iyi ve kötü yanları da var. Kültür değerlerimizinde yok olmaya başlaması beni korkutuyor. Anadolu kültürünü sağlam buluyorum. Bize has şeylerden vazgeçmek de istemiyorum.
Cevabın nedir?
Cevapla
+1 yılKüreselleşme günümüz yaşantısında artık kimsenin kaçınamayacağı birşey. Elektronik ve telekominasyon alanında ki teknolojik gelişmeler artık ister istemez Avrupa'da, Asya'da veya Amerika'da ortaya çıkan bir düşüncenin, fikrin, olayın aşırı kısa bir sürede dünyada vuku bulmasına neden olabiliyor. Yani bu kadar hızlı veri alışverişinin olduğu bu dünyada, kültürlerin birbirinden etkilenmemesi de beklenemez. İlla ki kültür çakışmaya ve yeni trendler olmuşmaya başlayacaktır. Bundan kaçış yok. İnsanların yapabileceği şeyler, kendilerine has gördükleri şeyleri koruyup onlara sahip çıkmalarıdır. Aksi takdirde bunlara yitirmeye mahkumdur.
Ama kültür yozlaşması sadecce küreselleşme yoluylada gerçekleşmez. Örnek olarak Asya'dan Avrupa'ya gelen Türkler, Macaristan bölgesinde kendi kimliklerini yitirip, kendilerini Macar olarak görmeye başlamıştır. Yani küreselleşme, kültürel yozlaşmanın tek sebebi değildir. Beşeri, dini, ekonomik, bölgeseler etkenlerde kültürün değişmesinde, yozlaşmasında etkili olan etkenlerdir.
Bu yüzden ben küreselleşmeyi o kadarda kötü birşey olarak görmüyorum. Sonuçta küreselleşme insanların önüne bir seçenek koyuyor ve herkes istediğini seçiyor. Asıl sorun seçtikten sonra doğan sonuçları, küreselleşmeye atıyor. Buda işin trajikomik kısmı diyebilirim herhalde :D00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSen vazgeçmek istemeyebilirsin, ama bu dünyayı yöneten çok güçlü insanlar var. O kadar hastalıklı insanlar ki bunlar, para için neredeyse yapmayacakları hiçbir şey yoktur.
Bizim ülkemizinde durumuna bakıldığında, insanlar vakitlerinin çoğunu tv başında, facebook, twitter... gibi şeylerle uğraşmakta.
İsterdim ki bizim ülkemizde kitap okuma oranı yüksek olsun, insanlar birşeyler üretebilsin.
Geçenlerde bir makale okuyordum, link bulursam buradan paylaşırım. Amerika'da bir genç (lise öğrencisi) açık kaynak kodlu protez kol üretmiş ve bunu internette yaymış. Ortalama 300$'a kol üretebilme imkanını bulmuş. Piyasa ortalaması 3000$+ genelde.
Umarım bizim de ülkemiz bir gün bir şeyler üretebilir hale gelir :)06 Yorumla
Soran+1 yılprotez kol olayı ilgimi çekti.. Adam kodlarını da mı paylaşmış yani bu projesinin çalınmasına yol açar , o derece de mi rahatlık göstermiş?
- +1 yıl
Açık kaynak kodlu olarak paylaşmış zaten, yani herhangi bir kar amacı yok sadece piyasadaki firmaların özürlü insanları kullanmasını engellemiş oldu böylece.
Çocuk zaten elektronik devre şemasını, yazılım kodlarını açık olarak paylaşmış. İsteyen herkes kendi evinde bile üretebilir. Şu anda kendisi sadece kol yapmış, oluşturduğu proje onlarca insanın yüzünün gülmesine neden olacaktır :)
Soran+1 yılSuper ya helal olsun ne deyim herkes bunu da yapmaz... Aferin çocuğa... Zaten ben de bazı fikirler birşeyler buluyorum toplum için uğraşıyorum mesela sonra fikir bulunca ondan nasıl para kazanılır diyorum , bir engellinin cebinden çıkacak parayı sömürmek... Bu da çok ilginç bir durum bence.. Onun mecburiyetinden faydalanmak.
- +1 yıl
Bizim ülkemizde proje geliştirmek çok zor :)
Ben de sektörün içerisindeyim, eğer siyasi birilerinin cebine para girmiyorsa yaptığın projenin hiçbir değeri olmaz.
O yüzden amerika'nın bu tarz kültürüne hayranım. Proje ne olursa olsun destekliyorlar.
