Şarkıcı İlhan Şeşen, koronavirüs salgınının müzik sektörüne etkilerini değerlendirirken "Ben yine az çok geçmişte para kazanan bir adam olarak onu yedim. Ama şimdi çok zor durumdayım. Bu durum üç-dört ay daha sürerse belki intihar etmem ama sokak çalgıcılığına başlayacağım" dedi. Hele ki böyle bir ünlünün böyle düşünmesi beni çok şaşırttı gerçekten. Müzik sektörü bitiyor mu? Nasıl bu hale geldik?
İlhan Şeşen: Çok zor durumdayım, böyle giderse sokak çalgıcılığına başlayabilirim! Müzik sektörü nereye gidiyor?
Ben anlamadım, tamam ünlüler zor durumda ama arkadaş zamanında valeyi vurdunuz, hiçmi yatırım yapmadınız, ne bileyim o paralar ile evler arsalar almadılar mı,çoğu ünlü kiralar ile geçiniyor hatta aklı olan almış. Birşey diyemiyorum millet napsın çoğunluk kirasını ödeyemiyor, ay sonunu zor getiren dolu, geçen gün metrobüste oturuyorum yemin ederim arkamda bir adam yol boyunca 12 durak boyunca offf off çekti allahım sen büyüKSün dedi dertli dertli, sordum çekinmeden faturalarını ödeyememiş, iş aramaya çıkmış garibim. Daha ne diyeyim
Ya devire ayak uydurursun ya yok olup gidersin. Bu nesil daha çok internette aktif. Bunu anlayamayan adamlar böyle patır patır dökülüyor. Ben şarkılarını çok fazla sevmezdim bu adamın. Ee ne demişler her koyun kendi bacağından asılır.
Müzik sektörünün gittiği nokta hiç parlak değil. Özellikle pandemiden dolayı her şey durdurulmuş durumda. Konsere gitmek ile kafede oturmak arasında fark göremiyorum keşke böyle olmasa.
Siyasal islamcı iktidar istediklerini yavaş yaaş yerine getiriyor. İlhan Şeşen'in yeğeni Burhan Şeşen 2500'den fazla sanatçının üye olduğu bir derneğin yöneticisi. İki gün önce Sedaf Kabaş'ın programında konuşuyordu. İçler acısı bir durum. Gece 12 de müzik yasağı nedir arkadaş? Bu insanlar ağaç kabuğu mu kemirecek?
Adamin aciklamalarina anlamsiz tepki veren kesim neyin pesinde cidden anlamis degilim. Paralar akarken kenara koysaymis yok o kdr kadinla yerken dusunseymis falan felan. Konu bu mu? Yapilan adaletsizlik konusulmali. Asgari ucretle gecinenler, muhendisken ayakkabi boyayanlar var diye benim konusmaya hakkim yok deyip susmalilar mi anlamiyorum. Ciksinlar kahvede calisan avukatlar, tezgahtarlik yapan ogretmenler vs. baslatsinlar toplu bi tepki onlarida konusalim. Onlarinda yaninda olalim. Evet adalet sistemi islemiyo, basimizdaki bizi yonetenlerin zerre halki dusundugu yok fakat boyle yonetilmeyi tercih ettiginiz icin , su anda basimizda bizi yonetenler. Birakin birilerini elestirmeyi asgari ucretlileri one surerek. Madem birbirimize destek olamiyoruz ya da olmak istemiyoruz, herkez kendisi icin biseyler yapmaya, ole ya da boyle hakkini aramaya calisirken kostek olmayin. Susunda bari bisi sanalim sizi.
Yıllarını müziğe vermiş birisinin böyle bir cümle kurması... Hele bu yaşta... Gerçekten çok kötü bir şey... Hükmedenler bunu yapmamamalı... Kongreler lebaleb doluyken, işlerine gelen etkinliği istedikleri zaman yaparlarken müzisyenlere bunu çok görmemeliler...
Sektörün en önemli sorunu korsan... Teliflerin alınmaması ve ödenmemesi bunun yanı sıra üretimde eskisi gibi kaliteli değil ağzına sakızı alan tiktok dan gaz alan şarkı yapıyor klip çekiyor ve müzik şirketleri de bunları yayınlıyor yani sektörün sorunu çok sonucta bir gün bitecek
şöyle düşünelim tertemiz bir deniz var harika balıklar oluyordu ve birileri sürekli kirletiyor balık azalıyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sokak sarkiciliarini nede assagiliyor? Müzik sektörü milyonlari götürürken, lüks yasamlari ile medyaya poz verip fakir insalari düsünmezken problem yok.
Pandemi bütün dünya ekonomisini vurdu, herkes magdur ama en az magdur lüks yasamaya alismis müzikciler magdur.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
yıllarca iyi de kazandılar ama, hemen unutuluverdi. müzik, sinema, tiyatro falan; gayet güzel kazanıyorlar, hem de çok çok iyi. bizler asgari ücrete ona buna ömür boyu köle iken "ellerimde çiçekler kapında sırılsıklam laylay laylay laaaa la laa laaa" kıyak iş
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
istediğiniz kadar eksileyin, birilerini ilahlaştıran bizlerin yaşadığı hayat leş gibi sıcakta buz gibi soğukta omuzda damacana su dağıtmak? kargo dağıtmak? tarlada çapa? onlara saltanat bizlere ise reva olan? yapmayın Allah aşkına yaa
Biplersin gitsin şeşen. Sektördeki kadınları sikeceğim diye oraları savurdun, sonra geçim derdi diyorsun. Bu halk doğuştan geçim derdiyle mücadele ediyor. Bir yerlere koysaydın akarken.
g*tü boklu tiktok fenomenleri başta olmak üzere, sonra yasin obuz ve aleyna tilki gibi parası olan ama sesi ve yeteneği olmayan şarkıcı olursa bu adam gibi gerçek sanatçılar maalesef yok olacak.
70 yaşında ayakkabı boyacılığı 60 yaşında hamallık yapanları görmüyor mu böyle gurursuz sanatçılar? Ya da kahvehanelerde çaycılık yapan mühendis ve avukatları?
Hemen işi adalete hukuka hakka vs seylwre getirenler, bu adam ve bunun gıbı dert yananlar, * üstünde g*t dıkerlerken bu gunlerı dusunememişmi, kazanırken kimseyi arayıp sormuşlarmı, ya da kac garınbai elinden tutup kaldırmışlar, son söz tatlı tatlı yemenin acı acı osurması olur derler
Son dönemde pandemiden en çok etkilenen alanlardan biri de müzik sektörü oldu maalesef. Böyle büyük sanatçıların bu tarz açıklamalarını okumak çok üzücü, umarı sektör daha da kötüye gitmez.
Bunlarda böyle konuşuyorsa ayıp. Hemen fırsattan istifare ülkeyi karıştıralım hesabı. Asgari ücretli napsın. Yıllardır trilyonları kazandınız hemen bi yasakta öldünüz bittiniz. Demet Akalın dan tut hepsi lüx yatıyla geziyor
Ana Sayfa > Müzik & Etkinlik > Sorular > İlhan Şeşen: Çok zor durumdayım, böyle giderse sokak çalgıcılığına başlayabilirim! Müzik sektörü nereye gidiyor?