Sözlerine daha çok dikkat ediyorum. Bunu bilerek yapmıyorum aslında. Şarkıya eşlik etmeye başlayınca otomatik olarak cümleleri aklımda tartışmaya, hayal etmeye başlıyorum.
Zor bir soru. Biri 0 olunca diğeri 100 olsa da bir manası olmuyor benim için. Harika bir melodide normal sözler mi normal bir melodide harika sözler mi diye soruyorum kendime ama buga girdim şu an 😂 ama şöyle söyleyeyim en çok etkilendiğim şarkılar sözlerinden dolayı olduğu için sözleri seçiyorum 😂
Sözler de önemli anlamlı olmasını istiyor insan. Ama zaten birebir kendimi bulduğum bir şarkıyla çok nadir karşılaşıyorum. O yüzden benim için melodisi, tınısı bir tık daha önemli. O sarması gerekiyor en çok. Belki de sözleri olmayan fon müziği tarzı şeyleri de dinlemeyi sevdiğim içindir.
Tam benlik bir soru bu 😎👍🏻ben müzigi müzik icin dinleyenlerdenim, yani melodisi icin 🎧 Sozler 2. planda kaliyor bende. Bu durum taa benm kucukluk yillarimda baslayan MTV askiyla alakali aslinda. Cunku o zmnlardan daha sozlerini anlamadigim sarkilari sirf muzikleri icin dinlememle baslamistim😊😊 ♥️🖤
Genelde sözleri daha etkileyici bulurum ama bazı şarkılar var (genelde İspanyolca), sadece melodisinden dolayı dinliyorum. Müzik o kadar kusursuz ve beni başka dünyalara götürüyor ki sözlerin anlamlarına bile bakmıyorum; ne anlattığını kendi hislerimde sözcüklere döküyorum.
Aslında birbirleriyle doğru orantılı. Bazen önce melodi çeker, bazense sözler etki bırakır. Çoğunlukla melodi ilk izlenimi veriyor. Sonra hop çalma listesine.