Onun dışında şunu da belirtmek isterim, protez dışında kanser hastaları da sömürülmekte. Yakın zamanda bir arkadaşımın annesi vefat etti. Vefat etmeden önce, acılarının dindirilmesi için iğneler vuruluyordu bu iğneler yurt dışından gelmekte ve her bir tüpü neredeyse 1000 tl.
Arkadaşım hatırlamıyorsam ortalama 20bin tl felan para harcamıştı annesinin iyileşmesi için.
Soran+1 yılİnanamıyorum çok fena... Bunun etik yönü de tartışılır işte.. Adam da emek satıyor birşey de diyemiyorum o da çözüm bulmuş.. Daha en azından insaflı bakabiliriz ama...
- +1 yıl
Dünya'da tahmin edemeyeceğiniz psikopat düşünceye sahip insanlar var ve bu insanlar parayı ve enerjiyi yönetiyor. Bu insanlar ve grupları başta olduğu sürece böyle şeyleri her zaman göreceğiz.
Dünya'da artık insanlar sadece kendi çıkarları için uğraşıyor, bunun sonucu kesinlikle felaket.
Aile & Toplum konusunda 707 cevap paylaştı. yenilikleri kültürümüzün içinde harmanlamak yerine taklitçi bir sistem dahilinde yapmaya devam edersek sürekli kendi kültürümüzden yeriz diye düşünüyorum.
21 Yorumla
Soran+1 yılGüzel demişsin...
+1 yılBen bunu desteklemiyorum, bana kultur farkliliklari zenginkik gibi geliyor, hatta farkli adetler felan ogrenmek hosuma gidiyor :)
04 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikleeee aynı fikirdeyim.. Ben şu sıra hint ve ortadoğu , iran filmi filan izliyorum. O kadar guzel geliyor ki onların kendine has şeyleri. Bir hollywood filminde o tat yok. Bir de karakterler annem babam gibi o yuzden yakınlık duyuyorum. Mesela hiçbir sktor bir kemal sunal olamaz gozumde. Bunları unutmak filan kotu... İnşallah bunlardan kopmadan değişim olur. Yeterince bilinçli olursa toplum yok olmaz.
- +1 yıl
Katiliyorum ama bizim ulkemizde bana gore bir onceki nesille bizim baglarimiz, hayat tarzimiz cok farkli... ister istemez bir kopukluk olmus...
Dedigin gibi kultur cok onemli, ben halk oyunlarimizi bile seviyorum... hatta bir ulkede 15 gunluk orta cag hafyasi vardi ben hep istanbuldada bu uygulama yapilsin... osmanlidaki gibi pazarlar, carsilar kurulsun ve festivale katilanlar, donem kiyafetleri giysin, etkinlik yapilsin istemisindir :)
Soran+1 yılÇok guzel tebrik ederim iyi kalmışsın.. Millette bir ozentiliktir gidiyor.. Yahu hiç mi guzelliği yok bu coğrafyanın? Her taşına toprağına turku yazılmış oyle bir coğrafyadayız. Ben halk muziği de dinlerim çok ve hani gerçekten 1800 lu yıllardan itibaren olan tum muzik tarzlarını dinledim. Ben de çok batıcıydım ama inan bir neşet ertaş yoktu. Kıymetini bilmek gerek. O şarkıları anlayamayan birçok insan var.
- +1 yıl
Evet bazilarina gore, yabanci muzik dinlemek bir kulturun oldugu anlamina geliyor... tabiki seviyorsan dinle ama bu kulturlusun anlamina gelmez... turku dinleyenle dalga gecen arkadaslarim var, sasiriyorum...
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
88Cevap
@elalor arkadaşımızla tartışmanı baştan sona okudum ve soruya uzun uzun konuya değinmeye gerek duymadım. Biz bu kafayla gidersek ne küreselleşebiliriz, ne de çağa ayak uydurabiliriz. Duygularımızı kaybedelim diyen yok ama bakkal amcanı özlüyorsun diye de süpermarketleri çöpe atmayalım değil mi? Türklerin; sadece Türklerin duyguları vardır, sadece Türkler iyidir, masumdur, Avrupalılar şöyledir, böyledir gibi kulaktan dolma saçma sapan kalıplaşmış cümleleri beni benden alıyor. Neyse korkma biz ne küreselleşebiliriz, ne de Avrupalılaşabiliriz. Sağlık konusuna değinmişsin, o konuda da Sicko isimli belgesel filmini izlemeni tavsiye ederim. Amerikalı bir mağdurun diğer ülkelerdeki gelişmiş sağlık hizmetlerine nasıl şaşırdığını konu alıyor. Neyse konuya girmeyeceğim dedim kendimi tutamadım. Madem yoruma açık bir soru sordun, küreselleşme kelimesinden bu kadar korkmayın diyorum, iyi geceler.
