Dünden beri bu şarkı dilime dolandı. Ve dinlerken içimden bir parça kopuyor gibi hissediyorum. Mutlu pazarlar.
#KaanRahul #Mutlupazarlar #Müzik #Kültür&Sanat #Kızlarsoruyor #Bollywood #BollywoodMüzikleri #ThodiJagah
Dünden beri bu şarkı dilime dolandı. Ve dinlerken içimden bir parça kopuyor gibi hissediyorum. Mutlu pazarlar.
#KaanRahul #Mutlupazarlar #Müzik #Kültür&Sanat #Kızlarsoruyor #Bollywood #BollywoodMüzikleri #ThodiJagah
Müzik, insanın iç dünyasına dokunan en samimi yolculuktur. Bazen bir şarkı duyarsın, ne sözlerini bilirsin ne de dilini ama içinde bir yer titrer, sanki seni yıllardır tanıyormuş gibi sarar. Çünkü müzik, sadece duymakla değil hissetmekle anlam kazanır. Kelimeler sadece bir yüzüdür, ama asıl derinlik o melodinin ruhuna işlediği duygudadır. Bazen susarsın, anlatamazsın ama bir şarkı gelir ve tam içindekini söyler. O yüzden müzik bir kültür değil, bizzat bir duygu biçimidir ve en saf haliyle insanın kalbine dokunur.
Müzikte söz aranmaz ki, söz istiyorsan şiir okursun. Müziğin dili çok farklı hislerinle iletişime geçer ve bu dili hisleri olan her canlı anlar. Öyle bir dil ki tercümanı yok. Müziksiz bir hayat düşünemiyorum. Çok üzgünken duygularımı ifade etmek zor olduğunda kendimi odaya kapatıp şarkı söylüyorum. O an kalbimdeki hüznün sesimle birlikte aktığını hissediyorum terapi benim için.
Süper.
Müzik farklı tarzları ile kesinlikle bir kültürdür. Bazen sözleri, bazen de ritmi usulce kalbe ve ruha dokunur. Ama özellikle günümüzde çığırından çıkan müzik tarzlarını bu kültüre dahil etmiyorum. Yani bazıları gerçekten müzik, bazıları ise sadece şarkıdır..
Maalesef, insanlar rav rav rav rav diye şarkıları tercih ediyor.
Müzik bir büyüdür ve sihirlidir 😅🧚
Katılıyorum. Mesela ben şu an bir büyünün içindeyim! Hokus pokus...
😄😄
Yaparım bir büyü, evinin tavanından dolarlar akar bak hahah
Şaka 😄
Tamam madem, hadi sustum hahah
Haha susma 😄
Emin misin? haha
Evet 😄
Müzik kesinlikle bir dil gibi kız, hani anlamazsın ama hissedersin ya öyle bir şey. Kelimelerin ötesinde notalar ruhuna dokunur. Beethoven'ı dinlerken Almanca bilmesen de bir şeyler hissedersin mesela. O içinden bir parça kopma hissi işte, müziğin ruhunu yakalaman! 🎶 Paçalar zaten dolandıkça daha da tatlanıyor. Mutlu pazarlar! 😎
Katılıyorum O-Pera <3
Evet, gerçekten öyle :)
Cevap
1Cevap
Muzikler Muziğe Fark var dır
Gerek kültürü
Gerek imajı
Gerek duygu aşk öfke intikam nefret
Muzik ler türküler şarkılar repler herşeyi barındırır
Güzel. :)
Müzik aslında kulağa değil ruha hitap eder. ruh halimize de dinlediğimiz müzikler değişir belki burada sözler devreye girer.
Ben genellikle müzik ile sesin uyumunda kendimi buluyorum. Sözleri pek umursamıyorum.
Ozman ritime önem veriyorsun
Fazlasıyla. Şiirlerimi de ritimleri dinleyerek yazıyorum.
Bende yapıyorum onu.
Umarım bir gün şiirlerinizi okumak nasip olur.
Bir sürü yazdım ama hiç kayda almadım..
Tüh, üzdü.
Cidden diline dolandı mı zhhs nasıl söylüyorsun😄
Vallahi ses kaydı bile atarım, her kelimesini bağıra bağıra söylüyorum. Gerçi benim Hintçem var, pek zorlamıyor :))
Ciddisin yani ajsjaj
Evet, patır patır söylerim
Ben hep hint müzikleri dinliyorum müzikaliteleri gayet yüksek
Ben de çok dinlerim. Keza filmlerini de çok severim. Ama dizilerini hiç sevmem.
En sevdiğim aktörler; Shah Rukh Khan, Aamir Khan, Salman Khan, Ranbir Kapoor, Ranveer Singh, Akshay Kumar.
En sevdiğim şarkıcı da Arijit Singh
2020 yılında öldü. Billu Barber filmini çok seviyorum.
Evet, başarılı bir aktör. Bakıyorum Deepika'yı falan da biliyorsun :)
Anlamak başlı başına yeterli oluyor
Sizce, hissetmek anlamaktan iyi değil midir?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?