Sevginin emek olduğunu hissettiğimiz şu günlerde, sevda besteyle mi bütünleşir, dizelerle mi?

Bütün mahcuplar gibi, Behçet Bey’in hayatında da aşk biricik rüya idi. Ahmet Hamdi Tanpınar
Sevginin emek olduğunu hissettiğimiz şu günlerde, sevda besteyle mi bütünleşir, dizelerle mi?

Bütün mahcuplar gibi, Behçet Bey’in hayatında da aşk biricik rüya idi. Ahmet Hamdi Tanpınar
Görseldeki resim ne güzel öyle. Nostaljiye, yeşilçama ait masumane her şeye nasıl da hayranlıkla, bahtiyar olarak bakıyorum. Biraz da görselden esinlenerek diyorum ki; sevdaya hem dize, hem de beste yakışır, her ikisi de, sözleri Jehan Barbur, müziği Cahit Berkay ve biraz da Selvi Boylum Al Yazmalım dizisindeki repliklerden alınmış cümlelerle ne de güzel bir eser çıkmış ortaya, tam bir şahaser olmuş, ah sevdanın hem bestesini hem de dizesini yapmışlar.
https://www.youtube.com/embed/AL2Nlt1YezoBeste yakışır. Sevdiğinin sesin tınısından.
Gerçi sevdiğin insanın her sözü beste gelir ya insana. Duyguların olduğu her alan çok güzel.
Rica ederim.
Dizeler daha çok yakışır. Besteler her zaman moral vermez o sevgiyi aşkın yakıcılığını hissettiremez. Kitapların verdiği hazzı şarkılardan almak bana pek mümkün görünmüyor.
Güzel sevene, samimi yüreklere beste yakışır.✌🏼
Teşekkür ederim abi 😊
Rica ederim kardeşim.
Cevap
7Cevap
Bence her şey yakışabilir kişi neyi uygun gördüyse. ama ben sevdalar a bile inanmıyorum çünkü öyle saf aşklar kalmadı bu dünyada
Dizelere yazılmış, bir akşam göğüsüne başını yasladığın sevdiceğinin onu bestesiyle söylemesi.
Hem o hem o olsun
Nasip olur mu be?
Olur bence, bazen en yakınında sadece o vardır, sesini duyduğun her an en güzel şarkıdır. Vesselam olur mu olur.
İnşaallah diyelim, çok amin.
Tek başına müzikleri bile sevda.
Sevgi emek ister sevgi sevdigin insana ve sevgine sahip çıkmak demektir. Sevgi fedakarlık ister saygı ister, güven, sadakat ister.
Besteler daha çok hoşuma gidiyor aşk denilince ama bazı şiirlerin yeri de bir başka ben kararsız kaldım ya..
Dizeler daha güzel anlatır, her okumada başka anlamlar yükleyebilir insan.
Her şey yakışır sadece yazılışı içten olduktan sonra güzel olur o kelimeler kalpten gelmeli
Sevdaya her şey yakışır çünkü orası insanın evidir.
Sevdaya dizeler yakışır..
Şiirleri tercih ederim
Dizeler yakışır besteler süsler dizeleri
Dize yakışır beste eşlik eder
Besteler sevdanın tacıdır ✌️
Beste daha çok yakışır
Beste bence
Beste
Dizeler
Beste olsun
Dize
Hiçbiri