217 Yorumla
Soran+1 yılİyi tarafları var tabiki ama biz sence o iyi tarafları alarak mı kureselleşiyoruz? Avrupa da yenilenebilir enerji çevre olsun insanları daha duyarlı biz bunu mu alıyoruz yoksa benliğimizi mni kaybediyoruz? Bizimkisi saçma sapan onlar gibi giyinmek , onlar gibi yaşamak , onların muziklerini dinlemekten öteye geçmiyor... ;Bunu da biliyorsun ve hala böyle dihyorsun:. Benliğimizi yitirmeden faydalı yönlerini almak gerekiyor.
Soran+1 yılonunla o kadar tartışmamın sebebi kimi kör bir nesil var kendi kültürünü hiç edip avrupa ne yapsa dogrudur onlar harikadır biz kötüyüz berbatız Ama avrupa öyle mi avrupa harika... Küreselleşiyorsan da vatanına ihanet etmeden kuresellleş.. Bu yani.. Ben bu düşünceye kıl oluyorum. İstanbul gibi bir şehir de yok.. Çok güzel bir şehir. Bunun kıymetini bilerek yaşa. Avrupa da mukemmel filan değil kendince onunda eksikleri vardır. Kız kendini fena halde kaptırmıştı. Kendimizi kim seye kötülettirmem. Bu yanlış batılılaşma olur. Orası mukemmel de burası berbat mı? Bunu söyleyemez kimse.. Orda da eksikler bulunmaktadır. Bunu diyeceği yere bir insan madem orası çok iyi neden bir proje başlatıp o0rdaki guzel bir şeyi nbizim ülkemize getirmeye çalışmaz? Sadece özenti duruyor.
- +1 yıl
Avrupalı gibi giyinmek diye bir tabir yok ya herkesin kendince tarzı vardır. Onların müziklerini dinlemek, küreselleşmek değildir. İnsanlar yaşam tarzlarını kendileri seçerler yani alaturka yaşama bağlı kalmak istemeyen insanı kötü olarak adlandıramayız. Küreselleşme çok başka bir boyuttur. Tamam, Marksistlerin teorisini doğru buluyorum. Küreselleşmenin, kapitalistlerin krizden kurtulmak için uydurduğu bir şey olduğunu ve kendi çıkarları bittiğinde ortadan kaldırabileceklerini de mantıklı buluyorum fakat aklını kullanan her ülke bu süreçten kazançlı çıkmasını bilir. Bu kadar korkmaya gerek yok.
Soran+1 yılDünyadaki kültürlerin hepsi bir zenginliktir ve yok olmaması gerekir.. Dünya da her yere gidince aynı olmasını istemem. Kendi yediği şeyler kendi dansı kendi türküleri olması zenginliktir.. Net..
Soran+1 yılBilinçli bir halk kazançlı çıkar ve değişime de ugramaz sadece eksiğini düzeltir ama türkiye nin öyle bilinçli ıoldugunu sanmıyorum. Korkmakta da haklıyım bence.. Özenti gençlerin sayısı çok fazla. Türkü dinledi diye diğerini aşağılayan bir nesil var..
- +1 yıl
Eksik bilgiyle çok fazla şeye yorum yapıyorsun ki @elalor da buna değinmiş zaten. Bir Amsterdam, hiçbir eksiği bulunmayan bir şehirdir ve bunu bütün dünya kabul eder. Ayrıca İstanbul'u dünyanın hiçbir şehrine değişmem orası çok başka bir konu. Küreselleşme demek, başka ülkelerin kültürlerini, müziklerini, danslarını bizimkiyle değiştirmek demek değildir. Bence sen bu konuda yoğun bir araştırma yap ve sorularının cevabını al. Küreselleşmeden, isteyen ülke istediği şeyi alır. Zorla kendi kültürünü sana işletemez kimse. Küreselleşmeyi evrenselleşme ve ticaret pazarının genişlemesi olarak görmeyi dene. Neden küreselleşme sürecindeki hükmedilen ülke olmayı kabul ediyorsun ki? Biz de bir başka pazarlara açılabiliriz bu sayede. Senin taktığın konuyla kültürümüzü Avrupa'ya tanıtabiliriz. Gelişmekte olan ülke diye bir şey olmadığını ve gelişmiş ülke sınıfına hala çok uzak olduğumuzu kabul etmememiz yüzünden hala gelişemiyoruz.
