Merhaba KScanlar! Nasılsınız? Biliyorsunuz en azından TV'lerde haberler de sık çıkar. İstanbul'da Karadeniz günleri, Gaziantep günleri, Şanlıurfa günleri gibi gibi o memleketlerin meşhur yemekleri, tatlıları oradan gelen ustalar veya büyük şehirler de yaşayan ustalar birleşip ortaya harika ziyafetler çıkarıp sunuyorlar.
Bu tip yemekli eğlenceli memleket günlerini nasıl buluyorsunuz?
%80 ni memlekete hiç bir ilgisi yok, sabit esnaf..
Bir yakınım bilinen bir tv kanalında muhabir..
Anlattığını aynen aktarıyorum..
Bir İl günleri fuarına haber yapmaya gittik. Fuarın adı "Sivas günleriydi".. Sivas köftesi yapan bir esnafla söyleşi yaptık hatta uzun uzun..
Neyse haber yaptık gittik tv dede yayınlandı.
Daha sonra yine bir başka fuar.. Bu sefer "Karadeniz günleri fuarı"
Bir baktım Sivas köftesi yapan sözde Sivaslı bu sefer Karadeniz laz kıyafeti gitmiş balık ekmek satıyor.
Standında da "Bir sevdaduur karradenniz" yazmış 😀😂😂😂
Göz göze geldik beni tanıdı adam, hemen yanına gittim "Abi siz geçen ay Sivas köftesi yapan köfteci değilmiydiniz bu ay nasıl karadeniz li oldunuz dedim" 😀
Ee biz Türkiye'liyiz daaa.. demiş. 😁😂
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Katıldığım bir kaç tane oldu hem fiyat olarak pahalı hemde piyasadaki ile aynı malı satıyorlar. Türkiyenin yarısını gezmiş biri olarak şunu net bir şekilde diyebilirim ki yerinde yediğinizde oranın havasını suyunu içmiş ineğim eti ya da orada yetişmiş bir bitkinin tadı farklı oluyor.
Hakkını veremiyorlar. Hakkını verseler bizde gider alırız. Doğal ürünleri kim sevmez ki? Fakat, çoğu ürün memleketten gelme bile değil sanki. Bir kaç defa bu etkinlere katılmıştım Tereyağ bile alamadım. Sapsarı ve berbat bir tereyağ getirmişler memleket ürünü diye satıyorlardı. İnsan kalabalığı ve gıdaların kokusu ortalığa yayılmış havayı leş bir koku sarmıştı. Nerden baksan tutulacak yanı yoktu yani. Eskiden bu etkinlikleri İstanbul'da feshane de yapıyorlardı. Her yemek kokuları yiyrn içen insanların çöp ve benzeri pislikleri sarıyordu. Herkes bir şeylere parmak atıp tadına bakıyordu. Fakat artık feshane de yaptırmıyor belediye bu tarz etkinlikleri.
⭐ Hızlı yaşadığımız şu çağda her insan kendisine odaklandıkça başka herşeyi, herkesi unutur olduk. Artık şehirler şehir olmaktan çıktı, adeta her şehir farklı birer ülkeye dönüştü. İnsanların birbirlerine unutulmaması gerekenleri böyle güzelliklerle hatırlatmaları hem gerekiyor, hem de şahane!⭐
Her memleketin kendine özellikleri var bunu hem hemşehrilerine ulaştırmak hem ülkemiz insanlarıba tanıtmak güzel bir etkinlik. Ankara 'da da her hafta bu etkinlikler düzenleniyor müsait oldukca gidip geziyoruz alışveriş yapıyoruz.