Küçük Prens, bize sahip olduğumuz şeylerin çok özel olduğunu anlatır. Onun gezegeninde ki tek çocuk, prens. Tek gül de eşsizdir.
"... güzelsiniz ama boşsunuz, diye ekledi. Kimse sizin için canını vermez. Buradan geçen herhangi bir yolcu benim gülümün size benzediğini sansa bile, o tek başına topunuzdan önemlidir. Çünkü üstünü fanusla örttüğüm odur, rüzgârdan koruduğum odur, kelebek olsunlar diye bıraktığımız bir kaç tanenin dışında bütün tırtılları uğruna öldürdüğüm odur. Yakınmasına, böbürlenmesine, hatta susmasına kulak verdiğim odur. Çünkü benim gülümdür o.”
Bu kitapta mutluluğun ve sevmenin birçok sebebi vardır. Ve insanlara öğretilir.
Çok sevdiğim bir kitap bu site üzerinden biri tavsiye etmişti ve bende okudum hayran kaldim birçok şeyin farkına vardım ve birçok kişiye tavsiye ettim okumadiysaniz eğer hayatınız da ters giden birşeyler varsa muhakkak okuyun veya izleyin pişman olmayacaksınız... Hayırlı geceler
Küçük Prens'i okudunuz mu ya da izlediniz mi? Kucuk Prens'ten size de birşeyler kattı mı?
Bazı kitaplar vardır; yalnız cümlelerden oluşmaz. Koca bir hayat barındırır içinde, koca bir sevgi, koca bir ders ve daha nicesini. Bu kitapları okumamış insanların hayatlarında hep bir şeyler eksiktir fakat o eksikliğin farkında değillerdir. Ancak ve ancak o kitapları okuduklarında anlayabilirler o koca boşluğun ne olduğunu. Küçük Prens onlardan biridir. Koca boşlukları dolduran muazzam bir kitaptır. Ne yazık Küçük Prens'ten bihaber olanlara, ne yazık boşluklarla yaşayanlara.
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ellerinize sağlık çok güzel yazmışsınız, kesinlikle katılıyorum hepsine... Görüşünüz için teşekkür ederim...
Okudum... En çok sevdiğim cümlelerinden biri de; "... Gülünü bu kadar önemli yapan şey, gülüne harcandığın zamandır. ... Bir şeyi evcilleştirdin mi onun sorumluluğu sana ait olur."
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ne güzel benim de aynı şekilde en sevdiğim cümleleri Gül'ün yerine başka birşey de olabilir herhangibir şey diyorum nerden tanıdık geliyor dün şiir sorusu sormuştunuz... Görüşünüz için teşekkür ederim
Hem okudum hem de izledim. Küçük çocuklar için yazıldığı düşünülen ama en çok da büyüklerin okuması gereken bir kitap aslında.
Bana kattığı şeyler elbette oldu. Mesela kalple görmenin önemi veya rakamların aslında değersiz olduğu...
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bende aynı şekilde okudum izledim kesinlikle büyüklerin de okuması gereken kitap çocukken de okusaydim keşke dedim okuduktan sonra ne güzel kardeşim... Görüşün için teşekkür ederim...
Okudum Hüzünlüydüm ama onlara yorgunluktan diyordum bu söz beni anlatır çok güzel kitap ama her insanın hayatında 1 kere okuması gereken kitaplardan biri.
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Biliyorum bence de çok güzel bir kitap defalarca okudum ve izledim filmini... Görüşün için teşekkür ederim
Ben teşekkür ederim. Profil Fotoğrafında çok güzel çocukluktan kalma bir çizgi filmdi Pokemon pikacu bu sahnesinde o zaman ufakken izlediğimde ağlamıştım tramva gibi bir şeydi o zaman. 😕
EyvAllah kardeşim teşekkür ederim tekrardan çok sevdiğim bir çizgi filmdi sonra yasaklandı ama izledim yine de altyazılı filan benim de gözlerim doldu tasolari vardı kartları oynardık şimdi izledim birkaç sahne senin verdiğin linke baktım gözlerim doldu valla süper sahne fon müziği de cabası 😊
Bende yeri özel olan kitaplardan küçük prens özellikle gülüne karşı beslediği sevgiyi hep kıskanmışımdır.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Benim için de öyle özel bir kitap ben kiskanmadim hiç onun gibi sevdim hep .. Peki sizde bir etkisi oldu mu okuduktan sonra? Sizce koyun çiçeği yedi mi? Görüşünuz için teşekkür ederim...