Soran+1 yılİyi de dediğim şeyi anlamıyorsun. Farkında olmadan kendi değerini unutarak bunu yapyoruz. Yurtdışına onlara hayran olarak mı çıkmalı yoksa ben de kendim böyleyim diyerek mi çıkmalı? Aynı şey dediğimle ticaret diyorsun herkes Rijhanna dinliyor neşet ertaş _? ı bilen yok.. Al işte...
Soran+1 yılküreselleşme iyi birşey değildir.. Türkiye nin yaptığı da malca bu duzenne girmektir. gayet giriyoruz sen anlamıyorsun. BBir moda yaratılıyor onun peşine sürükleniyoruz. Açmadan bakmadan sonra da kendimizi kaybediyoruz.
Bu yani bunu anlayamaman?
popüler kültürün popüler objelerinin ticareti. hamburgerin her yerde tüketilmesi.. evrensel kültürün yerel kültürleri yutmasıdır.
Soran+1 yılO saydığın batıdaki sağlık sektöründeki olsun guzel yönler olsun onlar küreselleşmiyor zaten. Küreselleşme sadece bir kültüğr erozyonu bir moda yaratılıp pazar yaratılması bunun sonucunda da özenti gençlik ve o yöne kaymak.. Sağlık mı eğitim mi küreselleşiyor? Asıl kültür üzerindedir küreselleşme..
- +1 yıl
Anlatamadığım şey buydu. Küreselleşmeden ne almak istediğine sen karar verirsin. Neyse bu kadar heyecan yapma çok daha büyük sorunlarımız var boşver bunları çok saygıdeğer devlet büyüklerimiz düşünsün. Buradaki kinayeyi anlamayıp tekrardan laf sokmaya kalkma baştan açıklayayım da. Daha fazla cevap vermemenizi rica ediyorum zira okumayacağım bile.
Soran+1 yılİyi de benim dediğim şey asıl küreselleşmenin tanımıdır. Sizin savunduklarınız batıllaşma.. Siz avrupanın iyi yönleri bizden çok diyorsunuz tamam ama kureselleşme onlar üstünden gitmiyor ki zaten kültür üzerinden geliyor. Ara bak bence küreselleşme ve kültür , kültür erozyonu çok makale göreceksin. İyi yönleri de var tabi bu durumun ama genel bazda zararı daha çok...
Soran+1 yılbunu görmen için batı özentisi gençlere bakman yeterli. Sanki hiç yoklar mış gibi konuşmuyormusunuz? Batı çok iyi batı harika batı nın muzikleri giyimleri herşeyi güzel.. Ok.
Soran+1 yılCevap atabilirim yazmayabilirsin. Senin isteğin üzerine kaarar verecek değilim neticede. Ben aynı fikirdeyim. Okulunu okumusun da tanımını bilmiyorsun ne diyim.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılO kadar geniş kapsamlı makaleler yazılabilecek konu için sormuşsunuz. Küreselleşme, Global Dünya, Dijital Çağ bu kelimeler ile birlikte başlayabiliriz açıklamalarımıza. Küreselleşme hayatımızın birçok alanında bizlere kolaylıklar, zamanımızı daha iyi kullanma imkanı veriyor. Artıları var ilk akla geldiğinde. Dezavantajı, kendinizde belirtmiş olduğunuz üzere kendi gelenek ve göreneklerimizden, ananevilerimizden kopuşumuza sebebiyet veriyor. Anadolu kültürü günümüzde sağlam gibi dursa da ; teknoloji ile beraber ister istemez bir takım şeyleri değiştirebiliyor. Üzülerek de olsa görüyorum. Avantajı da var; dezavantajı da. Kişiye göre birçok yorumlarda duyabilirsiniz. Konu çok geniş düzlemde değerlendirilebilir. Burada sadece kültürel ve teknoloji açıdan kısaca değerlendirebildim.
01 Yorumla
+1 yılToplum bozuldu kızlar kaşarlarsı erkekler namussuzlastı
kadın cinayetleri hırsızlık yolsuzluk dedikodu vs
maalesef toplum bozuldu apartmanlar cıktı komsuluk bitti nerde o eski mahalle anılarımız müstakil evlerimiz felan hep cocuklugmuzda kaldı yine ramazan eski bir heyecanı vardı ramazanların birçok şey yazablirim eskiye dair ne varsa..10 YorumlaKüreselleşme dünyada savaş çıkma olasılığını, ırkçılığı, uluslararası uzlaşma durumunu, insan özgrülüğünü, gereken yerlere yardım ulaşamasını, olası bir tehditle (saldırı, biyolojik etkenler...) mücadeleyi, insan haklarını olumlu yönde etkilerken insan nüfusünda çok ciddi artışlara ve işlenen suç oranlarında geçicide olsa olumsuz yönde etkilenmelere neden olabilir diye düşünüyorum. Küreselleime doğru değil, bilinçli küreselleşme doğru olanı!
