AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Yani ben 39 yaşındayım hala ara sıra açıp baştan baştan okurum, animasyonunu da sık sık izlerim. Gerçekten hiçbir şey anlamadın mı?
Biraz anladım. Kitaptan çıkardığın dersler neydi
Çocukların dünyası çok naif ve masum. Onların istekleriyle yetişkinlerin istekleri farklı. Anne babalar çocuklarını kendi istedikleri gibi değil, çocukların hak ettiği gibi yetiştirmeli
Sor bebeküm, ay baya oldu okuyalı he. İnş hatırladığım yerlerden çıkar soru fjf
Ya ben okudum ama içerisinde verilmek istenen mesajları hiç anlamıyorum aynı masal okur gibi okudum ve hiçbir şey anlamadım niye anlayamadım zekam mı düşük
Yok estağfurullah yahu. hızlı hızlı okuyup geçtiysen öyle algılamış olabilirsin ama onun her anında bir felsefe var. Tekrar bi oku istersen ama bu sefer yavaş yavaş hazmede hazmede
Hızlıda okumadım zaten ben çok yavaş okuyorum kitapları ama niye böyle anlamadım bilmiyorum. Her paragrafta bir metafor ama ben onu bağdaştıramıyorum
Diğer kitaplarda da bu tarz sorunlar yaşıyorsan belki algı bozukluğun veya dikkat eksikliğin olabilir
Evet yaşıyorum 😞
Yardım alabilirsin bu konuda, çok işe yarıyor
Nasıl yardım
uzman yardımı
Çok işe yarıyor derken sen veya bir tanıdığın alıp bu etkisini gördü mü ne yardımı aldı ilaç mı
Psikologlardan yardım alabilirsin. kuzenimde dikkat dağınıklığı problemi vardı, şu an gayet iyi
Tam olarak ne yaptı psikolog. Sadece konuşarak çözülmüş olamaz
o kadarını hatırlamıyorum ki, 6-7 yıl oldu rahat
Okudum evet ve con begendigim kitaplardan biridir. 😊
Kitaptan çıkardığın dersler neydi
Okudum hatta filmini izledm o kadar duygusal ve tatlı ki her insanın kendine ait bir gülü olmalı
Niyeyse ben o kitabı okuyamıyorum, bir süre sonra okumayı bırakıyorum
Sor bakalım.
Ya ben okudum ama içerisinde verilmek istenen mesajları hiç anlamıyorum aynı masal okur gibi okudum ve hiçbir şey anlamadım niye anlayamadım zekam mı düşük
Hayır tatlım öyle düşünme, içinde birden fazla metafor var bunları internette arat istersen. Biraz mecazi anlamlar var, başkasının bakış açısı yardımıyla anlayabilirsin, zor değil. Mesela hangi metaforu anlamadın? Ben de yardımcı olurum. Her bir karakter bir şeyi sembolize ediyor. Şu linklere bir bak istersen.
wannart.com/.../7781-kucuk-prensteki-her-bir-karakter-aslinda-neyi-sembolize-ediyor
https://eodev.com/gorev/1131213
Teşekkür ederim. Attığın linklerdeki çoğu şeyi okurken anlamıştım zaten ama sanki eksik bir şey var hissine kapılıyorum. Kitap çok övülüyor bana bu kadar muhteşem gelmedi veya ben çok fazla bir şey anlamadım
Rica canım. 🍇Ya biraz çocuk kitabı belki ondan olabilir, sana hitap etmemiş de olabilir. Çizgi filmi de var, istersen onu izle.
Çocuk kitabı diyorlar ama herkesin okuması gereken kitapmış ben okuyunca beklentimin altında kaldı ve dünyanın en çok satılan kitabı olmasına rağmen verim alamadım sorguluyorum
Evet öyle tavsiye edilenler arasında ama herkeste bıraktığı etki farklıdır, bir de çizgi filmi izle bakalım belki aklına yatışır görselle görünce.
Yıllar önce okudum,çocuktum o zamanlar.
İlgini çekmemiş olabilir ben de sevmedim mesela ama şimdi okusam daha iyi anlarım, sen de dene.
Dün okudum daha...
Lisede nöbetçiyken okumuştum
ne demek istemiş betimlemelerde falan bi düşün kendince yorumla çok hoş bi kitap
Kafa yordum uzun uzun düşündüm ama bağlantı kuramadım gerçek hayatla
Ben bir daha sevmemeyi en sevdiğimden öğrendim
Sana vereceğim sır şu: İnsan gerçeği ancak yüreğiyle görebilir. Gözler, hiçbir şeyin özünü göremez. Gülünün senin için değerli olmasının sebebi, ona zaman harcaman ve fedakârlıkta bulunmandır
İnsanların arasında da yalnızdır insan
Hiç mi anlamadın bunlardan
Yaani biraz anlıyorum
Ne anladın anlat ahshhshs
1. sinde başkaları tarafından acı çekmiş o yüzden başkalarını sevmiyomuş
2. sinde ilk cümlede metafor yok direkt söylemiş. Diğer cümlede de metafor yok yani bir şeyin değerli olup olmadığı harcadığın vakte ve yaptığın fedakarlıkla ölçülür demek istemiş.
3. sünde hayatta seni anlayan bir dost olmadığında ne kadar arkadaşın olursa olsun yine yalnızsın gibi bi anlam...
yanlışım varsa düzeltebilirsin
Helaaaaaal
🙂
👌👌
Evet okudum. ama uzun zaman oldu
😄😄. Tekrar oku o zaman. defalarca okunabilecek bir kitap. Ben 2 kez okudum.
Mesela en çok hoşuma giden kısım küçük prens ile tilkinin konuşmasındaki ''ölene kadar sorumlusun gönül bagi kurduğun herşeyden ''
Kitaptan genel olarak ne anlam çıkardın bana söyler misin ben kendimle kıyaslicamda
Kitabın genel konusu büyümek ve büyürken değişen düşüncelerimiz duygularımız değerlerimiz. Tekrar dikkatli bir şekilde oku.
Ben okudum 1 buçuk 2 saatte bitti
Evet. Biraz zaman geçti ama hatırlarım
Kitaptan çıkardığım ders- Zihnin genç kalırsa hayata bakış açın farklı olursa diğerlerinin göremediğini görersin.
Okudum ama çok oldu aklımda kalması imkansız
Uzun zaman önce okumuştum.
Karıştırmıştım sayfaları biraz ama okumadım
Evett
Küçük prens keşke hep küçük kalsaydik diyo çünkü büyüyünce unuttuklarımiz oluyor masum kalamiyoruz hatta filmi de var orda buyuyo ve eskisi gibi mutlu olamıyor büyüyünce ona hatırlatmaya çalışan bı tane küçük kız var filmini izlersen daha iyi anlarsin
Okudum.
Kitap çocuklardan çok yetişkinlere hitap ediyor bazı şeyleri unuttuğumuzu, yetişkin olmanın getirdiği bir takım olumsuzlukları anlatıyor bana göre masumiyetimizi kaybettiğimizi vs bir alıntıda yapalım.
" Oysa aradıkları şey tek bir gülde ya da birazcık suda olabilir... Ama gözler kör. Ararken yüreğiyle bakmalı insan."
Okudum
Kitapta bi fil-şapka meselesi vardı. Çocukların hayal gücünün daha yüksek olduğunu anladım. Bakma görmek aynı şey değildi.
Bir kral vardı. Bir ülkenin hükümdarıydı. Bu kral kendimizi eleştirmenin daha zor olduğunu anlatıyordu.
Yine kitabın diğer yerlerinden birinde kibirli olmamamız gerektiğini söylüyordu.
Başka şu an pek hatırlayamadım.
Tabi ki 🌸
Okumayan çok azdır
Sor bakim
Okumadim okumak zorunda mıyım
Ben okudum
Okumadım
Çizgi filmi izledim
Büyük prensi okudum
Sor hadi
okumadım
Dinledim