Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
"Wattpad'de yazar olmak mı, şaheserlere imza atmak mı?" gibi karşılaştırma dolu sorulardansa yazarlığa teşvik edici sorular ve cümleler kurmak daha sağlıklı. Daha önce wattpad'de bulundum be pek çok kitapta yazdım. Sürekli gündeme getirilen rezalet yazılar topluluğu kadar kaliteli ve bilgilendirici kitaplara da ev sahipliği yapıyor orası. Orada Harika insanlar, yetenekli sanatçılar tanıdım.
Sürekli konuşulan rezillikler yüzünden arka planda kalan, heba olan nice eser varken orayı aşağı görmeme doğru değil. 'Yazdıkların neydi sanki?' diyebilirsiniz ama kitaplarıma her zaman önce yaratıcılığımı, sonra hayallerimi kattım. Bu yüzden gayet kaliteli ve edebi olduklarını düşünüyorum. Şu an isteseniz de bulamazsınız onları çünkü bir süreliğine yayından kaldırdım.
Yakında tekrar yayınlayıp yazılı bir kitap haline de getireceğim. Hatta o zaman geldiğinde buraya 'Wattpad'den köşe yararlığına geçtim' yazıp hem isteyenlere umut, hem de ön yargıcılara bir şans vermiş olurum ☾34 Yorumla- +1 yıl
Şükür biri söylemiş ya helal
- +1 yıl
@bosverseneismimimm eyvallah
- +1 yıl
@geistim sen oradaki istisnasın..✨
En İyi Cevaplar
+1 yılKalemi güçlü bir yazar olabilme gibi bir iddiam yok. Türkçe, Edebiyat konusunda başarılı bir öğrenci değildim. Kötü de sayılmazdım. Bence iyi bir eğitim şart öncelikle be ardından çok okuyup, araştırmak, denemeler yapmak “ kalemi güçlü bir yazar” yapabilir insanı.
Böyle bir iddiam olmamakla birlikte yaşadıklarımı yazmak, kitap çıkarma niyetim var yıllardır. Yaşadığım bazı olaylar nedeniyle de yazma zorunluluğu hissediyorum. 2015 yılında Wattpad da taslağını hazırlamıştım öylece kaldı.
Erteleme hastalığım var. İleride harekete geçebilirsem girişmeyi düşünüyorum.
Akıcılık, kalemi güçlü gibi algılanmasa bile içerik olarak ilgi çekebileceğine inanıyorum.
Yani bir Dostaviyeski ya da Turgut Özakman gibi dingin bir yazım, anlatımı başaramam, öyle bir eğitimim, yeteneğim, kapasitem yok.
Ama bir nebze anlatım konusunda vasat denilebilecek Metal Fırtına serisi gibi hatta daha çok içinde dini olaylarda olabileceği için Kendini Arayan Adam, Düzceli Memet kitapları gibi olabilir.
Aklımın ucunda gerçekleşmeyi bekleyen bir düşünce bu.
Önce taslak, ardından konular, yazım ve bir de anlatım bozukluklarını, yazım yanlışlarını giderecek bir eğitmen ile gerçekleşebilecek bir süreç 😇10 Yorumla
+1 yıl80 sayfa kadar fantastik roman yazdım yarim kaldı
Onun dışında kısa hikayeler ve şiir yazabilirim12 Yorumla- +1 yıl
Bastırdın mı peki?
- +1 yıl
Bitirmedim ki kurguyu tam oturtamadim birde 5 serilik bir kitap olacaktı 🥺🥺
Yazıyorum..
17 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar süredir yazıyorsun?
- +1 yıl
Konusu ne peki?
- +1 yıl
Tamam
- +1 yıl
Rica ederim
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
37
Cevap
25Cevap
+1 yılAşağıda çok güzel görüşler okudum. Durumu iyi anlatmışlar. Evet yazmak hayallerimden biri eğer ölmezsem. Ama kaliteli bir şey yazmadıktan sonra bir anlamı yok. Şimdilik elimden geldiği kadar kitap okuyorum. Arada pratik yapıyorum. Hazırlanıyorum. Bu soruyu sorduğuna göre seninde ilgini çekiyor. Yazamasak bile bu yolda yürümek bize çok şeyler katıyor. İnsan olmayı öğreniyoruz düşünmeyi öğreniyoruz. Bunlar az şeyler değil.