00 Yorumla
+1 yılüniversitedeyken Globalization is bla bla diye başlayan yüzlerce yazı yazmıştım o gelir hala aklıma içeriği umrumda değil bizim memleket küresel güç olacakmış globallleşmenin başına inşaat sektöründeki liderliğimizle damga vuracakmışız yenir Türkiye yayınları aafasdfasdga
00 YorumlaBu konu hakkında tez yazmıştım.. Batının egemenliğine girmekten başka bisey değil
Fakat ince bir ayrıntı var aslında bati toplumunun da bir değeri kalmıyor ortak insan durtuleriyle hareket eden sistemler hakim oluyor.. burada dini değerler tamamen yok olana kadar bir süreç isliyor04 Yorumla
Soran+1 yılÇok guzel yazmışsın. Aslında toplum hedonistleşiyor değil mi?
- +1 yıl
Yani unlu psikolog Freud insan doğuştan 2 önemli durtuyle doğar diyor biri cinsellik diğeri saldırganlık eğer Ahlaki bir disiplinle egitim almazsan bu iki özellik hakim olur.. saldırganlık sadece şiddet değil ornegin büyük şirketlerin hep daha fazlasını istemesi kariyer artırmak gibi başkalarını ezerek yükselmek ornek verilebilir
Soran+1 yılMakalene ulaşabiliyor muyuz? Ve de ne okuyorsun?
+1 yıldış topluma ayak uydurma isteği milletimizdede ülkemizdede empati yaratıor nedense oysaki bu dünya vaktiyle osmanlı imparatorluğpunun küreselliğinde medeniyete kavuştu adam terbie bilmeyen yaratıklar şimdi bize görgüsüz diyor. hatta kızlarımız bunlarla evlenmek bile istior kültür derecesi giderek düşen bir toplum olmaya göz kırpıo gibiyiz. gönül istiyor ki tüm değerlerimiz saklansın ve korunsun gönlümüzde zihnimizde..
00 Yorumlakültürümüz batsın... insanların farklarının önemi olmadıgını bir dünyada yaşamak istiyo herkez sizde ille biz farklıyız demeye çalışıyosunuz he farklsınz aferin :D
01 Yorumla
Soran+1 yılDeğişik şeyler guzeldir değişik inanışlar değişik yaşam tarzları ulkelerin kendina has şeyleri guzeldir.
+1 yılAnthony giddens bu konuda akla gelebilecek herseyi çok yonlu yazmis sagolsun. Kuresellesmek kotu düşlerin emrine gecmemesi gereken bir silah... bir ganimettir.
01 Yorumla
Soran+1 yılGuzelmiş beğendim...
Aile & Toplum konusunda 459 cevap paylaştı. Sınırlara ve kökenlere karşı olan bir insanım ben.
İnsanlar doğdukları yerleri seçemiyorlar ama yaşadıkları yerleri seçebilirler bence.
.. ve eminim başka sınırlarda başka başka insanlar kumulatif ortalamada daha mutlulardır.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçok iyi oldu çok da güzel iyi oldu taammı. şimdi mesela türban olayını çok karıştırdılar. aralarında bir fark galdı, o farkda çok güzel oldu. herkesizn hayatına kimse garışamaz. ha nasıl garışamaz. ben bu şekil giyinirim, bu bayan şu şekil giyinir. şu şekil giyinir... amma hiçkimse kimseye garışmaya bir hakkı yok. özgürlüğü bidir. aa başörtü kurban olduuum ya resullallah tan gelebilir amma lakin ki öyle değildir. benim yorumlamam bu kadar. hadi hayrılı işler
01 Yorumla
Soran+1 yılOnu oyle kastetmedim. Sosyal ilişkiler değişti. Turk orf ve adetleri bozuluyır. Turku sevmiyoruz, geçmişimizi tarihimizi unutuyoruz, kıymet bilmiyoruz, tuketim toplumu haline geliyoruz, seks ve al sat al sat tuket bu yerleşiyoeir..
Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Küreselleşme bize uğrasaydı 19 Şubat 2015 tarihinde bu kadar geri bir ülke olmazdık. Daha aydınlanma çağına bile giremedik ne globalleşmesi?
