Söze gelince "Ooo güney kore kardeş ülkemiz" ama konu şarkıları ve sanatçıları olunca "cinsiyetsizleştiriyorlar" oluyor. Her ülkenin kendisine göre güzellik standartları var ve korenin bu şekilde sırf bundan dolayı "cinsiyetsizleştirme" adı altında kötülüyorlar. Ben yıllardır bu sektörü dinliyorum hala heteroseksüelim. d boş laflardan başka bir şey değil ülkemizin onca derdi arasında bununla uğraşacak kadar aptal bir millete sahibiz. Apop'a müzik deyip geçerler ama Kpop'a bunu diyorlar saçma.
Müzik denilen şey değişkendir. Sana hitap eden şarkı bir başkasına etmeyebilir. Örneğin, ben X şarkıcıyı çok seviyorumdur ama sen sırf X sevmiyorsun diye herkese X'i kötülüyorsun. Ülkemizde olan aslında bir nevi bu. Müziği anlamak için her zaman bildiğin dil olmasına gerek yok. Müzik ruha işleyen bir şey ve müziği dinlerken verdiği hissi alıyorsan o zaman müzik doğru ve kalitelidir, bunu neden söyledim "anlamadığın şeyi neden dinliyorsun " diyenler var. Türkçe alt yazılı olarak bir kez dinledikten sonra zaten anlıyorsun. Aslında olması gereken, isteyen beğendiği şarkıyı/şarkıcıyı dinleyebilir, ama bizim ülkemizde maalesef bu düşünce olmayacak.
Giyim şekilleri ve bebeksi yüzlerinden ciddiye alınmıyorlar. Ama gerçekten başarılı sesler ve şarkılar var. Bu kadar önyargılı olmamak gerek. Bazı ergenler taparcasına (haşa) davrandığı için arada normâl kendi hâlinde takılanlar da kaynıyor. (biz)
Dinleyici kitlesi sanatçılara kötü bir imaj olarak yapışıyor maalesef.. K-Pop bu konuda en başlarda diyebilirim. Halbuki dinleyicilere takılmayıp herkes kulağına hitap eden müziği dinlemekten çekinmese hiç böyle konuları tartışmayacağız.
Müziğe değil de ülkemizde bu müzikle uğraşanlara tanrı gözüyle bakılıyor. Z kuşağının ciddi bir kısmı resmen tapıyorlar. Koreli olmasalardı ya da dış görünüşleri bu kadar iyi olmasaydı aynı hayranlık duyulur muydu bilemedim.
duyulurdu, hiç merak etme. bangtan yıllardır müziğiyle kendini dünyaya kanıtlamış bir grup mesela. sen çıkıpta müzikleriyle değil tipleri ile ünlüler gibisinden bi şeyler diyorsun. şarkılarının anlamlarını iyice bir okumanı öneririm.
Ben her tür müziği dinliyorum signorina, öyle bir şey de demedim. İftira attığınız için artık sizi muhatab almayacağım. Ben acaba böyle olur muydu diye sordum sadece. Ben kpop u merak eden biri olsam ya da hakkında birşeyler bilmek istesem, sizin şu tavrınızdan sonra olumsuz yaklaşabilirdim. Ne kadar agresifsiniz.
bunu okuduktan sonra yazdığınızı bir daha okudum. demeseniz bile gayet lafınızı ona getirmişsiniz. ayrıca agresif olduğum söylenilemez. sadece insanların bu konuda önyargılı olması hoşuma gitmiyor. yine de konuşmam size kaba geldiyse kusura bakmayın.
İnsanlar beni ilgilendirmiyor, çok şükür elalemi hayatımdan çıkardım. Ben de müzikle ilgileniyorum, sanata ve sanatçıya da saygım var. Ama siz bu şekilde yaparak o sevdiğiniz sanatı ve sanatçıyı kötü lanse etmiş olursunuz. İnsanların on yargıları belki de bu yüzden oluşmuştur. Yoksa normal bir insan, Uzakdoğu da müzik yapan kişilere ne diye düşman olsun?
Mesela K-Pop şarkıcılarında değil sadece bu grubun hayranlarının bunlara fazlasıyla bağlı olması bir örgüt gibi olmalarından kaynaklanıyor mesela Rihanna sevenler kendine Army falan demiyor ya da tüm gün deli gibi Rihannayı araştırmıyor ama bunların kitlesi bayağı kanser bana göre takipçilerinin çoğu da ezik başarısız tipler
bu cringe oppacılar öne çıktığı için millet bütün bu dinleyenleri öyle sanıyor ve maalesef yargılanıyor bu yüzden oysaki her yerde cringelik var sadece kpopta değil benim gibi normal olan dinleyenlern öne çıkmıyor zaten nerede anormal var onlar öne çıkıyor daha çok
ve 10 yıl önce bu ülkede rock dinleyenlerede aynı ön yargı var satanist sanılıyor oysaki alakası yok yani zihinler değişmedi hala zihinler değişmedikçe bu yargılardan kurtulamayız maalesef önemli olan zihinleri değiştirmek
5-6 yıldır dinlerim bu müzik türünü. bir zararını ya da kötü etkilerini görmedim. aksine, fanlarına her şekilde destekler ve gerçekten seviyorlar. o sevgiyi hissettiriyorlar yani. doğrusu ben bangtan sayesinde çok şey öğrendim. hem her zaman iyi mesajlar veriyorlar. hem müzikleri kaliteli. cahil insanların fikirleri önemsizdir diyerek takmıyorum bu tipleri.
Cinsiyetsiz imajları var, hoşlanmıyorum. Ne dinletmemek için diretmeli ne de fanatiği olacak kadar bir bağ olmaması lazım, kontrollü dinlendiği sürece problem yok.