Dinledikçe dinleyesim geliyor. Sözler çok anlamlı benim için.
Dinledikçe dinleyesim geliyor. Sözler çok anlamlı benim için.
Dini politik ve siyasallaştırıp müzik diye ortaya konması zaten saçma ama alt yapı sıfır okuyan da okuyamamış sevmedim.
Din hayatın her alanında aslında. Siyasetten dinî ayıramazsın normalde. Çünkü İslâm köle siyasetine karşı gelerek kölelerin de insan olarak efendilerinden Allah katında hiç bir farkının olmadığını kölelerinde hakları olduğunu belirterek yayılış gösterdi. Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem öldükten sonra da bu düzenin devam etmesi için Hz. Ebubekir'i halife ilan ettiler. O günden Osmanlıya kadar siyasi olarak halifelik makamı ile Allah'ın kanunları uygulanıyordu. Sonra insanlar Kuran'dan uzaklaşınca yıkılış süreci başladı. Teknolojinin gerisinde kaldı Osmanlı, kendini hâlâ Avrupa'dan üstün sanmaya başladı. Yenilgiler aldı başını gitti vb. Yani Allah benim hükümlerim ile hükmedin diyor Kuran'da. Şimdi bir insan dini siyasetten ayırır ve kendi istediği gibi bir anayasa yaparsa, bu şu demek olur. Ben Allah'ın hükümlerini beğenmiyorum. Benim hükümlerim onunkinden daha iyi. Şimdi görüyoruz devletlerin anayasalarını. Japonya ya bomba atıldı. Ee o adamlara ne oldu? Ceza verildi mi? Yok. Elini kolunu sallaya sallaya gezdiler yediler içtiler eğlendiler. Hangi uluslararası anayasa bu adamları yargıladı ceza verdi? Hiç biri. Ee hani dinî siyasetten ayırmak iyi bir şeydi? Senin ailen böyle bir bomba da ölse İslam diyor ki bu adamlara kısas uygulanacak. Atom bombası ile öldürülecekler. Şimdi Allah'ın hükümleri mi daha mantıklı yoksa insanların Anayasası'mı🤔
İslam köleliği kaldırmadı, sadece islam değil hiç bir din bu konuda bir anlaşalım.
Hilafet seçiminde ebubekir kararı verince ben halifeyim diye ali karşı çıktı 6 ayda biat etmedi ebubekire çünkü ebubekirin el çabukluğuyla aldığını düşündü halifeliği ki daha rasulullahın cenazesi kalkmamıştı ki sonradan da ayşe ile camel vakası buraya dayandıranlarda var.
Ulus sistem devletinde yaşıyoruz kamu yönetimine dair kuranda sadece ahlaki bir düzen var, fıkıh hukuka döndü.
Din artık hayatın her alanında değil.
Bir muzisyen olarak sadece paylaştığın müziği beğenmediğimi belirttim.
Çok yanlış öğrenmişsin 🤣Hz. Ebubekir sonrası Hz. Ömer geliyor, Hz. Ömer sonrası Hz. Osman geliyor, sonra Hz. Ali geliyor 🤣 Cemal vakası ise Hz. Osman'ın katilleri için ortaya çıkıyor. Hz. Aliye soruyorlar ya Ali biz Hz. Ebubekir döneminde, Hz. Ömer döneminde, Hz. Osman döneminde bu kadar savaş görmemişken neden senin halifeliğin de bu kadar savaş görüyoruz. Hz. Ali cevap verir. Çünkü onlar varken onların yanında biz vardık. Biz asla davamızı terk etmedik onların yanında iken. Şimdi biz varız bizim yanımızda hiç biriniz yoksunuz. Yani yanlış bilgiler ile öğrenmemek lazım İslam'ı. Sizin yaptığınız hep aynı okumadan etmeden dayandırılar var. Şöyle diyenler var. Hep söylentiler üzerine hareket etmeniz.
Hz. Ali (a. s) bu konuda şöyle buyuruyor: ‘Allah'a andolsun ki Ebubekr, hilafete göre yerimin, değirmen taşının mili gibi olduğunu bildiği halde hilafeti bir gömlek gibi giyindi... Ben de hilafetle arama bir perde çektim, ondan yüz çevirdim... Başladım düşünmeye; kesilmiş elimle atağa mı geçeyim, yoksa kapkaranlık körlüğe sabır mı edeyim? Gördüm ki sabretmek akla daha yatkın, sabrettim. Ama gözümde diken vardı, boğazımda kemik.
www.islamquest.net/.../fa3692
Cevap
0Cevap
Türünü bilmiyorum Aklımdayken atayım dedim
İlk gösterim de dinledim umduğum dan bile güzel olmuş 😊
Yine aynı şeyleri düşünüyoruz 😂 bence sen Türkiye'ye yerleş😂
İnşallah gelecek de Türkiye de yaşamak istiyorum zaten 😅
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?