Ülkeler kurar, ülkeler fethederiz. Kâh aşk acısı çeker, kâh aşk için dağları deleriz. Bazen şair olmak, bazen de şiir olmak isteriz.
Kitap okumak ufuklar açar insanın zihninde. Çabucak unutuyoruz diye dertlensek de damağımıza çalınan bir parmak bal gibi kanımıza karışır, hücrelerimize ulaşır, bizi biz yapar kitap okumak. Bakış açımıza yön verir, baKmayı değil görmeyi öğretir.
Gözü açmasa da basireti açar, cismen gidemesek de manen şehir şehir gezeriz.
Kitap zekayı kibarlaştırır. Zekanın tavırlarını efendileştirmek için 'okumak zorundayız'.
Cemil Meriç 🌿23 Yorumla- +1 yıl
Hayatı daha doğrusu kendimiz binlerce kere yeniden dizayn edebilmek için kitaplara ihtiyacımız var.
En İyi Cevaplar
+1 yılOkuduğumuz kitaplara bağlı..
Eğer Tarih okuyorsan -Tarih okuyan bir insan tarihte yaşanılan her şeyi tüm çıplaklığıyla sana sunuyor. okuyan kişiye nedenleri sebepleri karekterin yaşamış olduğu durumu tüm herşeyiyle sunuyor..
Fantastik bir kitap insana bambaşka şekil ruh cisim hayal ettiriyor yaşadığımız dünya dışında herşeyi değişik bir şekilde fügürleyip sana sunuyor.
ROMAN. kitaplaları insanoğluna duyguları daha yoğun bir şekilde hissettiriyor. bu kategoride olan kitaplar ruhsuz , acının yoğun olduğu bir evde büyüyen kişiler için çok güzel bir şey. hislerini duygularını bir sandığa gömenlere yeniden hayata bağlamak için rehber oluyor..
Hangi kitabı okursan oku eksik olan herşeyini tamamlıyorsun..
Ben kitap okuduğumda kitapta olan dünyayı hayal ederim karekterleri bir flim penceresinden izlerim onların nasıl karekter olduğunu analiz ederim asla başrol ve yan karekterin yerine geçmeyi beceremem..117 Yorumla- +1 yıl
Evet, kitaba dahil olabilmek için biraz daha kitaba eleştirel ve değişimci ruhla bakmak iyi oluyor.
- +1 yıl
Kitaptaki başrol karekterin (veya herhangi bir karekterin) yerine geçmeyi hayal ettiğimde, diğer yan karekterlerin neler düşündüğünü neler hissettiklerini tam anlamıyla hissedemiyorum..
Kitap okurken genel olarak bütün karekterleri anlamak tercihim.. - +1 yıl
Bu çok ileri düzeyde bir hâkimiyet. Gıptayla bakıyorum size.
- +1 yıl
Teşekkür ederim. bende acaba bendemi sorun var diye düşünüyordum zira arkadaş ortamımda ve kuzenlerimle bu konuyu tartıştığımda hepsi kitaptaki herhangi bir karekterin içine giriyorlar ben bunu bir türlü yapamıyordum ve kendimde sorun mu var diye düşünmeden edemedim..
- +1 yıl
Sizin algı ve inceleme düzeyiniz çok yüksek. Bu sebeple pek çok kişinin arasında istisna sınıfında kalıyorsunuz. Az olmak genelde garip olarak kalmaktır. Ama iyisini yapabilen sizsiniz emin olun.
- +1 yıl
Teşekkür ederim, büyük bir yükü üzerimden almış oldunuz..
- +1 yıl
Estağfurullah, rica ederim. Sizde bana yapılabilecek bir sistemi yeniden deneme cesareti verdiniz.