112 Yorumla
Soran+1 yılileri gitmek sence küreselleşmekten mi ileri geliyor? Batı ileri mi diyorsun? Batının kötü yanları da çok fazla... Ölsen yüzüne bakmayacak derecede sert kurallar içindeler, insiyatif yok , insanlık yok robot gibiler. Bu mu iyi?
Soran+1 yılArkadaşım maaşı kadar çalılır , sen doktor olsan saat 5 i geçtikten sonra gitsen seni almaz bakmaz... Ucuza bedavaya bakayım yapayım işini yoktur, Okulları bile ne kadar zoır.. Burada hocana diyoırsun yapmayın etmeyin geçirin çocugumu hoca kabul ediyor orada böyle birşey yapamazsın. işlerini önemserler. Arkadaşlarım evlerinde kaldı yemek yapıyor adam bir kere soruyor yersen yersin yemezsen ikram etmiyor demişti. Türklerde buyur eder kapısı açıktır herkese...
Soran+1 yılİlişkileri bile ne tuhaf o mu hoş olan kimin eli kimin cebinde belli değil.. Türk toplumunu aşağılamak nedir azıcık kendi kültürünüzü özünüzü sevin koruyun. Batının yoz duygularını almak yerine disiplinini sadece alsak yeter. Ama biz batılılaşma derken yanlış yorumluyoruz.
- +1 yıl
Ben ülkemi sevdiğim için açık sözlü olarak geriyiz diyorum. burada ütopik konuşmanın kimseye yararı yok. Ülkemi geliştirmek için 2 okul okuyorum, 2 dilim var. Ayrıca ondan bundan duyduklarınla hareket etme. İngiltere'de 1 yıl kaldım, dediklerinin hiçbirisini görmedim aksine çok tatlı insanlarla tanışıp çok güzel arkadaşlar edindim ki british milletine soğuk derler. Ayrıca orda her şey çok düzenli çok ileri, insanına değer veren bir millet orası polisinden tut öğretmenine kadar. Kaldı ki globalleşme komşuluk ilişkisiyle olacak şey değildir.
Soran+1 yılİyi taraflarını tabiki alalım ama tümden iyi diyemem ya... İnsan bir kere çocukluğunun geçtiği yerlerdeki bakkal amca gibi birini arıyor, kendi anne babası , dedesi gibi birini arıyor. Ben o sıcaklığın orada oldugunu sanmıyorum. Hiçbiri benim annem babam gibi de masum değildir :D Ve bunu kaybetmek istemiyorumn.
Soran+1 yılDeğildir bence öyle saf insanlar var ki Türkiye de... Cahiller mahiller ama.. o saflığın olduğunu sanmıyorum.
Soran+1 yılEe tamam işte biz ne diyoruz Türk insanında kendine has ir duruş bir tutum var ve bu yok OLUYOR ! Avrupalılaşıyorsunuz ya hani? Ben karşıyım arkadaş bana ne git orada yaşa o zaman çok beğeniyorsan.. ben Türkiyenin herhangi bir yerinde yaşayan bir köylü insanı Avrupalı adama değişmem. Cahil olsun umurumda değil.. İşleri aksak olsun umurumda değil. insanımız tarihteki durulu zenginliği yeter...
Soran+1 yıl:P Senin için zor olacak...
Beyinlerdeki engeller kalkmadikca dunyadaki sinirlar kalksa ne yazar diye dusunuyrm gizli arkadasm
10 Yorumla
+1 yılHerkez ayni tip giyiniyo ayni yerlereden. Ayni şeyleri yiyoruz, ayni dizi filmleri izliyoruz insan türü tek tip olma yolunda çoktan yolu yariladi küresel kodaman larin amacida bu zaten robot sistem..
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılGlobal ismindeki kahvehaneyi görünce ben bulaşmayım hiç dedim. :):
13 Yorumla
Soran+1 yılhahahah bu iyiymiş ya :D
- +1 yıl
:):
- +1 yıl
Bizim burada da Dallas kıraathanesi var, yanlış yerden başlamışız globalleşmeye... :D
bu iş tanzimatta bir başlamış ondan sonra bu hale geldik işte :D Anadolu kültürü iyidir dediğin gibi gerçekten diğer kültürlere oranla. Ama o bile bozulmaya başladı düşün artık
00 Yorumla"Ortama ayak uydurcaaan" yazmak istiyorum =)
Küreselleşen keşke insani değerler olsa.01 Yorumla
Soran+1 yılKeşke doğru diyorsun, böyle toplumlardaki suçlar cinayetler tecavuzler için her ülkede ayıp yanlış bakılsa da , kültürler yok olmasa.
en iyisi küredir. en mükemmel şekildir küp müp yanında halt etmiş ve küre eyiyse küreselleşmede iyidir sanırım :D
00 Yorumlaboşver kültürler saçmadır amrikan türk rus kazak en iyi si kendine özel yapmak çünkü hepsindde bir açık var kötü yanı yani.
