+1 yıldünyada en çok okunan hasılat rekorları kırılan yazarının adeta hatta resmen tapıldığı bir kitaptı okuduğum en güzel kitap ve hala bıkmadan usanmadan okurum defalarca...
11 Yorumla
Soran+1 yılHangi kitap?
En İyi Cevaplar
"Bir idam mahkümunun son günü" çok güzel, idam cezasına karşı çıkan bir klasik.
"Babaya mektup" bu da klasik ve beni duygulandıran bir kitap olmuştu.
"Gurur ve önyargı" bunu her yerde duymuşsundur ama çok beğendiğim bir klasik.
Aşk türünde jojo moyesun "senden önce ben." Kitabı çok güzel.
Ya da Binnur şafak nigizin kitaplarına bakabilirsin hepsi mükemmeldir. Yazımına hayranım o kadının. Özellikle sekiz ocakta "içinde bir sen" adlı kitabı çıkacak. Kesinlikle almalısın. Basılmışlardan da is serisi mükemmel.
Bir başak önerebileceğim aşk, Lacivert serisi. Hem fantastik hem aşk var. Güzeldi sevmiştim.
Ve yere yakın yıldızlara uzak
Macere-Bilim kurgudan
İlluminae dosyalari- 3 kitaptan oluşuyor ancak ogrenciysen fiyatları çok uçuk. İlk çıktıklarında teki 100 liraydı şimdi 45-60 arası bulabilirsin. Yine de pahalı. Güzel bir seri ama çoğu kişi yazımından olsa gerek anlamıyor. Farklı bir tarzı var. Bazı sayfalar siyah kağıt üzerinde beyaz yazilara sahip. Bilim kurgu türünde ve çok farklı bir konusu yok bilimkurgulaea göre ama ben çok sevmiştim. Kitap sıraları şu şekilde
1) illuminae
2) Gemina
3) Obisidio
Maria lu nun kitaplarına bakabilirsin genelde macera türünde yazıyor bilimkurgu da var.
Sürükleyici kitaplar ama efsane serisi biraz pahalı
Daha duygusal kitaplardan şunları önerebilirim;
- Hayalet kalp
- yere yakın yıldızlara uzak.
- babaya mektup
- bilinmeyen bir kadının mektubu
- Şeker portakalı
Fantastik olarak da Harry Potter a bak bir bence. Baş kitapları biraz daha çocuk kitabı gibi ama her yaştan insanın okuyabileceği bir kitap.
Hekate'nin kızları. Acayip beğenmiştim. Harry Potter a benziyor ama bence kat kat güzel. O da film olsa tutarmis
Bir de eklemeyi unutmuşum
Grinin elli tonu, kitabı gerçekten sadece o sahneler için alınmayip, icindeki aşka bakıldığında çok güzel.
-sesini duyur
-seytanin eli- gerilim ağırlıklı korku da olabilir gerilim sanırım. Ama gerçekten çok güzel yazarin diğer kitaplarina da bak.
Aklıma bu kasar geldi :)10 Yorumla
+1 yıl+Şibumi: İnanılmaz sürükleyici bir romandı.Tavsiye ederim.
#Foucault Sarkacı: Bilimseldi karışıktı ama çok iyiydi.
*Atlas Vazgeçti: Kafa karıştırıcı ve güzel. 2.sine başlayacağım
-Goriot Baba: İlk okuduğumda tam anlamamıştım ikinci okuduğumda Balzac'ın baba olmamasına rağmen Baba figürünü yazışına hayran oldum.
_Angela'nın Külleri:Gerçek hayattan bu kitap. Yazarının hayatını anlatıyor.İlk bölümü acayip acıklı.Filmi de varmış izlemedim.
~Umuda Doğru: Angela'nın Külleri'nin ikincisi. Bu da acıklı idi ama daha sıkıcıydı.
Yüksek Topuklar: Murathan Mungan'a hayran olursunuz okursanız. Çok çok iyiydi.
Daha da var da aklıma gelmiyor..11 Yorumla- +1 yıl
Elif Şafak'ın Araf ve Pinhan'ını da okudum. O kadını nedense hiç sevemedim...
+1 yılGüzel Değilde Özel Kİtap Var canan tan yüreğim seni çok sevdi
Sabaha kadar okudum bitirdim bu kitabı sevdim kız önermişti
Okurken Ağladım yer
Yarın evleniyorum Murat!
Bir başkasının kadını olmadan önceki son gecem bu...
Biraz dertleşelim mi?
Biliyorum, çok kızdın bana.
Veda bile etmeden çekip gitmekte haklıydın.
