Siz de dinleyin Çello çok iyi geliyor.
Hala tam sakinleşmiş değilim. 😒
Doktora gitmeli miyim?

Bunu şöyle değerlendiriyorum yanlışım varsa düzeltin yeni bilgilere açığım.
Moralimiz bozuktur ya da içimiz darlandığında motive edici hareketli şarkı dinlemek isteriz. Ya da sakinleştirici bu kişinin zevkine kalmış bir şey. Kendini gerçekten daha iyi hissediyorsa terapi gibi dinleyebilir. Osmanlı döneminde akıl hastaları için su havuzu yapılır ve su sesi ile onlara terapi şeklinde tedavi yöntemi uygulanırmış.
Velasıl kelam müzik senin panik atakların için bir terapi olarak sakinleşmeni sağlayacak ve kendini daha iyi hissedeceksin.
Ve sakın seni üzecek video ya da şarkı dinleme hayat üzülmeye açık, mutlu olmaya hasret bırakan bir unsur.
😊
Hiç öyle bir video değildi yaa🙄
Bilinç altımda neler var neler 😄
Sigmund Freud beni tanısa bütün tanıları tezleri çöpe atar.
Bilinç altı kitabını baştan yazar 😂
Saol yaa😅
şu an hiç gerilmek istemiyorum.
Uslu uslu durayım bir kenarda 😅
Sen germedinde, burda kalırsam gerilme ihtimalim yüksek.
Biraz çıksam iyi olucak.
Görüşürüz 😊
Yazarım girince enerji kaynağım. 😄
İşte veri geldim 😄
Hoş buldum 😄
Müziğin hayatımızda tedavi edici yönleri tabikide var. Ama sendeki durum şuna daha çok benziyor. Müzikle iyileşebileceğine inanmışsın. Ve inancın doğrultusunda müziği seni rahatlatan bir müzik duyunca iyileşebiliyorsun müzik sana gerçekten iyi geliyor. Ben müzikle iyileşmek yerine telkin veriyorum kendime yine bu da beni iyileştiriyor.
Zaten hastalık dediğimiz şeyi kabul eden bunu hastalık yerine koyan ve o semptomları gösterince de kendimizi hasta kabul eden biziz. Hastalığı kabul etmek yerine hastalığı kendimize telkinlerimizle reddederek de hastalığı tamamen yok edebiliriz. Herşey bilinçaltımızda gizli. Zehir de panzehir de:-)
Çok iyi söyledin canımda😄
Panik atak gelince mantık kalmıyor.
Eşim ayağım tutmaz olmuştu.
Tek tıkla kurtuldum 😄
Hmm anladım :-) şimdi nasılsın peki?
Yaklaşık 1 saattir çello dinliyorum.
Şimdi iyiyim 😊
Saol bebeim 💞
Cevap
11Cevap
Öyle bir olasılık var. Ama körleme olmaz. Uzman birinin elinde bir çok seans görülmesi lazım. Mesele şu ki bu tip tedaviler ve tedaviyle ilgili bilgiler Osmanlı'nın gerileme döneminde yok oldu. Ciddi bir kaynak bulmak imkansıza yakın. Ama müzik dinlemek zarar vermez. Sen bir ney sesini dene
Çello iyi geliyor bana, ney sesini daha çok uykusuz gecelerde dinliyorum.😊
Kendine iyi gelen şeyleri bulup tabiki de kendince tedavi yöntemleri geliştirmen mümkündür fakat eğer imkanın varsa doktora gitmeni tavsiye ederim bu tarz ataklar ne yazık ki kötü şeylere sebep olabiliyor. Eğer doktora gitme imkanın yoksa da YouTube da çok güzel kanallar var psikologların açtığı, sana onları izlemeni öneririm onların da çok faydası var
Panik atak algiyla alakalı bı durum. Algini değiştirirsen hislerin de değişir.
Tam olarak kendime gelemedim.
Son zamanlarda çok sıklaşmaya başladı 🙄
yanınızda sizi sakinleştirecek biri olmalı eski kız arkadaşımda panik atak vardı 5 yıl birlikte olduk şu an panik atağı yok hep sen bana çok iyi geldin der şu an iyi bir arkadaşız evli mutlu bebekli olacak allah mutlu etsin
Senin sorular tam psikolojik arkadaş ne diyeceğimi şaşırıyorum 😂😊
Normal değilim ben 😄😂
Kaç dakika oldu bak yeni yeni kendime geldim.
İyi ki müzik var 😊
Bizde müzik seviyoruz ama tıpla terapiyle bagdastirmadim hiç kız 😂😂😊
Meditasyon yaparken müzik dinlemeyi çok severim.
Sanırım bu yüzden müziğin bende ki rahatlatıcı etkisi.
Ruhumu müziğe teslim etmeyi öğrendim.
Fenada olmadı hani.
Bak şu an bal gibiyim, çello dinleyerek kendime geldim.
Ruhum dinlendi yenilendi. 😄
Oh bee 😂
Bir İlhan İrem dinloyorsun. Sonra hiçbir şeyin kalmıyor.
https://www.youtube.com/embed/0hpk_B3PY9sPanik atağın tek tedavi yolu doktora gitmektir. Ani ataklarda müzik bir işe yaramaz. Doktora görünmen gerek.
Edirne de vardı 2. bayezit yaptırmış. Pek çok psikolojik hastalığı enstrümanlarla tedavi eden külliye
Müzikle tedavi edilebilir ancak bunu kişi kendi kendine yapamaz diye düşünüyorum. Uzman olmalı. Tarihte müzikle ve suyla tedavi yöntemleri çok.
Bence vardir. Beni sakinlestiriyor panik ataga kesin iyi gelir. Sakin muzikler tabi xp
Doktorla görüşmek gerek.
Müzik destekleyici tedavi olarak çok güzel şifalara vesile olabilir.🦄
Edilebilir ama herkeste aynı etkiyi vereceğini düşünmüyorum, herkes aynı değil sonuçta
Bazi insanlarda fayda edjyomus öyle okumisdum bi yerde
Yok derin derin nefes al ver bende de oluyodu nabzım 130 bile oldu
O an düşünemiyorum ya.
Hala bir sıkkınlık var. 😏
Bişey olmaz abla ama geldiği zaman da kötü yapar panik atak
Saol kardeşim, bir doktora gitsem iyi olucak.
Beni çok zorlamaya başladı.
Git git ben secita kullandım 10 mg geçirdi sanada o tarz bişey verir
Ölücem yoksa 🙄
🙏
Ölmezsin panik atak öldürmez unutma tabi panik ataksa panik atak zararsız
Görüşler için teşekkürler 😊🙏
Ne demek bide bu panik atak şeyden olur içine atma birşeyi gece uykusuzluklari da yapar
Panik atağın psikolojik olarak geliştiğini düşünüyorum. Müzik ruhu rahatlatır. herşey mümkün olabilir.
ben uyurken ilahi dinleyince daha kolay uykuya dalıyorum beni sakinleştiriyor
Sanmam ama faydası olur.
Sanmıyorum
Edilebilir
Ewwt
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?