Müzik Yapmak/Globalleşmek?

Arkadaşlar merhaba. Ben 20 yaşındayım ve şu an Avustralya’da yaşıyorum. Burada Sydney’de üniversite öğrencisiyim. Her ne kadar mühendislik fakültesinde olsamda aslında tam olarak bununla barışık olamadım. Türkiye’de yaşarkenden beri, çok küçüklüğümden beri müziğe olan ilgim asla bitmedi hatta daha da çoğaldı. Yani yarın öbür gün bu konuda başarılı olacağımdan emin olsam şu anda kimya mühendisliği okumayı bırakırdım.
Küçüklüğümden beri yine Avustralya ve Amerika gibi bir ülkeye taşınıp üniversite okumakta hayalimdi ayrıca, ailemin de desteğiyle hayallerimi her zaman gerçekleştirdim.
Buraya 2 yıl önce taşındım ve burada yine müzik hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Avustralya’da olmam benim için kesinlikle büyük bir artı.
Fakat tarihe/geçmişe baktığımızda dünyaca başarılı ve ünlü olmuş bir starımız yok Türkiye olarak. (Bu gerçekten üzücü)
Ama bir yandan, dünyaca başarılı ve ünlü olmuş sporcularımız, bilim insanlarımızın olması mutlu ediyor.
Diğer her alanda ünlü ve başarılı kişiler çıkarmış fakat müzikte nedense bunu yapamamışız. Nedenini ve Türkiye’de ki starlarımızın üzerine çok fazla araştırma yaptım ister istemez ama bir karşılık bulduğum söylenemez.
Sadece kendi menfaatlerim için söylemiyorum ama eğer bir gün bu konuda başarılı ve tanınan olan birisi olursam, ülkemi gururla temsil edeceğim. Bunu gerçekten her yönden çok istiyorum.
Buraya üniversite’ye bile geldiğim günden beri ülkem ile güçlü bağlarımdan ve ülkemizi ne kadar sevdiğimizden, tarihte veya güncel, neler yaptığımızdan bahsetmeye çalışıyorum tüm Avustralya’ya bile.

Sizce benim için bu sadece bir hayal mi yoksa bu gerçekten gerçekleştirilebilir mi? Daha önce dünyaca tanınan ve “global” anlamda başarılı olmuş sanatçımızın olmaması bir hayli motive düşürücü…
Müzik Yapmak/Globalleşmek?