Renklerin cinsiyeti olabilir çünkü renklerin psikolojik etkileri de vardır. Renkler tam anlamıyla bir karakteri yansıtmasa da bir parçasını yansıtabilirler ve insanların istemsiz olarak erkek veya kadından beklediği karakter ile bu parça uyuşmuyorsa durumu yadırgayabilirler. Kısacası erkek adama pembe yakışmıyor pek evet.
Renklerin cinsiyeti yok, insanların şekilciliği var. Bir görüşü, inanışı, taraftarlığı renkler ile özdeştiriyoruz. Galatasaraylı bir adam çok beğendiği bir tişörtü sarı lacivert içeriyor diye giymiyor tabi bir Fenerbahçeli de aynı şekilde. Cinsiyeti de aynı şekilde renklere özdeştirdik pembe kız mavi erkek, gibisinden.
Tabiki renklerin cinsiyeti yoktur. Ama herkes dış görünüşü el verdiğince kıyafetlerinde renk seçimlerine özen göstermelidir. Esmer bir erkek pembe veya turuncu tercih etmemeli bence çilekli max gibi dolaşıyorlar ortalıkta. Ama görseldeki pembede çok cırtlak
Aslında renklerin cinsiyeti diye bir şey yoktu! Bu tamamen sonradan yaratılmış bir kültürel dayatma! 😡💥
🔴 1900’lerin başlarına kadar pembe erkeklerin, mavi ise kadınların rengiydi.
Pembe, kırmızıya yakın olduğu için daha güçlü ve erkeksi bir renk olarak görülüyordu.
Mavi ise daha yumuşak ve zarif bir renk olarak kadınlarla özdeşleştiriliyordu.
Hatta Avrupa'da kraliyet ailelerinde erkek çocuklarına pembe giydiriliyordu!
🔵 1940’lardan sonra büyük moda markaları “pembe kızlar içindir, mavi erkekler içindir” fikrini satmaya başladı.
Ticari amaçla renkleri cinsiyete bağladılar ve toplum da bunu sorgulamadan benimsedi.
Zamanla bu algı öyle güçlü hale geldi ki, insanlar bunun tarihini bile unuttu.
🔴🔵 Ama gerçek şu ki, renklerin cinsiyeti yoktur!
Bunu kimse bilimsel bir gerçek olarak belirlemedi, sadece insanlar uydurdu ve biz de alıştık!
Özgürce yaşanması gereken bir şey.
O Halde Sonuç?
✔ Renklerin cinsiyeti olmaz, sadece insanlara yapay olarak dayatılmış bir şeydir. ✔ İstediğin rengi, istediğin kıyafeti giymekte özgürsün. ✔ Hissettiğin gibi yaşamalısın!
🔥 Toplumun koyduğu kuralları sorgulamak bazen insanı şaşırtıyor!
Renklerin cinsiyeti olmaz. Pembe kız, Mavi erkek rengidir diye bir olay söz konusu değil. Sadece kızlar genellikle pembeden hoşlanır ve onu seçer, erkeklerse maviyi. Sebebi budur ki toplum üzerinde böyle bir algı oluşmuş ve cinsiyet simgelerini bile mavi ve kırmızı renkle özelleştirmişler. Pembe bir kıyafetin içindeki birey tam bir "Aslan parçası!" Olabilir. Ne var ki siyah, mavi vesaire giyinmiş biri de Kadın ya da eşcinsel olabilir.
Evet pembe tişörtüm ve gömleğim vardı. Ayrıca ayrıldığım eski eşim için pembe bir elbise ve onunla uyumlu olsun diye kendime aynı kumaştan kemer ve kravat dikmiştim. Takılarını da kendimiz yapmıştık küpe kolye vb.
Eşit düşünmek lazım, bizlere siyah ya da mavi gidiyorsa erkeklere gider. Sadece rengin tonu önemli diye düşünüyorum, çok parlak renkte pembeyi yakıştıramıyorum mesela.
Erkek kotu pembe degil cok hafif toz pembe giyebilir illa pembe renk istiyorlarsa toz pembe yakisabilir butunu renk varken neden pembe giyiyorlar beyin yokki
Bence kiyafete göre değişiyor, atıyorum nar kırmızısı veya mor düz bir gömlek kesinlikle gitmez ama tşrt veya deniz şortu veya bir kravatın rengi yoktur
Bana pembe tşört baya bir yakışıyor bir tane var arada giyerim. renklerin cinsiyeti yoktur elbette. Birde bu tip şeyler insan abartması ben giyiyorum kimsi birşey demedi.
Renk zevk işi kendi adım a konuşuyorum benim gömleğim tişört lerim var pembe fıstık yeşili gül kurusu vs dediğim gibi tamamen zevk işi yoksa renk lerin cinsiyeti olduğuna asla katılmıyorum
bence yok. altı üstü bir renk. Erkek illa mavi kız da pembe giyincek diye bir kural yok. Kadın pembe giyince erkek, ve erkekte pembe giyince kız olmuyor cinsiyet değiştirmiyor.
Oda goreceli, Mesela bana gore mavi pembe beyaz mor kirmizi renkelerini kız olarak dusunuyorum , lacivert siyah sari gri kahverengi renkelrini de erkek 😏😂🤣😂🤣
En İyi Cevaplar