Küçük prensi geç okudum ama kızımla beraber her gün mutlaka okuduğumuz muhteşem bir kitap o kadar anlamlı cümleleri var ki
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bende geç okudum sürekli bakıyorum filmine kitabına kesinlikle çok anlamlı ve de güzel şeyler saklı için de unuttuğum bir çok şeyi hatırladım o kitapla... Görüşünüz için teşekkür ederim
Evet öyleyim bu sene okudum birçok kişiye de tavsiye ettim animasyonu izledim bugün de İzliycem eve gidince yegenlerdeyim şu an çok sevdim çok güzel şeyler anlatıyor unuttuğum cok şey varmış 😊
Küçük prensi izledim duygusaldı büyükleri eleştirmiş
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bende izledim sen de ordan bakmışsın bence elestiri değil gerçekler onlar duygusaldı evet ve çok güzeldi çok şey değişti farkına vardım unuttuğum bazı şeylerin... Görüşünüz için teşekkür ederim
Gerçekten harika bir kitap, çocuk kitabı olmasına rağmen her yaş kesimine hitap ediyor, içerisinde çıkarılması gereken dersler var.
1
14 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bence de öyle harika çocuk kitapları arasında ama yetişkinlere de hitap ediyor ben daha bu sene okudum bu yaşımda tekrar tekrar filmini de izledim bir sürü ders var zaten çıkarılması gereken ben aldığımı düşünüyorum... Görüşünüz için teşekkür ederim
Şimdi geldim misafirlikteydim kusura bakma geciktim 😓küçük prens tarzında varsa süper olur aşk olur felsefi olur dram olur suç ceza olur polisiye olur senin tavsiye ettiğin her hangi bir kitap olabilir tarzı önemli değil güzel insanların tavsiye ettiği kitaplar güzel olur
Ahahah 😊olsunnn😊beni de aynı şekilde çok etkiledi😊 mesela kendisine Her zaman kötü davranılan biri kendisine iyi davranan Biriyle beraber olduğu zaman kişiliği ve davranışları iyiye gidebilir değişebilir sesli mesaj motor kullanıyorum
Birkac sayfa okumustum kac yildir devam edecegim kaldi :-)
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben de okudum o kadar etkilendim ki bitiremeden birakamadim çok güzeldi oku oku... Geç kalmaya filmini de izle mutlaka 😊 Görüşün için teşekkür ederim okuduktan sonra yazarsan sevinirim okudum diye...
EyvAllah kesinlikle öyle çok düşündüm zaten tekrar tekrar okuyup izledim kime sorsam farklı şeyler çıkarmışti hayırlısı en güzeli mesela elindekine değer vermeli senin olana çünkü senin çok birşeye gerek yok mutlu olmak için bir sürü gül var ama onun gülü başka
Okuyan izleyen cok şey kazanmıştır bence bende peki sizce koyun çiçeği yedi mi? Resimdeki şey fil miydi şapka mıydı? Sizde bir etkisi oldu mu? Görüşünüz için teşekkür ederim...
EyvAllah bende az önce denk geldim minikago çizgi filmi var yeni bölümler filan dedi YouTube de bak bak kardeşim var hala animasyon filmi vardı onu izledim birkaç kere okudum peki sende bir etkisi oldu mu kardeşim çiçek ne oldu koyun çiçeği yemis midir? Hatırlarsan eğer 😊izlenir bence her yaşta
Şimdi sen bunu bana fark ettirdin iyi olmayı kimseye durduk yere karışmamayı da çocuk ken öğretiyor bu güne kadar hiç düşünmedim hiç bir etkisi olmadı ama galiba bilinç altımıza girmiştir diye düşünüyorum çizgi filim her yaşta izlenir doğru dur bilgisayar telefon tablet yotube den izleyemiyorum çünkü sıkılıyorum ama televziyon da öyle değil izleyebiliyorum bazen
Ne güzel yazmışsin kardeşim ellerine sağlık hayırlısı illaki girmiştir bilinçaltına bence de her hasta izlenir çizgi film gibi değil de hayatın gercekleri gibi küçük prens en çok şunu öğrendim ben benim olan herşey güzeldir benim olduğu için elimizdekilerin kıymetini bilmeliyiz elimizdekiler ile yetinmeliyiz mutlu olmak için çok birşeye gerek yok elindekiler ile mutlu olabilirsin
Ben daha bu sene okudum burdan biri tavsiye etmişti bana da ondan sonra en sevdiğim kitap oldu animasyonunu da izledim süperdi... Görüşünüz için teşekkür ederim
En İyi Cevaplar