Son sözlerinle, Bursa ya gelin gdeceğime Amerika da evlenip oraya yerleşmeyi göze almamı yadırgamıştın.
Bunu senin için yaptığımı söylesem inanırmısın bana?
Unutma,sende kabul etmiştin;imkansız aşktı bizim ki.
Asla biraraya gelemeyecektik!
İçindeki son umut kırıntılarını yoketmeden,benden vazgeçip kendi düzenini kuramayacaktın.
O kırıntıları söküp atmalıydım ki, yollarımız bir daha kesişmemek üzere ayrılabilsin...
İşte bunu yaptım ben Murat!
Başka türlü kurtulamayacaktın sevdamdan.
İndireceğim ağır darbenin şiddetini hafifletecek bir yol aradım.
Buldum da:Gözlerden uzak bir yerde,bir yabancıyla evlenmek!
Kabul etmelisin ki, burnunun dibinde bir başka Türkle evlenmeme dayanamazdın.
Söylemiştim sana, ölesiye bir aşk yok aramızda.
Onun yüreği senin kadar sevmiyor beni.
Benim yüreğimse çoktan vazgeçti kendinden...
Sen ne düşünürsen düşün, aşkımıza ihanet ettiğime inanmıyorum ben.
Sessiz sedasız hayatından çıkıyorum yalnızca...
Hoşçakal MURAT!
Özgürsün Artık...11 Yorumla- +1 yıl
yine ağlattın beni sağol o beni bıraktı gitti
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
790Cevap
- Kültür & Sanat konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılOd ve kuyucakli Yusuf ve limon ağacı gadasi
00 Yorumla hayatımda en sevdıgım kıtap tuna kıremıtcıydı gıt kendını cok sevdirmeden.. bırazda doğru zamandı sanırım.. kısısel gelısım ıcın Dickens tavsıye ederım mumkun oldukça klasıklerı (100 temel eser) kaçırmamalı ınsan daha yarısı olmamıştır ama hepsını okuyacağım.. yabancılardan erıc von danıkenın tanrıların arabaları cok etkılemısdır benı.. yerlılerde ıse aynı tarzda gızlı sırlar ogretısı ve son 3 peygamber.. hıtler kavgam kesınlıkle okunmalı!! edebı bırsey dıyorsan bence kurk mantolu Madonna ıle baslayabılırsın.. ayse kulın kaçırılmaması gereken bır yazar.. yasar kemalın ada hıkayelerınıde okumalısın ınce memed mesela!
11 Yorumla
+1 yılCevaplara bakınca Türk Edebiyatı'ndan sadece iki kitap ismi yazılması çok üzücü. Genelde popüler kültürün dayattığı kitap isimleri yazılmış. Popüler kültürün bize emrettiklerinden başka kitaplar ve yazarlar da var.
Benim en sevdiğim kitap eğitici değil eğlendirici bir Ahmet Hamdi Tanpınar kitabı: Saatleri Ayarlama Enstitüsü. Israrla tavsiye ederim. Türk edebiyatıyla aranızı düzeltir bu kitap. Üstadın Huzur kitabı da buruk bir aşk hikayesini anlatması ve muhteşem İstanbul tasvirleriyle okunması gereken bir eser.11 Yorumla- +1 yıl
Saatleri Ayarlama Entitüsü kitabindaki tasvirler insani bogmuyor mu kesin okuyacağım bir kitap ama cesaret edemiyorum almak icin
+1 yılTabiki de seve seve dostum...
Deneme Türleri Olarak Fav'larım
1) Ahmet DEMİR - Yalnızlık Sek İçilir
2) Ahmet DEMİR - Yıldızlar Sönünce
3) Serkan ÖZEL - Kapalı Gişe Yalnızlık
4) Ahmet BATMAN - Soğuk Kahve
5) Ahmet BATMAN - Sabah Uykum
6) Kahraman TAZEOĞLU - Başka
Roman Olarak
1) Kahraman TAZEOĞLU - Yaralı
2) E. V. MITCHELL - Cennetin Rengi
3) Jack LONDON - Beyaz Diş ( biraz eski ama muhteşem )
4) Canan TAN - Piraye
gibi en çok etkilendiğim piraye olmuştur sebebini pek bilmesem de :)012 Yorumla- +1 yıl
Piraye den bende cok etkilendim , Haşim le evlenmesi en basindan hataydi bence :(
- +1 yıl
Haşimin öyle birşey yapabileceğine kim imkan verebilirdi ki :)
- +1 yıl
Ben veriyodum, aşiret cocugundan ne bekleriz ki , en basindan verdigi hic bir sözü tutmadi, mesela İstanbul'da değil memleketine goturdu kizi, hatta kizi dövdü :'(
- +1 yıl
:( kız da gitmeseydi :) gitmesi hata geri İstanbul'da bırakması ayrı hata :)
çocuk için böyle bir vaşşet ayrı bir hata :)
ALLAHtan sonunda gerçek olayla alakası yoktur demiş :)
cinnet geçirmemek bile hata o kitabı okuduktan sonra :) - +1 yıl
Kesinlikle öyle ama bence kazanan Haşim oldu -_- ölerek pirayeye ve iki çocuğuna en buyuk kazığı atti
- +1 yıl
:) :) kazanan hep erkek oluyor ama sadece kitaplarda :)
- +1 yıl
Henüz öyle bir yasanmisligim yok ama haklisin kitaplar herseyi daha guzel anlatır, ve genelde dediğin gibi olur :)
- +1 yıl
:) :) hayırlısı diyelim bu arada
bu kadar akıcı bir kitap daha biliyorsam oda yarılıdır :)
onuda şiddet ile tavsiye ediyorum :) - +1 yıl
Tavsiyeni dikkate alicam, teşekkürediyorum :)
- +1 yıl
rica ederim :)
- +1 yıl
teşekkür ederim :)
- +1 yıl
rica ederim :)
Bir dönemler, halkın genel olarak köyden göç etmiş, maddi olarak yetersiz kesimine "apaçi" denirdi. Bir sözlük yazarı olan Angutyus nickli abimizin yazdığı, ve içinden, şimdiye kadar hiçbir kitaptan alamadığım, almadığım kadar fazla ders çıkarttığım bir kitap olan -Bir Apaçi Masalı- okuduğum en güzel kitaplardan birisidir değil en güzelidir diyebilirim. İstersen ekşi-uludağ sözlük'e girip araştırabilirsin. İnci sözlük'ü söylemememin sebebi ise alttan gelen, yeni nesil yazarların bir çoğunun, kültür bakımından yoksun kişiler olduğunu düşünmemdir. Angutyus'a gelince, o sözlüklerin en çok saygı gören ve kültür-bilgi-birikim-deneyim bakımından, ülkemdeki ben de dahil bir çok insandan daha geniş bir yelpazeye sahip olan bir kişidir. Kitabın ikincisi de çıkmış olmasına rağmen, henüz okuyamadığımdan dolayı yorum yapamamaktayım. Ama eminim bu kitapta da beni kendisine hayran etme konusunda büyük bir başarı elde edecektir.
00 YorumlaCep - Stephen King korku kitabı. Ben şuana kadar onun kadar iyi kurgulanmış bir korku romanı daha okumadım.
Bir Gün - David Nicholls romantik bir kitap. Harika bir şey tavsiye ederim.
Şah & Sultan - İskender Pala güzel bir tarihi roman.
Romantik komedi tarzı pembe kitaplardaysa en iyi yazarlardan biri Sophie Kinsella'dır. Neredeyse tüm kitapları güzeldir.
Bir de bu aralar dizüstü edebiyat serisi çok popüler ve eğlenceli. Onlardan da Pucca nın yazdığı
"Küçük Aptalın Büyük Dünyası Pucca Günlük" adlı kitap ile Şebnem Aybar'ın yazdığı "Bayılmışım kendime geldiğimde 40 yaşındaydım" adlı romanı tavsiye ederim.00 YorumlaSarah jio kitapları çok beğenilir evet,
ımm ben Khaled Hosseini'nin kitaplarını severim ^^
onun dışında şeker portakalı da çook hoşuma giden bir kitaptır <3
bide jojo moyes'in senden önce ben adlı kitabı aşırı etkilemişti beni.
onu da tavsiye ederim =))
ayy ayrım yapamıyoruuum =DD33 Yorumla
Gizli Soran+1 yılEvet khaled hosseini'nin de üç kitabını okumuştum gerçekten çok kaliteli bir yazar :) Onu da aldım zatrn sırada bekliyor okumam için :D
- +1 yıl
bak "senden önce ben" kitabını ben bir gecede bitirdim =D
sabah 6 ya geliyordu kitap bittiğinde ve benim gözlerim mosmor olmuştu..
gözyaşlarım ve uykusuzluğum hep birbirine karışmıştı.
sabah otobüse bindiğimde aklıma geldi ve herkesin içinde hüngür hüngür tekrar ağladım hatta =DD
velhasılkelam, benim için çok özeldir. Senin de çok seveceğini düşünüyorum.
keyifli okumalar ^^
Gizli Soran+1 yılEvet bende beğeneceğimi düşünüyorum, teşekkür ederiim :D
En güzel demeyelimde her kitap güzeldir fakat sizlere bir kaç kitap önerebilirim
Nietzsche Ağladığında - Irvin D Yalom.
Gülün Adı - Umberto Eco
Paulo Coelho -Şeytan ve Genç Kadın, Simyacı, Elif, Aldatmak
Mehmet Çoşkundeniz - Aşk Uykusu
Puşkin - Gizli Günce, Yüzbaşının Kızı
Hakan Günday - A. Z
Gabriel Garcia Marquez - Benim Hüzünlü Orospularım
Stephen zweig - Yıldızın Parladığı Anlar, Kendileri İle Savaşanlar-Kendi Hayatının Şiirini Yazanlar
Stendhal - Kırmızı Siyah
Jean-Christophe Grangé - Kızıl Nehirler, Kurtlar İmparatorluğu, Taş Meclisi.
Tolstoy- Diriliş
Dostoyevski - Budala-Beyaz Geceler-Suç ve Ceza
Freud- Bir genç kızın günlüğü-Arzu ve dürtülerin çatışması-Psikanaliz Üzerine.01 Yorumla- +1 yıl
bu kitaplar biraz ağır değil mi yahu. kitap okuma alışkanlığı olmayanlar okusa da anlamaz bunları
Bana göre bu kitap en güzel. bu kitabın içeriği yazım şekli bir çok şeyi... kitap seninle konuşmakla kalmıyor birde seni anlatıyor.
dan arkadaşlarım toplu kitap sipariş ediyorlardı bende istiyorum diyince hocam sen "ergen beyni" kitabını oku dedi iyiki demiş çok memnun kaldım.
10 Yorumla
+1 yıl00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEn güzel değil ama en etkilendiğim kitap " Çin İşkencesi " idi. Yazarı Melike Şenlikoğlu.
Konusu Çin işgali altında bulunan Doğu Türkistan'daki kan ve din kardeşlerimizin durumu, oynan kominizm oyunları vs.
O kitap sayesinde namaza başladım.
Namaz kılma isteğim hareke geçirerek vesile oldu.
Çok şükür halen devam ederim.
Ayrıca kitap bir psikoloji sayfasında en etkileyici kitap olarak bir çok okuyucu tarafından da dile getirildi.
Okurken ağladım kaç defa, o derece etkili.
Zaten şu an da dünya gündeminde olan bir konu bu.
Okumanı tavsiye ederim..18 Yorumla- +1 yıl
O kitap Emine Şenlikoğlu'nun değil miydi? :/
Cevap sahibi+1 yıl@Sakaryalim aynen öyle :)
Ben yanlış yazmışım.
Teşekkürler.
Cevap sahibi+1 yılKararsın kaldım yşimdi emin değilim diyeyim.
- +1 yıl
Önemli değil..
Hatanı belirtmek için söylemedim sakın yanlış algılama.
Belki almak isteyen okumak isteyen birisi çıkar yazarı yanlış bilmesin diye yazdım.
Hakkını helal et emi :)
Cevap sahibi+1 yıl@Sakaryalim yok len ne yanlış anlayım, sıkıntı yok :)
Helal olsun :D- +1 yıl
Yıh yıh yıh.
samimi insanları seviyorum arkadaş :D :D
Cevap sahibi+1 yıl@Sakaryalim teşekkür ederim :))
- +1 yıl
Ne demek efendim. Rica ederim. :)
En sevdiğim/en güzel kitap demek biraz bencilce, ayrım yapamam hepsini çok seviyorum ama klasikler benim için iki adım daha öndedir.
21 Yorumla
Soran+1 yılBencillikle alâkası yok ki, herkesin ilgisini çeken roman farklıdır. Bu gayet doğal:)
Kur'an-ı Kerim tabikide. Keanu zaten cevabı vermiş. Peki okuyan, okuyupda hayret eden var mı?
Bu arada elif şafak=orhan pamuk=emperyalistlerin pompaladığı mahluklardır, kendilerini yazar olarak görmüyorum, her ne kadar ödülleri (nobel dahil) olsa da... Popüler kültürün pompaladığı, sanki çok beyeniliyormuş gibi reklamı yapılan, cemaatin hizmetçileri...20 Yorumla"bu, trapezinden partnerinin kendine doğru uzattığı ellerine yapışmak için kendisini boşluğa doğru fırlatan cambazın, hesabında bir milimetre şaşırsa kendisini ölüme götüreceğini bildiği bir hareketi yaparken dudaklarından eksilmeyen tebessümün aynıydı."
bu saatleri ayarlama enstitüsü hakikati. hayri irdal'ın bensizliği.21 Yorumla- +1 yıl
Benzetme güzel:) Okurum bunu.