00 YorumlaKureselleşmek her zaman iyidir Anadolu kültürünenü küreselleşme ile karsılaştırırsan ben şunu anlarım senden anadolu kültürü bilime karşı diyorsun resmen..
04 Yorumla
Soran+1 yılsaçmalama ikisini karşılaştırma filan yok... Küreselleşme kültürün erozyona uğraması herkesin tek tip olması demektir. Herkesin aynı modayı takip edip aynı giyinmesi basma elbiseyi giymemesi gibi birşeydir. Bilimle filan alakası yok.
Soran+1 yılne kıvırması be deli mi ne bir tek sen ters anlam çıkardın bence sen anlamanı geliştir...
kutuplaşma var artık günümüzde ve küresel dünyada en büyük problem ekonomik çıkarlar ve insan ticareti..
00 YorumlaValla dibine kadar yasiyorum kültürümüzü icanadolu turk kulturunun en cok yasandigi yer hala öz türkceden kelime kullananlar olur burada en buyuk ornegi klere g dememiz öz turkcede de g kullanilirmis
00 Yorumla
+1 yılsitedeki 100 mesajın 98inin ne kadar iğrenç olduğunu düşünüyosun? cevap ver cevap vereyim.
-spoiler-
copy-paste yapıcam aslında senin cevabını.
-spoiler-00 Yorumla
+1 yılbence yararlı. kültürünü kaybetmemek senin elinde olan bir şey. kimseyi bunun için suçlamaya gerek yok
04 Yorumla
Soran+1 yılİlla ki etkiliyor ki. Bilinçsizce yapıyoruz bunu. Bilinçli bir toplum olsak kaybolmayız zaten ama batı özentiliği bizi yok ediyor.
- +1 yıl
bilinçlenme istiyorsan ilk önce kendinden başlamalısın. kendini değiştirmezsen toplumun değişmesini nasıl talep edebilirsin ki?
Soran+1 yılBen bilinçliyim ki... Ben batının yoz duygularını almıyorum ki.. Ben batılılaşmadan anladığım gidip dersini çalış iş zamanı iş yap eğlence zamanı eğlen.. Bilimle sanatla ilgilen insanlara saygılı ol.. Bunu alıyorum ama türk kültürünü de yaşıyorum seviyorum
- +1 yıl
seni kastederek yazmamıştım zaten. seni tanımıyorum çünkü:)
Aile & Toplum konusunda 8,5b cevap paylaştı. Siyonistlerin dünyayı tek bir düzen altına getirip her şeyi istedikleri gibi kontrol etme işlemi.
00 Yorumlaküreselleşme deyince aklıma insanların kilo almak suretiyle küreye benzemesi geliyor :)
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı. Sağlam gördüğün Anadolu kimler var ki? Eti , Frig, Urartu, Lidya, Bizans mı?
00 Yorumlaküreselleşme şu anki hakin güçlerin sizlerin inanmanızı istediği şeydir. böylece daha iyi at oynatacaklar.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 596 cevap paylaştı.
+1 yılBence kesinlikle olması gereken birşey, yüzyıllardır hep gerilerde olduğumuzu düşünürsek.
03 Yorumla
Soran+1 yılBiz öyle iyi yönleri almıyoruz ama biz özenti bir gençlik yaratıyoruz. Amerikalı avrupalı gibi yaşayan kendi özünü inkar eden ama durum iş yapmaya gelince de hala tembel olan bir toplum.
- +1 yıl
Ben bizim özellikle gelişmiş avrupa ülkelerinin iş ve yaşam ahlakını kendi kültürümüzle birleştirip ilerici, açık fikirli bir toplum haline gelmemiz gerektiğini düşünüyorum, ha şu yıllarda imkansız görünüyor orası ayrı.
Soran+1 yılEvet canım öyle olursa zaten keşke ols derim :D :D keşke olsa...
çok uzun bir konu. bilmeyenler iyi demiş. şu anki savaşların tamamı globalleşme adına yapılıyor zaten. ekonomik olarak da öyle. kısacası yani. kötü
00 YorumlaKüreselleşme ile sordum. Sorunun içeriğinde kültüre girdin. Hangisine göre cevap verelim :)
03 Yorumla
Soran+1 yılKıreselleşme kulturu etkiliyor zaten.. Her ikisi de olur... Ben her koşulda uzulduğum yanlar buluyorum.