10 YorumlaEvet, iyi bir yazar olabileceğimi düşünüyorum. Ama günlük hayat şartlarında bunu yapabilmenin pek bir yolu yok. Bir yandan çalışıp, diğer yandan gerçek bir yazar gibi üzerinde çalıştığım kitaba odaklanabilmek fazlasıyla zor. Bu, zaten benim en büyük hayalimdi. İyi bir yazar olabilmek yani. Küçük denemelerim de var ama belki emekli olduktan sonra kitap yazmaya odaklanabilirim ancak..
12 Yorumla- +1 yıl
Üzüldüm amca senin adına.. yazarsın İnşAllahutealayarabbelalemin.
Yazmaya kalkıştım ama kelime dağarcığımın ufuklara açılabilmesi için daha çok kitap okumaya yönelik gitmem gerektiğini düşündüm, ara verdim bu yüzden.
Bence herkes yazmalı, illa basılacak diye bir amaç güdülmemeli kitap yazım aşamasında. Kitap yazmak yazarın kendi hayatından parçalar eklemesi demektir. Hayallerini sayfalara dökmesi, onun başka karakterlerde can bulması ve gelecek günlere bir hatıra bırakması demektir.
İçindeki yalnızlığı o kitapla doldurmak ya da içindeki fazlalığı kitap sayfalarına yansıtması demektir.
İnsan kaç yaşında olursa olsun kitap yazmayı bırakmamalı...
Başladıktan sonra göreceksiniz zaten tadı damağınızda kalacak..00 Yorumla
+1 yılDüşünüyorum hatta bu yüzden günlük tutuyorum. Kendime söz verdim bir gün yazdığım her şeyi derlemek için. Sonuçta herkesin hayatı kısa bir film... Bunu kalıcı hale getirmek harika bir şey. Çoğu insan üşeniyor, yazmak istemiyor ama günlük küçük bir vakit ayrılsa kolayca yazılabilir bence. :/ Yani en azından denemeye değer..
10 YorumlaYazamam.
Okuru etkileyecek, kelimeleri raks ettirecek bi' kaleme sahip olacağımı hiç düşünmüyorum.
Tabi iş şark kurnazlığı ise tılsımlı bir kitap yazarak, pek tabii zengin olabilirim.
Olanlar varmış, biz öyle duyduk =/11 Yorumla- +1 yıl
Tılsımlı yazacaksan hiç yazma
Kitap yazabilmek için 3-5 tane düzgün cümle kuruyor olmak yeterli değil. Büyük bir birikim, zengin bir hayal dünyası, sağlam bir kalem gerekir.
Konunun akıcı olmasını ve içeriğin bağlayıcılığını oturtmak hiç kolay değil.
Amaç yazmak için yazmaksa evet, herkes kitap yazabilir. Ben de..
Ama kendimi bu kadar donanımlı bulmuyorum açıkçası.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYorumun çok yanlış bana göre. Wadpad dediğin yerde çoluk çocuk var doğru ama çok kaliteli yazarlar çıktı ordan. Halada çıkıyor. Bir çok öğretmen takip ediyorum ben mesela. Ve yazıyorum. Wadpadde. Yani orada bir çok "Yazar" var sadece Google gibi düşün. Çöplükteki madeni sen bulacaksın.
20 Yorumla
+1 yılYazdım, arada yazmaya devam ediyorum ve yazacağım. Bir gün o kitaplar çıkacak.
Ölmeden önce yapılacaklar listemde ilk beşli arasında.13 Yorumla- +1 yıl
Hadi İnşallah bekliyoruz..
- +1 yıl
Teşekkür ederim 🙂
- +1 yıl
Rica ederim
Hayır, yazamam. Sadece iyi bir okuyucuyum o kadar...
10 Yorumla
+1 yılBunu hep düşünmüşümdür. Yüksek Lisansı bırakmasaydım şimdi beni bi yerlerde yazarken görüyor olabilirdiniz😀
14 Yorumla- +1 yıl
Niye bıraktın?
- +1 yıl
Hocalarla anlaşamadım. Hala bırakmadılar fakülteyi. Bıraksalar af çıkmıştı dönerdim
- +1 yıl
Kitap yazıp yazmaman hocalara mı bağlı?
- +1 yıl
Önemli olan motivasyon kaynağındır. Fakülte beni motive ediyordu
Her wattpad yazarı kötü olmuyor, yani önyargıya gerek yok, okuyorum ben seve seve, maalesef kötü kitaplar yani cringe kitaplar falan yer kaplıyor haklısın o konuda ama kaliteli de çok var.
31 Yorumla
+1 yılMükemmel bir kitap yazarım. Hatta ismini de "Fragile But Not That Fragile" koyarım.
15 Yorumla- +1 yıl
Niye amca?
- +1 yıl
Canım öyle istedi.
- +1 yıl
Emin ol daha güzel isimler vardır
- +1 yıl
Herşeyin daha güzeli elbet var.
- +1 yıl
Vardır elbet
+1 yıl4 yıl önce, üniversite tercihlerimi yapmadan önce ilk kitabımı, kitap yazmaya devam edeceğimi hayal ederek, yazmıştım. Hatta üniversiteye başlamadan önce bastırmayı düşünüyordum, ama hayallerim suya düşünce o da yalan oldu...
10 Yorumla
+1 yılOnlar neden yazar sayılmasın ki? Kalem kalemdir. Herkesin kalemine saygı duyulmalı. Çocuk hikayelerinin de bir yazarı vardır mesela. Onları da mı yazardan saymayalım?
20 YorumlaYıllar önce yazmaya başlamıştım ama PC bozulunca kaybolmuştu. Yedekleme bile yapamadım. Sonradan baştan sar olayı canımı sıkmıştı. Yazabilirim yani o kabiliyeti hissederim her zaman.
10 YorumlaYok ya 50 yaşıma gelsem de yazamam belki yazabilirim ama günlük hayatımda ki konuşmamı düşünecek olursak kısa öz ve net konuşan biriyim bu sebeple yazsam bile 30 sayfayı geçer mi bilemem. :D
10 YorumlaÇevremdekiler beni tanıyanlar sürekli bu yönde tavsiye veriyorlar kitap yaz olasın diye. Bilmiyorum o kadar kolay değil bence
10 Yorumla
+1 yılFilm senaryosu yazabilirim, hemde kesinlikle hoolywood yapımlarında bile olan mantık hatalarına yer vermeden
10 YorumlaYazarlığa oldum olası bir merakım var. Lise çağlarında yazar olmak istiyorum dediğim için bile yargılanmıştım. Şimdi de ara ara bir şeyler karalıyorum ama yeterli değilim. Belki bir gün üstüne düşersem ve yollar bana açılırsa neden olmasın.
00 Yorumla- Müzik & Etkinlik konusunda 328 cevap paylaştı.
+1 yılYazıyordum. Moralimi bozdular bıraktım. 110 sayfa yazmıştım
12 Yorumla- +1 yıl
Yazık olmuş emeğine..
- +1 yıl
Yayınlatmak için para lazımdı zaten
Evet yazabileceğimi düşünüyorum ama yazmam :D bu yönde daha önce destekleyici yorumlar da almıştım
10 Yorumla
+1 yılİstesem yazarım mükemmeliyetçi olduğum için yazamadım
10 YorumlaEvet böyle bir düşüncem var ama biraz daha zaman var
10 Yorumla
+1 yılEvet. Tanıdığım ruh hastalarının ruhlarını tahlil edip edip yazıyorum.
10 Yorumla
+1 yılBir ara öyle hayallerim vardı da sonra vazgeçtim, uğraşmaya üşendim. Kimse okumaz falan xd.
10 YorumlaEvet fakat hayalim değil açıkçası oturup da emek harcamam
10 Yorumla
+1 yılDenemiştim ama sonra pes ettim yapamayacağımı anladım.
11 YorumlaÇok şeye başladım ama hiçbirinin sonunu getiremedim hep yarım kaldı bi tanesinin sonuna geliyordum ama kitap vermek istediğim mesajın dışına çıkmıştı vazgeçtim ileride tekrar deneyeceğim
22 Yorumla- +1 yıl
@costine hesabımda sorun oldu bu hesaba yazarmısun
- +1 yıl
Umarım her şey istediğin gibi güzel olur hayatın boyunca hayellerini gerçekleştirirsin 😎👍
Yazarım. Denemişliğim var. Planını da hazırlamıştım. Fakat daha sonra bazı aksaklıklar nedeniyle devam etmedim.😄
00 YorumlaAçıkçası ben yazabileceğimi düşünüyorum. 18 yaşında olmama rağmen 6 yaşımdan beri kitap okuyorum ve atatürke mektup yarışmasında plaketim var. İnsan kendini doğru yetiştirmişse neden olmasın
10 Yorumla
+1 yılBir ara denedim ama düşündüğünde yazacak çok şeyin oluyor ama eline kalemi alınca hepsi uçuo gidiyor sanki tıkanıyorsun Yazsam çok depresif bir kitap olur, insanlar yarıda bırakır
10 YorumlaO aşamada asla değilim yetişebilir miyim bilemiyorum
00 YorumlaDaha duzgun turkce konusamiyoruz
11 Yorumla- +1 yıl
😄aynen
Var Zaten Benim Kitabım
12 Yorumla- +1 yıl
İsmi ne?
+1 yılYazma konusunda cok sıkıntılarım var. Vakti zamaninda da essay yazarken cok zorlanirdim.
00 Yorumla
+1 yılHikaye, roman yazamam ama şiir kitabı yazabilirim.
10 Yorumla- Müzik & Etkinlik konusunda 346 cevap paylaştı.
+1 yılBiraz üzerinde çalışırsam yazabilirim
10 Yorumla Okuyanı bunaltır diye düşünüyorum
10 Yorumla- Müzik & Etkinlik konusunda 423 cevap paylaştı.
+1 yılKafayı yorsam yazarım. Yormuyorum
10 Yorumla
+1 yılHayatımı yazsam roman olur
10 Yorumla
+1 yılİnanıyorum ama üşeniyorum da
10 YorumlaKalemim güçlüdür, yazabilirim
10 Yorumla
+1 yılOğlak burçları like
yazarım10 Yorumla
+1 yılAklımda bir şeyler var.
10 Yorumla
+1 yılYok kalemim iyi değil
10 Yorumla
+1 yılYani deniyorum kendimce
10 Yorumlaşu an yazamam ama umarım bir gün yazarım
10 Yorumla- Müzik & Etkinlik konusunda 527 cevap paylaştı.
+1 yılEskiden yazıyordum ama eskiden işte
10 Yorumla Kitap yazabilecek kadar güçlü bir kalemim yok.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAkademik kitap yazmak hayalimdi felsefe ile
10 Yorumla
+1 yılDüşünmüyorum, soruma yorum yapabilir misin?😢
10 Yorumla- Müzik & Etkinlik konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılhayır
10 Yorumla
+1 yılHayır ben yazamam
10 Yorumla
+1 yılHayır yazamam
10 Yorumla
+1 yılyazıyorum zaten
10 Yorumla
+1 yılDüşünüyorum ama öyle mükemmel bişi beklemesinler
10 YorumlaEvet insallah birgun tezim kitaplasacak 🤗
10 Yorumla
+1 yılYazıyorum
24 Yorumla- +1 yıl
Ne zamandır yazıyorsun?
- +1 yıl
5 aydır
- +1 yıl
Bastırmayı düşünüyor musun peki?
- +1 yıl
Elbette
Yazarim
00 Yorumla- Müzik & Etkinlik konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılDüşünmüyorum
00 Yorumla - Devamını Gör (2)
Devamını Gör(47)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı