Hayir farklı bence korku da paranormal olaylar beklerim ama gerilim de konu seri katil ve kurbanları arasinda geçebiliyor o filmlere de korku diyorlar bende oturup üç harfli beş harfli olaylar çıkacak sanıyorum. Gerilim türleri de farkli olabiliyor kiminde cinayetler kiminde doğal afetler ya da yabani hayvan yaratık vs. uzaylı istilası da olabilir biraz bilim kurguya girse de gerilim kategorisinde de olabilir..
Hitchcock'un güzel bi sözü var bu konuda. Bir sahnede aniden bir bomba patlarsa bu şiddet ve korku yaratır. Ama sahnede odada bulunan zaman ayarlı bir bombanin varlığını seyirci bilir ama karakterler bilmezse bu gerilim yaratır. Al sana cevap gibi cevap.
farklıdır aynı değil... korkuda her şey ani olur amacının direk seni korkutmak olduğunu anlarsın, gerilim de konular ağır işler olayları, ses ve müzik efektleri daha belirgindir izlediğinde olayı örgüsü seni gerer paranormal olaylar nisbeten daha azdır
Farkları şu korku genellikle bilmediğimiz ve şaşırabileceğimiz bir duyguyken, gerilimse kötü bir şeyler olma düşüncesi, bu yüzden sadece +18 filmler yerine psikolojik gerilim tercih ediyorum
Herkes kendi kendine açıklamaya çalışmış. Hiçbirinin bir şey bildiği yok. Bunların hepsi İngilizce'de heyecan verici anlamında kullanılan "thriller" sözcüğünün Türkçe sinema diline "gerilim" olarak geçmesinden kaynaklanıyor. Çocuklar da kendini kanıtlamak için korku ile gerilim arasında fark varmış gibi düşünmeye çalışıyor. Korlu ile gerilim aynıdır. Horror ile thriller farklı.
Onu ben de çözemedim ikisi bir olabilir de olmayabilir de şincik korkmak için korku filmi izliyorum ama korkmak yerine gülüyorum komedi film izliyorum sanki gerilim film izlerken de korkuyorum geriliyorum bayağı nasıl bir şey çözemedim
Korku-gerilim bir aradadır mesela tepedeki ev görsel gibi.. Korku yoktur gerilim zirbedir nefesini tut.. Jumpscare olmayan korku filmi varsa eğer oda sadece korkudur
Tamamen ayrı kavramlar. Bazı gerilim filmleri gerçekten sizi geriyor ama korku hissi yaratmıyor. Korku filmlerinin çoğunda ise insan ister istemez gerilimi hissediyor.