Soran+1 yılOyle ve bu memnuniyet kotu.
Valla hiç iyi şeyler düşünmüyorum Küreselleşme hareketi tek devlet tek din politikasının bir ayağıdır ve biz Yahudi kölesi olmayacağız !
00 Yorumlagloballeşen dünyadaki küresel yapının konjektürleri üzerinden mi konuşucaz yani? Muhtar aşçıya, aşçı bahçivana , sonra hepsi nezahat ablaya selam veriyolar. Küreselleşme başa bela azizim.
00 Yorumla
+1 yılÇok iyi birşey bence. Irklar arasındaki anlaşma zorluğu azalıyor.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 335 cevap paylaştı.
+1 yılVazgeçme o zaman her millet kendi kültürünü kendisi korur.
00 Yorumla
+1 yılBence güzel bişey herkesin evine hatta iş yerine bile bir küre şart :)
10 Yorumla
+1 yılkıyamet kopacak sen hala küreselleşme derdindesin :D yalan dünyanın bu kadar peşine düşmeyim :D
00 Yorumla
+1 yılKuresellesme ayagina yuvarlanmayi abartmayalim. Sacma sapan bir topak olup gideriz yoksa
00 Yorumla
+1 yılAnadolunun bir köyünde yaşıyorum , Küreselleşme adı altında küçük esnaftan köylüyü, İşçiyi zkmeye çalışan bir sistem doğdu ortaya
00 YorumlaBizim milletin yanlış algıladığı kavram. Küreselleşme dedik bizimkiler top olmaya başladı nedense.
00 Yorumlaküresel deyince aklıma top geliyor bide küreden türemiş kürek
00 Yorumla
+1 yılGlobalizm bir Amerikan projesidir ve temelinde çok uluslu şirketlrin dünyayı yönetme ve bütün insanlığı tek bayrak ve tek ordu altında toplamaktır..
00 Yorumlabence kültürlerin dillerin ve dinlerin birbirine kaynaşması daha güzel bişi olsa gerek (Tabiki barış içinde)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKim ister ki ama sorun şu ki her ülke kültürünü kaybediyor
00 Yorumla
+1 yılOnline olarak Dusuncelerimizi bile paylaştikça kureselleştiğimizi düşünüyorum
00 YorumlaMaalesef yurdumun guzel ınsanları Avrupalılaşmaya başladı.
00 Yorumla
+1 yılGloballaşan dünya da tek sıkıntı bu olmasa gerek ( bilerek öyle yazdım kimse atlamasın )
00 Yorumla
+1 yılToplumu yönlendirmeye calısan 3 5 insanın sözlerine itaat edecek değiliz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılvalla şu an küreselleşme dersim aklıma geliyo off
kültürümüzü kullanmayı bilmiyoruz bacım hep demode gözüyle bakıyoruz bu yüzden yok olacak00 Yorumla
+1 yılÇalışırsan başarırsan senin icin iyi çalışmazsan gecmis olsun ezilen olacsksib
00 Yorumla
+1 yılDeğişim evrenin kalbinede var ko gote rahvan gitsin. Global world for ever kankiii
00 Yorumlagüçlü ülkelerin diğerlerini her yönden müstemleke haline getirmeleri
00 YorumlaTüm dünyanın amerikanlaşması anlamına gelmekte sökülüp atılması gereken bir ur olduğunu düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılKüreselleşme hakkında düşündüğüm tek şey "ben öldükten sonra ne halt oluyosa olsun" dur
00 Yorumla
+1 yılinanma sakın dünyanın şekli geoit tir kutuplardan basık ekvatordan şişkincedir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKüreselleşme Toplaşma demektir top olmakta iyi değildir :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah bizi küreselleşen insanlardan yapmasın. "küreselleşen, yuvarlaklaşan"
00 YorumlaTop muyuz :P Küreselleşmeymiş gülerim :P
04 Yorumla
Soran+1 yılYok mu sence? Herkes tek tipleşiyor. Zamanla köylerde yaşanan hayat ve bize özgü gelenekler köreliyor, bize özgü sanatlarda yok oluyor. Bizim insanımıza has olan duruşta kayboluyor. Türk sanat müziği , türküler yok oluyor.
Soran+1 yılo da doğru iyi yanları da var kötü yanları da.. İşte kaybolan şeyler biraz korkutuyor...
+1 yılAllah hayrlisini nasp etsn
00 Yorumla
+1 yılenternasyonalizm güzeldir
00 Yorumla- Devamını Gör (48)
Devamını Gör(93)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
En İyi Cevaplar