Merhabalar Herkese 🌸

Kıyafetlerde renklerin cinsiyeti olur mu?
Merhabalar Herkese 🌸

Kıyafetlerde renklerin cinsiyeti olur mu?
Bence yok yani renk sonuçta bir cinsiyeti temsil edemez ama genelde bir cinse ait görülen renkler var tabi mesela işte kırmızı veya pembe kız rengidir ya da mavi siyah erkek rengidir diye. o zaman kızlar da mavi veya siyah giymemeli ona bakılırsa. bence seven sevdiği rengi giyer kimse karışamaz. ama ben tabi k ide sevmediğim renkleri giymem mesela pembe rengi kırmızı rengi hiç sevmem. siyah rengi seviyorum. kültürel ve toplumsal açıdan, bazı renkler belirli cinsiyetlerle ilişkilendirilmiş olabilir. Örneğin, mavi genellikle erkeklerle ilişkilendirilirken, pembe genellikle kızlarla ilişkilendirilir. Bu tür renk ilişkilendirmeleri toplumdan topluma ve kültürden kültüre farklılık gösterebilir. Bu renk ilişkilendirmeleri, toplumda belirli cinsiyetlere atfedilen rol ve beklentilerden kaynaklanabilir. Örneğin, mavi güçlü, kuvvetli ve erkeksi özellikleri simgelerken, pembe zarif, nazik ve dişi özellikleri simgeler gibi toplumsal normlar ve algılar tarafından şekillenmiş olabilir.
Toplum tarafından nasıl algılanıyorsa öyledir. Şu an toplumda pembe renk kadını, mavi renk de erkeği temsil ediyorsa evet buna riayet etmek gerek. Özellikle çocukluk dönemlerinde.
Renkler dişil ve eril enerji yayar, bunun tabu olduğunu zannedenler düpedüz c@hildir. Bu konuyu en iyi renk uzmanları açıklar çünkü renklerin herbiri ruh hâlimize, bulunduğumuz ortamlara farklı enerjiler yayıyorlar. Dişil eril enerji ve ying yang enerjisi gibi pek çok farklı enerjiler bunlar.
Teşekkür ediyorumm 😍☕💖
Yoktur dicem ama pembe kırmızı pantolonlu kadın bile bana itici gelirken erkek hayal etmek çok zor 😅 kadında bile çok renkli kıyafet sevmem ben
Cevap
16Cevap
Lisede bi arkadaşımın pembe kapüşonlu ceketi vardı. Bayılırdım. Onun dısı full siyah giyerim :') Yine de pembe, veya çok renkli giysiler dişil enerjiyi yüksek gösteriyor. Ayol falan oluyordum o ceketi giyince.
Evet, pembe, kırmızı, mor ya da lila, çingene pembesi kızların rengidir.
Mavi, sarı, yeşil, siyah, beyaz, kahverengi, bordo erkeklerin rengidir.
Aslında cinsiyeti yok fakat pembe de erkek adam da komik duruyor. Mesela kadın mavi ve lacivert giydiğinde asil duruyor. Erkek pembe tonlarını giydiğinde kılıbığa benziyor.
Hayir yok sevgilim de pembe tshirt giyindigi vardi ve hosuma gitti tabi kimin yakistigida önemli bazilarina her renk tonu yakismiyor
Kizlarda Mavi tonlardan giyiniyor ne fark eder
Yani kısmen olabilir. Daha doğrusu tarz da önemli. Şimdi açık pembe bir gömlek ve pantolon giyebilir erkek ama her şey pembe olmamalı.
Kot ve kumaş pantolon ile olabilir
Genel bir algı var evet ama bazı kişilere pembe çok yakışıyor mesela sırf bu yüzden giymiyor bu saçma buluyorum ben 😅
var bence mesela erkeğe yakışıyo mu yani pembe pantolon ya da gömlek ya da tshirt ya da çiçekli gömlek vs
Bazı insana yakışmıyor ya da yanlış izlenim veriyor bence
Bence vardır. Pembe giymez erkekler bence. Pembeyi bir tek GS formasında gördük 🤣
yine de vardır gibi be, çok absürt gelebiliyor bana bazı renkler erkeklerde.
barbie pembe giyiniyorsa renklerin cinsiyeti vardır
Bence olmamalı ama kızlara pembe, erkeklere mavi çoktan yapıştı bile.
Yok ama insanlar öyle algı yaratmış ki kızlar maviye pek bakmaz erkekler de pembeye.
Bence olmalı ya
Çünkü her şeyin bir sınırı var
Renkleri cinsiyetleştiren toplum yarın öbür gün giyim kuşama da karışır mesela crop mini etek giyen erkekler olur maazallah
Kadınlar zaten fazla söze gerek yok yoldan çıkmışlar
kadinlar zaten yoldan cikmislar nedemek oluyor? acik giyinince yoldanmi cikmis olunuyor? eee erkeklerdede zina yapmayan falan yok. ozaman erkeklerde yoldan cikmis oluyor. herkesin farkli farkli gunahi var. yoldan cikmis ne demek.
ayrica crop giyen erkekler olur mazallah demissin. crop zaten ilk basta erkekler icin uretilmis bir giysidir. sonrada kizlarda moda olmustur.
Bu saçmalıkları destekleyen birine benziyorsun ama ben değilim
Cümlelerim yeterince açık 🙄
benim neyi destekledigimin ne onemi var. insanlarin giyim kusamini yargilaman apacik saygisizliktir. baskasida senin giyim kusamina bisey dese hoş olur mu?
Ben fikrimi saygı çerçevesinde ifade ettim ama gelip sürekli beni her yerden rahatsız etmen hoş değil
Başkaları da giyimime laf ediyor yalnız kendileri giyinmeyi unuttuğu için umursamıyorum
Yoldan cikmis demenin neresi saygi icerisinde ifade etmek oluyor
Benim yorum yapma yasagimmi var. herkese acik platform burasi. şans eseri denk geliyoruz bazi sorularda :)
Baskalari senin giyimine laf etti diye sende baskalarinami oyle davranmak zorundasin. Giyinmeyi unutmak ne demek ayrica? Yaz gunu ne giycek millet. palto mont giyip beremi takacaklar.
Aynen böyle bu kafayla devam
Bende kışlık giysinler demiştim zaten
Bazı sorularda denkleşmiyoruz bilerek rahatsız ediyorsun defol git
Kanıtlanabilir bir şey olmadığı için zaten yoktur.
Vardır, misal pembe pantolon giyen erkekler çok itici.
Bence yok ama erkeklere sadece pembe rengi asla yakıştırmıyorum onun dışında hepsi istediği rengi giyer.
Bence vardir askom
misal ben göreseldekini hayatta giymem
Vardır ya olmalı kırmızı ve pembe kadın rengi
Evet bence vardır
Biraz var bence
Vardır. Pembe kadınlar misal.
Bence yoktur.
Renklerin cinsiyeti olmaz
bence yok
Varr
Vardır Erkekler için renkler önemlidir
Renk bu nesinde cinsiyet ayrımı var