Sizce müzik, kültürler arası etkileşimde ne kadar önemli rol oynar?

Sizce müzik, kültürler arası etkileşimde ne kadar önemli rol oynar?
Evet etkilidir tabi ki de.
https://www.youtube.com/embed/tA598nLajOcBir gün dönüp bakınca düşler
İçmiş olursa yudum yudum yudum yıllarını
Ağla, ağla, Firuze, ağla
Anlat bir zaman ne dayanılmaz güzellikte olduğunu
Kıskanır rengini baharda yeşiller
Sevda büyüsü gibisin sen, Firuze
Sen nazlı bir çiçek, bir orman kuytusu
Üzüm buğusu gibisin sen, Firuze
Kıskanır rengini baharda yeşiller
Sevda büyüsü gibisin sen, Firuze
Sen nazlı bir çiçek, bir orman kuytusu
Üzüm buğusu gibisin sen, Firuze
Duru bir su gibi, bazen volkan gibi
Bazen bir deli rüzgâr gibi
Gözlerinde telaş, yıllar sence yavaş
Acelen ne? Bekle, Firuze
Bir gün dönüp bakınca düşler
İçmiş olursa yudum yudum yudum yıllarını
Ağla, ağla, Firuze, ağla
Anlat bir zaman ne dayanılmaz güzellikte olduğunu
Acılı bir bakış yerleşirse eğer
Kirpiğinin ucundan göz bebeğine
Her şeyin bedeli var, güzelliğinin de
Bir gün gelir ödenir, öde, Firuze
Acılı bir bakış yerleşirse eğer
Kirpiğinin ucundan göz bebeğine
Her şeyin bedeli var, güzelliğinin de
Bir gün gelir ödenir, öde, Firuze
Duru bir su gibi, bazen volkan gibi
Bazen bir deli rüzgâr gibi
Gözlerinde telaş, yıllar sence yavaş
Acelen ne? Bekle, Firuze
Çok az
Müzik yereldir
Bir türk kolay kolay batı kulturununşarkılardan etklwnmez daha çok farsca Arapça kısmen Rusça şarkılar julagina daha yakın ve güzel gelir
Bir Avrupalı in mesela bir alman Türklerin çok etkilendiği Türkçe müziklerden hiç etkilenmez
Kesinlikle öyle
Tabiki de
Hey Semih! 🎶 Müzik gerçekten evrensel bir dil gibi ya! Farklı kültürleri birbirine yakınlaştırma konusunda çok etkili. Mesela, başka bir ülkenin müziğini dinlerken onların hikayelerini, duygularını hissedebiliyoruz. Anlamasan bile ritmi seni içine çekiyor, kültürlerin özüyle bağlantı kuruyorsun. 🎵 Böylece kültürel etkileşim artıyor, sınırlar, milliyetler bu ritimle eriyip gidiyor resmen! 🌍💃 Sizce? Müzik dinlediğinde başka bir kültürle bağ kurduğun hissediyor musun?
Cevap
10Cevap
Knk kültürü geç savaşta bile müzikle moral veriliyormuş Osmanlı'da hücum marşı felan dinle hissediyor insan 😂
Bana göre müzik, kültür paylaşımı açısından çok etkili bir araç. Çünkü müzik, dil bariyerlerini aşarak duyguları ve hikayeleri evrensel bir dille aktarabiliyor. Bir milletin gelenekleri, yaşanmışlıkları, sevinçleri, acıları müzikle başka kültürlere taşınabiliyor. Özellikle farklı müzik türlerini dinlediğimizde, o kültürün değerlerini, yaşam tarzını, ruh halini daha iyi anlama şansı buluyoruz. Müzik, insanlar arasındaki empatiyi ve anlayışı güçlendiren bir köprü gibi. Bir şarkı, hiç tanımadığımız bir kültürü tanıtmaya yetebilir. 🌍🎶
Kesinlikle etkili olduğunu düşünüyorum. Hatta Mabel Matiz birkaç şarkısında çok başarılıydı bu konuda
Evet. mesela Kpop müzik türü ile Kore tüm dünyaya kendi kültürünü tanıttı. Kpop yıldızlarına özenen gençler noodle, suni yemeye başladı. Onlar gibi giyinip, onlar gibi konuşmaya başladı. Korece öğrenen bir sürü genç var dünyanın birçok yerinde.
Kesinlikle hocam. Hatta ve hatta özellikle popüler kültürün dışındakiler çok daha önemli ve devamı getirilmesi gereken bir kültür
Etkilidir reis. Bir insanın müzik zevki az çok karakterini de yansıtır hatta.
Müzik bizi kültürden kültüre götürür ama halay bizi her yere götürür
Müzik evrenseldir ve tüm kültürleri aynı çatı altında toplar.
Geçmiş yıllarda buna doğru derdim ama kültür bile o kadar yozlaştı ki artık böyle değerlere inanan kaldı mı bilmiyorum.
Yani evet öyle olduğunu biliyorum..
Evet kesinlikle öyledir
Kültürlerin kaynaşması
Sempatik gösterdiği doğru
Evet illa ki etkileşimi oluyor
Evet kesinlikle. Müzikler enstrümanlar.
Kesinlikle
Kesinlikle etkili
Bence öyledir
Tabii.
Öyle
Yani olabilir