buna bir yandan katılıyorum.. Bir yandan da katılmıyorum.. Soyle ki , bazi kesimler var , kendi yöresinin kendi dilinin şarkılarını seven kulağına güzel gelmek olayı.. Bu tercihtir.. Ama söyle bir şey var birde ben bir düşünceyi , bir ideolojiyi savunuyorum diğer müzikler de halt etmiş bu tercih değil, provakasyondur.. Tercih olan , herşeye saygım var ama kötü niyetli plânlı şeyleri yapan , hıc birseye saygım yok.. O kişiye , olguya susarım.. Bir söz var belki klişe olucak ama
Müzik, Evrenseldir.. Bu sözde anlatılmak istenen senin ve çevrendeki değil, bütün dünyada ki melodikalari, ahenkleri kapsar.. Bence tabi 😌
Ben nasıl müzik dinlediğini değilde o müziğe göre şekil almasını eleştirebilirim. Misal punk dinliyor diye saçını tavus kuşu gibi kabartip mor ve kırmızı renge boyamak. Ya da arabesk dinleyip , faça çekmek kendi bünyesine zarar vermek. Depresif ve melankolik şarkılar dinleyip uyuşturucu kullanmak gibi.. müzik kültürünün doğasına aykırı tutumunu görürsem eleştiririm. Ama ne dinlediği beni ilgilendirmiyor. Orasına karışmak hadsizlikten öte gerçekten. Kim neyle mutlu oluyorsa onu dinlesin
Dinlediği müziğe göre eğer sözleri anlamlı güzel muzikse ona kötü demek evet saygısızlık Hadsizlik olur ama bazıları da öyle Serseri ce müzikler dinliyor ki hiçbir anlamı yok boş boş bağırıp cigiriyor söyleyen ağzında bir şeyler geveliyor öylesini dinleyen IQ seviyesi düşüktür
Bence değil. Kültürel ve sosyolojik açıdan sınıfları olan bir toplumda yaşıyoruz arada iyi müzikler dinleyenler tarafından kast sistemindeki yerinin hatırlatılması güzel bir şey bence
Yani evin dibinde sahildeki insanlarla kavgam var sadece oda rahatsızlık verme sebepli... Yoksa isteyen istediğini dinler benim yoktur misal kesin bir zevkim jazz da klasikte pop ta rock ta rap blues arabesk sanat hepsinden sevdiğim parçalar vardır
Herkesin karakteri farklı olduğu gıbbı müzık zevkının farklı olması gqyet normal bırşey ben Rock dinlerim sense Jazz cok canım cahıl ınsanlar anca bunu eleştirir