1 yılBenim bu yaz okuduğum en güzel kitap Aşk Birdenbire romanı. Özlediğim mahalle ortamını ve özellikle Yeditepe İstanbul dizisini bana yeniden yaşattı. Konusu ve anlatım dili şahane. İstanbulu seven herkes için tavsiyemdir.
Kitabın tanıtım paylaşımı:
"Nerelisin?” diye sordu, “İstanbulluyum.” dedim. “Kimse İstanbullu değildir, yalnızca aşk İstanbulludur.” dedi gülümseyerek. O an içime tatlı bir bahar güneşi gibi doğan o sıcacık gülümseme, bana İstanbul'u bir kez daha, bir kez daha sevdirdi. Yalnızca aşk İstanbulludur."
instagram sayfası:10 Yorumla
+1 yılizlediğim en güzel film klasik forrest gump, flipped, babı aziz ve senden nefret etmemin 10 nedeni de var en sevdiğim kitap ise çalıkuşu , ladesçi , büyük gözaltı idi bide Ahmet altan içimizde bir yer olması lazım bu kitaplarda en sevdiklerim şiir olarak en çok denizyeli kitabını sevdim
10 YorumlaKhaled Hosseini.. Uçurtma Avcısı ve Bin Muhteşsm Güneş
Harika romalar gerçekten sizleri hayata dair sorgulatan benim çok sevdiğim ve mahvolduğum bu iki eseri kesinlikle tavsiye edebilirim. Trajik zorluklarla mücadele dolu hayatlar sikayet ettiğimiz o kadar şey var düşünmüyoruz ki şikayet ettiğimiz hayatı yaşamak isteyen binlerce insan var.. Kimler neler neler yaşıyo...10 Yorumla
+1 yılEn güzelini seçebileceğimi hiç zannetmiyorum ama şunu söyleyebilirim. Gerçekten uslübuyla, kurgusuyla insanda iz bırakan çok güzel kitaplar var. Suç ve ceza gibi birçok klasik, Simyacı, Semerkant, Uçurtma avcısı, Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk, Melekler ve Şeytanlar, Angela'nın Külleri, Çanlar Kimin İçin Çalıyor, Dönüşüm, Kuyucaklı Yusuf, Devlet Ana vbç binlerce kitap var. Birine güzel demek diğerlerine haksızlık...
10 Yorumla- yere düşen dualar : değişik ve okunası bir kitaptı
-soğuk kahvem hala ara ara açıp okurum
muhtemelen okumuşsundur ama okumaysan melekler ve şeytanlar
uçurtma avcısı
sol ayağım
bide hikmet anıl öztekin eyvallah ı aldım ama henüz okumak nasip olmadı10 Yorumla
+1 yılTürk ve dünya klasiklerini biliyorsunuzdur onların dışında tavsiye edebileceğim Milan kundera - var olmanın dayanılmaz hafifliği - gülüşün ve unutuşun kitabı çok çok iyidir. Franz Kafka - dönüşüm bunlarla başlayın tavsiye edilebileceğim çok kitap var beğenirseniz :)
10 YorumlaBakış açımı genişleten, bazı şeyleri sorgulamama yol açan ve beni darmadağın eden kitaplardır. Hepsini saysam harf karakteri yetmez ama bir kaç tanesini söyleyeyim; kelebek, siyah kan, otomatik portakal, güneşe bakmak ölümle yüzleşmek, Nietzsche ağladığında..
10 Yorumla
+1 yıloo benim beğendiğim çoook kitap var
martı-richard bach
simyacı-paulo coelho
şu çılgın türkler-turgut özakman
durgun don-mihail şolohov
babil de ölüm istanbul da aşk-iskender pala
bozkurt -yazarını hatırlamıyorum
olasılıksız-adam fawer
kukla-ahmet ümit
hepsi çok güzel kitaplar elif şafak aşk sa apayrı listede birinci ama sen yazdın diye yazmadım :)10 Yorumla"Fareler ve İnsanlar" sonunda salya sümük ağladım 😅
24 Yorumla- +1 yıl
Hadi ya 😁merak ettim şimdi.
- +1 yıl
Teşekkür ederim 😊
Soran+1 yılOkumuştum çok güzel bir kitap
İbni kayyum el cezviyye Kalbin ilacı.
Enımın bu kıtabı ek bılınmez sadeece arab edebıyatını bılenler bılır
arab edebıyatı ıcın muthıs bır eserdır.
bı kac satır yazım kıtabdan;
karanlıga kufredıcegıne bır mumda sen yak
( bu soz baskalarına ıthaf edılır ancak gercek sahıbı arab bır saaırdır )
Gözler yay dır bakıslar ise Ok dur
bakısların okların saplanırsa karsıya bu oklar
gözunden kalbıne ilerliyecektır
kalp o bakıslar ıle zehırlenıcektır.00 Yorumla
+1 yılHepsi benim bebegim gibi. Sevdim mi tam seviyorum sarmayanlari birakirim zaten.
Dan Brown kitaplari zaten iyidir.
Ama beni aglatan tek kitap Kurk Mantolu Madonna idi.
Sophie'nin Dünyası da bende yeri ayrı olan bir kitaptır. Son sayfalarinda hem çok eğlenmiş hem de içim buruklaşmışti bitiyor diye.04 Yorumla
Gizli Soran+1 yılTeşekkurler 😃 nekadarlardı
- +1 yıl
Buna hangi bey eksi vermiş merak ettim.
fiyat olarak mı ne kadar?
Dan Brown kitapları 30 civarı
Sophie 15 - 20 olması lazım
kürk mantolu madonna 10 tl d&r da
Sayfa olaraksa
Dan Brown 300 - 500 arası olur
sophie 250 - 350 arasıydi sanırım oyle bisi
Madonna da 80 kadardı. Bir saatte bitirmiştim
Gizli Soran+1 yılTeşekkurler 😊
- +1 yıl
Rica ederim:))
aynı yıldızın altında
dünyada birçok insan yaşayıp yaşayamayacağını bile bilemezken basir şeyler yüzünden söylenmemeyi öğrendim ve hayata bakış açım tamamen değişti bunu yazara da ilettim ve cevap verdiği için (sekreteri ya da kendisi fark etmez) minnetarım :)02 Yorumla
+1 yılsabahattin ali , kürk mantolu madonna
paul auster , ay sarayı
boris vian, mezarlarınıza tüküreceğim
nazlı eray , arzu sapağında inecek var
oğuz atay , tehlikeli oyunlar
jules verne , tüm kitapları
carlos castaneda , tüm kitapları
nail gaimann amerikan tanrıları
frank herbert , dune
var aslında daha herbiri birbirinden güzel ama çizgi romanları herzaman tavsiye eder ve severim. yazdıklarım arasından okumadığın varsa oku derim güzeldir hepiciğide.00 Yorumla
+1 yılKemal Sayar'ın Olmak Cesareti başlıklı kitabı ve yine aynı yazarın Yavaşla isimli eseri. Özellikle iki adet yazıyorum çünkü iki kitap birbirini resmen tamamlıyor. Zaten yazar aynı kişi olduğu için geliş yeri aynı ilhamın.
10 Yorumlaher ne kadar goruslerim hic bir yerde kesismesede zit olsada frederic bastiatin the law kitabi kadar harika kitap okumadim.. tarafsiz bakinca adam yazmis diyor insan... ama ernest hemingway gibi ayri bir dunyanin kafasini yasiyan in our time kitabininda yeri ayri... aslinda ebul bahadir hanin secer-i terakimeside ayri...
10 YorumlaDesem öldürürler, demesem öldüm. Nonoş reis, nonoşum devlet!
www.birazoku.com/.../...mesem-oldum-ismet-ozel.jpg12 Yorumla
+1 yılEn güzeli diye bir şeyi diyemem belki
Oscar Wilde'ın Dorian Gray'in Portresi
Patrick White Voos- Yüreğimde Çöl
George Orwell'in hemen hemen her eserini sevdim tabiki hiçbiri 1984 ya da Aspidistra veya bir hayvan çiftliği değildir.
Albert Camus : Yabancı iyidir ve Sisifos Söylenisi.
Sabahattin Ali : Kürk Mantolu Madonna yine beklentilerimi aşmış bir kitaptır.
Alexsandre Dumas: Kamelyalı Kadın
Jack London : Martin Eden
Şems: Makalat
gibi gibi neyse bu kadar yeter kafi olsa gerek.00 Yorumla
+1 yılşu an dostoyevski'nin budala'sını okuyorum ama aşırı sıkıcı bir kitap.
benim için güzel kitap = sürükleyici kitaptır. dan brown'ın kitapları gayet güzeldi o açıdan. bir de öğretici kitapları severim. mesela gülünün solduğu akşam, mesela emirle gelen idam kararı, mesela çanlar kimin için çalıyor00 YorumlaCanan Tan- Yüreğim seni çok sevdi
Canan Tan- Piraye
Hiçbişey söylemiycem sen de araştırma direk bi kitapçı bul ve hiç bi fikrin olmadan okumaya başla. Hakvericeksin. İkisinde de hüngür hüngür ağladım. Ama Piraye çok daha fazla güzeldi. Sakın okumadan geçme derim. Elinden düşüremeyeceksin =)13 Yorumla- +1 yıl
Hımmm, arkadaşım da çok beğenmişti okuyacaktım ben de, bakalım daha beni ağlatan bi' kitap çıkmadı belki bu bi' ilk olur :)
Hayat Kitabı.. Hala okuyorum ve ömrümün sonuna dek bitmeyecek bir kitap.
810 Yorumla- +1 yıl
Yazarı kim?
- +1 yıl
Kur'an.
- +1 yıl
-hayat kitabı
-yazarı kim
-allah
ahahahahaha
2 kitap önericem sana 1. Si UÇURTMA AVCISI konusuyla kurgusuya harika ötesi bir kitap. Okumuş olabilirsin belki , şu an bu yorumu okuyan arkadaşlarada öneriyorum.. isteyen olursa konusundan bahsederim
13 Yorumla- +1 yıl
Evet Yağmurdan Sonrayı okudum ve cok etkilendim fakat ağlamadım hic😂 uçurtma avcısını da düşünüyorum
Soran+1 yılUçurtma Avcısı'nı okudum. Okumayan çok şey kaçırır bence. Yağmurdan sonrayı okumadım ama okurum teşekkürler.
Gizli Üye(36-45)+1 yılemile ajar (romain gary) / yalan-roman
oğuz atay / tutunamayanlar
ahmet hamdi tanpınar / huzur
tahsin yücel / bıyık söylencesi
arundhati roy / küçük şeylerin tanrısı
g. g. marquez / yüzyıllık yalnızlık10 Yorumla
+1 yılO kadar var ki yani hangisini söylesem bilemedim :D Wattpad'i bir an önce bırakmanı öneririm orada kitap falan yok :D Aynı Yıldızın Altında, Senden Önce Ben birde en önemlisi Kusursuz Kimya galiba tabi bunlar romantik, komedi, dram türünde. Kusursuz kimyada dram yok. Bir sürü önerebilirim türünü yaz bana :D
01 Yorumla- +1 yıl
Wattpad'de sadece aşk kitapları yok ki, psikolojik, polisiye olan kitaplar da var
Irvin Yalom - Aşkın Celladı & Parfümün Dansı - Tom Robins
36 Yorumla- +1 yıl
Parfümün Dansı.. finali çok saçma bağlandı tezek kokusunu tercih ederdim diyebilirim
- +1 yıl
aşkın celladı güzeldi :)
- +1 yıl
irvin bayan dimi
+1 yılaaa hatırladım o kadar güzelki ama bulamamıştım burda o kitabı çalmayı bile düşünmüştüm
yurtdışında kitiphanada iken
" The How It Works Book of Amazing Technology "
kendisi dünyanın en muhteşem kitabıdır
link
muhakkak okumadan ölmeyin aşık olmuştum ona00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSuç ve ceza diyecektim ki senin yorumunu okudum ardından gün olur asra bedel gelir benim için
11 Yorumla
Soran+1 yılOnu da okudum çok güzel bir roman:)
+1 yılBir değil birkaç tane söylebilirim:
Monte Kristo Kontu
Denemeler- Montaigne
Fareler ve İnsanlar
1984
Anne Frank'in Hatıra Defteri
Sefiller
Platon-Devlet
Sokrates'in Savunması.
Aklıma gelenler bunlar.10 YorumlaJean paul sartre -Bulantı
Sadık Hidayet -Kör baykuş
Paulo coelho - Veronika ölmek istiyor
Göz bebeklerim bu 3'ü10 YorumlaBin Muhteşem Güneş
Uçurtma Avcısı
Katre-i Matem
Karışık Kaset
Anne Tut Elimi
Tutunamayanlar
Tehlikeli Oyunlar
Her Temas İz Bırakır (behzat ç. içerir)
Son Hafriyat (behzat ç. içerir)
aklıma bunlar geldi şimdilik10 Yorumla
+1 yılKelebek, çok eski bir roman;bir mahkumun hayatını anlatır...
Şeytan;Tolstoy'un enteresan kitaplarından, psikolojik de sayabilirsin insan ilişkileri de..
Dönüşüm, tam anlamıyla deprem yaratmıştı beynimde, psikolojik ünlü romanıdır Kafka'nın...12 Yorumla- +1 yıl
:) ortaokul 3te okumuştum... Lisede tekrar okudum..
Ayırt edemeyeceğim kitaplar var ama gene de Jack London'un "Demir Ökçe" kitabı bir adım önde olabilir. O "Ernest" karakterini hiç unutamayacağım sanırım. London bir harikadır. Tüm kitaplarını gözüm kapalı alabilirim.
10 Yorumla
+1 yılHemşerim okuduğum en güzel kitap suç ve ceza gerçekten baş yapıt
11 Yorumla
Soran+1 yılBu kitabın gerçekten çok ayrı yeri var bende.
tess gerritsen - cerrah,çırak,ikiz bedenler...
jean christophe grange - şeytan yemini,siyah kan,koloni,ölü ruhlar ormanı...
maxime chattam - kötü ruh,karanlığın soluğu,kara büyü,zamanın kanı...
jane austen - aşk ve gurur,emma
emily bronte - uğultulu tepeler
elizabeth kostova - tarihçi00 Yorumlacevaplara baktım da yazılmamış olduguna hayret ettım 'melekler ve şeytanlar' dan brown ın en mukemmel kitabi. Konusu kiliseyle bilim dunyasının çarpışması super surukleyici bi kitap.. Ve 'diriliş' turgut özakman kitabı yeni okudum otobüste ağlıyodum nerdyse :) . Eğer şiir seviyosanda 'kasımın bıçak yarasi','ikinci el yalnızlık' ikiside ceyhun yılmaz
00 YorumlaAtsız ın kitaplarını tavsiye ederim
Cengiz aytmatov un kitaplarını tavsiye ederim
Ahmet Ümit tavsiye ederim
Atsız ın bozkurtların ölümü ve ruh adam çok güzeldir her Türk gencinin okuması lazım00 Yorumla
+1 yıldrive.google.com/.../view?usp=sharing
Ben yemek yapmaya gidiyorum, yorumlarınıza açığım.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇin İşkencesi Melike Şenlikoğlu
Düzceli Memet Halit Ertuğrul
Aşkın Gözyaşlaır serisi Şems, Mevlana, Kimya Hatun, Hamuş, Sinan Yağmur.
Dini kitaptır hepsi ama gerçekten etkilyecici.
Kelebek var Henrgi Karier sürükeyici bir roman.
Bir de Ra Bilgileri ve Kasyopya Celseleri var sırf bilgi çok ilginç hemde.04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHepsine bir göz at, sürüklenirsin.
Rica ayrıca.
Cevap sahibi+1 yılİnşallah.
roman degıl ama eric von danıken tanrıların arabaları benı cok etkılemıştı, hayatımda en etkılendıgım kıtap odur, saglam ımanı olmayan okumamalı bence.. roman olaraksa tuna kıremıtcı gıt kendını cok sevdırmeden
00 Yorumla
+1 yılcanan tan yüreğim seni çok sevdi bir kere okudum bir gün içinde okudum sabah ezanında bitirdim en son ağlıyordum neden mi benimde ilişkim kitaptaki gibi olacaktı çünkü olacakta en çok korktum ilk aklıma gelen başıma gelir hep
00 Yorumla
+1 yılMadem Aşkın gözyaşları 1 ve 2yi okudun 3üde oku seri tamamlansn şiddetle tavsiye ediyorum. Okuduğum en güzel kitap demeyeyimde zevk aldığım en güzel 3 kitap;
1- Yirmi Yıl İki İnsan Bir Gün
2- Şah ve Sultan
3- Aşk / Elif Şafak02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılkimya hatun elim genıslesin alcam :D
- +1 yıl
Al oku mutlaka. :)
Bu biraz beklentiye ve türe göre değişir. Tarih konusunda Nutuk. Roman olarak Simyacı.
20 YorumlaKnut hamsun açlık benim için hayatın anlam kazanmasını sağladı
10 YorumlaYabancı, albrt camus ,
çıkış yok , bulantı, varlık ve hiçlik j. paul
ölüm bir varmiş bir yokmuş jose,
ölümün anlami , aşkin metafizigi arthur,
dinle kücük adam , kişilik çözümlemesi wilhelm vs10 YorumlaOnero de balzak qoriot baba. baska dilde okumusdum o yuzden ismini dogru yazmaya bilirim.
10 YorumlaElif Şafak /Aşk. Hiç bir kitap yerini doldurmadı nedendir bilmem..
10 Yorumla- Devamını Gör (1387)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat