oğlum 2 yaşına giriyor ve yakında sünnet yaptırmak istiyorum. sonrasında mevlütmü yapsak, düğünmü yapsak. kararsız kaldık.

1. otelde güzel bir düğün
2. ufak parti mekanında minik bir düğün.
3. evede ya da ufak bir yerde mevlüt.
oğlum 2 yaşına giriyor ve yakında sünnet yaptırmak istiyorum. sonrasında mevlütmü yapsak, düğünmü yapsak. kararsız kaldık.

1. otelde güzel bir düğün
2. ufak parti mekanında minik bir düğün.
3. evede ya da ufak bir yerde mevlüt.
Kendi ya ilerde sünnetsiz olmak isterse onun bedeni sonuçta ya hani. Belki siz sünneti iyi bir şey sanıyorsunuz ama ilerde zararlı olduğunu düşüneceksiniz. Müslüman olduğunuzu varsayarak cevap veriyorum. Sünnet İslam'da farz değildir. Ve Yahudilerden geçmiştir. Yani onlarda sünnet olmazsan bizzat kafirsin. Kur'an'ı Kerim 'de sünnet geçmemektedir. (Tin suresi 4. Ayet biz insanı en güzel biçimde yarattık.) Uzun zamandır bu toplumun genelinde sünnetin yapılması doğru olduğu anlamına gelmemektedir. İnsan insan olduğunun bütün amaçlarını hazlarını doğduğu halinden alır. onun cinsel organını kıtır kıtır kesmek kabul etsenizde etmesenizde cinsel hayatını ve psikolojisini olumsuz yönde etkiler. Bugün orta doğu , Amerika, İsrail ve güney Kore'de sünnet uygulanmaktadır. Ve bunlar din, kültür, para kaynağı, estetik malzeme gibi bir çok nedenden yapılır. Fimosiz olan nadir çocuklarda ise sünnet son seçimdir. Zaten kremlerle %80 geçiyordur ya geçmedi mi ufak bir kesi atılır ve sorun çözülür. Doktorlar da sünnet operasyonundan para kazandığı için sünneti övmeyi sever başı istisna şerefli türk doktorları hariç her şeyi geçtim çocuk eğer kendi isterse 18 yaşından sonra zaten sünnet olur buna kimse Bir şey diyemez. Ama ya sünnetsiz olmak istiyorsa iste çocuk sünnet olursa iş işten geçecek. Mutlaka ben ne iyi babayım anneyim diyorsunuzdur ama çocuğa en büyük kötülüğü yapmayı düşünen de sizlersiniz. Ha sizce o çocuk sünnet olursa ben ne kaybederim hiçbir şey tanımam etmem ama ilerde zararlarını siz vicdan azabıyla ve çocuğunuzun kötü psikoloji ve sakatlanmış bir cinsel organa Maruz kalacak ki bu en iyi ihtimalle yanlış sünnet operasyonu ihtimali , cinsel organı kaybetme gibi şeyleri söylemiyorum bile , dünyanın %70'u sünnetsizdir. Ve hiçbir problem yaşamıyorlar. Her hangi bir virüs de çıkmadı.
Bence düğüne gerek yok
Cevap
0Cevap
ne gerek var böyle şeylere
etraftakiler bekler bu tür şeyleri. bize kalsa aile arası ideal olur.
Düğüne ne gerek var ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?