Hayır asla! Bu konuda çok hassasım. Kendi kitaplarımı paylaşmayı sevmediğim gibi ödünç alarak kitap okumayı da sevmiyorum. İlla ki okuduğum kitap kendi kitaplığımda bulunmalı. Geri vermek zorunda olunca kötü hissediyorum. Bu yüzden kütüphaneden kitap okumayı pek sevmem. Ya da ödünç alarak okuduğum her kitabı sonra alıp kitaplığıma ekliyorum. Ayrıca kitaplarıma gözüm gibi baktığım için de herkese ödünç vermem. Sayfalarını katlamam ve çizmem, kapağı kırılmasın iz olmasın diye 90 derece açarak okurum, toz, leke olmaması için özenle saklarım. Bu yüzden de sadece en güvendiklerime, en az benim kadar dikkat edenlere verip mutlaka geri istiyorum.
Şimdi şöyle bir durum var, kitabın bu kadar pahalı olduğu bir ortamda elden ele kitap kültürü çok güzel bir uygulama olabilirdi. Al oku sonra başkasına ver oda okusun. Ama dediğin gibi giden gelmiyor. Ben bir arkadaşıma iki kez kitap verdim ikisini de okumadı, bir de böyleleri var. İstemesem getirmiyordu geriye. Neyse ki kurardım hazinelerimi.
harry potter melez prens kitabımı lisedeyken gıcır gıcır halde iken sınıfta bir arkadaşıma vermiştim. Bütün sayfaları kopmuş bir şekilde geri getirdi utanmadan.. o günden beri kitaplarımı kimseye vermem