- +1 yıl
Yeni bir şeye adım attırmayı cesaret ettirdiysem ne mutlu bana.(kitabın sonunda kimse suçlu olmuyor.. çünkü herkesi sebepleriyle nedenleriyle ve yaşadıklarıyla onları anlamaya çalışıyorsunuz aynı andan kitaptaki bütün karekterlere karşı hem empati kuruyorsunuz hemde yargılıyorsunuz.. herkesten herşeyi bekliyorsunuz karekterlerin aldıkları kararlara şaşıramıyorsunız bile..
- +1 yıl
Suç ve Ceza da denemiştim sarhoş oldum. Daha küçük bir hikayesi ialn kitapta yeniden deneyeceğim.
- +1 yıl
İnşalalh bunda sarhoş olmazsınız
- +1 yıl
Deneyeceğim.
- +1 yıl
Bende tek bir karekterin içine girmeyi deneyeceğim bu nasıl bir şey merak ettim. inşallah yapmaya çalışırım🌺
- +1 yıl
Tek karakterde kitabı bir kaç defa farklı karakterler veya kendiniz tarafından oluşturulan karkaterde var olmanız durumunda kitabı birdeb fazla kere ve değişik tatlarda okuma şansınız oluyor.
- +1 yıl
Bu konuda bana yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. kulağa değişik ve hoş geldi bunu deneyeceğim
- +1 yıl
Bende yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim..
- +1 yıl
EİG için teşekkür ederim siteye yeni giriş yaptım🌺
- Müzik & Etkinlik konusunda 329 cevap paylaştı.
+1 yılKitap okumak en güzel aktivite.
Kitapların şarjı bitmiyor ve kişi istediği vakit okuyabiliyor. En güzel hediye de kitaptır.
Çok seviyorum bende kitaplarımı. Hepsi benim bebeklerim, canlarım..
Kitaplarım benim en büyük zaaflarımdan..
Kitap okuyarak kişi kendine iyilik yapar. Kendini ifade edemeyen bir kişiyse zaman içinde kendini ifade edebilir.
Bakış açısı değişir.
Kitaplar sessiz dostlarımızdır, bunun için güvenilir bir yazarın kitabını almak önemlidir.
Kişinin bilgisini artırır ve depresyonda olan kişiye reçete olacak birçok kitap var.
Bence her insan kendine iyilik yapıp kitapların o sessiz ve büyüleyici dünyasına girmeli11 Yorumla- +1 yıl
Kitap ayağa kalksa ellerinizden öper.
Astral seyahat olabilir.
Kitaplarda betimlenen yerleri , kişileri, olayları hayalimizde canlandırır, oradaymisiz gibi bahsedebiliriz.11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle üstadım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
Bedeni gezdirmek kadar basit ne varki kasları harekete geçir komut ver ilerlesin. Ruhun bi derinliğe oturdumu çıkart çıkartabilirsen onu o kuyudan. Bazen bir romandaki adamın peşine takılır sürüklenir. Bazen bir kadının gücüne hayranlık edinir. Ruhunu harekete geçirecek satırları bulmuşsa o yolculuğun keyfini çıkartmalı insan. 👒
23 Yorumla- +1 yıl
Evet, ruhunu yürütebildi isen sen varsın demektir, hele birde o kelime aralarını birer bükülü sokak gibi gezince ruh, alınca o kelielerdeki tadı dimağına, yaşadığını hissettirir sana, aşık olursun.
- +1 yıl
Aynen bu şekilde oluyor.
Seyahate çıkmak istediğim şeyleri kitap hakkındaki yorumlara bakarak karar veriyorum. Enson "ana" kitabını içeriğine önceden göz atmadan okudum, 2 günde bitti kitap, ne olduğunu anlamıyor bazen insan.. Zor vakit ayırıyorum ancak okurken kendimi çok kaptırdığım doğru.
11 Yorumla- +1 yıl
Evet, aslında kitap bir arkadaş, sırdaş ve klavuz. Ona hayatımızda özel bir yer vermemiz bizi daha iyi hissettirecek.
+1 yılİnsanın gelişimini en iyi sağlayan şeylerden biridir okumak. Ki inancımız olan İslam dinin kitabı olan Kur'anın bile ilk ayeti oku-dur.
https://www.youtube.com/embed/bx2JYvuWZJI
Okumak; sözünü, sesini, bakışlarını, seni değiştirir. Kendini değiştirebilen, dünyayı değiştirmeye hak kazanır..
11 Yorumla- +1 yıl
Evet, oku, anla, araştır, tartış ve en doğruya ulaş.
Maalesef günümüzde kalitesiz kitaplar da artttı. Dolandırıcılık resmen. Kapağı falan süslerler içi bomboş. Arıca belli dalarda rekabet için de neredeyse aynı içerili kitap üretenler çok. Bunları saymazsak kitaplar hala dostumuzdur. Ve iyi ki dijital versiyonları da var. Ama bir şey anladım ki insan depresyona girrse ya bişeylere kafası takılırsa hiç bir kitap onu uyandıramaz. Çünkü kitap okumak zihinsel enerji harcamaktır ve beyin yorgunsa eğer kitabı ancak açıp kapatırsınız.
110 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısın toprak.
Zihinsel yorgunluğumuz varsa suyu izlemeliyiz, çünkü su bedenin temel taşıdır ve zihin sudur. - +1 yıl
Bir bardağa su koy ve onu karıştır, durulurken onu izle, durulunca yeniden karıştır toprak.
- +1 yıl
Yok mecaz değil, bu gerçek bir terapidir toprağım. Ben asla konuşurken mecaz kullanmıyorum biliyorsun :)
- +1 yıl
Teşekkür ederim toprak.
- +1 yıl
Rica ederim, sendende Allah razı olsun toprak.
+1 yılInsan gelisiminde cok faydasi var ave Okudunuz kitabin icinde buluyorsunuz bazen ya da film gibi izliyorsunuz okudukca.. Beynimizde yasiyoruz herseyi.. Uzun zamandir kitap okumadigimi fark ettim bu sorunuzu yorumlarken..
23 Yorumla- +1 yıl
Evet, ben kitap okurken kahramanın yerine geçiyorum bazen. Bazen yazarın gereksiz gördüğü ve yazmadığı bir kahramanı kendim olarak ekliyorum kitaba.
Yeniden kitap okumaya başladığınızda bunu deneyin. - +1 yıl
Tesekkurler.. 🌺
- +1 yıl
Rica ederim ☺️
u +1 yılKitap okurken okuduğum kitabın icinde buluyorum kendimi bazen bu beni rahatsız ediyor neden bu kadar içinde hissediyorum ve neden bu kadar düşünüyorum. Bazen baş karakterin yerindeymis gibi yoruluyorum...
Sonu güzel biten kitapları seviyorum...25 Yorumla- +1 yıl
Her kitabın karakterlerinden biri veya yan karakter olarak kendimize ait senaryomuzu kitaba ekleyebilmek harika bir durum. Bence rahatsız olunmayacak kadar güzel. Bunu sıklıkla yapıyorum.
- +1 yıl
Kitabı kenara koyduğumda düşünmeye devam etmek ve bazen sinir olmak olmasa evet harika
- +1 yıl
O anda kitabı kafana göre değiştir, açtığında bırak yazar konuşssun 😂
- +1 yıl
Tamam 🤣🤣
- +1 yıl
😂😂
+1 yılOkuduğun kitaba göre değişiyor 😄 em destansı savaşları, aşkları, dostlukları, düşmanlıkları okuyorsun normalde yaşayamacağin şeyleri hissediyorsun kitap okurken gezemeyeğin yerleri yıllardır orada yaşamış gibi hissediyorsun:)
11 Yorumla- +1 yıl
Evet, zaten kitapların çoğu yazarın dünyasının yanında kendimize bir dünya kurmamızı sağlıyor.
+1 yılortaçağı anlatan kitaplarda bir seyyah gibi oradan oraya gidiyorum.. bu çok keyifli hep bir seyyah olmak isterdim geçmişte yaşasaydım..
Ve netice de kitap okuyan insan binlerce hayatı yaşıyor tassavur ediyor gözlemliyor11 Yorumla- +1 yıl
Aynen, seyyah olmayı denedim. Maddi destek önemli.
+1 yılÜlkeden ülkeye , şehirden şehire sokak sokak gezdiriyor dünyanın dört bir yanını... bazen ruhumun derinliklerinde hiç bilmediğim bir beni çıkarıyor ortaya bazen ağlatıyor bazen güldürüyor bazen aşık ediyor bazen düşman...
114 Yorumla- +1 yıl
İşte kitabın içinde kaybolmak ve kaybolurken kendini bulmak diye buna derim.
- +1 yıl
Evet aynen öyle. Kitabı okumuyorum adeta yaşıyorum
- +1 yıl
Bu kitabı okumanın gerçek hali zaten. Yoksa bir tabeladaki eczane kelimesini okumaktan öteye geçemeyiz ve kitapta bize bir şey kazandıramaz.
- +1 yıl
Kitabı okumak farklı onu özümsemek yaşamak farklı... aklında demleyip ruhunda süzmek gerek..
- +1 yıl
Harika bit tabir. Beni bir anda kitap ve çayın efsane buluşmasına götürdü.
- +1 yıl
Tercihler farklı olsa da ambiyans aynı..
- +1 yıl
Sizin kahve dimi :)
- +1 yıl
Evet öyle 😊
- +1 yıl
Fotoğraf sizlik olmuş :)
- +1 yıl
Kesinlikle benlik 😊yanlız fincan tercih etmiyorum kupa ideal 😊
- +1 yıl
Elimizde bu vardı 😂
- +1 yıl
Eldekilerle de olur hiç sorun çıkarmam 😀
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim ☺️
Uçsuz bucaksız çöllerden engin denizlere dalarsın. Bazen bir firavunun sofrasına misafir olur, bazen kraliçe nefertiti'ye dudakların uçuklayarak bakakalırsın.
Antik mısırın gizemli sarayından denizci vikinklerin gemisinde bulursun kendini.13 Yorumla- +1 yıl
Tarihte güzel bir dolaşım oldu.
- +1 yıl
Kitaplar kontrolü ele geçirdi :)
Bu sene doğru fürüst kitap okumadım. Hazırda birikti kitaplat ama beni, oyaladı çok sosyal medyalar🙂 kitap okurken, güzelleştiğimi, yamamlanmaya bir adım daha yol aldığımı hissediyorum.
110 Yorumla- +1 yıl
Üstadım siz yürüyen kitapsınız, bir daha başlayın kendinizi ve diğer kitapları okumaya.
- +1 yıl
Kitabın reklamını da yaparsınız artık :)
- +1 yıl
Evet Necip Fazıl Kısakürek'in sadece Reis Bey adlı eserini okudum. Hala beynimde o kitapla cebelleşiyorum.
- +1 yıl
Onu da alayım :)
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim üstadım ☺️
+1 yılHerkesin yasayacagi bir hayat var, kitap okuyanlarin binlerce..
Benim kitaplara bakis acilarimdan biri bu dur.21 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel bir bakış.
en çok coğrafya🗺️ alakalı kurguya dayalı olmayan kitapları okumayı tercih ederim. ve hep memnun kaldım😎 tabi herkesin yönelimi farklı olabilir
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen, muhteşem bir tespit. Kalbimiz neyi arıyorsa kitapta onu bulmalıyız.
- Müzik & Etkinlik konusunda 515 cevap paylaştı.
u +1 yılKitabın konusu ne ise, kişilikler karakterler...
Benim zihnim betimleme göre seyehatlere kapılar açar.
Okumam izlerim ve yaşarım kitabı.11 Yorumla- +1 yıl
Evet, bu çok güzel veya çok tehlikeli yaşamlara yolculuk modeli olabiliyor.
