuyor. Bu yeteneği ona veren kim söyler misin? şimdi bu çocuk sana ben müziği seviyorum dediğinde ne diyiceksin kuranda Alkah haram mı kılmıs diyiceksin? O da sana hangi ayette haram kılmıs diye sormaz mı?
Ve demez mi sana bana bu yeteneği veren Allab değil midir diye?
En büyük günah allahın haram kılmadıgını haram helal belirleyip yalan söylemektir. Bu allah adına hüküm vermek olur. Doğrusunu en iyi o bilir.
Haramdır demiyorum helaldir de demiyorum kurandan daha iyi araştıracağım inşallah.
Ama sakın Allah adına haram belirlemeyin.!
1 yılBir yerde mi şarki söylemek?
01 Yorumla
Soran1 yılAynen f
1 yılOlmaz merak etme
10 YorumlaSen kimsin ki sana delil getirelim vuvuzela Kezban
02 Yorumla
Soran1 yılDefol git o zaman gerizkalı
Nerden çıktı?
Hangi dinde duymadım06 Yorumla
Soran1 yılİslam da ama yok yani millet kafayı yemiş
Soran1 yılYok söylesene
Soran1 yılPardon ben sen sordun sandım yapay zekaya
Soran1 yılTeşekkür ederim çok çabuk sinirleniyorum ya hele böyle yalan uyduruanlar varya
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar