AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
792Cevap
stephen king-kara kule serisi (seriyi on defa falan okudum, halen bıkmadan okurum), kar kurdu (yazarını hatırlayamadım ama sakkaranın kumları diye bir kitabı daha var oda çok iyi)
Bence dunyanin en muthis kitabi dostoyevskinin karamazov kardesler kitabi tam 1008 sayfa tolstoy gibi bir yazarin bile yanindan ayirmadigi tek kitaptir gerisini sen dusun
piraye https://yazarokur.com/rsm/kitap/_ko/piraye.jpg
Anna karenina
Savaş ve barış
Budala
Rus edebiyatı harikadır
Yüzüklerin Efendisi
Kar Kurdu
Tristan İhaneti
Acımak
Çalıkuşu
Karılar Koğuşu
Selvi Boylum Al Yazmalım
Karamazov Kardeşler
Marslı
Uçurtma Avcısı
Devlet Ana
Tek bir tane seçmek çok zor gerçekten
Hüseyin nihal atsız- ruh adam. Muhteşem edebi anlatım, ve soyut olaylarla anlatılan somut gerçeklerin harika bir sonucu.
" mutlak seveceksin beni bundan kaçamazsın"
Kesinlikle okunulması gerek.
bu türden başka önerilerin var mı? Cevap verirsen beni etiketle lütfen başka türlü haberim olmaz.
@ziyanıyok tabi ki nihal atsız'a ait bozkurtların ölümü ve bozkurtlar diriliyor kitaplarının derlemesi olan bozkurtlar kitabı da tek solukta okunacak, sizi adeta orta asyada ötükende hissettirecek kaliteli bir anlatım ve tarihi bir kahramanı anlatır. Çok değerli bir kitaptır, aynı şekilde kaliteli edebi anlatımıyla cengiz aytmatov'u da öneririm.
türleri nedir peki hiç duymamıştım
Hüseyin nihal atsız başarılı bir türkolog, edebiyatçı ve tarihçidir. Size önerdiğim ruh adam kitabının özetini anlatmak gerçekten haksızlık olur, her türlü kitap okurum ve de fazlaca kitap okurum ama ruh adamın bana yaşattığı hissi ve başarılı anlatımı, hiç beklenmedik doğa üstü anlatımını size kısa bir özet halinde sunanmam. Gerçekten gösterilecek en iyi kitaptır. Bozkurtlar kitabı ise tarihi bir olaya dayanmaktadır, göktürk devleti dönemini anlatan kitabın birinci bölümü kürşad ve kırk çerisini konu edinir. Kürşad'ı internetten kısaca araştırısanız dikkatinizi çekeceğini düşünüyorum. İkinci kısımdaysa göktürk hanlığının yeniden kuruluşunu konu alır, nihal atsız için romantik milliyetçi demek yeri olur sanırım. Sert mizacının yansıttığı ve aralarda bahsedilen öyle aşklar vardır ki, sadece aşk adı altında yaZılan çoğu kitaptan daha değerli daha başarılıdır. @ziyanıyok
teşekkür ederim @Irkçıbayan
@ziyanıyok rica ederim, eğer dikkatinizi çektiyse nihal atsızın deli kurt romanı da hoşunuza gidecektir.
Bahsettiğiniz yazarın adını daha önce de duydum ancak henüz okumadım inşallah tavsiye ettiğiniz kitapları okuyacağım
@ziyanıyok en kısa sürede okumanız dileğiyle :)
Serenad, Kürk Mantolu Madonna, Senden Önce Ben bu 3 kitapta çok etkiledi beni.. Bunların üzerine Nutuk, Kavgam, Clive Cussler Romanları ve Yurt Yayınları tarih serisi de çok hoş.
Guzel kitaplar :)
o kadar çok var ki...
koku-patrick süskind
keşke gerçek olsa-marc levy birde ikinci kitabı sizi tekrar görmek...
genç werther'in acıları-geothe
olasılıksız-adam fawer
jean grange-siyah kan,şeytan yemini...vb
Şuan siyah kan'ı okuyorum.
jacqueline briskin hayatı yanlış yazdılar ve o günler çok yakın
Halit Hüseyni uçurtma avcısı ve bin muhteşem güneş
Manksim gorki Çocukluğum yeri ayrıdır
Aslında aklıma gelmiyo vardır başka da..
Sefiller'in benim için özel bir yeri vardır. :):
https://i.hizliresim.com/bgE4JZ.gif
Şeker Portakalı okuduğum en güzel kitap normalde bu tür kitapları sevmem ama harika bir kitap tavsiye ederim baslarda biraz sıkıcı ama ilerledikçek cok guzel oluyo.
Kitap okumayı sevmem okudummuda bilim kurgu macera sürükleyici kitapları okumayı tercih ederim. Dizisini izlediğim The100 kitap serisini okumayı tavsiye ederim güzel sürükleyici bir seri olmuş
Serisiyle dizisi acayip farklı ama. İlk kitabını okuyup sonra diziye başlamıştım. Bir sürü fark var. Diziyi izlediyse hayal kırıklığı olur. Ben o yüzden diziyi bitirmemiştim
Bendede tam tersi oldu dizide son sezondayım, kitaba başladım dediğin gibi farklılıklar var hani şu karakter kimdi bu karakter kimdi diye düşününce pek sürükleyici olmuyor oyüzden normal diziden ayırarak okudum
Ya aslında ikisi de çok güzel. Kitap ayrı güzel dizi ayrı. Ama dediğim gibi tek bir tanesini secse daha iyi
Ne tarz seversin. Leo Huberman- Feodal TOplumdan 20. yüzyıla diye kapitalist gelişimi anlatan zevkli bir kitap bir de roman olarak Zar Adam var heyecanlı değişik bir kitap.
insan ilişkilerinde nasıl çok başarılı olursun? kişisel gelişim gibi ama hikayelerden oluyor anı defteri gibi benim hayatımda çok büyük etkisi olmuştu. tavsiye ederim
Teşekkürler
Çavdar Tarlasında Çocuklar diğer adıyla Gönülçelen.
Bazıları sıkılıyor mesela kardeşlerim. Ama ben hastasıyım, en yakın arkadaşım ilan ettim Holden'i, yani kitapta benimle konuşan çocuk oluyor:P :D
ilk okul son sınfıta okudugum kitaptı adı bilimsel gaflar bu kitap benim dünyamı tamamen değiştirdi yaratıcılık yeni şeyler icat etme keşfetme merak duygularımı maximuma cıkarttı oldukça olumlu yönde etkilemişti beni :)
peyami safanın kitaplarını begeniyorum 9. hariciye kogusu ve selmanın gölgesi beni çok etkilemşti kitap okumayı sevmem ama bir solukta okudum bu ikisini:)
Elif ŞAFAK ın Aşk kitabını yaklaşık 2 yıl önce okumuştum. Halısın çok güzledi. Fakat İskender Pala nın romanlarınıda tavsiye ederim. Katere -i Matem gibi. Dost selamlarımla...
Peter pan falakayi i okudum seksen günde devri alem forsa gibi şeyleri verdiler ama hic birisini tam okuyamadim
Hakan Günday - Kinyas ve Kayra hala düşündürür ve kitabı ikinci kez tekrar okuycam birde Oğuz Atay - Tutunamayanlar
Bir cift yurek - marlo morgan
Avusturya aborijinlerini anlatiyordu cok etkilenmistim ( avusturalya da olabilir) :D
Bin muhteşem güneş mükemmel ötesi bir kitap
Birde mavi saçlı kız vardı Burçak cerezcioglunun o bitmek bilmeyen hayat enerjisine hayran kalmıştım
Azra kohen-fi-çi-pi-aeden
Dostoyevski- suç ve ceza
Yuval harrari-homo sapiens- homo deus
Zülfü livaneli- serenad- kardeşimin hikayesi
Vıctor hugo- sefiller.
Birçok güzel kitap okudum ama favorim Jussi Adler Olsen'dan Kafesteki Kadın, filmide kitap kadar iyiydi, herkese tavsiye ederim.
Harold Robbins-Bir Başka Günün Anıları. Bulabilirsen bu kitabi sakin kacirma ve siddetle tavsiye ediyorum sana.
Kuğular Adası-Ciji Were
Judith McNaught'ın tüm kitapları. Çocukluğumu bunlarla geçirdiğimden benim için çok değerliler.
kuğular adasının konusu ne?
Tarihi Aşk-dram
türü değil konusu😶
Konu tarihi bir aşk, türü dram.
anladım peki tamam
elif şafak iskender ve aşk
emine şenlikoğlu sabıkalı ve dul , kandırıldık
game of thores
harry potter
kürk mantolu madonna
ÇALIKUŞU
doğunun limanları
en güzel ve özeli "KÜÇÜK PRENS"
selim akgün yanındayım kitabı.. mükemmel.. elif şafak iskender.. kahraman tazzeoğlu vazgeçtim. bunlar mükemmel. birde uçurtma avcısı
Hangisini yazayım şimdi? kürk mantolu Madonna, Acımak, bilinmeyen bir kadının mektubu, aylak adam, içimizdeki şeytan, bir gün tek başına, beyaz geceler, genç wertherin acıları diye gider...
www.hakikatkitabevi.com
Adresindeki TAM İLMİHAL kitabı :)
Anne ve Westry :) güzel kitaptı.
Bilmiyorum çok kitap hoşuma gitti bu zamana kadar sıralama yapmak istemedim şimdi.
Evet gerçekten çok etkileyici bir hikayeleri var :)
Sarah Jio'nun kitapları bu şekilde hep.
Hoşuna gitti ise eğer Böğürtlen Kışı'nıda tavsiye ederim beğeneceksindir :)
Evet onu da okudum o da çok güzel. Bunu okumadan önceki favorim oydu zaten :)
https://hizliresim.com/d3MbNZ
^^
😄😄
https://i.hizliresim.com/BPG2qQ.jpg
S*ktir et. Kitabınıda okudum. Pek hoşuma gitmedi. Anlattığı konu hoş ama sürekli farklı kelimelerle aynı şeyi anlatmış. Sıktı beni açıkçası :/
Beni de pek sarmadı o ya :/
Suç ve Ceza
katre_i matem
Lâ
Olasiliksiz
Ucurtma Avcısı
Bin muhteşem güneş
Kardesimin Hatırası
İstanbul hatırası
Therese Etiene
Efsane
bunlar okudugumda gercekten etkiledi beni
Christophe grange ve dan brown un hemen her kitabi guzel ve surukleyici ben bu tarzi seviyorum ne tarz sevdigine bagli
Vallahi billahi tallahi Kuran-ı kerim. Mealini oku ve araştır zaten okudukça deli gibi araştırmak öğrenmek istiyor insan. Çok güzel bilgiler ediniyorsun
Harrold Robins - Mezar otobiyografi gibi bişey bir de Jane Eyre Aşk
Çalıkuşu da öyle bunlar hatırımda kalanlar
Victor Hugo-Sefiller
Zülfü Livaneli-Serenad
Ikisi de harikadır ama Sefiller bir klasik okumadıysanız once onu okunmanızı öneririm seveceginize eminim:)
1 yıldır kitapları sevmeye başladım. belki eskiden okumuşumdur ama hiç hatırlamıyorum yinede okicam :)
ben fantastik sevidiğimden bir manyalık yapıp 30 kitaplık serinin 20 ye yakınını okuduğum unutulmuş diyarları tavsiye ederim dünyadada en çok satanlar arasında yüzüklerin efendisi tarzı
cın ıskencesı -emıne senkıkoglunun tek kelımeyle harıka muthıs bı roman son derece emın olabılırsın okudugunda bırakamayacksınn tawsıye ederım almanı :)
Yüzüklerin Efendisi açıklama yapmaya gerek yok
1984
Kaplan Kaplan
Fahrenheit 451
Küçük Prens
Körlük
Yabancı
Tamamen katılıyorum
+1
Michael Moorcock; Melniboné'lu Elric Serisi, birinci kitap. Fantastik literatür eserlerindendir ve tasvirlerini her okuduğumda kendimi orada canlandırırım.
Şimdi aklıma geldi; Ejderha Mızrağı, 2. Kitap. Sturm Brightblade karakteri yeter de artar bile. yine fantastik edebiyat tabi ki :)
Saymakla bitmez ama sıralamak gerekirse birkaçını
1kürk mantolu madonna
2senden önce ben
3emrah serbesin bütün kitapları.
יⓩⓑ Okumayı bana bıraktıran kitabın ismini yazmak istedim.
Mein Kapmf
neden ki
Yanlış yazdığımı farkettim. "Kampf" olucaktı ve nedeni biraz uzunca yazmak elbette ki isterim. Yazacaklarımı sizin okuyacağınıza güvenebilir miyim? Bilmiyorum.
okurum niye okumayayım merak etmesem sorar mıyım
Bana okumayı sevdiren kitap Jack london-MARTIN EDEN
Okuduğum en güzel kitap Kuran'ı Kerim.. Daha sonra risalei Nur..
Davam İsimli Eser, 2014 yılında saadet partisi , şu an ki
Genel Başkanı , Sayın Mustafa Kamalak tarafından imzalı , İl başkanımızın hediyesiydi okuduğum da gerçekten tekrar tekrar okumak istemiştim.
Prof Dr. Necmettin Erbakan (Siyasi Lider ) (Devlet Büyüğü )
En güzel filmi izlemedim, en güzel kitabı da söylemem.
Güzel kitaptır yağmur sonrası.. Okuduğum her kitap etkiler beni ama ortaokulda okuduğum suç ve cezanın yeri bambaşkadır..
Kesinlikle o da çok güzel bir kitap :)
adam faver - olasılıksız güzeldir okumanı tavsiye ederim
Psikopat romanını çok sevmiştim
Bukre ve telepati mi neydi öyle bir kitap var bunları merak ediyorum
Roman türünde örnek istiyorsanız, Peyami Safa - Yalnızız.
şuan ben o kitabı okuyorum :)
guzel secim.peyami safa kitapları baslı basına okunmalı
benim yeni çıkan romalar değilde yıllar önceki romanlar daha çok ilgimi çekiyor.
Kürk mantolu madonna
Bab-ı Esrar
Bilinmeyen bir kadının mektubu
Saysam bitmez ama ilk aklıma gelenler.
1. Tante Rosa,
2. Cüce,
3. Piyano,
4. Matmazel Noraliya'nın Koltuğu,
5. Huzur.
* Türk edebiyatından en sevdiklerim.
https://i.hizliresim.com/VP8g1v.jpg
Çok var öyle sevdiğim kitap tess gerrıtsen kitapları deyim.
Sayısını hatırlamıyorum okuduğum kitapların ama çok okuyan birisiyim. Nutuk ve Kavgam en sevdiklerim arasındadır.
Çok kitap okumam ama beğendiğim iki tanesini yazayım.
Roman ve kişisel gelişim tarzı = Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer
Bilim Kurgu Roman = Marslı
Deneme , Montaigne. Her zaman bana inanılmaz bakış açıları katmıştır. Bir de simyacı. Ne zaman umudumu kaybetsem bu iki kitabı okurum.
simyacıyı bende sevıyorum :)
tek kitap seçemem.
aylak adam
kusma kulübü
kinyas ve kayra
alamut
büyük defter/ kanıt/üçüncü yalan
siyah kan
1984...
çalı kuşu edebiyat, çok hoş bir kitap. İçten... tabi kelimesi anlamak için biraz çaba sarf etmek gerekir...
Sadece aptallar 8 saat uyur
Avucunuzdaki kelebek
GEnç verterin acıları
Hasret- canan tan
Agafya - ertürk aşkun
Vazgeçtim -Kahraman Tazeoğlu