+1 yılKitap okumak beynimizin ve ruhumuzun seyahati hiç görmediğin bilmediğin topraklara gitmek ummadik hikayelere şahitlik etmek gibi📒
11 Yorumla- +1 yıl
Evet, hemde hiç yorulmadan gezinmek.
+1 yılSinirsiz hayal dünyasının kapılarını ardına kadar açar.
Mutluluğun, dostluğun, sevginin kapılarını sonuna kadar açar hemde senin istediğin kadar.14 Yorumla- +1 yıl
Evet, çok doğru bir yaklaşım. Biz ne kadar istersek aynen o kadarını sunuyor bize kitaplar.
- +1 yıl
Aynen öyle.
Kalbinde ne varsa içinde onu buluyorsun - +1 yıl
Çok farklı bir bakış ama doğru olan bu.
- +1 yıl
Aynen öyle
kitap okumak sarmıyor aldım pek faydasını görmedim🌺💫💭👼
11 Yorumla- +1 yıl
Siz onu sarsaydınız :)
Okunan kitaba bağlı ama en güzel yanı şu ki,
O evren tamamen bize ait oluyor :)11 Yorumla- +1 yıl
Evet, biz ve kendi dünyamız tek oluyoruz.
Bazen bi ağaç kovuğunda yaşıyorum. Dallarında yürürken, bir deniz kıyısına yanaşıyorum. Engin denizlerin üzerinde koşarken, bir köpek koparıyor zincirini. İşte bazen de o zincirin ucunda sallanıyorum.
13 Yorumla- +1 yıl
Tam bir okuyucu teması. Çok teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim, iyi günler.
+1 yılOkuduğum kitap beni 17 li yaşlarıma yolculuğa çıkarıyor
15 Yorumla- +1 yıl
Bu sizin için iyimi yoksa kötümü?
- +1 yıl
Çok iyi ya gençlik yıllarıma dönüp kendimi daha zinde hissetmem bana hayat ışığımın seviyesini yükseltiyor 😃
- +1 yıl
Daha gençsiniz zaten. Çocukluk döneminize gidiyorsunuz demek.
- +1 yıl
Evet valla gidiyorum ve çokda hoşuma gidiyor , ruhumuz genç dostum 😎
- +1 yıl
:)
+1 yılmesela ben PARİSteyim şu an
23 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel, iyi geziler dilerim :)
- +1 yıl
teşekkür 🌸
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim.
Müzik & Etkinlik konusunda 733 cevap paylaştı. Zaman daha değerli bir şekilde geçirilmiş olur
11 Yorumla- +1 yıl
Harikasınız üstadım.
- Müzik & Etkinlik konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılZeka gelişir en azından
11 Yorumla- +1 yıl
Bu çok doğru.
- Müzik & Etkinlik konusunda 898 cevap paylaştı.
+1 yılParalel evrenlere yolculuk başlatır
11 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru.
Okunulan kitabın içinde yolculuk oluyor
11 Yorumla- +1 yıl
Evet, bunu yapabilmek harika oluyor.
Gizli Üye(25-29)+1 yılDüşlere yeni hayatlara güzel hayallere
13 Yorumla- +1 yıl
Harika, zamanlar ve mekanlar arası her hayata.
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle mükemmel bir dünya
- +1 yıl
Bencede.
- Müzik & Etkinlik konusunda 366 cevap paylaştı.
+1 yılYazarın ve sizin hayal gücünüze bağlı
11 Yorumla- +1 yıl
Evet bu çok önemli ve etkili.
+1 yılZihinsel seyahat.
11 Yorumla- +1 yıl
Evet, harika bir tanım.
+1 yılKitap okumayı sevmem,
13 Yorumla- +1 yıl
Kaç defa kitap okumak için bir kütüphaneye gittiniz?
- +1 yıl
2 kere hayvan ansiklopedisi okumak için gitmişim. Evet tekrar düşündüm cevabımı araştırmak güzel oluyor.
- +1 yıl
Kısa hiakyelerden oluşan kitapları okuyarak başlayın.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar